Şimdi Ara

HONDA PCX 125 HAKKINDA (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
98
Cevap
6
Favori
38.678
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yanlis soylemisin super 8 degil pcx karsiliyo sonucta bi kere alip uzun sure kullanmak istiyorum o yuzden fiyatina bakmayip honda aliyim uzun omurlu olsun diyorum ;)
  • http://www.spritmonitor.de/en/overview/18-Honda/1208-PCX.html?vehicletype=2&powerunit=2

Parça fiyatları astronomik diye duydum, öğrenmekte fayda var.
  • tam karar vermişken yeni bi motor daha gördüm bu sefer ona aşık oldum kanuni deer 152 olamaz böyle bir tatlılık ya..valla tam da kymco süper 8 e karar vermişken...neyse hele bi mart-nisan gelsinde hayırlısı..
  • yok abi ya o pisiye ben o parayı öldürseler vermem...ister su sogutmalı olsun isterse hava bence orasında pek fark olmaz...bakın bizim akrabanın eskiden bi sucu dükkanı vardı..hondanın eski sapacy 110 a benzer bi modelde motorları vardı o dükkanın bütün sularının servisiydi o motorsiklet ve hava soğutmalıydı inanın sabah 8 iş başlıyordu akşam 8-9 a kadar sürekli 2-3 damacana ile gitmediği yer kalmıyordu motorda ne bi şişme nede bi tık söz konusuydu...bence fazla kapılıyorsunuz su soğutmaya...hava ve su bana göre aynı...ha benim çok param var daha kalite olsun daha marka olsun daha iyi işcilik olsun diyorsan saygı duyuyorum kalbinin sesini dinle.......

şuan kymco süper 8 ile kanuni deer 152 modeli arasındayım ikiside tatlı ama deer daha tatlı tip bakımından...ama sağlamlıkta sanırım super 8 daha iyidir...hele bi mart nisan gelsin daha yeni modeller çıkmazsa bu 2 seçenekten birisi inşallah.....saygılarımla...

• Deer 'i unut şimdiden parçaları ateş pahası , üstüne beklersin parçasını. Sen beni dinle Yamaha Crypton veya İnnova 125i al sorunsuz bin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: remote control

Deer 'i unut şimdiden parçaları ateş pahası , üstüne beklersin parçasını. Sen beni dinle Yamaha Crypton veya İnnova 125i al sorunsuz bin.

unutamam titiz kullanıcağım için parçasını düşünmeme gerek yok.....ayrıca resmen aşık oldum ya sen benim huyumu bilmediğin için sevemediğim bir motora nasıl binebilirim...

innova öğğğğ nefret ediyorum berbat bi tip

kanuni deer 152 veya kymco süper 8 olcak inşallah

• quote:

Orijinalden alıntı: istanbul3425

quote:

Orijinalden alıntı: remote control

Deer 'i unut şimdiden parçaları ateş pahası , üstüne beklersin parçasını. Sen beni dinle Yamaha Crypton veya İnnova 125i al sorunsuz bin.

unutamam titiz kullanıcağım için parçasını düşünmeme gerek yok.....ayrıca resmen aşık oldum ya sen benim huyumu bilmediğin için sevemediğim bir motora nasıl binebilirim...

innova öğğğğ nefret ediyorum berbat bi tip

kanuni deer 152 veya kymco süper 8 olcak inşallah

Hocam arkadaşa katılıyorum.. Pcx sevmeyebilirsin su soğutmaya çok takılmışsın ama benim için su soğutma sadece artılarından biri motoru alma sebebim değil.. yani şu ikilemde kalmadım: "Kymco super 8 çok güzel motor ama pcxte su soğutma var sırf o yüzden onumu alsam" diye filan düşünmedim sırf tipi marka sağlamlığı ve kalite farkından dolayı düşünüyorum tabi o zamana kadar ne olur ne biter bilemem bi bakmışsın burgman almışız
    deer 152ye gelince benim bi arkadaşım çok temiz bi deer 152 satıyodu o ara almaya niyetlendim araştırdım hatta bu forumdada konusunu açtım benim eski konulara gidersen görebilirsin pek önerilmeyen bir motor.
    Kalitesine sağlamlığına sözüm yok oda super 8 gibi hep olumlu yorumlar aldı çevremden ama arkadaşın dediği gibi parçaları gerçekten anlamsız şekilde pahalı ve piyasada bulamıyosun..
    Bir örnek vermek gerekirse o konuda arkadaşın biri şöyle yazmış: "ÜÇ YIL ÖNCE ARKA STOP LAMBASI 130.LİRAYDI"
    Var sen düşün gerisini.. artı bi gösterge probleminden bahsediyolarda göstergelerinde sorun varmış..
    Artı makina scooter ama normal motor gibi şekli değişik.. Oda şık motor alınabilir ama ben tercih etmedim sonuçta bi arıza yapsa sonra bi hafta on gün parça beklese -ki belki dahada uzun- bide bi dünya para verecez hiç bi anlamı yok.
    Yinede tercih senin tabiki..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkangsk -- 21 Ekim 2011; 1:00:23 >

• anladım kardeşim sakın 5.000 tl yi bi scootera vermeyin sizleri düşündüğüm için sölüyorum..çok zararınız olur satarken bu bir ikincisi allah korusun bi kaza yaparsın için sızlar pahalı olduğu için sonra bi süper 8 fiyatı 3.999 3.870 tl yede ilanını görüyoruz...böyle bi ucuz scooter almanızı tavsiye ediyorum....3.870 3.999 iyi bi pazarlıkla 3.500 e rahat alırsınız bana göre 3.500 den fazla bi scootere verilmez....honda pcx son hızı 108 105 her neyse al süper 8 de o kadar yapıyor.... ben gene sölüyorum hava soğutmalı eski bi honda spacy 110 tarzındaki bi motorla sabah akşam 2-3 damacana aynı anda yüklenip ve gitmediği yokuş bayır yer kalmıyordu....bir kere olsun o motordan kullanan arkadaşım şikayet etmemişti.....yani su soğutma hava bunları geçelim boş iş boşşş.....zenginsen pcx al ama normal bi vatandaş isen pcx lüxe kaçar...bugüne bugün memlekette bi araba 5-6 milyarken ben asla bi motora o kadar parayı yatırmam...

4.000 liralık scooter beğenin iyi bi pazarlıkla 3.500 civarlarına alın sıfır alın poşetini siz yırtın ikinci el alcam adam kazamı yaptı adam dereyemi uçtu motorun neyi kırıldı yok hiç bana göre deil...alırım süper 8 veya deer 152 sıfır keyfime bakarım....saygılar...

• Sen bilirsin tabi gonlun ne istiyosa onu al zevk meselesi birazda honda markasi cezbediyo beni su sogutma dedigim gibi sadece bir artisi cokta takilmiyorum ama sen cok zikrettigin icin soyle bi sey sorcam: o sucu arkadasin iki uc damacanayi mahalle arasinda belki toplasan 60 70 km. ile tasidi butun gun tasimis olabilir ama sonucta motor arada dinlendi ve fazla hiz yapamadi..
    peki o motorla ist.ten bursaya gittigini dusun 4-5 saat boyunca 100km hizla gidebilirmi sence?
    tabiki bi sure sonra bayilir motor cekisten duser ve performansi azalir..
    ama pcxte boyle bi sorunla karsilasacagimi dusunmuyorum cunku su sogutmali:)
    arti dedigin gibi 108 yapmiyor 125e cikiyor videolari nette mevcut ben o hiza cikmayi dusunmuyorum ama performans olarak o dedigin spacydende super 8dende daha iyi bi motor.. sonucta kymco degil honda..
    arti start/stop ozelligiyle sehir icinde yakit tasarrufu sagliyor buda bi arti..
    ve su var mesela benzin deposunu veya bagaji dugmeyle aciyosn bu bile ne kadar hos bi goruntu olusturuyr sen dusn:)

• Anlık hızlar aldatıcı olur, Pcx'in yandan esen rüzgarla sürekli gideceği hız 90-95km/h. Rüzgar yok denecek kadar azsa 100-105km/h. İnnova 125i'den biliyorum, 135km/h maximum hız,rüzgar ve yol eğimi lehineyse.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi remote control -- 21 Ekim 2011; 16:16:25 >
  • Merhaba bilgi verme açısından söylüyorum kymco süper 8 biraz fazla yakıyor, arkada çift amartisör çok ama çok sert, koltuk sert, ama artıları 14 jant olması, lastiklerinin kalın olması, ön fren diskinin büyük olması frenajda avantaj sağlıyor, sıfır aldım 20 bin km oldu herhangi bir sorun yok bakımlarını kendim yapmaktayım..
    14 yıldan beri binerim motosiklete Suzuki gsr600, kymco süper8, honda pcx hala kullanmaktayım , hondanın artısı motoru yeni teknoloji, enjeksiyonlu çok az yakıyor, fakat lastikleri çok ince, bence tek eksisi bu son hızı 110km süper 8 ise 115km, size tavsiyem yeni çıkan kmymo agility city 200 i enjeksiyonlu modeline de göz atmanız saygılarımla..
  • quote:

Orijinalden alıntı: serkangsk

Sen bilirsin tabi gonlun ne istiyosa onu al zevk meselesi birazda honda markasi cezbediyo beni su sogutma dedigim gibi sadece bir artisi cokta takilmiyorum ama sen cok zikrettigin icin soyle bi sey sorcam: o sucu arkadasin iki uc damacanayi mahalle arasinda belki toplasan 60 70 km. ile tasidi butun gun tasimis olabilir ama sonucta motor arada dinlendi ve fazla hiz yapamadi..
    peki o motorla ist.ten bursaya gittigini dusun 4-5 saat boyunca 100km hizla gidebilirmi sence?
    arti dedigin gibi 108 yapmiyor 125e cikiyor videolari nette mevcut ben o hiza cikmayi dusunmuyorum ama performans olarak o dedigin spacydende super 8dende daha iyi bi motor.. sonucta kymco degil honda..
    arti start/stop ozelligiyle sehir icinde yakit tasarrufu sagliyor buda bi arti..
    ve su var mesela benzin deposunu veya bagaji dugmeyle aciyosn bu bile ne kadar hos bi goruntu olusturuyr sen dusn:)

sen motor sırtında istanbuldan çıkıp araba gibi erzuruma örneğin gidebilceğinimi sanıyorsun hiç durmadan ?? bu imkansız.... bi kere motor götürse bile sen 200 km den sora yarı baygın hale geleceksin...ben arabayı bile istanbuldan erzuruma 16 saat hiç durmadan götürdüm..ve arabanın rahatlıgınıda bilirsiniz ve emin ol arabayı sağda solda müsait yere park edip indiğimde levent kırca gibi sarhoş olmuş vaziyette zik zak çiziyorum

su soğutma olsa iyi olur ama kardeşim su soğutmada fahiş bi fiyatlı...ben nasıl 5.500 tl yi hem scooter hem vitessiz hemde 100 km hızındaki bi motora veriyim....valla kim ne derse desin hava soğutma benim için yeterli...fiyatı cüzdanımı yormuycak...

özetle ben 4.000 liralık scooter beğenirim iyi bi pazarlıkla 3.500 liraya peşin alır jelatin poşetini de ben yırtıp kullanırım.....sizde pcx alın su soğutmalı diye....5.500 TL ye....başkada hiçbi fark yok süper 8 ile....

• quote:

Orijinalden alıntı: ilksav

Merhaba bilgi verme açısından söylüyorum kymco süper 8 biraz fazla yakıyor, arkada çift amartisör çok ama çok sert, koltuk sert, ama artıları 14 jant olması, lastiklerinin kalın olması, ön fren diskinin büyük olması frenajda avantaj sağlıyor, sıfır aldım 20 bin km oldu herhangi bir sorun yok bakımlarını kendim yapmaktayım..
    14 yıldan beri binerim motosiklete Suzuki gsr600, kymco süper8, honda pcx hala kullanmaktayım , hondanın artısı motoru yeni teknoloji, enjeksiyonlu çok az yakıyor, fakat lastikleri çok ince, bence tek eksisi bu son hızı 110km süper 8 ise 115km, size tavsiyem yeni çıkan kmymo agility city 200 i enjeksiyonlu modeline de göz atmanız saygılarımla..

biraz fazla yakıyor derken bu insandan insana cüzdandan cüzdana değişir mesela kaç litre yakar 100 km yolda süper 8 ??

benim duyduğum araştırmalarımda süper 8 100 km de 2.7 - 2.8 yakıyormuş....artçılı 3.0 yakıyormuş....doğrumudur ??

sert amartisör hiç önemli deil...koltuğun sertini severim....agility city 16 jant oldugu için istemiyorum... benim için en büyük lastik jant ebadı 14 olması ve yeterlidir....14 altıda köy yollarında rezillik.....

benim bildiğim ve duyduğumca lastik ebadı ne kadar büyürse bir motor o kadar çok yakıyormuş ? yanlışmıyım ? az yakması için yeni nesil motor ve enjeksiyonda önemli oldugunu biliyorum ama 3.500 tl lik motordan fazlada bi beklenti içinde değilim....beni yolda bırakmasın....az yaksın....satarken sıkıntı çekmiyim....2 kişi ile rahat çeksin....tek derdim bunlar..

