Şimdi Ara

Home Studio için tavsiye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
644
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

evde daha önce yeterli olan pc artık pörtledi...Yeniden bir sistem toplamayı düşünüyorum.
    Öncelikle kullanım amacım film,müzik,internet ve en önemlisi evde cubase tarzı programlarla müzik kaydı yapmak....Harici m-audio firewire arabirim var...Bu bakımdan ses kartına ihtiyacım yok.Sadece kasa toplayacağım,lcd tv ye bağlı olacak...

Şimdi almayı düşündüklerim;

İŞLEMCİ :AMD Phenom II X4 965 Black Edition 8MB 3.4ghz
    ANAKART :Gigabyte GA990XA-UD3
    BELLEK :Kingston HyperX 8GB DDR3 1600mhz
    HDD :Western Digital Caviar Blue 500 GB 7200rpm 16mb ön bellek 3.5 sataIII disk
    KASA :Firewire çıkışı olan herhangi kasa Asus Atx Vento olabilir veya Gigabyte GzX7 olabilir..Hatta olurmu bilmiyorum elimdeki Asus TA23 uyarsa...

Elimdeki eski kasanın firewire girişli ön paneli var.Kullanabiliyorsam bunu kullanacağım.Olur mu bilmiyorum.Olur mu?

Şimdi bunları gözönünde bulundurarak bana uygun çok masraflı olmayan verimli bir ekran kartı tavsiyelerinizi bekliyorum.

• Müzik için topluyorsanız ram'i fazla tutmaya çalışın.

Mümkünse bir ssd ile destekleyin depo için elinizde bir ton harddisk var zaten (Müzikle uğraşan herkesin olur )

Eğer oyun oynanmayacaksa basit bir ekran kartı da alınabilir sadece 1080p film işleyebilecek. (HD5670 gibi)

Şimdiye kadarki seçimleriniz güzel. Firewire arabirim çıkışlı kasa istemişsiniz. İsterseniz anakartın arkadaki firewire çıkışından uzatma da alabilirsiniz.

Ps. M-Audio Profire mı?
  • Cevapların için teşekkür ederim...M-AudioFirewire 410...

Anakartın arkasındaki çıkış derken,ön panelinde firewire çıkışı olmayan herhangi bir kasa alsam,anakartta firewire özelliği olduğu için topladığım kasanın arkasında firewire olacak mı?İlla önde olması şart değil arkada olsada olur...Yeterki olsun.. Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VegaLP -- 27 Nisan 2012; 11:28:58 >
  • Seçimler yerinde olmuş bana göre.
    Bu kullanacağınız cubase programı multithreading uyumlu bir program ise 4 çekirdek işlemci seçmekte avantaj.
    Zaten intel tarafında alınacak yeni 4 çekirdekler phenom 965 in 2 katı fiyata başlıyor. İki çekirdek i3 2100 var genel performansta 965le aynıdır fakat 2 çekirdek işte.
    Onun haricinde seçimleriniz güzel. Zaten oyun niyetiniz yoksa işinizi rahat görecek bir makina.

Bütçeye biraz arttırım yapıp 60gblık hızlı bir ssd eklerseniz güzel olur.Üstüne windowsu ve sık kullancağınız programları eklersiniz. HDDyi depolama maksatlı kullanırsınız.
    Madem oyun yok, bir amd 6570 alın yeterde artar. Msi'ın çift fanlı sessiz bir modeli vardı 130-140 lira civarıdır.
  • Alacağınız anakartta firewire çıkışı var dolayısıyla olacak evet

Home Studio için tavsiye

İşaretlediğim firewire çıkışına

http://www.ereyon.com.tr/store/ProductDetails.aspx?productId=55089

almanız yeterli olacaktır

• Kablo filan herşey var yahu...Çok teşekkürler içim ferahladı...Hemen toplayayımda yeni kayıtlar yapayım...Eskiden yaptığım 3-5 kayıt qweasdnon/myspace de var...Bu arada iki üç ekran kartıda yazayımda hazır el atmışken yönlendirin yahu...

ASUSHD5670 GDDR3 1GB 128Bit ATI Radeon DX11 Ekran Kartı
    SAPPHİREHD6750 1GB DDR3 128Bit PCI Express Ekran Kartı
    MSI ATI HD5670 1GB DDR5 128Bit PCI Express Ekran Kartı

Fiyatları birbirine yakın...Ne dersiniz?Veya başka tavsiyelerde olur....
  • Arkadaşlar şu ekran kartları temel olarak hd film,internet,programlar ve belki çok çok nadir olarak strateji tarzı oyunlar için işimi görürmü?

ASUSHD5670 GDDR3 1GB 128Bit atI Radeon DX11 Ekran Kartı
    SAPPHİREhd6750 1GB DDR3 128Bit PCI Express Ekran Kartı
    MSI ATI HD5670 1GB DDR5 128Bit PCI Express Ekran Kartı

yoksa biraz daha paraya kıyıp MSI 6850 veya Sapphire6850 1GB DDR5 256bit mi almalı?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Google home mini ekipman önerisi
    3 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.