Şimdi Ara

honda CRV mi toyota RAV4 mu? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
0
Favori
82.661
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhaba arkadaşlar, RAV4 ile ilgili pek bilgim yok ama CRV kullanıcısıyım. Kesinlikle önermiyorum. çok arıza yapıyor ve servis çok kötü. arıza bir türlü giderilmiyor. defalarca gidip aracı bırakmak ve günler sonra almak zorunda kalıyosun. 2009 model full extra güvenlik paketli aracı 90 bin tl ye aldım şimdi 20 bin km de 50 bin tl veriyorlar. satılmıyor da... kesinlikle tavsiye etmiyorum..
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmetcelik316

merhaba arkadaşlar, RAV4 ile ilgili pek bilgim yok ama CRV kullanıcısıyım. Kesinlikle önermiyorum. çok arıza yapıyor ve servis çok kötü. arıza bir türlü giderilmiyor. defalarca gidip aracı bırakmak ve günler sonra almak zorunda kalıyosun. 2009 model full extra güvenlik paketli aracı 90 bin tl ye aldım şimdi 20 bin km de 50 bin tl veriyorlar. satılmıyor da... kesinlikle tavsiye etmiyorum..

quote:

Orijinalden alıntı: harunkrgl

arkadaslar honda crv almayın sorunlu bi araç komsumuz peşin para 90 bn tl ye aldı bir sürü arıza çıktı arabada aldıgı bayii 40 bn tl vermedi araca sora

@ Harunkrgl

Komşun mehmetcelik316 mı?

Bir de ekte 2009 Honda CR-V fiyatları var ama 2.0 benzinli motorun güvenlik paketlisi bile 82.900 TL'den satılmış.

http://www.otogazete.com/haber/oto/honda_2009_fiyat_listesi.asp

Eğer aracınız dizel ise, ki onun fiyatı 2009 da 90.950 TL imiş, herhalde sizinkisi bu olsa gerek.

quote:

CRV kullanıcısıyım. Çok arıza yapıyor ve servis çok kötü. yolda azıcık buzlanma kar, çamur olsun araç hemen kontrolden çıkıyor. Kaza tehlikesi atlatıyosunuz. Allahtan ben yavaş kullanıyorum. 2009 model full extra güvenlik paketli aracı 90 bin tl ye aldım şimdi 20 bin km de 50 bin tl veriyorlar. ikinci el satışı da çok kötü, satılmıyor... kesinlikle tavsiye etmiyorum.. bu arada km'de 50-60 kuruş (100 km 50-60 tl) yakıyor, en ideal kullanımla şehir içi ve dışı karışık) Bu aracı hiç tavsiye etmiyorum..

Ancak diğer konuda yazdığınız bu mesajınızda dizel araca yavaş kullanarak kilometrede 50-60 krş yaktırtmış olduğunuz belirtiyorsunuz.

Devamlı 1. viteste ve de 4000 devirde gitseniz herhalde öyle yakar bu araç.

Bir de ikinci el dizel CR-V fiyatlarına baktım da sizin araca bayilerin nasıl oluyor da 40.000 ve de 50.000 TL verdiğini aklım almadı.

Buyrun bu da satılık bir araç ilanı:

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-honda-jeep-bazaar-dan-honda-cr-v-2-2i-ctdi-42501476/detay

Olur da bir süre sonra araç satılır da link işlemez diye bilgileri yazıyorum:

2009 model 46.000 km araç satılık ve de istenen para 71.500 TL cik.

Ne biçim fake miş siniz siz yaaaaa!!!

• Arkadaşlar bu 2 araçtan hangisinin yol konforu daha iyidir. Yani hangisi tümseği, çakılı, taşı insan vücuduna daha az hissettirir.
  • arkadaşlar bu aracı kötülemek isteyen avucunu yalar CR-V en az 2 gömlek üstündür ve problemsiz araçlardır...
    lütfen insanları yanlış bilgilendirmeyelim...

yok çok arıza veriyor falan filan....
  • quote:

Orijinalden alıntı: haluk 23

quote:

merhaba arkadaşlar, RAV4 ile ilgili pek bilgim yok ama CRV kullanıcısıyım. Kesinlikle önermiyorum. çok arıza yapıyor ve servis çok kötü. arıza bir türlü giderilmiyor. defalarca gidip aracı bırakmak ve günler sonra almak zorunda kalıyosun. 2009 model full extra güvenlik paketli aracı 90 bin tl ye aldım şimdi 20 bin km de 50 bin tl veriyorlar. satılmıyor da... kesinlikle tavsiye etmiyorum..

quote:

Orijinalden alıntı: harunkrgl

arkadaslar honda crv almayın sorunlu bi araç komsumuz peşin para 90 bn tl ye aldı bir sürü arıza çıktı arabada aldıgı bayii 40 bn tl vermedi araca sora

@ Harunkrgl

Komşun mehmetcelik316 mı?

