Şimdi Ara

Hinduizm Hakkında Bir Sorum Var (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
44
Cevap
0
Favori
875
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hinduizme inanabilmen için hindu(ırk olarak) olmana gerek yok. İstediğin gibi hinduist olur, dinini degistirirsin.

Ama turkiye gibi ülkede vejeteryan olmadıkça her ne kadar ben hinduizme inanıyorum desenizde hinduizme inanmış olamazsınız.

Bir dinin mensubu olmanın ilk kuralı o inanca uygun yaşaman olur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • öncelikle hindistan dharma'nın parçası olduğu için orada doğan otomatikman hindu oluyor.
    hinduizm de proselitizm yoktur yani bi dine davet etme veya birşeyden dönüşme, kabul etme filan yok o bakımdan millidir.
    yani bugüne kadar hindular kendi çaplarında takıldığı sonradan hindu olmak yeni bir fenomen olduğu için milli deniyor.
    sen öğretileri içselleştirdiğinde kendi dininde hindu olabiliyosun. bir kişiyi müslümanlığıyla bile kabul ediyorlar.
    yani birisi hem müslümanım hem hinduyum dediğinde onlar için abes olmuyor.
    tabi öğretileri çok geniş tarikatlere,gruplara göre farklılık gösterebiliyor kimisi herkesi kabul etmiyor, kimisine göre resmi olarak tanınıyor yani meclise girmen gerek yani sadece içselleştiremezsin. bir de bunun geleneksel öğretileri modern öğretileri filan var. değişime uğrayabiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FF1B88FA0 -- 7 Mart 2019; 15:51:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-FF1B88FA0

öncelikle hindistan dharma'nın parçası olduğu için orada doğan otomatikman hindu oluyor.
    hinduizm de proselitizm yoktur yani bi dine davet etme veya birşeyden dönüşme, kabul etme filan yok o bakımdan millidir.
    yani bugüne kadar hindular kendi çaplarında takıldığı sonradan hindu olmak yeni bir fenomen olduğu için milli deniyor.
    sen öğretileri içselleştirdiğinde kendi dininde hindu olabiliyosun. bir kişiyi müslümanlığıyla bile kabul ediyorlar.
    yani birisi hem müslümanım hem hinduyum dediğinde onlar için abes olmuyor.
    tabi öğretileri çok geniş tarikatlere,gruplara göre farklılık gösterebiliyor kimisi herkesi kabul etmiyor, kimisine göre resmi olarak tanınıyor yani meclise girmen gerek yani sadece içselleştiremezsin. bir de bunun geleneksel öğretileri modern öğretileri filan var. değişime uğrayabiliyor.
    haaa şimdi anladım hocam olayı

hinduların dünyaya dair felsefesi çok hoşuma gidiyor doğaya bakışları meditasyon sessizlik vs bunun için araştırıyorum teşekkür ederim

aklımda bir soru daha vardı ama unuttum gelince onu da sorayım size

• hamza5806 kullanıcısına yanıt
    Otladığın çimenin sahibi sana ne söyledide,araştırıyorsun,anırmadan cevap yaz

Buradan dos doğruhttps://www.youtube.com/channel/UCvPivdSta1Z2t2dTiP7gr5Q

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hamza5806

Iyi fikir hocam saol

Beni en cok sasirtan cidden yani 7 24 İslam a sovulen forumda kesin kesin bilgic bilgic Tanrı yok Tanrı yok diye anıran tiplerin hindiuzmi bilmemesi

Benim bilmemem de ayıp tabiki ama dinlere ilgisi olan biri degilim tarih ekonomi siyaset falan gibi konularda arastirma yapardim hep dinlere bulasayim dedim çok karmaşık yav beynim çıktı

Alıntıları Göster

• quote:

