O fiyatlara çıktıktan sonra dizel otomatik alınmasını tavsiye edenlerdenim yakıt tüketimi önemli bir kriter ise ama siz Honda Hb de karar kılmışsınız hayırlı olsun çok yakışıklı bir araç.
yeni opel astra
quote:
Orijinalden alıntı: Perikard
quote:
Orijinalden alıntı: alpkoca
civic hb ise oldukça iyi donanıma sahip. i-shift başarılı, tasarım sıra dışı, yakıt çok tasarruflu, lpg ile uğraşmaya değmez, 6yıl garanti (çok çılıgın!) bence honda civic hb çok doğru tercih.
Tercih sebeblerimi çok güzel açıklamışsınız.
Test sürüşüne çıkmadan sakın almayın. Sonra hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz 44.000 TL'ye çıkmışken bence Astra 1.4 140 hp Sport versiyon için pazarlık edin. Civic'den 5 yıl daha yeni teknoloji ve tasarım olarak bence daha güzel. Opel'deki AT de klasik tip otomatik şanzımandır, biraz daha fazla yakar fakat acemi vites geçişleri veya geri kaçırma yapmaz. Ama ben olsam manuel tercih ederdim.
i-shift oldukça başarılı, test sürüşünü honda jazz ile yaptım, 1.4 motor için oldukça iyi performansı. ama şu var 1.4 turbo 140hp ile kesinlikle karşılaştırılamaz. birinde çok iyi performans elde edersiniz, ama o performansı yaşarken 10-12lt benzin tüketir, lpg takılamaması bu aracı çok müsrif yapıyor. diğer taraftan şehir içi 6.9 yazıyor ama pratikte 7.5lt falan yakar, tasarrufta son noktadır abi.. bu tercih meselesi, ben gaza basmaktan korkacağım bir araca binmem. bu yüzden 407 hdi kullanıyorum:) yol bilgisayarının yakıt tüketimine de hiç bakmıyorum:) honda civic hb alırsan da yakıt tüketimine bakmazsın:)
i-shift oldukça başarılı, test sürüşünü honda jazz ile yaptım, 1.4 motor için oldukça iyi performansı. ama şu var 1.4 turbo 140hp ile kesinlikle karşılaştırılamaz. birinde çok iyi performans elde edersiniz, ama o performansı yaşarken 10-12lt benzin tüketir, lpg takılamaması bu aracı çok müsrif yapıyor. diğer taraftan şehir içi 6.9 yazıyor ama pratikte 7.5lt falan yakar, tasarrufta son noktadır abi.. bu tercih meselesi, ben gaza basmaktan korkacağım bir araca binmem. bu yüzden 407 hdi kullanıyorum:) yol bilgisayarının yakıt tüketimine de hiç bakmıyorum:) honda civic hb alırsan da yakıt tüketimine bakmazsın:)
Honda civic için test sürüşü yapacağım. Otomatik araç almak zorundayım, eşimde kullanacağı için otomatik istiyorum. Ekonomi benim için performanstan daha önemli çünkü aracı genellikle trafikte kullanacağım. ( hızım ortalama 30- 40 km olacak) 2005 ten beri peugout 206 kullanıyorm 56000 km yapmışım. bunun 45000 kmsini yoğun trafikte kullanarak yaptım. En az 5-6 yıl kullanacağım için garantisinin 6 yıl olmasıda önemli. Tasarımsa muhteşem, 2006 yılında çıkmış olsada hala tasarımı birçok araçtan çok daha güzel. Aracın iç hacmi ve bagajı oldukça geniş.
Zor bir karar dostum ama ben olsam japon derim ne olursa olsun 1.4 olmasına rağmen preformans bakımından sıkıntı yaratmaz.
hondayı sevsem de honda hb nın cok sert süspansıyonu,bence basarısız i-shifti,ayrıca arabada olan bır darlık hıssı var acıkcası,ben arkasında yolculuk ettım,fenalık bastı,ufacık camlar ztn ,motorda 100 beygır ,ön konsol tasarımı da cok dengesız,radıkal olcaz dıye sacmalamıslar, astra hem daha yenı hem daha ferah(hos o da bana dar geldı ama ),terchınız astra olmalı bence
Arkadaşlar teşekkür ederim yorumlarınız için. Honda civic HB Siyah renk 1,4 alındı. Yarın veya en geç cuma günü teslim alacağım. Fiyatı 44.500 TL
Bu saatten sonra hayırlı olsun demek düşer bize... umarım 2 aracı da bizzat gidip test edip kullanmışsınızdır ve bu kararı tamamen kendi başınıza vermişsinizdir
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme