Şimdi Ara

Home Entertainment Network (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.924
Cevap
51
Favori
81.223
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sadece medya sunumu yapacak nas için absurd denebilecek bu harcamaya gerek yok.
    WD live gigabit ethernet girişli 3tb lik harici hdd vatanda indirimde 618 tl civarı. Ben aldım kullanıyorum. 600mhz işlemcisi olan hızlı bir cihaz.
  • Selamlar,

Güzel paylaşımlar setuplar olmuş. Network zaten ilgisi olanlar için zevkli bir konu.
    İşim gereği Qnap ve Synology marka NAS'ları birkaç yılı aşkın süredir kullanıyorum. Şahsen Synology'nin yazılımını ve donanım kalitesini daha başarılı bulsamda, donanımsal olarak Qnap kağıt üzerinde daha çekici durduğundan en son TS-459 Pro II tercih ettim.
    Kullandığım cihazda USB 3.0 desteği var ve son fw ile kendi private cloud'unuzu oluşturmanıza da imkan sağlıyor.
    3TB x 4 Raid 5 konfig ile yaklaşık 8TB'lık bir alan sağlıyor. Sağlıyor da işte bunu küt diye tek parça olarak veriyor malesef Qnap'ler.
    Yani Raid 5 yaptığınız zaman Raid'e dahil olan tüm disklerin max. alanını alıyor ve size sunuyor.
    Oysa Syno'da dilediğiniz kadar volume yaratabiliyorsunuz. Neyse bu kadar detaya girmeye gerek yok.

Switch olarak bende 2 adet 8 portlu gigabit HP 1810 kullanıyorum.

Omurga şu şekilde:
    switch1:
    Linksys WAG320N adsl modem
    GamePC 2x1 gigabit trunk
    NAS 2x1 gigabit trunk

switch2:
    HTPC 2x1gigabit trunk
    AVR

switch 1 ve 2 de birbirlerine cat6 ile gigabit olarak bağlılar.Tüm patchcordlar legrand marka cat6

Kablosuz olarakta:
    Notebook 300mbit,Ipad2,BB ve Iphone mevcut

Sadece NAS'a bağlı bir UPS var.Ancak UPS'in USB bağlantısı olmasına rağmen NAS tanımıyor. APC'nin bir USB ürünü düşünüyorum yakın zamanda, böylece UPS'in şarjı bitmeye yakın otomatik NAS'ı kapatma gibi bir görev atayabileceğim.

Son olarak henüz değinilmemiş bir konudan bahsetmek istiyorum. NAS için hernekadar UPS'te olsa Raid'te olsa, yine de belli dosyalarınız için bir backup sistemi tasarlayın. Ben sadece kişisel foto ve videolar için NAS'a e-sata üzerinden bağlı 1 TB'lık WD harici bir disk bulunduruyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CaRaBeeN -- 30 Aralık 2011; 0:13:45 >

• quote:

Orijinalden alıntı: CaRaBeeN

Selamlar,

Güzel paylaşımlar setuplar olmuş. Network zaten ilgisi olanlar için zevkli bir konu.
    İşim gereği Qnap ve Synology marka NAS'ları birkaç yılı aşkın süredir kullanıyorum. Şahsen Synology'nin yazılımını ve donanım kalitesini daha başarılı bulsamda, donanımsal olarak Qnap kağıt üzerinde daha çekici durduğundan en son TS-459 Pro II tercih ettim.
    Kullandığım cihazda USB 3.0 desteği var ve son fw ile kendi private cloud'unuzu oluşturmanıza da imkan sağlıyor.
    3TB x 4 Raid 5 konfig ile yaklaşık 8TB'lık bir alan sağlıyor. Sağlıyor da işte bunu küt diye tek parça olarak veriyor malesef Qnap'ler.
    Yani Raid 5 yaptığınız zaman Raid'e dahil olan tüm disklerin max. alanını alıyor ve size sunuyor.
    ....

@CaRaBeeN, bende elimde ki 439 dan (ki kurup kullanmak fırsat olmadı ) 459 a geçiş yapıyorum,siparişi verdim haftaya gelecek muhtemelen.
    kurulum başında dikkat etmem gereken bir husus var mıdır.Raid 5 düşünüyorum bende.

• @astramastra

Dikkat edilecek pek bir husus yok. Malesef tüm ayarları kendi yapıp full bir volume olarak veriyor size alanı.
    Yani 4 adet diski seçip raid 5 yap diyorsunuz, 3 diskin toplam net alanı kadar formatlayıp, kendi default klasörlerini yaratıp veriyor size.
    Daha sonra senkronizasyon 4-5 saat sürüyor.
    Açtığı o standart klasörleri sildirmiyor. Ancak gizletebiliyor.

