SNR 6.3 civarıyken hız 10mbps idi. Kablonun ek yerlerini değiştirdim ve SNR 8 oldu. Ama hız hala 10mbps. TT yi arayınca biz bir şey yapamayız diyorlar. 1-2 ay önce hız 12 civarıydı. Modem yazılımını güncelleyince max. alınabilecek hız da 13 ten 17 ye yükseldi. Max. hız ve SNR dışında değişen bir şey olmadı. Eski hıza ulaşabilmek için ne yapmam gerekiyor
Snr düşük olduğu için yapabileceğin birşey yok.
Dışarıdaki kabloyu direk modeme çeksem faydası olur mu
halogonga
kullanıcısına yanıt
Hocam bende de şöyle olmuştu
Benim kabloda sıkınt çıktı 50 mbps alırken hız 20 -30 mbps ye düşdü ekipler geldi kabloyu değiştir dediler. Kablo değişince hızım 50 ye çıktı.
Asus Modemdeki değerlerimde yükseldi.
Siz şimdi kabloyu değiştirin,olmazsa VDSL aldığınız prizi değiştirin düzelir. Sizin VDSL hattınızı düşürmemişlerse 100 mbps ye çıkacaktır
quote:
Orijinalden alıntı: TulparHAN
Hocam bende de şöyle olmuştu
Benim kabloda sıkınt çıktı 50 mbps alırken hız 20 -30 mbps ye düşdü ekipler geldi kabloyu değiştir dediler. Kablo değişince hızım 50 ye çıktı.
Asus Modemdeki değerlerimde yükseldi.
Siz şimdi kabloyu değiştirin,olmazsa VDSL aldığınız prizi değiştirin düzelir. Sizin VDSL hattınızı düşürmemişlerse 100 mbps ye çıkacaktır
kablolarınız ankastreden itibaren mi değişti? benim de hız problemim var ve kablolar değişecek muhtemelen sorun iç tesisatda diyorlar. ortalama ne kadar masraf açtı hocam onu merak ediyorum.
civilengineerinfdhC
kullanıcısına yanıt
Kabloyu eve sabitledim :) Kablo hareket etmediği için bağlantımda problem yok.
Kablo dan mı emin değilim, farklı kablo takıyorum yine ilk taktığımda 10 - 30 mbps oluyor çıkartıp takınca hız düzeliyor.
Benim DSL prizinde problem olabilir.
henüz sadece kabloyu sabitledim 15 metre kablo kullanıyorum.
TulparHAN
kullanıcısına yanıt
ilk önce anksatre ölçüm yapılır ankastre ölçüm de hat değerleri farklı çıkarsa kablo değiştirmesi gerekiyor belki santral uzak olabilir.
Aynen öyle bana gelmeden önce ölçüm yaptılar her şey iyi hızınız çok iyi dediler hatta adamlar bile şaşırdı bu kadar iyi hız olmasına, bence benim prizimde veya kullandıgım klabloda problem var. Ben 15 metre kablo çektim diğer odadan kendi odamda priz var ama hat çekilmemiş kendi odama ankastre den hat çektireyim diyorum ama ustalar işi bok eder mi veya yüksek para ister mi bilmiyorum
TulparHAN
kullanıcısına yanıt
elektrikçiye kalmış bir şey
Cat6 kabloyu mavi-mavibeyaz olarak ttnin kablosuna ve rj11 ile modeme bağlıyacaktım ama tt nin eve gelen kablosunda tek renkler var. İki renkli kablo yok. Mavibeyaz yerine beyaz taksam sorun olur mu?
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme