Şimdi Ara

Honda Crv İzlenimleri (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
129
Cevap
2
Favori
135.100
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: virgaba

İkinci el konusundaki fikrinize katılıyorum...ancak burada en önemli nokta sizin de ifade ettiğiniz gibi güvenilir bir ikinci el bulmaktır...Zira burada yenebilecek bir kazık, kazıklı voyvoda kazığıdır :) acıtabilir...

Bu araçla ilgili diğer bir sorum ise karadeniz köy ve yayla yolları için uygunluğu konusudur...Bizim oraları bilenler bilir, denizden başlayan yolculuk 2 bin 3 bin metre rakımlara kadar sürer...yollar kimi zaman çamurlu, patinaja müsait, kimi zaman düzensiz, taşlı dır. çukur, hendek eksik olmaz... Bu şekildeki bir yolda ,yılda 500-1000 km arası yol yapılacak olması aracı ne kadar hırpalar...

2007 model yeni kasa CRV aldım çok memmunum ama 2. el konusunda çok dikkatli olmak gerekiyor, aldığım araç pert kayıtlı çıktı gerisini anlatmak istemiyorum zaten hatırladıkça sinirlerim bozuluyor.

Konuyla alakası yok ancak 2. el alacak arkadaşlara altın tavsiye

1 - Aracın ruhsatındaki motor ve şasi no ile ayrı ayrı tramerden sorgulatın ve plakadanda dilerseniz sorgulatın.
    2- Aracı yetkili servise göstermeden sakın satın almayın, gerekiyosa biraz para verin ama içiniz rahat etsin.
    3- İlanda yazılanlara kanmayın ve asla aceleci davranmayın, sonuçta kaçan bişey yok...

Benim başım 2 defa yandı ve stresten mide kanaması geçirmek üzereyim inşallah sizler bu yazdıklarımı uygularsınız ve başınız ağrımaz

• quote:

Orijinalden alıntı: zivrisinek

quote:

Orijinalden alıntı: virgaba

İkinci el konusundaki fikrinize katılıyorum...ancak burada en önemli nokta sizin de ifade ettiğiniz gibi güvenilir bir ikinci el bulmaktır...Zira burada yenebilecek bir kazık, kazıklı voyvoda kazığıdır :) acıtabilir...

Bu araçla ilgili diğer bir sorum ise karadeniz köy ve yayla yolları için uygunluğu konusudur...Bizim oraları bilenler bilir, denizden başlayan yolculuk 2 bin 3 bin metre rakımlara kadar sürer...yollar kimi zaman çamurlu, patinaja müsait, kimi zaman düzensiz, taşlı dır. çukur, hendek eksik olmaz... Bu şekildeki bir yolda ,yılda 500-1000 km arası yol yapılacak olması aracı ne kadar hırpalar...

2007 model yeni kasa CRV aldım çok memmunum ama 2. el konusunda çok dikkatli olmak gerekiyor, aldığım araç pert kayıtlı çıktı gerisini anlatmak istemiyorum zaten hatırladıkça sinirlerim bozuluyor.

Konuyla alakası yok ancak 2. el alacak arkadaşlara altın tavsiye

1 - Aracın ruhsatındaki motor ve şasi no ile ayrı ayrı tramerden sorgulatın ve plakadanda dilerseniz sorgulatın.
    2- Aracı yetkili servise göstermeden sakın satın almayın, gerekiyosa biraz para verin ama içiniz rahat etsin.
    3- İlanda yazılanlara kanmayın ve asla aceleci davranmayın, sonuçta kaçan bişey yok...

Benim başım 2 defa yandı ve stresten mide kanaması geçirmek üzereyim inşallah sizler bu yazdıklarımı uygularsınız ve başınız ağrımaz

Teşekkürler, bende de var o huy, fazla güveniyorum insanlara.

• HONDA CR-V 2.0i Executive Ekstra Güvenlik Paketli 2009 modelini kullanıyorum. Araç 62 bin civarı. 2 yıldır aracı kullanıyorum sizlerle samimi bir paylaşım yapmak istedim

- Leri:

* Şehir için kesinlikle 13-14 civarı yakıyor. Kimse 8-9 / 9-10 demesin.
    * Otomotik vites olduğu için manuel viteslere göre 2 lt fazla yakar.
    * Yıllık vergisi nerdeyse 2.000 tl.
    * Bakım 10 binde bir ve her giriş çıkışınız 500 den aşağı değil. Hatta detaya girerse 700 çıkıyor.
    * Torku düşüktür hele de yokuşta kendini göstermez. Yani yokuşta çıkmıyor 4x4 ve 2.0 olmasına rağmen. Bu konuda captivaya yaklaşamaz bile.
    * Hızlanma süresi yetersiz. Kırmızıda durmuşsun ve kalkış ve hızı son derece yetersiz kullanıcılar bilir.
    * Kesinlikle şehir arazi aracıdır asla kırsal arazi aracı değildir.
    * Van ilinden Mersin'e Golf 1.6 dizel tiptronik vitesli bir araçla beraber yola çıktık. Mersine vardığımızda ben 540 tl benzin harcamıştım , arkadaşın golfü 214 Tl dizel yakıt harcadı. Tabi otobanda 170 aşağısına düşmedim nerdeyse. Varın yakıt farkını siz düşünün.

+ Ları:

* Şehir dışı 100-110 arası 7 yakıyor. (Bu konuda nerdeyse 16.altılarla yarışır. En olumlu yakıt yönü bu) Hatta hızı 80'de tutarsanız 4 Lt kadar yakıyor. Bana güvenin bu yazdıklarım 2 yılın deneyimi.
    * İç dizaynı çok güzel hele de panel ve joyistik vites.
    * Daha önce RAW 4 Chevrolet Captiva kullandım. iç dizaynı ve rahatlığı CRV nin yanından geçmez. (2009 serileri için diyorum)
    * Güvenlik paketi mutlaka alınmalı. Kendini gösteriyor. Kendim otobanda denedim hele de güvenlik paketindeki çarpışmayı engelleme modunda aracı kendisi kontrol ediyor.
    * Son derece rahat bir sürüş sanırsınız spor bir araç sürüyorsunuz.
    * Virajlara güvenle giriyorsunuz dengeleme sistemi iyi. Daha önce Rav 4 ile takla attım. sebebi yokuşta dengeleme sistemi kötüydü.
    * Araç 4 yaşına girdi ve hanüz motorla ilgili tek sıkıntı yok.
    * Dış alaşım sağlam. Yarım kamyon arkadan aracıma bindirdi ve ben sesi duyup dedim aracın arkası gitti inip bakınca sadece park sensörlerinin indiğini gördüm. Bir diğer kazada sahoş bir sürücü sağdan bindirdi(sıyırma tarzında) sesi duyunca bu sefer de gitti dedi inip bakınca hafif bir çizilme olmuştu.
    * 2012 kışından Mardin ilinden Vana geldim. Bitlis'te son yılların inanılmaz kar yağışı vardı. Ve Bitlis Deresi dahil neredeyse 80 km yolu kar üstünde geldim zincirsiz hiçbir şekilde durmak bilmedi.
    * Fren mesafesi deniyor. Kesinlikle bu mesafede sorun yok. Pek tabi ki 120 üzeri hangi araç olursa olsun mucize yaratmayacaktır. Camdan fırlatan araçlar hariç.
    * Nihayetinde Honda... ve Honda asla ama asla Türkiyeye önme vermemektedir. Bu ülkeyi ciddi bir satış alanı görmemektedir.

NİHAYETİNDE. Aracın yakıt tüketim sorun ciddi bir külfet. Bazı aylar hiç farkına varmadan 800 Tl harcıyorum. Bunun dışında hızlanma ve tork sorunu önemli. Diğer yönlerden keyif çıkaracağınız bir araç.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tarhansmsk -- 28 Ağustos 2014; 1:59:13 >

• quote:

Orijinalden alıntı: tarhansmsk

HONDA CR-V 2.0i Executive Ekstra Güvenlik Paketli 2009 modelini kullanıyorum. Araç 62 bin civarı. 2 yıldır aracı kullanıyorum sizlerle samimi bir paylaşım yapmak istedim

- Leri:

* Şehir için kesinlikle 13-14 civarı yakıyor. Kimse 8-9 / 9-10 demesin.
    * Otomotik vites olduğu için manuel viteslere göre 2 lt fazla yakar.

NİHAYETİNDE. Aracın yakıt tüketim sorun ciddi bir külfet. Bazı aylar hiç farkına varmadan 800 Tl harcıyorum. Bunun dışında hızlanma ve tork sorunu önemli. Diğer yönlerden keyif çıkaracağınız bir araç.

CR-V leri çok beğeniyorum, yakıt konusu benimde kafamda problem.

