Herkese merhaba... Yaklaşık 20 gündür LPG'li araç kullanıyorum ve bukonudaki tecrübelerimi paylaşmak istedim. Çünkü aracıma LPG taktırırken çok kararsız kaldım ve çok düşündüm. Bu konudaki tecrübelerin araçlarına LPG taktırmayı düşünen arkadaşalara faydalı olacağını düşünüyorum.
Aracım 1999 modelHonda Civic 1.4 İES, araç benzinde yaklaşık 0,22 ile 0,23 YTL arasında yakıt harcıyordu.(şehiriçi) aracı fazla devirli ve performanslı kullanmadım. Aracı sürekli kullandığım için LPG'ye geçmeye karar verdim. Ama sorun bundan sonra başladı, hangi marka hangi usta sorun çıkarmı çıkkmazmı vs. gibisinden eminim herkesin yaşadığı sıkıntıları yaşadım ve yaklaşık 20 gün önce aracıma LPG sıralı sistem taktırdım. 20 günde yaklaşık 2200 km yol yaptım. Bodruma gittim genelde klima açık ve genelde 110 km/saat hız yaptım. 1800 km'de oprtalama 200 YTL yakıt harcadım. Şehir içi kullanımda son ölçümüme göre 0,125 YTL yakıt harcıyor. Bu ölçümlerde değişiklkik olursa tekrar yazıcam. Aracın sabah çalışmasında herhangi bir sorun yok yaklşık 300 mt sonra LPG'ye geçiyor. Sonuç olarak şu an için herhangi bir sorun yaşamadım ve gayet memnunum. Taktırmayı düşünen arkadaşlara benim yaşadığım tecrübele bunlar. Unutmadan ben tartarani taktırdım. ama çevremde landi renzo ve brc kullanan arkadaşlarım var onlarda da bir sorun duymadım. Herkese saygılar
hayırlı olsun kaça taktırdın?
bende de de aynı araç var 10000 e yaklaştı bir problem yaşamadım bende atiker kullanıyorum değerlerimiz sizle hemen hemen aynı
ben temmuz 19 da taktırdım landi renzo, hiç bir sorunum yok şehir içi 13ykr yakıyorum. ışık vs, tekleme, kokma hiç bir sorunum yok. yüksek devirlerde de rahatım.
tavsiye ederim
bende 206 var. 1 sene önce honda 1.6 ies olan bir arkadaşımla beraber zavoli taktırdık. ben daha sakin kullanıyorum 105-108 bin civarı yakıyor. o ise 125-130 bin yaktığını söylüyor.ikimiz de hiçbir uyum sorunu yaşamadık. fikir olabilir diye yazdım.
Son ölçümler; 295 km 35 YTL gaz ile gazın litresi 0,149 YTL, şehiriçi/şehirdışı karışık fazla devirli kullanmadan
Şehir içi-dışı ortalama kullanım için bence tam değeri-devirli de kullanmamışsın.Devirli ve klimalı kullansan da 160 bin/km yapardı.tamam işte mis gibi:)
benim şehir içi 140- 150 ykr arasında değişmeye başladı herhalde ayara gitmek gerekiyor
Merhabalar
Arkadaşım aynı araçtan bende de var 99 model bende atiker sıralı taktırdım 40 Lt ile 430 Km sırf şehiriçi gidiyorum çok memnunun. Ama bir sorunum var..Motor sıcakken gaza bastığımda tiz bir ses duyuyorum Taktırdığım yere götürdüm gazla alakası olmadığını söylediler[:) Ama geçen tesadüfen gaz bitti 15 km kadar benzinde kullandım o sesi duymadım. Vaktim olursa tekrar götüreceğim. Hatta Atiker forumundaki arkadaşların sık sık bahsettikleri Şafak otogaz İstanbul'u aradım tam bir hayal kırıklığı ben konunu profesörü ile karşılacağımı sanarken bilgisiz bir arkadaş çıktı karşıma emiş yapmıyodur falan deyip savdı beni başından olsun önemli değil atikere güveniyorum vaktim olurs daha kapsamlı bir şekilde servise tekrar götürecem. Bizim arabalar gaz da mükemmel sonuç veriyor Ama böyle bir arıza yapan arkadaş varsa buradan beni bilgilendirse çok sevinirim
saygılar
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme