Şimdi Ara

Honda Civic vs Toyota Corolla Test Verileri (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
12.296
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: stilll

quote:

Orijinalden alıntı: akdogan911
    corollanın artıları

daha geniş iç hacim , daha buyuk bagaj

eksileri

-motor sesini çok fazla alması
    -içerde gacırtı ve tıkırtıların daha çok olması
    -malseme kalitesinin cok az da olsa civicten kötü olması

civicin artıları

çok daha sessiz bir araç olması
    yolda daha oturaklı gitmesi
    nispeten daha kaliteli malzeme
    koltukların rahat olması

eksileri
    -dar iç hacim ve dar bagaj
    -süspansiyon sertliginden dolayı bozuk yollarda içeriyi çok sarsması

bir yanlışlık var galiba
    birçok kişi corolla civicten daha sessiz diyor.
    civicin süspansiyonları sert değil,o ses süspansiyonların sesli çalışmasından geliyor.aslında kulağı kapatıp sesi duymak istemediğinizde civicin gayet yumuşak süspansiyonlu olduğunu farkedeceksiniz.japonlar malzemeden çalmayıp yalıtım yapsa da aynı kapıya çıkacaktı ya neyse...tabi bu sertliği astra,jetta,focusa göre kıyasladım ben.
    civicin iç hacmi corolladan daha fazla diye biliyorum ben.
    bagaj hacmi sizin de söylediğiniz gibi corollaya göre küçük.bunun en büyük nedeni de aks mesafesi ve iç hacimdir.

bi kaç senedir sürekli tepesinde oldugum 2 araçla ilgili hiç alakası olmayan seyleri senden duydum hocam

civic in suspansiyonları cidden sert ve bozuk satıhta içeriyi cok sarsıyor , konfor sıfıra iniyor. ses geliyor demedim içiriyi cok sarsıyor dedim yani konforu bitiriyor. ayrıca civcin arka kısmı , corollaya göre dar orda da yanlışın var.

civic, corollaya göre cok daha sessiz gidiyor. motor ve yol sesini cok alıyor içeri corolla. rüzgar sesleri 2 araçtada birbirine yakın biri daha üstün diyemem...

• civic yakın bi akrabamda var aracı sporda manuel olarak kullanınca7.5 e kadar indirebilmiş 0-100km yi..

ayrıca son hız 197 yazıyor civic için ben arabanın içindeyken araç 230 a çıktı...

2010 beyaz civic ... ek bişey yok spoiler felan var bide body kit
  • tipleri haricinde ikiside birbirine çok benzer araçlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozturkce

sayın akdogan911 ,
    gerçekten civic in için dar mı? bana en ferah gelen araçlardan birisiydi açıkcası. bu yoruma çok şaşırdım.
    otomatik vites konusunda ise civic ve corolla karşılaştırmasını çok yersiz buluyorum, karşılaştırmaya dahi gerek yok elbette civic:)
    diğer yorumlara tamamen katılıyorum.

civicin arka tarafında 3 erkek( özel olarak erkek diye belirtiyorum bayanlarda cok problem olmaz ) oturunca sıkıntı oluyor. diz mesafeside biraz daha dar toyotaya göre. ama koltukların konforu kesinlikle corollaya göre daha iyi. vites noktasında da tabikide haklısınız kıyas mukayeseye bile gerek yok ancak 2 litre daha az yakıyor civic otomatikten orası da kesin

• -Civic corolladan izolasyon olarak daha kötü.
    -Civic in süspansiyonları corollaya göre çok yumuşak.Ama bu konfor olarak geri dönmüyor size.Bir çukurdan geçin sanki arkadan bir parça kopmuş gibi hissedeceksiniz.Yol sesi rüzgar sesi maşallah ne varsa içeri alır yeni civic. Yalıtım corollada çok daha başarılı.
    -Civicin yol tutuşu çok iyi sadece yumuşak süspansiyonlar biraz törpülüyor.Corollanında yol tutuşunu çok beğendim.
    -sürüş keyfi kesinlikle civic in çok çok daha iyi.Direksiyon hissi vb her konuda çok iyi civic.
    -iç hacim corollanında civicinde çok geniş.Yanlız ben civic i biraz daha ferah ve geniş buldum.
    -Bende otomatik civic var motor performansı için birşey diyemeyeceğim ama corollaya değişmem
    -Bagaj göreceli değil zaten civic de ne kadar dar olduğunu hepimiz biliyoruz
    -Tip olarakta kesinlikle civic diyorum.Tasarımı iç dış harika

Genel olarak şimdi olsa yine civic alırım.Tamam corolla kaliteli olabilir ama çok hissiz ve odun gibi bir araba geliyor Corollası olanlar kızmasın ama bunu her seferinde aracını kullandığım arkadaşıma da söylüyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: alpello

civic yakın bi akrabamda var aracı sporda manuel olarak kullanınca7.5 e kadar indirebilmiş 0-100km yi..

ayrıca son hız 197 yazıyor civic için ben arabanın içindeyken araç 230 a çıktı...

7.5 sn mi

Civic için çok iddialı bir süre.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Metalurjist

quote:

civic yakın bi akrabamda var aracı sporda manuel olarak kullanınca7.5 e kadar indirebilmiş 0-100km yi..