Bir de ekte 2009 Honda CR-V fiyatları var ama 2.0 benzinli motorun güvenlik paketlisi bile 82.900 TL'den satılmış.

Eğer aracınız dizel ise, ki onun fiyatı 2009 da 90.950 TL imiş, herhalde sizinkisi bu olsa gerek.

quote:

CRV kullanıcısıyım. Çok arıza yapıyor ve servis çok kötü. yolda azıcık buzlanma kar, çamur olsun araç hemen kontrolden çıkıyor. Kaza tehlikesi atlatıyosunuz. Allahtan ben yavaş kullanıyorum. 2009 model full extra güvenlik paketli aracı 90 bin tl ye aldım şimdi 20 bin km de 50 bin tl veriyorlar. ikinci el satışı da çok kötü, satılmıyor... kesinlikle tavsiye etmiyorum.. bu arada km'de 50-60 kuruş (100 km 50-60 tl) yakıyor, en ideal kullanımla şehir içi ve dışı karışık) Bu aracı hiç tavsiye etmiyorum..

Ancak diğer konuda yazdığınız bu mesajınızda dizel araca yavaş kullanarak kilometrede 50-60 krş yaktırtmış olduğunuz belirtiyorsunuz.

Bir de ikinci el dizel CR-V fiyatlarına baktım da sizin araca bayilerin nasıl oluyor da 40.000 ve de 50.000 TL verdiğini aklım almadı.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-honda-jeep-bazaar-dan-honda-cr-v-2-2i-ctdi-42501476/detay

Ne biçim fake miş siniz siz yaaaaa!!!

Dostum, aracı 2008 yılında aldım (8. ayın sonunda modeli 2009). 2.0 benzinli otomatik ve extra güvenlik paketi mevcut. Aracı alış fiyatım masrafları dahil 90 bin tl'yi geçmişti. İzmir Çamkıran bayisinden aldım. Gidip bütün dökümanlarını isteyebilirsin. Araç şu anda 22000 km'de. Hasarsız. Ben doktorum ve aracı sadece çevre yolunda evden hastaneye, hastaneden eve gitmek için kullandım. Birkaç kez de afyon-izmir, afyon- ankara yolunda kullandım. Birde 5-6 kez konya-eskişehir ve izmir servislerine gitmek için kullandım arızalandığı için çünkü afyonda servis yok. Yani bu yaptığım kilometrenin tamamı bu şekilde geçti. Çizik bile yok araçta. Lastikler bile sıfır hala. Aracı 4 haftadır satılığa çıkarttım. En yüksek veren 58 bin tl. İzmir ve Afyon'daki tüm yerlere sordum. Daha fazla veren olmadı. 71.500 tl demişsin. Eğer sen bana müşteri bulursan ben aracı hemen şimdi 70 bin tl'ye vermeye razıyım. Araç şu anda izmir'de abim satmaya çalışıyor. Karabağlar'da dükkanın önünde duruyor.

Yakıt konusunda da emin ol hiç bir yalan falan yok. Aynı yolda şu anda ford focus kullanıyorum 2010 model dizel ve 18,6 kuruş yakıyor km'de. Bu forumda fake atmak için hiç bir nedenim yok. Ben sadece kendi düştüğüm yanlışa başkası da düşmesin siye yazıyorum.

