Merhaba arkadaşlar. Uzun araştırmalar sonucunda Corolla Hybrid'de karar kıldım. Nedenlerine geleyim. Öncelikle Golf zaten engelli araç olarak satılamıyordu. Geriye sadece 4 seçenek belirledim. T-roc, Civic, Corolla ve Leon. Leon 1.0 e-tsi Corolla'ya karşı seri bir araç. Corolla ile hemen hemen aynı donanımlara sahip. Burada Corolla seçkim, tamamen konfor odaklı tercih ve yakıt tüketimi. Hybrid ile 5.2 lt seviyelerinde olan şehir içi tüketimim, Leon alan bir arkadaşımda 7 lt civarında. Ayrıca Corolla'da arkada kullanılan bağımsız süspansiyon da konfor açısından tercihim oldu. Bir de tabi e-CVT şanzımanın sorunsuzluğu da tercih sebebim oldu. Civic'de LPG executive geliyordu ama Hybrid'deki şerit takip sistemi, adaptif hız sabitleme, adaptif hız ve şerit takip ile yarı otonom sürüş, Apple Car Play, Android Oto vs gibi donanım farklarından dolayı Hybrid tercih ettim. T-Roc ise malzeme kalitesini beğenmedim ve Corolla daha konforlu bir araç. 4 aylık kullanımım sonunda artıları ve eksileri için aşağıdakileri söyleyebilirim. Artıları:
Eksileri:
Söyleyeceklerim bu kadar arkadaşlar. Ben Hybrid tercih ettim, hiç de pişman olmadım. Ki ben müzik dinleye dinleye efendi gibi giden bir insanım. Gezinerek araç kullanmayı severim. Araç almanın iyice zorlaştığı bugünlerde, inşallah herkes dilediği aracı dilediği fiyata bulabilir. Sağlıkla kalın. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi slevinus -- 3 Ocak 2022; 12:57:30 > |
Bildirim