Oysa ben yaratılan raid5 içerisinden seçeceğim parçalarda volume'lar atayabilmek isterdim,synology yapıyor bunu

Birde en son fw gelmiyor üzerinde siz en son yazılımı sitesinden çekip onu atarsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nasresrf

Merhaba ,

İlğiniz için teşekkürler.
    Qnap 8 li serileri minimum 5000TL seviyelerinde. Hard diskler ile 10.000 civarında bir yatırım istiyor
    Daha ekonomik bir çözüm düşünüyorum.
    external hdd'lerin içindeki hdd leri çıkarıp raidbox türü cihaza takıp tek elektrik bağlantısı ile raid yapmadan bağlantı sağlayabilirim gibi geliyor.
    veya Sn. by@li 'nin yazdığı iomega usb -ethernet cihazına harici hddleri bağlayacağım. Fakat bu çözümde de her hdd elektriğe bağlı ve açık kalıcak.
    Zor ve karışık bir konu. Kararsız kaldım.

Benim gibi kullanmadiginiz zamanlarda uzerinde on-off switch bulunan bir coklu priz gurubu ile bu isi cozebilirsiniz. İstemediginiz zaman kapatirsiniz .
  • Gigabit Switchlerde sizce markaya göre hız , verimlilik açısından fark var mıdır?
    Acizane Iomega iConnect ile oluşturduğum 3HDD lik disk gurubuna bilgisayarımdaki mkv leri yeterli bir hız ile kopyalamak amacındayım.
    Örneğin LINKSYS SE2800 GIGABIT 8 PORT SWITCH ile TP-LINK TL-SG1008D 8 PORT 10/100/1000 GBIT SWITCH arasında veri transfer hızında veya herhangi bir özellikte ne fark olabilir.
    Aradaki fiyat farkını hak eden nasıl bir fark olabilir?
    Zira bir tanesi 125 TL iken diğeri 65 TL.
  • +

İşyerindeki TP LINK Gıgabit Switchi eve götürdüm. Şemadaki gibi bağladım.
    Gigabit Ethernetli PC den HDD lere transfer hızı 2-3 MB/sn arasında değişiyor.
    Sadece Seagate Freeagentta 5-7MB/sn gördüm.
    Sizce hata bağlantıda mı? Yoksa HDD hızlarında mı? Ya da iConnect temi?

• usb diskin ulaşabileceği pratikte 20-25mb/sn yi görüyor olmanız gerekir.
    atto ile benchmark yaptığınızda ne görüyorsunuz?
    robocopy yada totalcommander ile copy-paste deneyin birde, bakalım orada hız ne çıkacak..

bende windows file copy paste 50-60mb larda gezerken, copy paste işini totalcommander yada robocopy ile yaparsam 120mb lara ulaşıyorum
  • Sanırım problem iOmega iConnectte..
    Hızı kesen o gibi geliyor..
    Bahsettiğiniz programları ise denemedim.
  • Refik
    Gbethernet destegi var. Hemen ona sucu yukleme

https://iomega-eu-en.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/22370
  • @CaRaBeen,
    Qnap 459 da Trunk yaptım fakat Trunk yöntemleri diye bir yar daha var,defaultta Dairesel diye bir şey yazıyordu şu anda o seçili
    diğer yöntemler hakkında bir bilginiz var mı? Siz hangisini kullanıyorsunuz.

Not:Windows copyde 60 mb gördüm...
  • 60 mb gördünse çok iyi serdar, bir kaç ince ayarla daha yukarılara çıkacak sanırım.

qnap bir başka yahu

Yeni eve taşındım bütün herşeyi söktüm ne ağ kaldı ne kablo, herşey silbaştan tekrar yapılacak. kanal çek kablo döşe, RJ45 uç çak, oooof of
  • o işlere az buçuk şu projeksiyon için bende gireceğim maalesef,
    gerçi bahara ufak bir tadilat olacak, o tarihe kadar idareten bir şeyler yapacağız.

ne diyelim kolay gelsin sana da işin zor.

hayırlı olsun bu arada yeni evin.

