Şimdi Ara

Hollanda da Cami önün de, Mangalda Domuz partisi (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
90
Cevap
0
Favori
4.445
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tepki vermenin mantığı nedir? Al mangalı ezanı okundugunda pisir etini yap iftarını.

Türkiye de yüzde 90 Muslüman lafiyla kendini avutanlar Hollanda da neyle avunuyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edirneli86 -- 28 Mayıs 2019; 13:37:32 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İmkan olsaydı da o mangal partisine bizde gidebilseydik. Hollandalılar yaşamayı biliyor
  • Arkadaş hiristiyan ülkede , Hıristiyanların müslüman gibi yaşamasını istiyen malak dolu Avrupa. Ramazan'da da yer başka zamanda da. Beğenmiyorsan bas git. Zorla adamların ülkesine git birde tepki goster

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir müslüman olarak benim umurumda olmazdı, tekbir falan da boş iş ama yapılan bariz kasıtlı, saygısızlık içeren bir hareket olmasına rağmen "beğenmiyorlarsa dönsünler ülkelerine, adamların ülkesi istediklerini yaparlar" gibi saçma cevaplar ancak aşağılık kompleksinin göstergesidir. Bu saygısızlığı yapanlar muhtemelen azınlık bir gruptur o ayrı konu.
    Bu kafayla avrupaya gidip daha da zarar vermeyin siz

• Hollanda hristiyan bir ulke degil, laik bir ulke. Hristiyanlik temelli kanuni duzenlemeleri yok.

Insanlarin inanclarina gelirsek nufusun yarisinin dini inanci yok ateist/deistler. Yaklasik %44'u hristiyan, %4'ten biraz fazla da musluman var.

Detayli bilgi iseyen buraya
    en.wikipedia.org
    Religion in the Netherlands - Wikipedia
    https://en.wikipedia.org/wiki/Religion_in_the_Netherlands

Tekrar ediyorum, camiide namaz kilanlar buyuk ihtimalle Turk asilli Hollanda vatandaslari. Hristiyanlar Hollanda'da hangi haklara sahipse muslumanlar da ayni haklara sahip, adamlari kendi vatandasi oldugu ulkeden "begenmiyorsa donsunler" demek kadar sacma sapan bir sey yok. Bunu Hollanda'da soylemek nefret sucu/ayrimcilik olarak kabul edilir.
    Musluman ulkelerden baski yuzunden kacip gittikleri Avrupa'nin seriat ile yonetilmesini isteyenler var, bu kabul edilemez bunlar bambaska seyler.

Bu videoda Hollandalilarin yaptiklari gundem oldu, cok fazla tepki topladi. Bu salakligi yapan Hollandalilari al, tekbir ile karsilik verenlere vur gerizekaliligin karesini almis olursunuz.

• bestanealtcizgi B kullanıcısına yanıt
    Bu güruhun bir çoğu yüzünden,ilk zamanlar ilk gidenler nasıl olsa geçiciyiz gavur değilmi ne yapsak yeridir, nasıl ne koparsak kârdır diyip sömürmeye kalkmışız. Ki ilk Türkler Hollandaya geldiğin de, Osmanlıdan dolayı diğer işçi göçmenlere göre yarı hayranlık, yarı merak ile büyük hürmet göstermişler. Ne zamanki işler değişmiş, eşit haklar kazanılınca, kalıcı olunca,yinede kendinden sonrasını düşünmeden Türk imajını zamanla zedelemişler. Zamanında 20 yıllık Türkiye den ehliyetim olmasına rağmen, international ehliyetimin denkliğini bile vermediler bana.Sıfır dan sınava girdim aldım. Bugün sadece Fransa Türk ehliyetini denklik olarak kafa kafaya değişiyor sanırım.
    Zamanın da Türk ehliyetini ibraz edene sınava girmeden, Hollanda ehliyeti veriliyormuş, kalkıp bunu fırsat bilen, ehliyeti olmayan, gitmiş Türkiye den sahte ehliyetlerle, farklı belgelerle bu benim ehliyetim diyip kafa kafaya Hollanda ehliyeti vermiş adamlar. Ülkenin farklı yerlerin de o yıllara ait verilen ehliyet sahibleri bir bir kazalara neden olmaya başlayınca, dur bir dakika demiş adamlar. O yıllar da verilen bütün ehliyetleri bir bir geri çeğırmış almış, bundan sonra da istisnai durumda olanlar hariç,Hollanda da yaşayacaksan Türkiye den ehliyeti olsun olmasın sıfırdan sınava gireceksin demiş.Adamları her yönden suistimal etmiş büyük bir çoğunluğu. Zaten sana olan şüphelerini, bu şekil de davranarak güvensizliğe çevirmişsin.
    Sadece ehliyetmi, Ülken de ki bir kaç üniversite ye ait mezunları hariç, Üniversite mezununun diploma denkliğini bile vermiyor sana. Doktor arkadaş Hollanda ya gelmişti, ilaç lazım oldu Apotheke gittik ben doktorum dedi, kimliğini gösterdi ilaç vermediler adama.
    Türk olarak Avrupa da yaşayan vatandaşların Türkiye adına çizdiği imaj, iyi yönleride yok değil, ancak kötü imaj çok fazla.
    Bu yüzden kurunun yanında yaşta yanıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaSSive -- 28 Mayıs 2019; 19:16:57 >

