Şimdi Ara

Honda Civic HB 1.4 hayali sizce doğru mu? (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
6.098
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Yol tutuşu için
    "arkasını da çok kolay bırakıyor araç. Konya dan çıkarken 2 kez VSA devreye girdi, çokta hızlı değildim. Anadolu otoyolunda da arabayı kurcalarken az daha yol kenarındaki tretuvarlara giriyordum son anda kırdım o zaman baya bir devrede kaldı Olmasa takla atardım belki" demişsiniz,bu duruma araca çok güvendiğiniz için her zamankinden hızlı olduğunuz için mi düştünüz yoksa her zamanki hızınızda mı araç kaydı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esmerce -- 25 Ekim 2009; 0:47:03 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: esmerce

Aracınız hayırlı uğurlu olsun.

Yol tutuşu için
    "arkasını da çok kolay bırakıyor araç. Konya dan çıkarken 2 kez VSA devreye girdi, çokta hızlı değildim. Anadolu otoyolunda da arabayı kurcalarken az daha yol kenarındaki tretuvarlara giriyordum son anda kırdım o zaman baya bir devrede kaldı Olmasa takla atardım belki" demişsiniz,bu duruma araca çok güvendiğiniz için her zamankinden hızlı olduğunuz için mi düştünüz yoksa her zamanki hızınızda mı araç kaydı?

Teşekkür ederim. Allah size daha iyilerini nasip etsin.

Konya da Ankara çıkışında bazı yerlerde kavşaklar var; ortasındada geniş göbekler. Önce sağa sonra sola direksiyon kırmak gerekiyor. Burada her zamankinden daha hızlı gitmiş olabilirim. Çift şeritli ve çevre yolu gibi bir yoldu. (açıkçası hızı hatırlamıyorum ama yanımda da araç vardı) Yanımda araç olduğu için düz gidemedim ve göbeğe doğru dönme hareketini fazla yapmak zorunda kaldım 2 kez.(sol şeritteydim.) ilkinde çok hafif olmasına rağmen ikincisinde bir aracın üstüme doğru geliyor olması nedeniyle sola doğru kırdım aracın arkası sağa doğru kaydı, hemen direksiyonu sağa çevirdim araç toparladı ama beni endişelendirmişti açıkçası. Bu olayda frenleme çok az oldu. Hatta otoyolda başıma gelen olaydan önce VSA yı devreye sokmaya çalışmış ama aracı çizgisinden çıkaramamıştım. Kitapçığa baktım dün akşam, aracınızı VSA yokmuş gibi sürün diyor :)

Otoyoldaki olay ise tamamen benim hatam. Hızımda 100 km/s gibiydi. Sol kapıdaki kumandalara bakarken birden kendimi yoldan çıkmış buldum. Ani bir refleksle sola kırdım. Yol bomboştu. Araç çok zorlandı, tabii bende. Sürekli sağa sola fren yaptığını hissettim aracın, sürekli bir titreşim ve ses oldu aracın içinde. Çok kötü bir tecrübeydi çok korktum desem abartmam. Daha önce torpido kurcalarken de kaldırıma çıkıp inmiştim ama kışla içinde 2 şeritli bir yolda alçak bir kaldırımdı, Hızımda 30 km/s. idi.
    Siz siz olun gözünüzü yoldan ayırmayın. :) Olay 2-3 sn.de gerçekleşti çünkü.

• Geçmiş olsun,

Benzer tecrübelerden ötürü hareket halindeyken kolay kolay gözümü yoldan ayırmam,ne hikmetse tüm terslikler sizin gözünüzü yoldan ayırmanızı bekler gibidir!
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.