Orijinalden alıntı: WILDBOYS

Otladığın çimenin sahibi sana ne söyledide,araştırıyorsun,anırmadan cevap yaz

Buradan dos doğruhttps://www.youtube.com/channel/UCvPivdSta1Z2t2dTiP7gr5Q
    tamam görüşürüz

bunlar benim yaptığım okumalar ama açıkçası çok detaylı çok iyi biliyorum diyemem. çünkü türkçe olarak ciddi bir kaynak yok sanırım tüm kaynaklar ingilizce. ingilizcemiz de C level olmadığı için ciddi ve detaylı şekilde okumalar yapılmıyor. türkçe kaynak bulursan eğer bizimle de paylaşırsan sevinirim belki yanlış bildiklerimiz vardır ve de detaylı inceleme fırsatı olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FF1B88FA0 -- 7 Mart 2019; 16:50:29 >
  • Dakika 73 sonrasını izleyin. Hinduların hacı oldugu Ganj nehri

Mgl Tumuruuyoutube
    Baraka 1992 BluRay 1080p x264
    https://www.youtube.com/watch?v=ZWhu22aDzos

Ayrıca hinduların kutsal saydığı ganj nehri hijyenik açıdan çok tehlikelidir

Dikkat: +18 yaş sınırlaması > Cesetler <
    Onedio
    (+18) Son Derece Rahatsız Edici Fotoğraflarla Ganj Nehrinin Gerçek Yüzü
    https://onedio.com/haber/son-derece-rahatsiz-edici-18-ganj-nehrinin-gercek-yuzu-258798

Hadi cesedi yaktın iyi de bir de suya atılan ve çürüyenleri var bunların. Bu kadar da _islik olmaz yav her yer leş middem bulandı.

Düzgünce niye yakmıyorlar bu cesetleri :X

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr. Cheritto

Dakika 73 sonrasını izleyin. Hinduların hacı oldugu Ganj nehri

https://www.youtube.com/watch?v=ZWhu22aDzos

Ayrıca hinduların kutsal saydığı ganj nehri hijyenik açıdan çok tehlikelidir

Dikkat: +18 yaş sınırlaması > Cesetler <
    https://onedio.com/haber/son-derece-rahatsiz-edici-18-ganj-nehrinin-gercek-yuzu-258798

Hadi cesedi yaktın iyi de bir de suya atılan ve çürüyenleri var bunların. Bu kadar da _islik olmaz yav her yer leş middem bulandı.

Düzgünce niye yakmıyorlar bu cesetleri :X
    Vay anasini ulan ne inanclar var ya

Biliyordum da izlemesi hepten bir garip

Yaslilari cok acayip ozellikle sanki farkli bir dunyadanlar

Edit=abooo 2.linke sakin girmeyin bu ne laaan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hamza5806 -- 7 Mart 2019; 20:21:15 >

• quote:

Vay anasini ulan ne inanclar var ya

Biliyordum da izlemesi hepten bir garip

Yaslilari cok acayip ozellikle sanki farkli bir dunyadanlar

Edit=abooo 2.linke sakin girmeyin bu ne laaan

Alıntıları Göster
    Welcome to INDIA baby !

Şov başlasın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Cheritto -- 7 Mart 2019; 20:28:20 >

• quote:

Welcome to INDIA baby !

Şov başlasın

Alıntıları Göster
    Brandon Goadyoutube
    Family Guy India
    https://youtu.be/itEamKJuY28

Sunu bi izle :D

Adamlar da sanki bir bilgelik var hocam gozleri yuzleri sakalları bir garip

• quote:

https://youtu.be/itEamKJuY28

Sunu bi izle :D

Adamlar da sanki bir bilgelik var hocam gozleri yuzleri sakalları bir garip

Alıntıları Göster
    Güzel bir dizi. Çok objektif bakış açısı var

• Konu güncel

• Hinduizm hakkında bir şey okumadığım için tam olarak bilmiyorum. Eğer bedenler sembolikse yaptığım itiraz başarısız olur. Politeist bir anlayışın çok sıkıntısı var. Richard Swinburne okuyabilirsin bu konu hakkında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F54F98451 -- 2 Nisan 2019; 18:14:13 >
  • Din felsefesi hakkında ön yargıların var. Öncelikle bu alan seküler bir alan Hristiyanların alanı değil. Kişilerin inançları belki bu alana yönelmeleri konusunda motive etmiş olabilir ama bu alan siyaset felsefesinden, ontoloji veya epistemolojiden çok farklı değil. Din felsefesi etik, epistemoloji, ontoloji, fen bilimleri-kuantum fiziği, evrimsel biyoloji-, metafizik, zihin felsefesi ve sayamadığım bir çok alanla ilişki içerisinde. Swinburne bir teolog değil filozof. Din felsefesi kişilerin inançlarından bağımsız bir şekilde yapılır.

