Şimdi Ara

Honda'nın kendini dengeleyen yeni motosikleti iki tekerinin üzerinde durabiliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
1
Favori
681
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Honda'nın kendini dengeleyen yeni motosikleti iki tekerinin üzerinde durabiliyor

Yüksek hızda giderken, motosikleti dengelemek genellikle bir problem teşkil etmez. Ancak yavaşlarken ivme kaybettiğinizde, özellikle ağır motosiklet kullanırken yer çekimine yenik düşebilirsiniz.

Honda, CES 2017'de motosiklet duruyor olsa bile dik tutacak yeni "Riding Assist" teknolojisi ile yer çekimine meydan okudu. Honda'nın yeni teknolojisi, üzerinde olmasanız bile motosikletinizin iki tekeri üzerinde durabilmesini sağlıyor.

Yer çekimine meydan okuyor

Honda'nın Riding Assist'i dengede durabilmek için jiroskop kullanmaktan ziyade şirketin halihazırda ASIMO robotu ve UNI-MO kendinden dengeli scooter'ında kullandığı teknolojiden yararlanıyor.

Ayrıca Bkz.Microsoft yaklaşan Surface Book 2'yi Intel Kaby Lake ile güçlendirecek
    Böylece, Honda motosikletler saatte 4.8 km'den daha az hızda hareket ederken veya tamamen hareketsiz olduğunda motosikletin metal çatalı, daha fazla denge sağlamak için ön tekerleği aracın ana gövdesinden uzaklaştırarak öne almasıyla denge moduna (Balance mode) geçebiliyor.

Riding Assist teknolojisini ne zaman Honda motorsikletlerinde görebileceğimize dair herhangi bir bilgi yok. Fakat kesinlikle faydalı bir gelişme ve şirketin Ar-Ge projelerinin ürünlerine nasıl uygulanabileceğinin ilginç bir örneği. Aşağıdaki videoyu izleyerek teknolojinin nasıl çalıştığını görebilirsiniz.

Resim Galerisi

Resimin Açıklaması
    Honda'dan kendini dengeleyen yeni motosiklet

• Dururken üzerinde yana doğru ivme yapılsa bile devrilmeyecek mi?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • eşşek gibi takip etmesi güzelmiş

• bugün kendi ayakları üstünde duran yarın tepemize çıkar

• altın elbiseli adam bunu beğendi.

• Etkileyici, pratikte de işe yarar. Uçuk fiyatlara satılmaz ise honda'nın armağanı olur insanlığa

• Hamza Hoca bunu beğendi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ayyan

altın elbiseli adam bunu beğendi.

Altın Elbiseli Honda düşmanı bilmiyor musun?
  • baysan240 kullanıcısına yanıt
    Esek degilde kedi gibi

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • sistem güzel olmuş umarım fiyatı abartmazlar...

• quote:

Orijinalden alıntı: BekirHan

quote:

Orijinalden alıntı: ayyan

altın elbiseli adam bunu beğendi.

Altın Elbiseli Honda düşmanı bilmiyor musun?

Honda Fan Club onların sponsoru. Ne düşmanlığı? Honda sırf NC750'nin testi için İspanya'ya bile götürdü.

Læ adamın motoru bile Honda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emre D -- 7 Ocak 2017; 1:55:48 >
  • Buluş buldum, bizim sorunumuz yediğimiz gıdalarda. Japonlar gibi börtü böcek yersek aklımız fesatlığa değil bilime çalışır...

• sağına solunada bakıyor kapıdan çıkarken akıllı aletmiş :)

• yorumlar fena
  • Yöh... Muhteşem ya!

Honda... Hayat GERÇEKTEN onda.

• Emre D kullanıcısına yanıt
    Bir çok incelemesini izledim. Her incelemede yerden yere vuruyor Honda'yı hocam. Sadece ispanya daki nc750x videosunda biraz düzeltmiş üslubunu. Yoksa çoklu karşılaştırma videolarını vs izle derim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BekirHan

Bir çok incelemesini izledim. Her incelemede yerden yere vuruyor Honda'yı hocam. Sadece ispanya daki nc750x videosunda biraz düzeltmiş üslubunu. Yoksa çoklu karşılaştırma videolarını vs izle derim.

Neredeyse her videosunu izledim. Yerden yere vurduğu bazı noktalarda haklı bence. Honda kaliteyi biraz düşük tutuyor niyeyse.

Benim motorum da Honda bu arada, CRF250L. Kendi motorumdan şunu örnek vereyim: Bu bir enduro motor yani düşme ihtimali diğer motorlara göre daha yüksek. Buna rağmen yıl 2016 olmuş, bu fiyat ve segmentteki bir motorun fren ve vites kolları, manetleri hâlâ katlanır değil. Katlanır manet 30 lira ya. Motorun fiyatını 60 lira fazla yap, katlanır koy şunları. Sonra AEA'nın çok takıldığı şeylerden biri de menteşesiz depo kapağı. Ben çok dert etmiyorum ama elin Çinlisi bile 3-5 bin liralık motora menteşeli depo kapağı koyuyorsa bir zahmet Honda da koysun artık.

Neyse, ben özel bir düşmanlığını görmedim. Gerektiğinde diğer markaları da sert eleştiriyor.

• Bunda Kullanılan teknolojiyi engelliler için kullansalarya süper olurdu ayaklarını kullanamayan kişiler için ayakta bağımsız durma aleti yapsınlar.

• Hayalimdi bu benim!
    Ben yapacaktım!!!

• Bi bunlara bak bide bize. Hala klavyenin f mi q mu olması gerektiğini tartışıyoruz

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.