Eğer müşteri bulursan sana minnettar kalırım. İletişim içim için mail adresim: mehmetcelik316@yahoo.com

• quote:

Dostum, aracı 2008 yılında aldım (8. ayın sonunda modeli 2009). 2.0 benzinli otomatik ve extra güvenlik paketi mevcut. Aracı alış fiyatım masrafları dahil 90 bin tl'yi geçmişti. İzmir Çamkıran bayisinden aldım. Gidip bütün dökümanlarını isteyebilirsin. Araç şu anda 22000 km'de. Hasarsız. Ben doktorum ve aracı sadece çevre yolunda evden hastaneye, hastaneden eve gitmek için kullandım. Birkaç kez de afyon-izmir, afyon- ankara yolunda kullandım. Birde 5-6 kez konya-eskişehir ve izmir servislerine gitmek için kullandım arızalandığı için çünkü afyonda servis yok. Yani bu yaptığım kilometrenin tamamı bu şekilde geçti. Çizik bile yok araçta. Lastikler bile sıfır hala. Aracı 4 haftadır satılığa çıkarttım. En yüksek veren 58 bin tl. İzmir ve Afyon'daki tüm yerlere sordum. Daha fazla veren olmadı. 71.500 tl demişsin. Eğer sen bana müşteri bulursan ben aracı hemen şimdi 70 bin tl'ye vermeye razıyım. Araç şu anda izmir'de abim satmaya çalışıyor. Karabağlar'da dükkanın önünde duruyor.

Yakıt konusunda da emin ol hiç bir yalan falan yok. Aynı yolda şu anda ford focus kullanıyorum 2010 model dizel ve 18,6 kuruş yakıyor km'de. Bu forumda fake atmak için hiç bir nedenim yok. Ben sadece kendi düştüğüm yanlışa başkası da düşmesin siye yazıyorum.

Eğer müşteri bulursan sana minnettar kalırım. İletişim içim için mail adresim: mehmetcelik316@yahoo.com

Arkadaşım merhaba,

Bu 30 bin TL lik bir arazi aracı tavsiyesi isteyen bir arkadaşın konusuna yazdığın cevap:

quote:

CRV kullanıcısıyım. Çok arıza yapıyor ve servis çok kötü. yolda azıcık buzlanma kar, çamur olsun araç hemen kontrolden çıkıyor. Kaza tehlikesi atlatıyosunuz. Allahtan ben yavaş kullanıyorum. 2009 model full extra güvenlik paketli aracı 90 bin tl ye aldım şimdi 20 bin km de 50 bin tl veriyorlar. ikinci el satışı da çok kötü, satılmıyor... kesinlikle tavsiye etmiyorum.. bu arada km'de 50-60 kuruş (100 km 50-60 tl) yakıyor, en ideal kullanımla şehir içi ve dışı karışık)..

Bu da benim yazdığım cevap:

quote:

Arkadaşım heryere aynı mesajı yazmandaki kastın nedir?

Aracın garanti kapsamında onarılmıyorsa mahkemeye verir, aracın yenisini ya da ödediğin parayı almaya çalışırsın.

Sonuçta 6 yıl garantili bir araca biniyorsun.

Bu konuda istenen araç 30 bin TL.

Ne alakası var senin yazdıklarınla şimdi?

Arkadaşım bunları da başka bir konuda yazmışsın:

quote:

Ben de sana bunları yazmışım:

quote:

Arkadaşım toplamda 7 mesajın var, 4' ü otomobillerle ve de CR-V ile ilgili, ve bu 4'ün 3'ü de bu mesajının aynısı. Bu kadar sorunlu mu aracın gerçekten?

Kusura bakma ama bu aracın sahibi olmadığını ve de sırf çamur atmak için bunları yazdığını düşündürtecek kadar olmadık bilgi ile dolu yazdıkların:

Öncelikle arıza ve servis tecrüben konusunda detaylı bilgi vermeni talep ediyorum. Servis kayıtlarının fotokopilerini de bizlerle paylaşırsan mahsuru yoksa daha da memnun olurum. Aracın 6 yıl garantili ne de olsa. Sorunlarını çözebilmeleri lazım.

1. Aracında kar lastiği var mı? Buzlanma kar, çamur gibi koşullarda kışlık lastik kullanmayan tüm araçlar hemen kontrolden çıkar. Eğer kar lastiği kullanıyorsan ve de aracın benzer tecrübeler yaşatıyorsa o zaman sorunu kendinde aramalısın zira sınıfındaki en güvenli ve de en stabil araçlardan birine sahipsin. Otomobile yakın tepkiler verebilen güzel bir araçtır CR-V.

