Şimdi Ara

Hırsızlığa 'yer değiştirme' deyip gülücük kondurma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.790
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kimseye ahlak dersi verecek değilim de, gördüğüm kadarı ile askerde hırsızlık suçunu küçümseme yada eğelenceli birşeymiş gibi gösterme hali var insanlarda. Çok rahatsız edici.

Bilmiyorum, bu rahat tavır kendi başınıza geldiğinde devam edecek mi ama bu konuda biraz daha duyarlı olup yapılan şeyin adi bir suç olduğu bilincinde olup küçümsememekte fayda var. Çoğu üniversite mezunu insanlar için çok da zor birşey olmasa gerek...

• hocam itiraz etsen eline ne geçecek... gülüp geçecen.. 1000 çeşit insan var köynden çıkmamış okuma yazma bilmeyen 5 kuruşu olmadan gelen ailesiyle 15 ay boyunca belki 1 defa bile konuşmayan türkçe bilmeyen... onunda orda ihtiyacı var ve bi şekilde istemesede alıo mecbur.... ihtiyacı olmasa nie alsın satacakmıki yok... gülüp geçecen...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yusuf Miroğlu

hocam itiraz etsen eline ne geçecek... gülüp geçecen.. 1000 çeşit insan var köynden çıkmamış okuma yazma bilmeyen 5 kuruşu olmadan gelen ailesiyle 15 ay boyunca belki 1 defa bile konuşmayan türkçe bilmeyen... onunda orda ihtiyacı var ve bi şekilde istemesede alıo mecbur.... ihtiyacı olmasa nie alsın satacakmıki yok... gülüp geçecen...
    Çalan asker büyük bir ihtimalle kullanmak için çaldığı için yer değiştirme deniliyor. Hırsızlık herkez için adi bir suç ama orası mahrumiyet yeri olabilir kimisi zevk için çalar kimisi ihtiyacı olduğu için, türlü türlü insan geliyor. Önlem olarak isimini yazabildiğin yer malzemene isim yazacan imkan varsa botunu dolabını kilitleyecen cüzdanına sarılıp yatacan. Mesele acemi birliğinde botum kaybolmuşdu 42 numara enson kalan bor 41 numara idi. Önceden botun diline isim yazmştım akşam baktığımda lavuğun teki almış giymiş lafta onunkinide başkası alıp gimiş ama bu beni ilgilendirmezdi ben botumu bulmuştum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Yusuf Miroğlu

hocam itiraz etsen eline ne geçecek... gülüp geçecen.. 1000 çeşit insan var köynden çıkmamış okuma yazma bilmeyen 5 kuruşu olmadan gelen ailesiyle 15 ay boyunca belki 1 defa bile konuşmayan türkçe bilmeyen... onunda orda ihtiyacı var ve bi şekilde istemesede alıo mecbur.... ihtiyacı olmasa nie alsın satacakmıki yok... gülüp geçecen...
    @ sawer
    Bence çok doğru bir konuya değinmişsin. Hırsızlığın hiçbir makul yanı olmamalı. Kaldı ki kendininki eskidi diye başkasının botunu çalmak mazur görülebilecek bir davranış değil.

@ hakkos
    Arkadaşım bu söylediğine katılmak mümkün değil. İhtiyacımız olan her şeyi çalma yoluna gidersek işin içinden çıkamayız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakkos

hee evet gülüp geçecen tabi botun çalınınca ve 1 numara küçük bot giymek zorunda kalınca da gülüp geçeceksin..
    ihtiyacı olmasa niye alsın demişsin ya, hakikaten çok mantıklı! dışarda hırsızlık yapan da ihtiyacı olduğu için yapmıyor mu bu hırsızlığı.. madem ihtiyacı var, neden ihtiyacı olan başkasını madur durumda bırakıyor?

yani malesef sawer arkadaşın bahsettiği olaya çokça tanık oldum.. askere giden arkadaşların tecrübelerinden böyle şeylerin çok olduğunu duydum.. peki bunu n askeriyede bir cezası yok mu yani hırsızlık yaptığı anlaşılan birine ne ceza veriliyor? askerde en çok tırstığım şeylerden biri, umarım hiç birimizin başına gelmez..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drexler22 -- 25 Kasım 2009; 19:13:53 >