Kendim birebir gözlemlemedim ama internet sağolsun farkında oluyoruz. Sebeblerinden biri işid ama işidin on misli batı medyası bana göre. İşidi el altından da destekleyenler zaten hristiyan kardeşlerimiz!

• Zorla yedirmedikleri sürece ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilmelidir.

Ayrıca herkesin tekrar tekrar sorduğu soruyor ben de sorayım.

Madem beğenmiyorlar niye İslâm ülkelerine dönmüyorlar?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mugetsuga

Veganların önünde de çiğ et yemişlerdi ve hiçbir olay yaşanmamıştı.

Şimdi niye olay yaşanıyor?
    Soruma hala cevap alamadım.

Kaçırdığım bir şey mi var?
  • Ben Türklere ait cami olayına takıldım. Mesela Faslılara ait camiye gitsek du ederken çevirmen mi gerekecek tanrının anlaması için? Neden ibadethaneyi milletine göre ayırmışlar ki? Sadece şu hutbe olayları için mi? Sonuçta namaz, dua arapça değil mi? Arapça öğrenin hepiniz o zaman. Tanrı tek dil bildiğine göre işiniz zor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MaSSive

Bu güruhun bir çoğu yüzünden,ilk zamanlar ilk gidenler nasıl olsa geçiciyiz gavur değilmi ne yapsak yeridir, nasıl ne koparsak kârdır diyip sömürmeye kalkmışız. Ki ilk Türkler Hollandaya geldiğin de, Osmanlıdan dolayı diğer işçi göçmenlere göre yarı hayranlık, yarı merak ile büyük hürmet göstermişler. Ne zamanki işler değişmiş, eşit haklar kazanılınca, kalıcı olunca,yinede kendinden sonrasını düşünmeden Türk imajını zamanla zedelemişler. Zamanında 20 yıllık Türkiye den ehliyetim olmasına rağmen, international ehliyetimin denkliğini bile vermediler bana.Sıfır dan sınava girdim aldım. Bugün sadece Fransa Türk ehliyetini denklik olarak kafa kafaya değişiyor sanırım.
    Zamanın da Türk ehliyetini ibraz edene sınava girmeden, Hollanda ehliyeti veriliyormuş, kalkıp bunu fırsat bilen, ehliyeti olmayan, gitmiş Türkiye den sahte ehliyetlerle, farklı belgelerle bu benim ehliyetim diyip kafa kafaya Hollanda ehliyeti vermiş adamlar. Ülkenin farklı yerlerin de o yıllara ait verilen ehliyet sahibleri bir bir kazalara neden olmaya başlayınca, dur bir dakika demiş adamlar. O yıllar da verilen bütün ehliyetleri bir bir geri çeğırmış almış, bundan sonra da istisnai durumda olanlar hariç,Hollanda da yaşayacaksan Türkiye den ehliyeti olsun olmasın sıfırdan sınava gireceksin demiş.Adamları her yönden suistimal etmiş büyük bir çoğunluğu. Zaten sana olan şüphelerini, bu şekil de davranarak güvensizliğe çevirmişsin.
    Sadece ehliyetmi, Ülken de ki bir kaç üniversite ye ait mezunları hariç, Üniversite mezununun diploma denkliğini bile vermiyor sana. Doktor arkadaş Hollanda ya gelmişti, ilaç lazım oldu Apotheke gittik ben doktorum dedi, kimliğini gösterdi ilaç vermediler adama.
    Türk olarak Avrupa da yaşayan vatandaşların Türkiye adına çizdiği imaj, iyi yönleride yok değil, ancak kötü imaj çok fazla.
    Bu yüzden kurunun yanında yaşta yanıyor.
    Hocam ben de bu insanlar beraber yaşıyorum dediginiz örnekler var. Çok suistimal ediyorlar. Avrupa'da çoğu şey beyan üzerine kurulu, devlet halka güveniyor ama suistimale çok açık.
    Yeni nesiller biraz daha iyiye gidiyor. Evlerinde anadoluyu yaşıyorlar dışarı çıkınca Avrupa, bu insanlar için de kolay değil yaşam, hak veriyorum onlara da.
    Ehliyet için Hollanda sadece nitelikli göçmenlerin ehliyetlerini değiştiriyor artık, onlar da uyandı işe.
    Ilaç konusuna gelirsek, sağlık alanında kurallar çok sıkı. Mehmet Öz gelse ona dahi vermezler ilaç, aile hekiminin yonlendirmesi gerekli. Bu da doğru bir uygulama bence. Yaşanılan ülkenin kurallarına uymak şart.

