Şimdi Ara

Home Cinema - Hifi Karışımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
780
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Değerli arkadaşlar birkaç konuda görüşlerinize ihtiyacım var.

1- Babamın evine bir ev sineması sistemi kurmak istiyorum.
    5.1 beklentisi çok yüksek olmadığı için ve ayda en fazla 1 DVD seyredeceği için kompakt sistem alayım diyorum.
    300-400 YTL arasındaki basit kompakt bir sistem alıp cihazın stereo audio çıkışından mevcut Hifi amfiye stereo giriş yapıp müziği (CD + Radyo) Hi Fi kolonlardan vereyim diyorum.
    Böylece stereo müzik istendiğinde kaynak olarak kompakt sistemi kullanıp Hifi amfi ve hoperlölerin gücünden faydalanmış olacağım.Ev sineması istendiğinde ise sesi 5.1'e verip işi çözerim gibi geliyor.

2- Diğer bir sorunda görüntüyü TH42PV60E plazmaya vereceğimden HDMI çıkışlı bir kompakt sistem almam gerekiyor. Buda fiyatı biraz yükseltiyor. Sizce TV ye 5.1 sistemin görüntüsünü komponent bağlantı ile aktarsam çok şey kaybedermiyim. Yoksa kardeşim elindeki HDMI girişi olan plazmaya haksız etmiş olursun diye mi düşünürsünüz.

3- Bu ihtiyaçlar için sizce en akılcı kompakt sistem hangisi olur ?

Gönlümden geçen Sony HT-DDW 880 ama DVD ile beraber fiyat 1000 YTL yi geçiyor ve her zaman tavsiye ettiğimiz toplama sistemlere fiyat olarak birşey kalmıyor.
    PHILIPS HTS3115 DiVX ULTRA EV SİNEMA PAKETİ de 600-650 arası için uygun bir alternatif gibi görünüyor.

Siz olsaydınız ne yapardınız ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi audio master -- 19 Şubat 2007; 23:30:05 >

• fikrin güzel.
    şunu unutma HD yayın değilse HDMI veya DVI arabirim kullanmanın mantığı nedir? component olarak aktarman plazmaya haksızlık değildir.sadece component ve DVI ses iletmez.ikisi de diji,tal görüntüyü aktarır.
    LG nim499ytl lik sesi olan seti var.bence en ideali.unuttum modeli.
    ola ki plazman gelen sinyalleri sanal çoğaltma algoritması kullanıp mevcut görüntüyü işleyip daha zenginleştiriyorsa ne ala daha güzel.
    sorun yok anlayacağın.
  • sevgili the_cantan
    tamda sormak istediğim şeyi sordun aslında.
    HD sinyal gönderen bir kaynak değilse görüntü için HDMI bağlantının bir mantığı var mıdır ? Yoksa komponent RBG bağlantı aynı işi görür mü bunu merak ediyorum.
    Şimdi banada mantıksız geldi. Deneyipte daha iyi görüntü alan varmı acaba ?
    Bilgilerin için teşekkürler..
  • quote:

Orjinalden alıntı: audio master

sevgili the_cantan
    tamda sormak istediğim şeyi sordun aslında.
    HD sinyal gönderen bir kaynak değilse görüntü için HDMI bağlantının bir mantığı var mıdır ? Yoksa komponent RBG bağlantı aynı işi görür mü bunu merak ediyorum.
    Şimdi banada mantıksız geldi. Deneyipte daha iyi görüntü alan varmı acaba ?
    Bilgilerin için teşekkürler..

Dostum verdiğin linkte ki evet. bak ses kalitesi olarak aynı klasmanda ki cihazlara göre bence iyi. yalnız benim dediğim LG modeli aklıma gelmiyor subwoofer sürücüsüs iridir.resimden anlayamadım.ki swoofer sürücüsü gördüğüm en şık tasarımlardann biri.hayret.
    neyse...
    soruna gelince
    evet component bağlantı aynı işi görür.componmenet de HDMI yayınları taşıyabilir. kaynak HD dvd, Blue raydisk, HD yayın değilse HDMI ne kadar avantajı var ki? sadece dediğim gibi görüntü cihazında mevcut görüntünün kapasitesini sony drc-mf misali işleyip yükselten, güçlendiren bir nevi upscaling varsa rahat edersin.
    zaten pixel plus2, 3, DRC-MF, DNI-e henüz HD yaynın yaygın olmayan döneminde RF yayınların kalitesini yükselmek için konulmuş.bakmayın siz LCD ekranlar daha büyük üretilememe gibi sıkıntı çekerken plazma ateş pahası iken RF yayınların durumu içler acısıydı.bu konuda en kötüsü LGplazma idi.sonra bira toparladı.fakat yetmedi. sonra geniş LCD devri başladı.en doğal görüntü LG de iyi. vestel ise boyundan büyük iş becerdi.neyse...plazmaya verdiğiniz paraya yazık. dvd onda iyi sayılabilir.yine vasatta.pioneer hala yenilmez.

• Sevgili the_cantan,
    Bugün teknosa'ya gidip LG nin sesini dinledim.
    USB girişinden dinlediğim bir MP3'de sistemin fena olmadığını gördüm.
    Özellikle senin de dediğin gibi sub oldukça tatminkar.
    Yalnız bir konu takıldı kafama. Sub'ın ses çıkışını altından yere doğru veriyor.
    Duvardan duvara halıfleks olan bir salonda bu sub'ı kullanmak bas sesin boğulmasına neden olur mu acaba ?
    Ne dersin ?
  • iyi bile olur.alçak frekansların daha rahat salınım yapmalarına, halıflex in filtre olarak destek olacağını ifade edeyim.
    büyük olasılıkla yararlı
    olur. her mekanın akustiği belli olmaz.o yüzden ihtimal payı bırakayım. ihtimal değilse sorun değil.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sound Blaster Cinema 2
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bilgilerin için sağol dostum.
    Böyle düşünmemiştim.
    Bir deneyeyim bakalım.
    Hiç olmadı altına sesi yansıtması için laminant bir plaka konabilir.
    Subın önünde engelleyici eşyalar olmasının seste distorsiyona neden olduğunu okumuştum.
    Alltan ses çıkışı garip gelmişti görünce.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.