Şimdi Ara

Hipertansiyon hastası annemi nereye götürmeliyiz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
85
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Annem 42 yaşında ben de 19 yaşındayım bu Cumartesi dayımlardayken başı ağrıyornuş. Migreni olduğu için genelde başı ağrırdı zaten çok takılmadık evde de tansiyon aleti olduğu için bir ölçelim demişler Annemin tansiyonu 28 civarı çıkmış büyük tansiyon küçüğünü bilmiyorum. İlk başta küçük bir hastaneye acile gittik orada düşüremediler daha sonra biraz daha büyük bir hastanenin aciline sevk ettiler orada tam 9 saat boyunca kaldı. Tansiyonu 22-25 arası gidip geliyordu en son 9 saatin ardından birden 12/8 e düştü ve taburcu edildi. Ertesi gün akşam alması için de ilaç verildi. Ertesi gün sadece ilacını içti ve evde durdu tansiyonunu ölçtüğümde sabah 17-18 idi ancak akşama doğru 13-14 seviyelerine inmişti. 1 günü evde boş geçirmiş olmamızın sebebi o gün pazar olduğu için hiçbir yerde doktor bulamayacak olmamızdı. Dün yani pazartesi ise Türkiyenin en iyi kalp ve damar hastanesi olarak bilinen bir hastanenin aciline gittik. Taksi hastanenin önünde durdu ama içeri girerken biraz yürüyüp yokuş çıkmamız gerekti annem bu sırada terledi hastaneye girdik bir ölçtüler büyük tansiyon 26 çıktı. Küçük tansiyonu da yüksek ancak tam değerini hatırlamadığım için onu yazmıyorum. Burada da dün 4-5 saat civarı kaldık çok ağır bir serum varmış bu hastanede o serumu verdi önceki hastanede aynı serumu vermişti. Bu serumu alınca annem başına ve kalbine ağrı girdiğini söylüyor. Doktorlara söyledik kontrol ettiler ancak kalpte hiçbir sorun bulamadılar kan değerleri de tamamen normal çıkıyor sadece tansiyonu aşırı yüksek. Neyse bunlar tansiyonu 12 civarına düşüremediler ve 17-18 arası giderken annemi taburcu ettiler. Bugün eve geldik akşam yemeğinden sonra büyük tansiyonu 19 çıktı. Kalp hastanesindeki doktorlar dahiliye ve nörolojiden randevu alın onlar baksın dedi acilde farklı bir şey yapamıyorlar sanırım. Annem yarın için hem dahiliye hem nöroloji den randevu aldı sabah dahiliye öğlen 3-4 gibi de nörolojiye gideceğiz. Ancak gideceğimiz hastanelerin yorumlarına bakıyorum bir sürü olumsuz şey var durmadan nabız a girip girip bakıyorum nerelerde randevu var diye. 4 gündür uyuyamıyorum ne yapacağımı bilmiyorum lütfen birileri tavsiye versin. Bugün de saat gece 4 yatağa uyandığımdan beri durmadan doktor-hastane bakıyorum tansiyon ile ilgili aynı konuları okuyup okuyup duruyorum. Annemde demir eksikliği de var bu yüzden kanı az 3 gündür hee gittiği hastane tüp tüp kan almış Bugün de 2 defa aldılar 2. Alışlarında artık dudağının teninin rengi attı ne yapacağımı bilemedim. Annem babamın onu biraz darmadağınık düşündüğü için evde kalmasını istedi Küçük kardeşim de babamla birlikte evde kaldı Bugün annemin yanında sadece ben kaldım ne yapacağımı bilemedim ağlamak istiyorum ağlayamıyorum annem etkilenir diye. Akşam 18.30 gibi şükürler olsun dayım da geldi en azından yanımızda destek olacak biri oldu. Benim gözüme uyku girmiyor ne yapacağımı bilmiyorum buna benzer süreçlerden geçen var mı hiç aranızda? Yol yordam gösterecek biri çok iyi olurdu. Bu arada annemin baş ağrısı dışında bir şikayeti yok. Cumartesi günü tansiyonunu bakmasınlar farkedilmeyecek ve annem aynı şekilde durmaya devam edecekti. Bugün eve geldiğimizden beri iyi görünüyor en azından rengi yerine geldi tansiyonu yüksek ama sanırım vücudu artık yüksek tansiyonu normal olarak kabul etmiş. Başkalarının bilincinin kapanacağı tansiyonlarda annem hep yaşamak zorunda kalıyor. Ben doğduğumdan beri anneme aşırı bağlı biriyim evde otururken bile sürekli gidip sarılıp öperdim şu an çıkmaza girmiş gibi hissediyorum yarın ne olacağını da bilmiyorum. Allah rızası için hepinizden anneme dua bekliyorum. Bu sene üniversiteyi kazandım ama gidip kayıt yaptıracak vaktim yok her şey birbirine girdi inşallah yarın gideceğimiz doktor doğru teşhisi koyar da annem düzelir. Herkes ailesinin kıymetini bilsin Rabbım kimseyi ailesiyle sınamasın.