7.5 sn mi

iddalı degil imkanısz. düzgün ölçüm yapamamış kesinlikle.. 9 sn bi ihtimal olur , o bile cok cok zor

• quote:

quote:

quote:

7.5 sn mi

iddalı degil imkanısz. düzgün ölçüm yapamamış kesinlikle.. 9 sn bi ihtimal olur , o bile cok cok zor

7.5 lt yakıt tüketimi olsa gerek.

• quote:

arkadaş Trip A'ya mı bakıyor Trip b'ye mi?
  • Arada fark var bile denilemez bence.
    Performans değerleri hızlanmadan tutunda ara hızlanmalara kadar neredeyse aynı.
    0-400 hızlanmasında sadece 17salise fark var. 0-120 değerinde ise 20 salise.
    Sürücü, aracın kondisyon durumunu geçtim lastik başınçlarındaki ufacık bir düşüklük bile bu farkları yaratabilir.
    Tüketim değerleride çok yakın...
    Bence bu iki araçtan birini seçemek isteyen kişi için performans kriteri iki araçtan birini seçemeye yardımcı olamaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: haluk 23

quote:

quote:

quote:

7.5 sn mi

ben ilk başta okurken öle düşünmüştüm ama arkadaş çok iddalı yazınca dedim herhalde sn demek istemiş 0-100 için. yakıt tuketimiyse olabilir cok sakin kullanımda ama hızlanma için cidden imkansız

• Honda'da oturma pozisyonu daha alçakta,daha güzel. Corolla'nın koltuklar neredeyse Megan kadar yüksek ve bu sürüş keyfini tırpanlıyor. Bir önemli fark ise Corollada arkada burulma kirişi, Honda'da bağımsız süspansiyon var.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

7.5 sn mi

ben ilk başta okurken öle düşünmüştüm ama arkadaş çok iddalı yazınca dedim herhalde sn demek istemiş 0-100 için. yakıt tuketimiyse olabilir cok sakin kullanımda ama hızlanma için cidden imkansız

Yakıt içi yazmış olduğunu düşünmüyorum. "Sporda manuel olarak.." ve cümle sonunda 0-100 demiş.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

7.5 sn mi

Yakıt içi yazmış olduğunu düşünmüyorum. "Sporda manuel olarak.." ve cümle sonunda 0-100 demiş.

zaten problem de en son yazdıgında aslında 0-100 yazınca hızlanma gibi algılanıyo. 100km de şeklinde yazsaydı kesin yakıt denebilirdi

• Civic'in ağırlığı neden alıştığımız değerlerden daha düşük Bu durum da hızlanma verilerinden bayağı fark yaratmış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gorkemuse

Civic'in ağırlığı neden alıştığımız değerlerden daha düşük Bu durum da hızlanma verilerinden bayağı fark yaratmış.

bizim ruhsatta 1296 kg yazıyor ama ne kadar doğru orasını bilemem.

bir de yukarıdaki testte corollanın vites oranlarını 5.vitese kadar yazmışlar.bakıyorum 5.viteste 3.000 devirde 95km civarı yapıyor.sitesinden baktım 6 fitesmiş meğer.
    civic 5 vites corolla 6 vites.
    ara hızlanma(80-120) değerleri olarak her ikisi de 5.viteste test edilmiş.civicin 5.vitesi corolladan uzun olmasına rağmen yine de iyi bir değer yakalamış.

• quote:

porsche motorunu nerden bulmuş arkadaşın..

230 a çıktığına bişi demem, ben kendi aracımla 220 gördüm gerisini getirmedim, ha en son kaç görür bilmem ama 220 gördüğümde gideri vardı..

ama "aracı sporda manuel olarak kullanınca7.5 e kadar indirebilmiş 0-100km" cümlesinden kasıt "otomatik civiği s modunda kullanmış ve 7.5 sn de 0-100 yapmış" ise ozaman bknz: 1. cümle..civic o şanzımanla ne yaparsanız yapın bırakın 7.5 sn ye, 11 sn nin altına inemez. fabrika verisi bile 12.5 sn otomatik için

ha gelelim seçim konusuna..

bende araç alırken düşündüğüm modellerden birisi corollaydı. arka koltuğu pek incelemedim ama ön koltukta yan mesafe bana dar geldi.

ha motor karakteristikleri benzer araçlar..her ikiside değişken sübap zamanlamalı motorlara sahip, biri 6000 devirde 124 hp güç veriyor, diğeri 6500 devirde 125 hp güç veriyor. torklarıda benzer. şanzıman oranlarıda benzer. bu sebepten dolayı performans olarak iki araç arasında "şu şunu yer" gibi bir karşılaştırma yapmak yersiz-gereksiz.

civigin en bazir dez avantajı bagay hacmi, eğer ailenizle sürekli yolculuk yapan biriyseniz sıkıntı yaratabilir. genelde bu sınıfta 450 ve üzeri bagaj hacimleri varken civic ne yazıkki 360 lt cıvarında kalıyor.

• corollanın batan imajından sonra hala mı corolla diosunuz :D
  • Toyota yı sevmem ama Toyota daha ağır olduğu halde Civic ile aynı performansı göstermiş.
  • yalmız dikkatimi çeken bişey var corolla forumda hiç beğenilmeyen fakat dışarda en çok beğeni,len araçlar arasında.
    Yani forumdaki corolla hakkındaki yargıların tam tersine herkes çok beğeniyor corollayı dışarda ben de dahil olmak üzere.Bence tek eksiği biraz pahalı gibi
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.