Şimdi Ara

Home Studio için ses kartı önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
6.191
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Home Studio kurmayı düşünüyorum. Yavaş yavaş da gereken aparatları toplayacağım. İlk olarak ses kartından başlamayı düşünüyorum. Sizce Home Studio için ideal ses kartı nedir? Yüksek kalitede ses kartı almak istiyorum.

------------ayrıca------------
    Ayrıca, Home Studio için almam gereken başka önerdiğiniz ürünler de varsa önerebilirsiniz arkadaşlar. Mesela mikrofon olarak ne tercih etmeliyim, kulaklık olarak en pratik hangisidir vb. tavsiyelerinizi hevesle bekliyorum. :)

Son sorum şu, sizce yalıtım illa ki yaptırmalı mıyım? Ses kartı, mikrofon, kulaklık vb. aldıktan sonra yalıtım yaptırmazsak pek bir şey farketmezse kötü olur. :)

NOT: Creative 2+1 Inspire T3100 kullanıyorum. Bunu yenilememe gerek var mıdır? 2+1 yeterli midir?
    ------------ayrıca------------

Şimdiden teşekkürler.

• Studio diyosun sonra creative t3100 diyosun baştan gitti olay zaten önce studio monitor alacaksın müzik 2.0 kanal dinlenir profesyoneller stereo sistem kullanır iyi bir studio da zaten subwofere gerek yoktur (hepsinde değil subwoofer studio ya ve yapılan müziğe göre konulabilir) çünkü kabinlerdeki sub lar yeterlidir.

Sana önerim KRK,YAMAHA bu modellerin studio monitor lerine bakman

Bi tane de örnek veriyorum

Yanlız biraz pahalıdır fiyat uygun modelleri bulunabilir...

http://www.hepsiburada.com/department.aspx?Categoryid=404124

Buradan bakablirsn

• Creative 2+1 Inspire T3100 kullanıyorum demişsin.Studio kurucaksan at çöpe gitsin onu .Stüdyo altta verdiğim ekipmanlarla kurulur studionun amatörü yoktur studio demek profesyonelliktir...

Ses karti olarak tek tavsiyem su an icin..

http://www.m-audio.com/products/en_us/Delta1010LT-focus.html

(Kartın 36 bit olduğunu hatırlatırım )

Monitör içinde M-Audio Studiophile DX4 öneririm...

M-Audio Studiophile monitörleri, dünyaca ünlü ses mühendisleri ve prodüktörler tarafından kullanılmakta hatırlatırım....optimize edilmiş hoparlörleri ve ileri düzey crossover teknolojisi sayesinde, küçük boyutlu bu kabinlerden güçlü ses elde edilmektedir. Studiophile DX4'ler, bilgisayar tabanlı müziklerin oyun ve DVD'lerin için ideal bir seçim olur...

Mikrofon içinde : Rode NT1-A Kondansatör Mikrofon...Pro kalitede stüdyo kayıt mikrofonu. Dünyanın en düşük gürültü oranı ve rakip değil, sektöründe lider firmanın özenle hazırlanmış vokal ve/veya enstrüman mikrofonudur.Dünyada lider konumunda 2 marka var;
    1.'si Neumann (Alman orjinli), 2.'si Rode (Avustralya orjinli)
    Diğerleri sonradan takip ediyor AKG Avusturya, Studio Projects - Cad - MXL - SE Electronics vs... Amerika.
    İyi bir mikrofonun dinamik alanı hem güçlü ve hem de hassas olmalı !

Rode bu konuda kendini kanıtlamış bir üne sahip. Kayıt edilen herneyse, olduğu gibi, değişime uğramadan, net ve doğal olarak almalı, çok sessiz fısıltıları veya nefes hareketlerini dahi algılamalı. Oysa bazı mikrofonlar sesi parlatır metalikleştirir, güçlendireceğim diye bozulmasına neden olur, yüksek sesleri rahat algılar ancak sessiz seleri donuk ve cılız kayıt eder.

Özetle her pro stüdyonun ihtiyacı Rode mikrofonlarının NT-1 modeli, standart modeli olup benzerlerinin fiyatına ama çok daha fazla kaliteye sahip.

