Şimdi Ara

honda civic ve lpg uyumu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
23.827
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. 1 ay önce 2006 model 1.6 ls honda civic aldım. Arabada katalizör iptali ve 17 inc jant mevcut. Hal böyle olunca kilometrede 30 kuruş yakıyor. Bundan önceki aracım hyundai accent 1.5 gls idi ve üzerinde brc marka sıralı sistem lpg vardı. Aracıma lpg taktırsam ne kadar tasarruf ederim? Önceki aracımda kilometrede şu anki lpg fiyatlarına göre 18 kuruş yakıyordu. Şimdiki araca lpg taktırmayı düşünüyorum ama hangi marka uyumludur? Km de ne kadar yakar tahminen ve birde birkaç yerde okuduğuma göre motor beynine hasar veriyormuş ve sürekli arıza lambası yanıyormuş. Acaba bunun bir doğruluk payı varmı? Birde komşumuz diyorki benim aracım enjeksiyonlu değilmiş lpg taktırsam bile yine yakıt tasarrufu olmayacakmış. Yardımcı olduğunuz için şimdiden teşekkür ederim.

• Merhaba,
    Öncelikle arabanız hayırlı olsun, güle güle, kazasız, sağlıklı ve mutluluk içinde kullanın.
    Ben de 4 ay önce 2004 model HONDA Civic 1.600cc 16V aracıma PRINS-VSI LPG kiti taktırdım. Taktırmadan önce de hatırı sayılır araştırma yaptım. Size de PRINS-VSI marka LPG kitini şiddetle öneririm. ANCAK LPG kiti markası kadar, montajın da kaliteli yapılması büyük önem arz ediyor. Bu nedenle, öncelikle yaşadığınız yerde hangi markaların yetkili servislerinin olduğunu araştırın. Çünkü ilk montajdan sonra ilk hafta içinde 1-2 kez uğramanız gerekebilir.

PRINS dışında size, sırasıyla TELEFLEX-GFI, BRC, Tartarini ve LandiRenzo makalarını öneririm. PRINS-VSI ve TELEFLEX-GSI LPG konusunda önder markalardır ama fiyatları da diğerlerinden %20-30 oranında daha pahalıdır.

Aracınızda katalizör neden iptal edilmiş, bilmiyorum ama LPG taktırmadan önce bu iptalin LPG açısından sorun yaratıp yartmayacağını netleştirmenizde yarar var. "Motor arıza uyarı lambası" konusuna gelince: Söz konusu HONDA ve PRINS olunca yanması beklenmez. AMA şayet yanarsa da LPG/hava karışım ayarlarındandır, PRINS kitde kolaylıka düzeltilir. Örneğin benim Civic'de montaj tamamlandıktan sonra, çok az LPG yaksın diye standard değerlerin dşında bir ayar yapılmıştı ve montajın ertesi günü yandı. Ertesi gün LPG montajını yapan BOSCH Car&Diesel Serivisine götürdüm. Önce Civic bilgisayara bağlanarak "motor arıza uyarı ışığının" yanmasının nedeni saptandı. Beklendiği gibi: Fakir karşımdı. Sonra PRINS ECU'su (beyni) notebook'a bağlanarak yola çıkıldı ve 70-80km/saat sabit hızda giderken ayarlama yapıldı.

Yakıt tüketim değerlerine gelince: Bu biraz da kullanım tarzınıza bağlı. Civic'i çok seri ve agresif kullanmıyorsanız, motor devrinin zorlanmadığı kadar en yüksek viteste ve sabit hızda kullanmaya gayret ederseniz düşük tüketim değerleri elde edersiniz. benim en son hesapladığım değerler şöyle:
    En son "gaz bitti" uyarı sinyali ötünce, max 36litre alan depoma 55TL'lik, 34 litre LPG almıştım.
    Yine gaz bitti, km sayacına baktım: 401km yapmışım.
    Tabii, günde 13-14km kadar 70-80km sabit hızda yol aldığım, şehir dışı kullanım ağırlığı biraz daha fazla olan KARIŞIK kulanım ile 401km.
    MAŞALLAH !
    34 litre LPG ile 401km,
    1 litre LPG ile 11,76km

100km'de 8,5litre LPG x bugünkü litre fiyatı olan 1,71TL = 14,53TL/100km
    1 km'de 0,1453TL = 14,5Kr
    MAŞALLAH !

