Şimdi Ara

Hipernet Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
763
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhabalar.. arkadaşlar ben 16mbe kadar olan hız ve 75 gb adil kullanım kotalı tarifedeyim. Şuan tarifemden çok memnun değilim. 55tl de aylık faturam. hipernetin 20mb e kadar olan 75 gb ve 35mb e kadar 100gb lık iki tarifesini gördüm. bu tarifelere geçersem göreceğim ortalama hız nedir? interneti download(abartı şekilde değil) ve oyun için kullanıyorum. bunun için önerileriniz nedir? şuan kullandığım modemin markası quake wlan adsl2+ router. hipernete geçersem modem almama gerek var mı? ayırca fiber gibi bulunduğum bölgede hiper internetin desteklenmesi gibi bişey var mı? teşekkürler..

• modemde vdsl2 desteği olması lazım.altyapı hiper(vdsl) desteklemiyor olabilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: faststyla94

modemde vdsl2 desteği olması lazım.altyapı hiper(vdsl) desteklemiyor olabilir

merhaba bende 16mb tarifesindeyim ve hipernet 20mb geçmek istiyorum ama geçersem sadece modemmi degisicek eve ekstradan birsey cekiyorlarmi hipernette ?
  • ektra bişey çekilmiyor hipernette sadece modem değiştiriyorsunuz
  • Altyapı destekliyorsa, yani vdsl2 alabiliyorsanız, 20mbit tarifesinde modeme 24mbit hız tanımlanıyor, dolayısıyla pratikte 22 mbit gibi bir hıza ulaşabiliyorsunuz. 35 mbit'i denemedim, o yüzden bilemiyorum ama 33 mbit civarına ulaşıyor diye hatırlıyorum.

Bazı durumlarda binanın içine fiberoptik kutu koyuyorlar ve 20mbit tarifesini seçerseniz hizmeti adsl2+ üstünden veriyorlar. Bu durumda yine 20-22 mbit arasında bir hıza ulaşabiliyorsunuz ancak teknik olarak uploadınız 1 mbit (hatta 0,8 mbit) olabiliyor. Vdsl2 üstünden verirlerse 2 mbit (pratikte 1,8-1,9) uploadınız oluyor.
  • igorparker İ kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim. ben 4-5 mb ile idare edebiliyoken 20-22 mb muazzam olur. birde bu hızlar bulunduğumuz bölgeye göre çok farkediyor mu? 20-22 alamasak bile 15in altına düşer mi? bide bunun için büyük olasılıkla modem alacam gibi.. hangi marka modem(leri) önerirsiniz?
  • kvncrylmz K kullanıcısına yanıt
    Dedigim gibi vdsl2 verebiliyorlarsa bölgeden bölgeye değişme olmaz, size verilen hiz ne ise onu alırsınız. Ttnet de modem verebilir ama Airties 5650 alabilirsiniz. Birkaç marka daha var; Asus (pahalı), Zte (dandik ama is görüyor), Sagemcom (ben kullanıyorum memnunum), Huawei (dandik denebilir). Airties ve Asus haricindekiler piyasada satılmıyor sanırım, sadece Ttnet veriyor diye biliyorum. Ama 2. Elde her zaman şansınız var.

Ttnet veriyorsa bosa para harcamayın ama, biraz tuzlu vdsl modemler zira.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Fiber internet Hakkında
    2 yıl önce açıldı
    Turknet hakkında
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • igorparker İ kullanıcısına yanıt
    sorduğumda bana modem vericez demediler. onu yine sorarım.. fiber internet varmış bizim burda onu öğrendim. vdsl 2 dediğiniz fiber mi yoksa öğrenmem gereken başka bişey var mı?
  • kvncrylmz K kullanıcısına yanıt
    modemi satın almanıza gerek yok eğer tarife değişikliği yaparsanız telekom ofislerinden fibernet ve hipernet destekli modem vereceklerdir tavsiyem airties 5650tt isteyin veya huawei hg655d
  • exileteam E kullanıcısına yanıt
    teşekkürler...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.