LPG konusunda ş.içi 12 lt/100 km değerleri yakalandığı söyleniyor. Yaklaşık %40-45 tasarrufa denk gelir.

LPG taktırmayı düşündünüzmü yada tavsiyeniz var mıdır?

• Arkadaşlar
    Bende 2012 citroen dizel var 32-33 kuruş yakıyor
    2005-2006 CRV alıp LPG taktırmak istiyorum
    En çok kafamı karıştıran km de kaç kuruş yakar
    Teşekkürler
  • Honda CRV 2009... Aracıma 1 ay önce lovato tüp taktım. Şehir 34 LT ile 270-280 km yaptı.

Fakat benim için önemlisi şudur. Van-Mersin arası 1000 km. Daha önce benzinle gittiğim vakit 520-550 tl yakıyordum. Şimdi tüm ile aynı mesafeyi 310 tl verdim. 2 gidiş gelişimde de aynı orana yakın yaktı.
    Keşke daha önce taksaydım diyorum. İnanın nerdeyse bi araba parası vermişim.

Van içi daha önce 7000-800 civarı yol masrafım vardı. Şimdi 350-400 arası.
    Yakıt aynı yani tüp ve benzin benim 2000 motorda aynı yakıyor. Sadece tüp uygun olduğu için az masraf oluyor.

Ne yazık iki negatif durumu var: Arıza lambası yakar bazen. Sonra kendisi söner. İyi bir lpg ustasına denk düşün.
    Bir diğeri tüle yol yakarken benzinle gitmiş gibi gösterge çalışır. Depoda 40 lt benzin varken bi ara bakıyorsunuz benzin göstergesi yanıyor. Sonra tekrar motoru çalıştırınca eski haline dönüyor bazen de dönmüyor.

Honda 2009 crv 2000 motor kullanıcısı olarak şöle diyeyim LPG yi tavsiye ederim. Bizim araç şehir içi bazen 14 lt yakıyor 100 Kmde. Ya benzin istasyonunuz olacak ya da

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tarhansmsk -- 28 Ağustos 2014; 1:57:46 >

• Bu araç bes para etmez. Çok net söylüyorum. Almayı dusunen varsa kesinlikle almasın. goksekipek24@gmail den irtibata geçebilirsiniz. Aracı aldım 5 aydır kullanıyorum. Öyle test surusuyle falan birşey anlamak çok zor. Profesyonel olmak lazım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2010 CRV 2.0 Executive sahibiyim (eşimin aracı) ve kendi aracım 2015 1.6 Dizel ASX. Şimdi bana sorsanız hangisi diye, sorulara göre cevap vceriyorum

Yakıt tasarrufu : LPG'li bile olsa ASX CRV'den daha mantıklı
    Performans : Gündeme bile gelmez CRV bildiğin eşşektir, ASX küheylan
    İç Mekan : CRV 7 yıl geçmesine rağmen gerçekten bugünkü tasarımlara taş çıkartacak kadar şık ve kullanışlı bir iç dizayna sahip, ASX zayıf değil ama CRV daha hoş
    Dış Görünüm : CRV daha ağır ve pahalı bir görünüm çiziyor, ASX daha spor
    Güvenlik : İkiside gayet güvenli ama tüm verileri ortaya koyarsak ASX daha başarılı olacaktır
    Sürüş Keyfi : Spor,seri ve kıvrak sürüş için ASX ; konforlu ve sakin sürüş için CRV
    Frenleme : ASX'in eline su dökecek araç zaten yok ama CRV de gayet başarılı
    İç Hacim ve Kullanış : CRV çok geniş bir iç hacim ve bagaja sahip bu aracı almak içn en kuvvetli sebep bu olsa gerek , ASX 460 lt. ideal bir bagaja sahip ön ve arka oturma mesafeleri yeterli ancak kesinlikle bir CRV değil
    Donanım : Neredeyse eşdeğer ama ASX daha yeni teknolojik donanımları barındırıyor model farkından dolayı
    Servis ve Bakım : Her ikiside sorunsuz ve sağlam, ASX 20.000 km.'de bakıma giriyor ve ortalama 600 TL bakım masrafı var (yetkili serviste), CRV 10.000 km.'de bakıma giriyor 500 Tl civarı bakım masrafı tutuyor (özel serviste)

Bunlara ek birde 1.6 Turbo Benzinli 180 Beygir Tucson var (babamın aracı) dilerseniz onuda karşılaştırmaya ekleyebilirim

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.