Şimdi Ara

Hızaşırtma Pci-ex Clock ve Ram Timings

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1
Cevap
0
Favori
657
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sistemim intel c2d e4600,kingston 2gb ddr2-667,asus p5gc-mx/1333,hd 4770.Olay şöyle,normalde işlemciyi 3ghz'de çalıştırıyordum,benchmarklarda falan sorun çıkarmıyordu,uzun süredir de böyle kullanıyordum.Ancak okuduğum bazı makaleler aklıma girdi,özelliklee fsb:dram oranı ve pci-ex clock hakkında olanlar.Pci-ex clock'un 110'u geçmemesi gerektiği hemen hemen her yerde yazıyor,kontrol ettiğimde 3ghz'de çalışırken bu sayının 112mhz olduğunu gördüm,115mhz'de kullanırken kartı bozulanlar olduğunu okuyunca hafiften tırstım tabi.3Ghz'deyken dram:fsb oranı da 5:3 oluyordu (timingler 5-5-5-15,ram hızı 416).Şimdi okuduğum makalelere göre bu oranın 1:1 ve pci-ex clock'un 110 altı olması gerektiği için ona göre hızaşırtma denemeleri yaptım,pci-ex clock'u 108'e sabitleyince maksimum 2.89Ghz'e çıkabildim,ram hızını da 240 olarak ayarladım ve dram:fsb oranı 1:1 oldu,timingleri 4-4-4-12 yaptım,sorun çıkarmadı.Sizce hangi hali daha iyidir?Önerisi olan varsa yazmaktan çekinmesin.

Ek soru: Bu dram:fsb olayı ve timingler gerçekten söylenen kadar önemli mi?Çünkü eski hızının nerediyse yarısında çalışıyor ram'ler şu an,elimde benchmark programı olmadığı için skor da alamıyorum,bu konuda bilgilendiren olursa hem benim için hem de ilerde bu konuyu araştıracak arkadaşlar için yararlı olacaktır.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.