• quote:

Orijinalden alıntı: drexler22

quote:

Orijinalden alıntı: hakkos

hee evet gülüp geçecen tabi botun çalınınca ve 1 numara küçük bot giymek zorunda kalınca da gülüp geçeceksin..
    ihtiyacı olmasa niye alsın demişsin ya, hakikaten çok mantıklı! dışarda hırsızlık yapan da ihtiyacı olduğu için yapmıyor mu bu hırsızlığı.. madem ihtiyacı var, neden ihtiyacı olan başkasını madur durumda bırakıyor?

yani malesef sawer arkadaşın bahsettiği olaya çokça tanık oldum.. askere giden arkadaşların tecrübelerinden böyle şeylerin çok olduğunu duydum.. peki bunu n askeriyede bir cezası yok mu yani hırsızlık yaptığı anlaşılan birine ne ceza veriliyor? askerde en çok tırstığım şeylerden biri, umarım hiç birimizin başına gelmez..

Alıntıları Göster
    cezası, komutan 2 tokat ona çaldırdığın içinde 2 tokat sana çeker gönderir durum genelde böyle ama komutandan komutana değişir nasıl bir ceza uygulayacağı çalınan malzemenin değerine göre değişir.

• quote:

Orijinalden alıntı: winchester

cezası, komutan 2 tokat ona çaldırdığın içinde 2 tokat sana çeker gönderir durum genelde böyle ama komutandan komutana değişir nasıl bir ceza uygulayacağı çalınan malzemenin değerine göre değişir.

Alıntıları Göster
    Arkadaşım bizim memlekette ne kadar çalıp çırparsan o kadar uyanık gözü açık adam olmuş olursun tamam insanın ihtiyacı olur ister verirsinde genellikle bazı tipler varki düşman başına vermesin peki bu tipler kimler mi benim ilk aklıma gelen bi milyon versene diyenler geliyor..

• quote:

Orijinalden alıntı: completely

Arkadaşım bizim memlekette ne kadar çalıp çırparsan o kadar uyanık gözü açık adam olmuş olursun tamam insanın ihtiyacı olur ister verirsinde genellikle bazı tipler varki düşman başına vermesin peki bu tipler kimler mi benim ilk aklıma gelen bi milyon versene diyenler geliyor..

Alıntıları Göster
    bot kilidi gerçekten işe yarıomu
  • quote:

Orijinalden alıntı: Müslümano Ronaldo

Alıntıları Göster
    Gerçekten rezalet bir durum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lightandwithlove

Gerçekten rezalet bir durum.

Alıntıları Göster
    bi çocuğu para çalarken yakalamışlar.Önce komutan tüm gücüyle döwmüş sonra koğuşa bırakmış.çocugun fotosu vardı.Yüzü tanınmıyordu.Para çalana af yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: sencer barkın

genelde yarıyor ama adam kafaya koyduysa onuda halleder sarı kale kilit klullanın çin malı kilitler gibi iki taşa vurunca açılmaz biraz caydırıcılığı olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: winchester

quote:

Orijinalden alıntı: sencer barkın

genelde yarıyor ama adam kafaya koyduysa onuda halleder sarı kale kilit klullanın çin malı kilitler gibi iki taşa vurunca açılmaz biraz caydırıcılığı olur

Alıntıları Göster
    Bence hırsızlık yapıp buna yer değiştirme diyen kişinin burnuyla ağzının yerini değiştirmek lazım. Ama sıkar tabi

• quote:

Orijinalden alıntı: Raven

Bence hırsızlık yapıp buna yer değiştirme diyen kişinin burnuyla ağzının yerini değiştirmek lazım. Ama sıkar tabi

Alıntıları Göster
    hirsizliga bu kadar goz yumulmasi bi de buna kendi icinde yer degistirme diye isim koyup legal hale getirmesi milleti tesvik etmesi askerligin ne kadar guzel adam yetistirdiginin ispati heralde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cursive

hirsizliga bu kadar goz yumulmasi bi de buna kendi icinde yer degistirme diye isim koyup legal hale getirmesi milleti tesvik etmesi askerligin ne kadar guzel adam yetistirdiginin ispati heralde.

Alıntıları Göster
    Ortada hiç bir şey yok ve memleketin en güzel en nezih yerinde askerlik yaparken hırsızlık oluyorsa Allah korusun savaş çıksa birbirimizi ...keriz! Bayram günü okudukça sinirlerim bozuluyor, 2 hafta kaldı gitmeme her gelen arkadaşım bir şeyini çaldırmış. Kirli dondan tutun da kullanılmış tıraş bıçağına kadar...

Hırsızlık, hırsızlıktır. Eğitim hırsızlığa çare falan değildir aksini iddia edenin aklına tüküreyim. Savaşmıyoruz tamam işimiz gücümüz yok ot yolmak bir çözüm ama boş duran eller her daim şeytanın esiri olur! Genelleme yapmayalım, toz kondurmayalım diyoruz ama ne mal olduğumuz ortada.

Düşüncelere bakın :
    nasıl yatarım, kaytarabilirim, arazi olurum, iş yapmam... Dervişin zikri fikri muhasebesi ama atmaya gelince bizden büyüğü, güçlüsü yok!

• quote:

Orijinalden alıntı: uykusuz1i

Ortada hiç bir şey yok ve memleketin en güzel en nezih yerinde askerlik yaparken hırsızlık oluyorsa Allah korusun savaş çıksa birbirimizi ...keriz! Bayram günü okudukça sinirlerim bozuluyor, 2 hafta kaldı gitmeme her gelen arkadaşım bir şeyini çaldırmış. Kirli dondan tutun da kullanılmış tıraş bıçağına kadar...

Hırsızlık, hırsızlıktır. Eğitim hırsızlığa çare falan değildir aksini iddia edenin aklına tüküreyim. Savaşmıyoruz tamam işimiz gücümüz yok ot yolmak bir çözüm ama boş duran eller her daim şeytanın esiri olur! Genelleme yapmayalım, toz kondurmayalım diyoruz ama ne mal olduğumuz ortada.

Düşüncelere bakın :
    nasıl yatarım, kaytarabilirim, arazi olurum, iş yapmam... Dervişin zikri fikri muhasebesi ama atmaya gelince bizden büyüğü, güçlüsü yok!

Alıntıları Göster
    Maalesef askeriyede bunun önüne geçilemiyor, her kesimden her seviyeden insan var, bu yuzden herkes bunu küçümseme yoluna gidip normal bir durummuş gibi göstermek durumunda kalıyor...
    Yapılacak tek şey değerli eşyanızı yanınıza almayın, benim en değerli eşyam mach-3 mesela :D
    Her an her şeyinizin çalınabileceğini unutmayın, öyle şeylerinizi çalınabilir ki aklınız hayaliniz almaz...

quote:

Dostum herkes başta hizmet edebilmek için gidiyor ama biz zaman sonra insanı öyle bunaltıyorlar ki bundan sonra şafağım atsın ne olursa olsun demeye başlıyorsun...

Tüm gün çalışırsın, bir yerinden ter akar, gelir bir rütbeli sana demediğini bırakmaz saçma bir durumdan dolayı, o zaman sen de kaytarmanın yolunu aramaya başlarsın...

2-3 ay sonra bu fikrini muhafaza edemeyeceğini sen de göreceksin.

• quote:

Orijinalden alıntı: baytar

Dostum herkes başta hizmet edebilmek için gidiyor ama biz zaman sonra insanı öyle bunaltıyorlar ki bundan sonra şafağım atsın ne olursa olsun demeye başlıyorsun...

Tüm gün çalışırsın, bir yerinden ter akar, gelir bir rütbeli sana demediğini bırakmaz saçma bir durumdan dolayı, o zaman sen de kaytarmanın yolunu aramaya başlarsın...

Doğru diyorsun. Ben de bunun için bu başlığı açtım.
    Yerine göre değişse de çok büyük bir çoğunlukla duyduğum kadari ile subaylardan yana çok ciddi sıkıntılar yaşanacak.
    Askerlik adı altında alınıp, askerlik ile ilgili olmayan bir ton iş (ve çoğu şahsi işleri) ile seni uğraştırıp, üstüne belki bir ton fırça yiyeceksin.
    Daha da beteri "para işleri" ki para tutulan yada hesap tutulan işlere verilenlerin anlattıklarını duydum ki neyse...

Benim de bu konuyu açmamın nedeni buydu. Orada hepimizin yeterince sorunu olacak. Üstüne bir de askerlerin birbirinden çalmaya kalkması, bir de bununla uğraşmak zorunda kalınsın istemeyiz hiçbirimiz. Arkadaşların da ifade ettiği gibi sanki askerde yapılan hırsızlık "afacanlık"mış gibi düşünülmesi bu işi teşvik edecek bir nitelik kazanıyor. Bu tarz bir uslubu çok defa gördüm. Mümkün mertebe sakınalım ki yapacak kişi yapmadan önce bir iki defa daha düşünsün.

Son söz olarak zenginlik-fakirlik meselesi. Orada kimse zengin fakir olmayacak. 20 kalem mal verilecek. Onları kullanacan. Ben askerde zenginlik-fakirlik diye bir bahaneyi kabul etmiyorum.

• Olay göründüğünden çok farklı askerlik yaptın mı bilmiyorum ama bizim burada birlikler birbirlerini çöp konteynırlarını alıyorlarmış:))) Onun için nöbetçi koyuyoruz başına:)

Askerde alan kişi ona ihtiyacı olduğu için alır belki parası yoktur bilemezsin onu, ama sen sahip çıktıktan sonra klay kolay bir şey olmuyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Carmelo_Anthony

Olay göründüğünden çok farklı askerlik yaptın mı bilmiyorum ama bizim burada birlikler birbirlerini çöp konteynırlarını alıyorlarmış:))) Onun için nöbetçi koyuyoruz başına:)

Askerde alan kişi ona ihtiyacı olduğu için alır belki parası yoktur bilemezsin onu, ama sen sahip çıktıktan sonra klay kolay bir şey olmuyor...
    Arkadaşlar, Ben gillette nin Blue Plus modelinden başka kullan at jilet kullanamıyorum yüzüm tahriş oluyor kanıyor sivilce oluyor. 3 lü paket halinde satılıyor zaten 3 ü 7 TL civarında. Bir taneside 3-4 tıraş rahat gidiyor. O kadar pahalıda sayılmaz ama. Askeriyede tıraş takımları da çalınıyor mu? Normalde bir asker hangi jiletle traş olur? Bu yer değiştirme olayı iyice kafamı karıştırmaya başladı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sharp` -- 3 Aralık 2009; 20:11:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sharp`

Arkadaşlar, Ben gillette nin Blue Plus modelinden başka kullan at jilet kullanamıyorum yüzüm tahriş oluyor kanıyor sivilce oluyor. 3 lü paket halinde satılıyor zaten 3 ü 7 TL civarında. Bir taneside 3-4 tıraş rahat gidiyor. O kadar pahalıda sayılmaz ama. Askeriyede tıraş takımları da çalınıyor mu? Normalde bir asker hangi jiletle traş olur? Bu yer değiştirme olayı iyice kafamı karıştırmaya başladı.

Kardeşim şu an Iğdır'da askerlik yapıyor.Anlattığına göre Gillette Mach3'ler çalınıyormuş.O da dandik marka götürdü.Bunu yapanın ağzının burnunun yeri değişmesi lazım ama bize bırakmıyorlar ki.
  • quote:

Orijinalden alıntı: harpseal

quote:

Orijinalden alıntı: Sharp`

Kardeşim şu an Iğdır'da askerlik yapıyor.Anlattığına göre Gillette Mach3'ler çalınıyormuş.O da dandik marka götürdü.Bunu yapanın ağzının burnunun yeri değişmesi lazım ama bize bırakmıyorlar ki.

Alıntıları Göster
    Bunu yapma potansiyeli olanlar yakındayken domuz gribi oldugunu yayacan bak bi daha yaklasıyo mu esyana

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.