2. Aracının satılık ilanı var mı? Buradan ya da özel mesajla paylaşabilir misin? Benim favorilerime eklediğim CR-V modelleri haftasına kalmadan satılıyor ne hikmetse!

3. Eğer aracın kazasız ise 55.000 TL den ben talibim. Kendim kullanabileceğim gibi 58.000 TL den arkadaşıma da satabilirim zira kendisi bunlardan arıyordu (Dost kazığı :)

4. Aracını nasıl ve hangi şartlarda kullandığını bilmiyorum (aslında kaza yapmayacak kadar yavaş kullandığını da yazdığına göre fake olma ihtimalin iyice arttı!) ama demek ki sana başka bir 2.0 tam otomatik benzinli araç versek aynı şartlarda onunla 70-80 kuruş falan yaktıracaksın. Bu ülkede benzin 4 TL. Araçlar çok yakmıyor ama yakıt pahalı.

EKLEME: Diğer konuda yazdığım gibi ekte 2009 Honda CR-V fiyatları var ama 2.0 benzinli motorun güvenlik paketlisi bile 82.900 TL'den satılmış.

Dizel versiyonun fiyatı 2009 da 90.950 TL imiş.

Herhalde sizinkisi bu olsa gerek.

Ancak dizel araca yavaş kullanarak kilometrede 50-60 krş yaktırtmış olduğunuz belirtiyorsunuz.

Bu da 2009 benzinli bir CR-V ilanı:

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-honda-2009-crc-arac-takip-sistemi-otomatik-50000-km-siyah-42171594/detay

2009 model benzinli 46.000 km de ekstra güvenlik paketli bir CR-V. Fiyatı da 63.900 TL'cik.

Bir yerlerde bir yanlışlık var ammmaaaaaaaaa

Haluk

İlk mesajında 50.000 TL veriyorlar dedin aracına şimdi 58.000 TL oldu.

Aynı güzergahta Ford dizel aracına 18 küsur kuruş yaktırabiliyorsan Honda CR-V aracınla ilgili gerçekten bir sorun var demektir.

Benim de dizel aracım var ve de ben o kadar yaktıramıyorum. Yetkili servis neden çözemiyor? Servis kayıtlarını burada paylaşırsan yardımcı olmaya çalışırım.

Ayrıca aracın yol tutmamasıyla ilgili olarak yazdıklarım karşılık ta bir açıklama bekliyorum senden.

Haluk

• @ mehmetcelik316

Yukarıdaki mesajımda vermiş olduğum satılık araç ilanlarında 71.500 TL olan aracın DİZEL olduğunu belirtmiştim.

BENZİNLİ CR-V ilanındaki aracın fiyatı içinse 63.900 olduğunu yazmışım.

Bunların üzerine kendi aracının benzinli olduğunu belirttikten sonra benden aracına 70.000 TL den müşteri bulmamı istemişsin.

Bu kısmıyla ilgili de birşeyler yazarsın artık.

Haluk
  • Haluk Abi helal olsun valla... :)
  • sayın haluk bey, sence 90 bin tl ye alınan araca 63 bin iyi bir fiyat o zaman. Ve o fiyata da müşteri bulunmuyor maalesef.

Arıza kousunda da sanırım ikna oldun, eğer olmadıysan konya, eskişehir ve izmir servislerindeki kayıtlara bakabilirsin. (istersen sana servis kayıtlarını gönderebilirim..

Yakıt konusunda da 1. viteste değil anlattığım gibi kullandım arabayı ve o şekilde yakıyor.

sonuç zaten benim dediğime varıyor. Bu araç 90 bin tl etmiyor, sık arıza veriyor ve çok yakıyor. Bu konularda pek bişey demiyosun anladığım kadarıyla.

Lütfen kullanmadığın ve tam bilmediğin bir araba konusunda insanları yanlış bilgilendirme çabasına da girme. Teşekkür ederim.
  • İlk mesajında 50.000 TL veriyorlar dedin aracına şimdi 58.000 TL oldu.

Aynı güzergahta Ford dizel aracına 18 küsur kuruş yaktırabiliyorsan Honda CR-V aracınla ilgili gerçekten bir sorun var demektir.

Benim de dizel aracım var ve de ben o kadar yaktıramıyorum. Yetkili servis neden çözemiyor? Servis kayıtlarını burada paylaşırsan yardımcı olmaya çalışırım.