• quote:

Orijinalden alıntı: TeslanınKalfası

Kendim birebir gözlemlemedim ama internet sağolsun farkında oluyoruz. Sebeblerinden biri işid ama işidin on misli batı medyası bana göre. İşidi el altından da destekleyenler zaten hristiyan kardeşlerimiz!
    Siz uzaktan görüyorsunuz ben içinde yaşıyorum, medyasını her gün takip ediyorum. Türklerin burada yaptığını başka bir dine mensup insanlar Turkiye'de yapsa ortalık ayağa kalkar. Hatta müslümanlar ( sadece Türkler değil) kendi kumelestikleri yerlerde o ülkenin vatandaşlarına baskı yapıyorlar. Turkiye'de hristiyan şeriat polisi gibi devriyeler gezdiğini bir düşünün toplumun tepkisi ne olur?

• quote:

Orijinalden alıntı: macsimust

Ben Türklere ait cami olayına takıldım. Mesela Faslılara ait camiye gitsek du ederken çevirmen mi gerekecek tanrının anlaması için? Neden ibadethaneyi milletine göre ayırmışlar ki? Sadece şu hutbe olayları için mi? Sonuçta namaz, dua arapça değil mi? Arapça öğrenin hepiniz o zaman. Tanrı tek dil bildiğine göre işiniz zor.
    Hollanda'da Turk ve Faslılar ayrı camilerde dediginiz gibi. Faslı imamlar burayı dar ul harb olarak görüp her türlü takiye serbest diye fetva veriyor. Türk camileri ise tamamen diyanet işlerinin kontrolünde olduğu için siyaseleşmiş durumda. Devlet buna müdahale ediyor hatta.
    Ben camiye gitmem, müslüman değilim. Babam ziyarete geldiğinde cumaya gitti geldi dönüşte ilk söylediği şey bu serefsizlerden uzak dur oldu. Camilerin amacı ibadethane olmaktan uzak malesef. Cemaati de bilmiyorum ama bana müslüman olmadan Türk olunamayacagina dair nutuk çeken adamları mahallenin coffeshopunda çok gördüm. Hatta ramazanda sahur sebebi ile kapanış saatlerini uzatırlar göçmen mahallesindeki coffeshoplar.
    Ibadetini yapıp başka şeyle ilgilenmeyen insanlar vadır tabi ki onlar ayrı ama ben tanımıyorum görmedim malesef.

• Bir tane vegan da çıkıp dememiş "neden et yiyorsunuz?" diye.

Ülkemizde de bir benzeri olmuştu.

Greener Nautilus (Çağan Çelik) Ramazan ayına tepki olarak domuz eti yiyen ateist diye bir tag vardı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Savunmadım Çıkar Göster -- 28 Mayıs 2019; 23:8:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: VirgilSollozzo

Biraz yagli olur ama guzel pisirilirse 10 numara ettir domuz eti. Mangalda sis yapildiginda cok guzel kokar, dana etinden ayirt edemezsin. Sos - baharatla filan da marine edersen mmm ohhh. Cok da ucuzdur ayrica. Dini ve psikolojik sebeplerden dolayi bizim ulkede tuketilmiyor ama millet neyi kacirdiginin farkinda degil..

Aman neyse ne ya...bulgura pirince makarnaya devam
    domuz eti kırmızı et fiyatlarınında düşük olmasına imkan sağlıyor. mesela avrupada ve amerikada kırmızı et alım gücüne göre ucuz sayılıyor çünkü alternatif olarak domuz eti var. rekabet'e hile hurda girmeyincede tüketici kazançlı çıkıyor.
  • Ya sevcekler ya terketcekler. Polis izin verdiyse kanuna karşı gelinmez.
  • Bu haberlere cok guluyorum. Elin ulkesinde yabancisin oranin vatandasi olsan bile adam yerine koymuyorlar ozellikle hollanda ve almanya , gelmissin tekbir cekiyorsun gel turkiyede. Cek . Avrupa kendi vatandaslarina bu tur gosteri ve olusumlara karsi sessiz kalir

Bilmiyorum haklısınız belki ama burda hatalı bir olay varsa hatalıdır demek lazım bence. Yaptıkları yanlış birşey

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.