• Kusura bakmayın normalde çok dikkat ederim ama bu seferlik yazım ve yanlış kelime kullanımı illa ki olmuştur aralarda artık kafamı toparlayamıyorum acil acil gezmekten.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Allah acil şifalar versin. Geçmiş olsun,

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ben sözlüğe tecrübelerimi yazmıştım olduğu gibi kopyalıyorum kusura bakmayın. En sonda yazmak yerine başta belirteyim; Boyun fıtığı, boyunda dar kanal da doktorlar tarafından yüksek tansiyon sanılıp tansiyon tedavisi uygulanabilir fakat fayda etmez. İç hastalıklarına göründükten sonra Beyin ve sinir cerrahisine de görünün. Magnezyum ve potasyum eksikliği de tansiyonu yükseltir, onun testini iç hastalıkları yapacaktır zaten. Tabii bir de kadın olduğu için guatr ihtimali yüksek, o da tahlilde çıkacaktır.

yaklaşık bir buçuk seneden biraz fazla bir zaman sonra kurtulduğum hastalık.
    öncelikle belirtileri şu şekilde başlıyor ; iki hafta aralıksız kafanıza odunla vuruluyormuş gibi bir baş ağrısı, çene ve dişlerde kasılma, kabakulak gibi bir kulak altı ve arkasında basınç hissi, kulakta çınlama, boğazınıza birisi sıkıyormuş gibi bir baskı.
    sonuç 15e 10 yüksek tansiyon ve sabah norvasc akşam beloc. düşük olan magnezyum seviyesi için efermag ve balık yağı desteği. tuzu hayattan çıkarmak.

bende olmaz demeyin, ailenizde varsa en azından 3 ayda bir kontrol edin. ben 30 sene aralıksız spor yaptım, sigara alkol kullanmadım, düşük tuzlu, sağlıklı besledim.

nasıl kurtulduğum ise hergün 1 saat düzenli yürüdüm yürüyorum. asansörü, 5 - 6 km'den kısa mesaye toplu taşımayı bıraktım. sofra tuzu yerine kaya tuzu ve himalaya tuzuna geçtim. her akşam yemeğinde en az 2 diş sarımsak yedim. kilom çok değildi ama yine de 10kg verdim. son zamanlarda bir baktım tansiyonum hep 9a 6. doktoruma sordum, ilaçlarımı iki haftada azaltarak bıraktım ve artık ilaçlara ihtiyacım olmadığını gördüm.

her gün yürüyüş ve sarımsak vazgeçilmezim. yaş artık kırkı geçince bebe aspirin olarak ecopirin'e başladım. senede iki kere 3 ay magnezyum kullanıyorum. ekstra tuz ve paketlenmiş tuzlu gıdalar zaten yok. yemek pişerken atılan kaya tuzu yetiyor.

düzelmez demeyin, dikkatli ve sabırlı olun düzelecektir.

ek: sevgili @yapaysayi arkadaşımız ,kaya tuzunun savunucusunun üretici ve satıcılar olduğunu söylemiş fakat bana "himalaya tuzu" kullan diyen doktorumdu. yani sıradan bir doktor da değil; ülkenin çeşitli illerinden hastası olan bir doktor. sonuçta kullanıp kendiniz karar vereceksiniz. ben ne zaman yemeğe sofra tuzu serpsem, yemekten sonra etrafımda beyaz ışık patlamaları oluyor. himalaya tuzu da ki kaya tuzu ile aynı şey, benzer bir şeyi hiç yaşamadım. ha sofra tuzunda rahatsanız ne ala. himalaya ve kaya tuzununda kilosu 20 lira zaten, nasıl iyi hissediyorsanız öyle takılın. şahsen ben bir daha kafama odunla vurulmasına katlanamam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sebastos Ozius -- 20 Ağustos 2024; 8:16:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.