Şimdi Ara

hobi uçuş

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.136
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hayatımda değişik şeyler yapmak istiyorum. uçuşa merakım var. Kursları araştırdım. tek motorlu uçak sertifikası türk kuşundan alınabiliyor. Sertifikayı aldıktan sonra tek başıma uçabilir miyim? Ufak bir fiyat araştırması yaptım. Beechcraft ya da cessna tek motorlu uçaklar 200bin$ dan başlıyor. 800bin$ a kadar çıkıyor Uçakların menzilleride türkiyede neredeyse her yere gidecek kadar yeterli. Uçak kullanmak ne kadar zor ? Eğer sertifikamı ve uçağımı alırsam. Ailemle uçmam sizce riskli olur mu? ya da ne kadar sürede iyi bir tecrübe edinirim. Tek motorlu uçakları tek pilot kullanabiliyor çünkü. Birde bu işin masrafı ne olur 15-20m kanat genişliği olan tek motor bir uçağın bakımı? hangar ücreti ne olur? Birde bildiğim kadarıyla jet yakıtının ücretleri farklı yani ötvsiz. Jet yakıtının litresi ne kadar? bu işe girmeden ciddi araştırma yapmak istiyorum. Çünkü sonuna kadar gitmek için ne kadar lazım merak ediyorum.

• Hocam bu ucaklari kullanabilmek icin PPL lisansi alacaksiniz. PPL ile tek motorlu ucaklari ucurabilirsiniz.

Bunlari ucurmak cok zor degildir. Zaten egitim alirsiniz. Eger instrument rating alirsaniz IFR alamazsaniz VFR ucarsiniz. Bu ucaklarin menzili 900nm idir. IFR ucarken alet ile, yani autopilot kullanirsiniz ve seyrusefer cihazlari dahil olur. VFR de gorerek.

Aile ile ucmanizda bir sikinti yoktur. Jet A1 galonu 2$ galiba.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam peki tek motorlu uçağı aldıktan sonra bu uçak nerde kalacak. Bir arkadaşımın babası pilottu. İş jeti uçuruyodu. Korkunç paralardna bahsediyodu bakımı ve kaldığı yer için. Bu tarz masraflarıyla ilgili bir bilginiz var mı?
  • Bakimlari saatine ve uctugu menzile gore yapilir. Fiyatlarini bilmiyorum. Ucak havaalanlarindaki hangarlarda kalacaktir. Hangi ildesiniz?

Havaalanina da ucret odeyeceksiniz.

• Fiyatlar hakkında bi bilgim yok ama bayağı tuzlu bi hobi olur :)

• Hocam sende para çok galiba ama olurda o kadar işin altından kalkamazsan yelken kanat yada planörde çok eğlenceli bir uçuş hobisidir
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Silah ile uçak yolculuğu
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.