Edit :imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi astramastra -- 9 Ocak 2012; 12:09:37 >
  • @astramastra;

Kullandığınız switch nedir? Eğer LACP destekliyorsa, trunk seçeneklerinden 802.3ad seçerseniz en performanlı yöntem o olur. Ben o şekilde kullanıyorum.
    Hoş bu arada tek pc ve tek nas cihazda trunk ile tek bağlantı arasında fark olmuyor, hatta trunk yapılmaması bile öneriliyor.

totalcommander programı ile ve windows'un komut satırından robocopy ile de copy paste denemeleri yapmanızı öneririm
    ayrıca atto disk bench programı ile de ölçüm yapabilirsiniz.
  • Teşekkürler Serdar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CaRaBeeN

@astramastra;

Kullandığınız switch nedir? Eğer LACP destekliyorsa, trunk seçeneklerinden 802.3ad seçerseniz en performanlı yöntem o olur. Ben o şekilde kullanıyorum.
    Hoş bu arada tek pc ve tek nas cihazda trunk ile tek bağlantı arasında fark olmuyor, hatta trunk yapılmaması bile öneriliyor.

totalcommander programı ile ve windows'un komut satırından robocopy ile de copy paste denemeleri yapmanızı öneririm
    ayrıca atto disk bench programı ile de ölçüm yapabilirsiniz.

switch 3Com un basit 8 portlu Gigabit unmanagement bir switchi (3CGSU08A),
    IEEE 802.1p, IEEE 802.3ab, IEEE 802.3i 10BASE-T, IEEE 802.3u 100BASE-TX, IEEE 802.3x
    standartlarını destekliyor.

60 mb kablolu bağlantıda alıyorum,laptop olduğu için çoğunluk kablosuz kullanacağım zaten
    amaç oluşturduğum Ev Ağı ortamında 2 laptop,WD HD TV live, Pio BDP Lx55, AVR Pio vsx 2020
    iTunes Server üzerinden iPhone 4 ve iPad2 hatta Samsung Galaxy Fit android üzerinde kurulu
    Twonky mobil üzerinden tüm resim,müzik ve video arşivine erişmekti,apple ürünleri hariç
    diğerlerini hallettim.Nas üzerinden iTunes Server i aktif ettim ama ipad/iphone üzerinden,
    henüz erişemedim.Biraz daha kurcalamam lazım

• Sayin Astramastra, itunes server'dan album kapaklarini gorebiliyormusunuz ben bir ara ugrasmistim sonra bir yerde album kapaklarini itunes server desteklemiyor diye bir yazi okuyunca birakmistim..

Bu sebeple tum ALAC'lari PC kaynakli dinliyorum, ALAC'tan yaptigim FLAC'lari da NAS'a yerlestirdim. FLAC'ta album kapaklari sorunu olmuyor.
  • Sayın Astramastra ve CaRaBeeN
    Ben de evde kullanmak için Nas araştırıyorum. Siz nereden kaça aldınız ?
    QNAP 439 Pro NAS da 4 disk yuvası var. Acaba cpu,ram ve flash bakımından daha düşük model (419 veya 412) yeterli olabilir mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: asukrumercan

Sayin Astramastra, itunes server'dan album kapaklarini gorebiliyormusunuz ben bir ara ugrasmistim sonra bir yerde album kapaklarini itunes server desteklemiyor diye bir yazi okuyunca birakmistim..

Bu sebeple tum ALAC'lari PC kaynakli dinliyorum, ALAC'tan yaptigim FLAC'lari da NAS'a yerlestirdim. FLAC'ta album kapaklari sorunu olmuyor.

sayın @asukrumercan,bir önceki mesajımda da belirttiğim gibi henüz ipad2 ve iphone4 den erişim yapamadım ,QNAP üzerinden şu an itunes server aktif.
    dün akşam biraz uğraştım ama bağlantı kuramıyor,routerdan bir port yönlendirmesi falan istiyor olabilir.Olmadı Appstore da Qnap için QMobil uygulaması var
    resim,video ve müziklere bu app üzerinden ulaşabiliyorsunuz,onu deneyeceğim. Ama kablosuz ev ağı ortamında Laptop daki müziklere erişebiliyorum
    ipad üzerinden.Albüm resimleri otomatik indirilsin mi diye bir soru sormuştu orada bende Ok lemiştim.Akşam biraz daha uğraşayım.

• quote:

Orijinalden alıntı: mt070

Sayın Astramastra ve CaRaBeeN
    Ben de evde kullanmak için Nas araştırıyorum. Siz nereden kaça aldınız ?
    QNAP 439 Pro NAS da 4 disk yuvası var. Acaba cpu,ram ve flash bakımından daha düşük model (419 veya 412) yeterli olabilir mi?

412-419 da marwell işlemci var 439-459 da intel atom işlemci var dediğiniz gibi ramlerde 1 GB bu serilerde.

412 liste fiyatı 700$ ama daha uyguna bulursunuz araştırırsanız.TR ye TESAN getiriyor ,son kullanıcıya satışları var mı bilmiyorum.
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.