|
Hızlı şarj terimleri PPS, USB PD ve QC ne anlama geliyor?
-
-
Teşekkürler güzel bilgi
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Haber metni, son kısımda geçiştirilen Samsung Adaptive Fast Charging, OnePlus Warp Charge, Oppo SuperVOOC, MediaTek PumpExpress gibi teknolojilerin pd veya quick charge tabanlı mı olduğunu açıklamalıydı.
-
OnePlus Warp Charge, Oppo SuperVOOC aynı ve Oppo'nun geliştirdiği bir teknoloji. Kullanan başka firma yok. Xiaomi'de kendi hızlı şarj teknolojisini geliştirdi.
-
Reno 5 lite yanında kablosu ile birlikte 30 Luk veriyordu. İşin garibi onun kullandığı standart ne bilmiyorum da ne Xiaomi ne de Samsung hızlı şarj olmuyordu
Oppo'nun kötü yanı hiç destek almaması başka birisi telefonu şarj etmek istese hızlı etmiyor.
Önceki cihazım OP3 idi. Mevcut cihazım OP9R. Her ikiside döneminin en hızlılarından. Kısacası OP alıp yoluma bakıyorum...
-
Bu hızlı şarj özellikleri telefondan telefona değişiyorsa sorun. En azından ortak teknoloji olsaydı. Şimdi elimde hızlı şarj özelliği olan telefon bozulunca hızlı şarj özellikli adaptörünü başka bir cihazda kullanamayacak mıyız yani? Hızlı şarj özelliğiin kullanamama olasılığımız var demek ki, ben böyle anlıyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Xiaomi şarjı ile General Mobile hızlı şarj oluyor. Verdiği voltaj değerleri ile ilgili diye düşünüyorum.
-
Esasen standart hızlı şarj oluyor. Ama kendi teknolojisi kendi şarj aleti ve destekli kablo gerektiriyor.
Burada temel mantık adaptive hızlı şarj dan geliyor. Yaklaşımlar farklı. Kimisi amper arttırırken kimisi voltaj arttırıyor. Kimisi iki hücreli pil ile daha farklı şarj yaklaşımı hedefliyor. Telefon donanımların sıcaklığına göre değişen değerlerle besleniyor. Bunun için de karşılıklı destek veren telefon ve şarj aleti kullanmak gerekiyor.
Bu kıstaslar bir araya geldiğinde tüm cihazların birbirini desteklemesi cidden zor. Oppo nun ya da OnePlus ın sistemi 6 A üzerine kurulu. Bu kadar amperi diğer telefonlara verseniz patlar :)
Bence asıl saçma olanı, Qualcomm'un QC si varken Samsung un salak bir şekilde PD yi getirmesi. Çünkü güç olarak ek bir katkı sunmuyor. Xiaomi gibi 120 Watt, Oppo gibi 65 Watt getirmiyor. Qc+ desteklese yetecek aynı hızı verecek. Ama şimdi gel gör ki PD şarj aleti almadan hızlı şarj edemiyorsun.
Üst düzeye çıkıncı genelde temel tüm teknolojiler destekleniyor ama bunu her telefonda bulmak zor.
-
bu kadar çok teknolojiye ne gerek var anlamıyorum, temelde hızlı şarj = yüksek amper demek zaten, yapın bir standart herkes kullansın işte.
not: şimdi gelecektir sadece yüksek amper değil yüksek volt da kullanılıyor diyenler. 9-12 gibi yüksek volt kullanılmasının sebebi şarj kablosunun fazla ısınmasını engellemek, telefonun içinde yüksek ampere dönüştürülüyor o. lityum pili yüksek volt ile şarj edemezsiniz.
-
Samsung hızlı falan şarj etmiyor kim ne derse desin.. Tabletleri ayırıyorum bu konuda, onlar hızlı şarj oluyor.. Xiaomi aldım ve eşimde de Oppo var.. ikisi de insan ötesi bir hızda sarj oluyor gerçekten.. Bu kadar hızlı dolmasına rağmen bitmek bilmiyor da..
-
bende not 11 Pro plus var,kendi adaptörünü kullanmıyorum, Samsung 25 watlik adaptörü kullanıyorum,gayet hızlı şarj ediyor,pili farklı hızlı doluyor, kendi adaptörünü kullandım 20 dakka sürmedi,20 volt 11 , 9 , 5 volt.4 kademe, Samsung 1q , 9, 6 , 5 volt,. Samsung az isindiriyor o yüzden Samsun adaptörünü kullanıyorum.
-
GAN sarj cihazı aldım oppo, oneplus,vivo desteklenmiyor.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Haber metni, son kısımda geçiştirilen Samsung Adaptive Fast Charging, OnePlus Warp Charge, Oppo SuperVOOC, MediaTek PumpExpress gibi teknolojilerin pd veya quick charge tabanlı mı olduğunu açıklamalıydı.
|
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X