Ayrıca aracın yol tutmamasıyla ilgili olarak yazdıklarım karşılık ta bir açıklama bekliyorum senden.

Haluk

hocam, aracı ben 4 haftadır satmaya çalışıyorum bu sure zarfında fiyat maximum bu kadara çıktı (ilk önce 50 bin dediler ve sora sora 58 bin tl oldu ).

Ben hastaneye çevre yolundan gidip geliyorum bu yüzden aracım az yakıyor. Bundan dolayı diyorum fazla yakıyor diye. Şehir içinde çok daha fazla yakıyor olacak.

3 tane yetkili servise gittim. Her defasında saçma sapan şeyler söyleyip kendilerini haklı gösterip sana değişik bir yol çiziyorlar. Adamlar senin şikayetinden çok kendi dedikleri şeyi önemsiyorlar da ö yüzden çözemiyorlar sorunu. defalarca honda türkiyeyi aradım ama ordan da gelen en iyi çözüm servise tekrar gidin demeleri oluyor.

Aracımı en son İzmir çamkırana bıraktım 14 şubatta ve bir daha almayacağımı sorun çözülünceye burda bırakacağımı söyledim. Tüketici haklarına başvuracağımı ve mahkemeye başvuracağımı söyledim. 19 şubatta alt takımda bazı şeyler değiştirilerek tekrar almak zorunda kaldım arabayı.

Senin anlayacağın 6 defa servise başvurmama rağmen kavga edip hukuki yollara başvuracağımı söyleyinceye kadar adamlar beni 15 bim km bozuk olan fren sistemi yollara gönderdiler.

Benim amacım tartışma yaratmak değil sadece bilgilendirmek. İnanmazsan sana bişey diyemem amam dostum durum bu şekilde ve araç dediğim şu anda satılık, alan kimse de henüz yok (ölü fiyatı hariç)..

• Aracın satılık ilanına ait linki verir misiniz, benim de aklımda Crv var.
  • quote:

sayın haluk bey, sence 90 bin tl ye alınan araca 63 bin iyi bir fiyat o zaman. Ve o fiyata da müşteri bulunmuyor maalesef.

Arıza kousunda da sanırım ikna oldun, eğer olmadıysan konya, eskişehir ve izmir servislerindeki kayıtlara bakabilirsin. (istersen sana servis kayıtlarını gönderebilirim..

Yakıt konusunda da 1. viteste değil anlattığım gibi kullandım arabayı ve o şekilde yakıyor.

sonuç zaten benim dediğime varıyor. Bu araç 90 bin tl etmiyor, sık arıza veriyor ve çok yakıyor. Bu konularda pek bişey demiyosun anladığım kadarıyla.

Lütfen kullanmadığın ve tam bilmediğin bir araba konusunda insanları yanlış bilgilendirme çabasına da girme. Teşekkür ederim.

Mehmet arkadaşım merhaba,

Öncelikle aracının o dönemki peşin satış fiyatı verdiğim linkte de yazdığı üzere 82.900 TL imiş.

Belki kredi çektin, belki başka masraf yaptın ve de fiyat 90.000 e çıktı.

Ama bu aracın değerini 90.000 TL yapmaz ki?

Diğer aracın Focus için satış fiyatı (atıyorum) 45.000 TL idi ve sen kredi çekip aracını 55.000 e malettin mesela.

Aracın değeri 55.000 TL mi olacak bu durumda?

İkinci olarak sıfırı 82.900 TL olan 2.0 motorlu benzinli bir araç aradan 3 yıl geçtikten sonra 60.000 TL gibi bir fiyata satılabiliyorsa bizim ülkede gerçekten ikinci eli kuvvetlidir demektir.

Daha az zarar ettirecek başka bir araç bulabilirsen söyle de ondan alalım biz de.

Aracının sorunlarını kabul etmiş olmamla ilgili olarak ta şunu söyleyeyim: İlk mesajını okuyan herhangi biri bu araca sahip bile olmadığını düşünürdü. Hele ki aynı mesajı 3 defa yazmışsın hem de detay falan vermeden. Ben yine de gerçek payı olacağını düşünerek te cevap yazdım yukarıdaki mesajlarımda da görülebilir.