• istanbul3425

bence biraz haksızlık ediyorsun pcx e, tamam fiyatı olması gerekenden biraz pahalı kabul ediyorum, ama gerçekten iyi bir motor, hiç beklemediğim kadar konforlu geldi bana, malzeme kalitesi de çok iyi, hoş bir motor, tasarımı da çok güzel çok yaygın olmadığından gören dönüp bir bakar, honda sağlamlığı da başka bir artısı, su soğutma bence de o kadar önemli değil, zaten motorla uzun yola çıkmam ben, start stop özelliği cidden çok iyi bunun da yardımıyla baya az yakıyor pcx. Ben almayı düşünüyorum ilk motorum olarak.ps 150i ile bunun arasında kalmıştım pcx almaya karar verdim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1 HiT u DowN

istanbul3425

bence biraz haksızlık ediyorsun pcx e, tamam fiyatı olması gerekenden biraz pahalı kabul ediyorum, ama gerçekten iyi bir motor, hiç beklemediğim kadar konforlu geldi bana, malzeme kalitesi de çok iyi, hoş bir motor, tasarımı da çok güzel çok yaygın olmadığından gören dönüp bir bakar, honda sağlamlığı da başka bir artısı, su soğutma bence de o kadar önemli değil, zaten motorla uzun yola çıkmam ben, start stop özelliği cidden çok iyi bunun da yardımıyla baya az yakıyor pcx. Ben almayı düşünüyorum ilk motorum olarak.ps 150i ile bunun arasında kalmıştım pcx almaya karar verdim.

maddi sıkıntınız yoksa tabikide honda pcx alın....tabikide kymco süper 8 den daha iyidir...ama unutmayalımki fiyatıda çok tuzlu...benim scooter limitim max. 3.500 peşin bunun dışına istesemde mantıksız...sonuçta o bi scooter....

ben hava soğutmalı bir motorun uzun yolda gitmeyeceğine asla inanmıyorum...hatta mart nisan gibi alıcam isteyen gelsin uzun yola çıkalım zaten Allah nasip kısmet ederse kymco süper 8 veya o zaman yeni çıkacak bir scooter modelini aldımmı ne yaşadım ne yaşamadım sizlerle paylaşıcam...

• quote:

quote:

Sen bilirsin tabi gonlun ne istiyosa onu al zevk meselesi birazda honda markasi cezbediyo beni su sogutma dedigim gibi sadece bir artisi cokta takilmiyorum ama sen cok zikrettigin icin soyle bi sey sorcam: o sucu arkadasin iki uc damacanayi mahalle arasinda belki toplasan 60 70 km. ile tasidi butun gun tasimis olabilir ama sonucta motor arada dinlendi ve fazla hiz yapamadi..

sen motor sırtında istanbuldan çıkıp araba gibi erzuruma örneğin gidebilceğinimi sanıyorsun hiç durmadan ?? bu imkansız.... bi kere motor götürse bile sen 200 km den sora yarı baygın hale geleceksin...ben arabayı bile istanbuldan erzuruma 16 saat hiç durmadan götürdüm..ve arabanın rahatlıgınıda bilirsiniz ve emin ol arabayı sağda solda müsait yere park edip indiğimde levent kırca gibi sarhoş olmuş vaziyette zik zak çiziyorum

su soğutma olsa iyi olur ama kardeşim su soğutmada fahiş bi fiyatlı...ben nasıl 5.500 tl yi hem scooter hem vitessiz hemde 100 km hızındaki bi motora veriyim....valla kim ne derse desin hava soğutma benim için yeterli...fiyatı cüzdanımı yormuycak...

özetle ben 4.000 liralık scooter beğenirim iyi bi pazarlıkla 3.500 liraya peşin alır jelatin poşetini de ben yırtıp kullanırım.....sizde pcx alın su soğutmalı diye....5.500 TL ye....başkada hiçbi fark yok süper 8 ile....