• Hollanda DODGE, CHRYSELER ve JEEPp (Grand Cherokee)'nin 1990'dan beri araçlarında LPG sistemi olarak PRINS'i tercih ettikleri ve 2002-2004 arasında 350 aracına PRINS-VSI takıldığını bildiren referans mektubu:
    Okumak için BURAYA veya resmin üzerine TIKLAYINIZ !

honda civic ve lpg uyumu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BRAVEHEART11 -- 6 Mart 2009; 15:33:50 >

• Bu da TOYOTA'nın araçlarında LPG sistemi olarak PRINS'i tercih ettiğini ve Polonya'da yüzlerce değişik TOYOTA modeline, AYRICA amiral gemisi olan TOYOTA Land Cruiser'ın düzinelercesine PRINS-VSI takıldığını bildiren referans mektubu:
    Okumak için BURAYA veya resmin üzerine TIKLAYIN !

honda civic ve lpg uyumu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BRAVEHEART11 -- 6 Mart 2009; 15:34:54 >

• hocam mrkadan ziyade usta çok önemli iyi usta + sorunsuz montaj= tasarruf...

Aekadaş 2006 ls civicine Aurtonic marka taktırmıştı o taktırdıktan sonra aynı ustaya 3 kiş daha montaj yaptırdı.Honda sahibi arkadaş çok memnundu...Çünkü usta iyi montaj yapmıştı..

Arkadaş 2004 ls civicine brc montajı yaptırdı araba düzen atmadı.en sonunda kayseri brc servisine götürüldü brc servisi montaj yapan ustayı yerden yere vurdu hatta bayiliğini alacaklardı.En son ne oldu bilmiyorum...Ama araç kayseride hatalı montajdan kurtuldu...

İşte örnekler iyi usta iyi montaj lazım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi liberty_15 -- 6 Mart 2009; 20:47:53 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: BRAVEHEART11

Hollanda DODGE, CHRYSELER ve JEEPp (Grand Cherokee)'nin 1990'dan beri araçlarında LPG sistemi olarak PRINS'i tercih ettikleri ve 2002-2004 arasında 350 aracına PRINS-VSI takıldığını bildiren referans mektubu:

honda civic ve lpg uyumu

bugün bir ustaya gittim brc nin çoğu parçasında yerli üretime geçtiğini eskisi gibi kaliteli olmadığını lovato kitini takmamı tavsiye etti. prins diye bi marka varmış diye sorduğumda o da ne president mi gibi bi yanıt aldım. lovato nasıldır hocam?

• bence ilk önce montaj yaptırıcanız servisi ve ustayı iyi seçin iyi bir serviste iyi markayı bulmuş olucaksınız.
  • Peki hocam usta nasıl duruyordu ithal mı yoksa yerli gibi mi?Önce keşke bu arabada lpg'den dolayı arıza lambası yanmaması garantisi isteseydiniz.
    quote:

Orjinalden alıntı: Unbreakable

quote:

Orjinalden alıntı: BRAVEHEART11

Hollanda DODGE, CHRYSELER ve JEEPp (Grand Cherokee)'nin 1990'dan beri araçlarında LPG sistemi olarak PRINS'i tercih ettikleri ve 2002-2004 arasında 350 aracına PRINS-VSI takıldığını bildiren referans mektubu:

honda civic ve lpg uyumu

bugün bir ustaya gittim brc nin çoğu parçasında yerli üretime geçtiğini eskisi gibi kaliteli olmadığını lovato kitini takmamı tavsiye etti. prins diye bi marka varmış diye sorduğumda o da ne president mi gibi bi yanıt aldım. lovato nasıldır hocam?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi talfar -- 7 Mart 2009; 19:08:43 >

• Mart ayı ya kedilerin sesi biraz daha fazla çıkmaya başlamış fakat bu ses uzanamadıkları ciğer için sanırım!!!
    Çogu parçası yerli üretimmiş.Bunu söyleyene BRC nin basınç sensörünü göstersen gördüğü parçaya ecü der ,araca kalibrasyon yükle programa gir desen ,mouse sağ tıklar!!!
    Antalyadaki BRC Bayiler toplantısına BRC İtaly nin CEO su .... Marianno da katıldı.Yaptığı konuşmada 2A Mühendislik BRC nin satışta dünyada lider olduğunu söyledi.Acaba BRC Ürünleri önce Türkiyeden İtalyaya ordan da tekrar Türkiyeye mi geliyor?
    Tekrar tekrar söylüyoruz evimize götüreceğimiz paraya haram katmayalım ,Müşterileri kandırarak kazanç elde etmek isteyenler eninde sonunda düştükleri hatayı anlayacaklar ama öyle ama böyle.
  • Merhaba 2011 civic aracıma Ankara Ege otogazda prins silverline taktırdım ve aynı gün 280km yol yaptım ve 18 krs yaktı ayrıca lpgli olduğunu söylemeseler kesinlikle anlaşılmıyor performans kaybı yok. Ustalıkları cok temiz sistematik ve düzenli. Aracım 40000 km de ilk aldığım gün yaptırmadığıma pişman oldum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.