Aracın sorunlarıyla ilgili tüketici mahkemesine neden başvurmuyorsun? Dediğim gibi aracın 6 yıl garanti kapsamı içinde ve de zamanında ödediğin paranın tamamını geri alabilirsin.

Eğer bu yola gitmek istemeyip aracını kullanmak istersen Ankaraya bir yolun düşmesi durumunda aracını kendi Ustama göstertirim. Forumda konusunu bile açtım Hondacı Kadir Usta diye. Hem çok ehildir hem de işine saygılıdır. Aracının probleminin ne olduğunun tespiti için ücret almayacaktır ve de yaptırıp yaptırmamak sana kalmış. Seni Ankarada karşılarım istersen ve de bütün sıkıntılarını Kadir Ustaya aktarırız.

Bu arada Honda CR-V, tıpkı tüm diğer Honda modelleri gibi ilgi ve biraz da bilgi alanıma girer. 20 yıla yakın bir süredir Hondaları takip ederim. Sahibi olmasam da bilmediğim şeyi yazmam.

Muhtemelen yaz sonu gibi mevcut Jazz aracımı satıp Accord ya da CR-V alacağım ben de.

Umarım yardımcı olmuştur.

Haluk

• Sevgili Haluk, madem Honda'lar ilgi alanınıza giriyor o zaman hemen sorayım.

Sizce 2005 model S60 dizel verilip 2006-2007 model Honda CRV dizel veya benzinli alınır mı?
  • rav 4 tipide güzel sorunsuzluğuylada uzun süre binersiniz
  • tekrar merhaba haluk arkadaşım,
    Yine belirtmek istiyorum ben tartışmak için cevap yazmıyorum. Aracımı kredi ile birlikte 105 bin tl'ye aldım. Hocam sen inanmıyosun ama ben bu aracı belirttiğim tarihte o fiyata aldım. Hatta önce vergi levhanız varsa 3 bin tl indirim yaparız dedi çamkıran ve biz okeyledikten sonra onu da bi bahane bularak (şirket olması gerekiyormuş ama öncesinde sadece vergi levhası demişti) yapmadı. Ben aracı güvenlik paketli olarak 90.500 tl'ye aldım. Neden yalan söyliyim dostum. Bu fiyata alınan bir araç 22 bim km'de 30 bin tl (3'te 1) fiyat kırar mı ya Allah aşkına. Ford focus'u 41.500 tl ye aldı abim 2010 (12 ay oldu) şimdi 38 veren var (arac 12 binde). Audi A6 2010 model 130 bin tl ye aldı arkadaşım, şu anda 25 km'de 115 bin tl veriyorlar.. hiç bir araç bu kadar temiz ve az kullanılmış halde fiyatını bu kadar kırmaz hocam..

Senin tanıdık bir ustan var, herşeyi hallediyo.. Herkesin böyle bir şansı yokki. Yardım önerin çok teşekkür ederim. Bide tüketici mahkemesi için; ben doktorum, kredi taksidimi bile yatıracak zaman bulamıyorum. Abim 4 tane dükkanla ilgileniyo..Sen olsan özel izin alıp işini gücünü bırakıp bi araba peşinden koşar mısın? Belki evet dersin ama çok uygun gelmiyor.

Benim kişisel fikrim; bu aracı önermiyorum. Sen Jazz'dan memnun kalmış olabilirsin ama inan bana kadir bey olmazsa honda servisleri garanti konusunda seni süründürürler. Günlerce uğraşmadıktan sonra mümkün değil sorunlarının çözülmesi.

• quote:

Orijinalden alıntı: ozgur

Arkadaslar hazır konu acilmisken su araç nasıl sizce fiyat konusu özellikle

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-toyota-rav4-bundan-temizi-bundan-hesaplisi-varsa-onu-alin-33128952/detay

Bu rav4 e en fazla ne kadar vermek gerekir arkadaşlar? araç gerçekten temiz...

• quote:

Orijinalden alıntı: altinok

Sevgili Haluk, madem Honda'lar ilgi alanınıza giriyor o zaman hemen sorayım.

Sizce 2005 model S60 dizel verilip 2006-2007 model Honda CRV dizel veya benzinli alınır mı?

Arkadaşım merhaba,

Öncelikle S60 ile CR-V elma ile armut kadar birbirinden farklı araçlar.