Kulaklık içinde : AKG K240 Studio Kulaklık öneririm...

AKG nin klasik hi-fi stereo kulaklıklarının Varimotion diyaframlı XXL hoparlör kullanan stüdyo versiyonu olan K240 Studio, yüksek ses seviyeleri ve daha geniş dinamik range ile çok sağlam bas ve kristal berraklığında tiz sesler verir.

Bu da biraz Fantazi oldu ama eklemeden geçemedim

Sony Qualia

Bandwith : 0 Hz <-----> 100kHz

Price : 33000 $

Paranın satın alabileceği en iyi kulakıktır kendileri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi speedy35 -- 19 Eylül 2007; 14:19:56 >

• üstat eline sağlık. sana bir sorum olacak. m-audio yeni bir monitör çıkardı. StudioPro 3 diye... (http://www.m-audio.com/products/en_us/StudioPro3-main.html) bilgin var mıdır? evde kullanım için almaya değer mi?

Bende Firewire solo var evde gitar kayıtları vs. için kullanıyorum ve çok memnunum. düzgün ama hesaplı (200 doları geçmeyecek)monitöre ihtiyacım var. ne önerirsin? yoksa bu fiyata alınmaz mı?
  • Eyw saolasın.two-way desktop reference monitor diyor zzaten 2 yol ses kanallı destkop monitör zaten birini pcnin soluna birini sağına belinin çok az üst seviyesine koyucak şekilde ayarlarsan ses düzenini sağlamış olursun.Gelelim performansına bu modeller crossover teknolojisini ilerletilmiş olan monitörlerdir zaten bunlarda o kadar bass falan arama ince pro ses alıcaksın bunlardan birde ses kartı ayarladınmı çok güzel zevk alırsın kullanırken ben sana %100 garanti veriyorum m-audionunun kataloğundan hangi ürünü kendine yeterli buluyosan mutlaka işlini görür hiç bir parçası bu adamların sallama değil direk profesyonelliğe yönelik pişman olmazssın
    quote:

Orjinalden alıntı: Sakallibebek

üstat eline sağlık. sana bir sorum olacak. m-audio yeni bir monitör çıkardı. StudioPro 3 diye... (http://www.m-audio.com/products/en_us/StudioPro3-main.html) bilgin var mıdır? evde kullanım için almaya değer mi?

Bende Firewire solo var evde gitar kayıtları vs. için kullanıyorum ve çok memnunum. düzgün ama hesaplı (200 doları geçmeyecek)monitöre ihtiyacım var. ne önerirsin? yoksa bu fiyata alınmaz mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi speedy35 -- 19 Eylül 2007; 22:55:28 >

• yalıtım şart
  • Güzel bilgiler için teşekkürler. T3100'ü sorma nedenim, yeni sistemi kurduğumda, bu aleti atmak istemiyorum, o yüzden. :)

İlk olarak ses kartı ve monitör almayı düşünmeliyim o zaman? Sonra mikrofon, kulaklık. Bu arada, o 33.000$ olan kulaklığın özellikleri neler? O paraya rahat stüdyo kurulur, hem de dükkan açılır kiraya çıkıp. Ama o kulaklığı edinsek, mükemmel olurdu aslında. :P

Bir de, çift monitör (ekran) alsam, boşuna mı masraf yapmış olurum? Programların kullanımını çok kolaylaştırıyor çift monitör. Bu açıdan öneriniz var mıdır?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ses Kartı Önerisi
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 0 Hz <-----> 100kHz Bu yeterli bu fiyatı almasında bunuda açıklayım...20Hz ve altını, 40-50Khz ve üstünü insan kulağı duyamaz diyorlar ama duyabilenler için bu kulaklıklar üretiliyor sonynin seçkin ürünleri adında adamlar yapmış.Frekans aralığı 0<--->100.Başka söze ne hacet
    Monitör içinde seçim sana kalmış tekdende idare edebilirsin ama olsa ii olur tabi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi speedy35 -- 20 Eylül 2007; 1:28:25 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.