Burada Hristiyanlığı işin içine katarak gereksiz bir tartışma başlatıyorsun açıkçası. Swinburne Hristiyanlık çerçevesinde değil seküler bir çerçeveyle politeizmin tutarsızlığını ortaya koymakta. Din felsefesi yapmak için inanç önlüğünü çıkarman gerekir. Hristiyan değilim, yeni yeni hakkında araştırma yapıyorum, sempatim olan bir din. Sorduğun soru ise Swinburne tarafından cevaplanması gereken bir soru değil. Bu soru teoloji/tarih tamamen. Ve bu konu iki üç cümleyle geçiştirilemez. Hristiyanlık hakkında birçok palavra dönüyor. Tüm İncilleri masaya yığdılar, salladılar, dört incil kaldı hikayesinden tut da papazlar cennette arsa satıyordu hikayesine kadar. Hristiyanlar ne yapmış yapmamış pek bilgim yok. Ama şu belli ki din adına yapılan ve bizzat dinin emri olmayan birçok şey gerçekleştirildi tarihte. Bu Hristiyanlığın sorunu değil.

"Tanrı bizi kurtarmak istiyor; ancak bizim iyiliğimiz için, muzaffer savaşçılar olarak kurtulmamızı istiyor. İşte bu nedenle, daimi bir ruhani savaş içerisinde yaşıyoruz ve eğer kurtulacaksak, savaşmamız ve bu savaştan muzaffer çıkmamız gerekiyor" Aziz Alfonsus.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F54F98451 -- 2 Nisan 2019; 20:3:53 >

• Kurusucusunun boyle bi iddiasi ve kurgusu yok.
    Tipki sunninin siyo siinin de sunninin islamini kabul etmemesi gibi sonradan siyasi politik ideolojik amacli eklenmis iddialaradan.
    Hindiuzm evvela yoksullar arasinda ortaya ciksa da uyanik burjuvalar tarafindan sekillendirilip emelleri icin kullanilmaktadir.
    70 80 darbeleride laiklerce yapildi ama sureci dogru yontemeyince surecten islamcilar karli cikti..

• quote:

Welcome to INDIA baby !

Şov başlasın

Alıntıları Göster
    sana engel atan zihniyetin...

ölen kişi akrabalarınca belli ücret karşılığı akbaba misyonlu bireylerce odunla sarılıp yakılarak külleri nehre atılır.

ölen mahkum veya tüm işlemi beklemeyen akrabalı biriyse odunlardan tasarruf amaçlı tamamen yanmadan nehre atılmaktadır.

yine hindistan da ruh gibi bebeninde tümünün nehre ve tanrısına ait olduğu düşüncesiyle bütünlüğüne zarar verilmeden makjajlanarak nehre atılır.

sonra malum görüntü..

ortamda hindiuzmin islam hristiyanlık sv dinlerden daha insanı ve ahlaki olduğunu iddia eden cem yılmaz tarifli hatuna bunları hatırlatınca tipine şey ettiğimin bakışlarına maruz kalmıştım..

ekleme

orta veya kuzay eyaletlerinde ölen kişinin yemesi için açık alana bırakılıp özellikle akbabarlaca yesnmesinin görülmesi de ayrı olaydır.

yanılmıyorsam beyaz akbaba yerse daha bi makbul oluyormuş..

bizde ne kadar geç açarsan o kadar sevaptır denilen oruç gibi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sething -- 3 Nisan 2019; 0:6:17 >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.