Ben S60 ın içinde 100 km kadar yolculuk yaptım ve de sürücü koltuğuna da oturdum sadece. O bile beni etkilemeye yetti yani. Gerçekten çok keyifli bir araç.

Bu aracı verip CR-V almak için bulabildiğim haklı gerekçeler ise:

- Aile genişlediği için daha geniş bir iç hacim
    - Önceden kullanılan SUV türü bir araçtan kalma iç hacmi özleme
    - 2.4 aracın vergisinden muzdarip olmaktan mütevellit daha az vergi ödeme isteği.
    - Dizel aracın kilometresi artmış olabileceğinden (bizim ülkemizdeki inanışlar gereği) araç artık masraflı sorun açmadan bir an önce aracı elden çıkarma isteği.

Bunun dışında başka bir gerekçe varsa şu an aklıma gelmeyen, belirtirsen sevinirim.

CR-V için S60 tan sonra eksi noktalar.

1. Benzinli CR-V performansı dizel S60 tan sonra kesinlikle kesmeyecektir. Ama bu sadece CR-V için değil tüm benzinli SUV türevleri için geçerlidir. Performans önemliyse 2.0 dizel ve üstü motorlu bir araç şart. Dizel CR-V performans olarak daha iyidir ama yine de S60'a yaklaşamaz.

2. Yakıt tüketimi fazla gelecektir. Hem ebatları itibarıyla aerodinamik olarak daha kötü bir araç hem de dizel benzin farkından dolayı benzinli bir CR-V'ye yeni nesil bir lpg ya da daha da iyisi Vialle lpfi sistemi takılmadan binmek pahalı olacaktır. Dizel daha mantıklı yakar ama yine de S60 tan fazla olur gibime geliyor.

3. Dizel CR-V ler sadece manuel vites geldi. Otomatik vites yok.

+ noktalar:

1. mehmetcelik arkadaş haricinde aracından memnun olmayan duymadım, görmedim. Bizzat 2 yakın tanıdığıma 0 km olarak aldık ve de birisi 2.5 yıl birisi de 1 yıl oldu hiç bir sıkıntı yok. Bunların eski kasalarından da (2005 - 2007) 3 arkadaşıma aldık 2. el ve de onlar da bana müteşekkir.

2. Aracın hiç bir yerinden ses gelmiyor ve de yalıtımı da hiç fena değil.

3. İç hacmi çok ferah.

4. Yüksek km li araçlarda dizel her zaman daha ürkütücüdür. Benzinli bir araca motor yaptıracağın fiyata dizele enjektör değiştirilir mesela. Hondanın benzinli araçları sorunsuzluklarıyla ünlüdür ve de ikinci elde kilometresi yüksek bir Honda ölü fiyatına gitmez.

Senin sorunda bahsettiğin 2006-2007 CR-V ler ise ikiye ayrılıyor.

1. Eski kasalar en son 2007 de satıldı. Bunlardan hala çok temiz olanları bulunabiliyor. Stepneleri arka bagaj kapağında olduğundan lpg uygulandığında bagaj hacminden neredeyse hiç çalmadan ve yedek lastiği de evde bırakmadan turlayabiliyorsunuz. Sunroof, VSA (ESP), cruise control ve de 8 havayastığı standart. Bu kasaların dizel motorlusu satılmadı diye biliyorum.

2. Yeni kasalar 2007 model olarak satılmaya başlandı ve de güncel satılan kasanın makyajsız hali. Arada neredeyse hiç fark yok. Sunroof yerine cam tavan geldi ve de istenirse ekstra güvenlik paketi içinde çarpışma şiddeti azaltıcı CMBS ve de öndeki araç yavaşladığında hızını ona göre otomatik düşüren, yol açıldığında da tekrar ayarlanan hıza çıkan Adapfif hız kontrolü ACC + virajlarda içe dönen farlar alınabiliyor. Bu kasa alınacaksa bu donanımlı olanlar tercih edilmeli.

Senin önceliklerini yazarsan daha fazla bilgi verebilirim.

Umarım yazdıklarım bir fikir verir.

Haluk

• quote:

Orijinalden alıntı: bekozim123

Haluk Abi helal olsun valla... :)

Teşekkür ederim Berke'cim

• Haluk Ağabey de dedektifliğe başlamış.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.