Ya ben sana derdimi anlatamiyorum ya sen anlayamiyosun su sogutma sadece bi artisi diyorum sen su sogutma icin o motor alinirmi diyosun ben o kadar onemli degil su sogutma ama bi ornek veriyim diyorum sen hala su sogutmayla erzuruma gidilirmi diyosun:)))
    ben malmiyim erzuruma gideyim bursa ornegi verdim sana bursa edirne gibi yakin yerlere gitmeyide dusunuyorum ama erzuruma boyle bi motorla gitmeyi dusunebilen insanin bile aklini... :))
    bu arada kymco super 8le uzun yola giderim diyosun ya bi gitte bana sonuctan haber ver o tek amortisorlu tas gibi sert selesi oln motorla ne kadar rahat edicen inan merak ediyorum:)
    aman yine cevap olarak bana su sogutmayla ilgili cevap verme cunku surekli bana ayni seyi soyluyosun iki motorun resmini bile yanyana koydugumda neden pcx almam gerektigini anliyorum..
    butcen super 8 diyodur olabilir oda guzel motor ama 4000 super 8e verecegime 5000 honda pcxe veririm..
    insallah 3500e alabilirsin super 8i.. biraz zor geliyo ama hayirlisi olsun ;)

• quote:

quote:

quote:

Ya ben sana derdimi anlatamiyorum ya sen anlayamiyosun su sogutma sadece bi artisi diyorum sen su sogutma icin o motor alinirmi diyosun ben o kadar onemli degil su sogutma ama bi ornek veriyim diyorum sen hala su sogutmayla erzuruma gidilirmi diyosun:)))
    ben malmiyim erzuruma gideyim bursa ornegi verdim sana bursa edirne gibi yakin yerlere gitmeyide dusunuyorum ama erzuruma boyle bi motorla gitmeyi dusunebilen insanin bile aklini... :))
    bu arada kymco super 8le uzun yola giderim diyosun ya bi gitte bana sonuctan haber ver o tek amortisorlu tas gibi sert selesi oln motorla ne kadar rahat edicen inan merak ediyorum:)
    aman yine cevap olarak bana su sogutmayla ilgili cevap verme cunku surekli bana ayni seyi soyluyosun iki motorun resmini bile yanyana koydugumda neden pcx almam gerektigini anliyorum..
    butcen super 8 diyodur olabilir oda guzel motor ama 4000 super 8e verecegime 5000 honda pcxe veririm..

tamam daha uzatmıycam ama son sözüm pcx 5.500 veren ya zengindir..yada aklını kaçırmıştır....kim benmi 3.500 e alamıycam ve tuttu ve cırdı zaten şuanda fiyatı 3.870 tl 3.999 tl ben 3.500 peşin ile rahat alırım...alıncada ilk burada poz atcam ayrıca bi insan azmettikten sora yapamıycağı şey yoktur....ben istanbuldan erzuruma giderim ama gerek yok yoksa kesin giderim yani

• quote:

quote:

quote:

quote:

tamam daha uzatmıycam ama son sözüm pcx 5.500 veren ya zengindir..yada aklını kaçırmıştır....kim benmi 3.500 e alamıycam ve tuttu ve cırdı zaten şuanda fiyatı 3.870 tl 3.999 tl ben 3.500 peşin ile rahat alırım...alıncada ilk burada poz atcam ayrıca bi insan azmettikten sora yapamıycağı şey yoktur....ben istanbuldan erzuruma giderim ama gerek yok yoksa kesin giderim yani

Sen gidersin ona suphem yok ama norml insanlar gitmez onu diyorum:)
    hadi hayirlisi olsun..
    deer 152yi niye eledin?

• bir türlü karar veremiyorum ya deer 152 araştırıyorum diyorlar 15 hp gücündeymiş çok yakıyormuş sonra kanuni ne beklersin diye alay ediyorlar....şuan kymco süper 8 ama mart nisan ayına kadar araştırıcam o zamana kadar yeni bi model çıkarsa onuda değerlendiricem.....deer 152 bide oturuş tarzı insanı öldürür gibime geliyor...hele arkadaki vatandaşa allah yardım etsin.......tipi on numara ama çok yaktıktan sora tipini neyliyim kymco süper 8 kullanan vatandaşlar 2.7-2.8 tek kişi yaktığını artçı yani 2 kişi binildiğindede 3 litre yaktığını söylüyorlar.....yani durum gerçektende böle ise az yakıyor....tabi daha az yakanıda var mesela honda spacy 110 ama kardeşim bu motoruda köy yollarında kullanmak çok zor....çukuru var tümseği var...az yüksek motor olcakki iyi gitsin....lastik ebadı ne kadar büyürse bi motorda o kadar çok yakarmış bunuda araştırmalarımda öğrendim....ne kadar gerçek tartışılır....

ama şöyle bi örnek vericem: ben dolandırılmadan önce 2006 hyundai accent admire 1.5 crdi aracıma biniyordum....lastikleri eskiydi brigestone vardı çapı şuan tam aklıma gelmiyor ama örnek vercem...bu lastikleri değiştirmek istedim örneğin orjinal lastik ebadı 185-60-14 iken değiştirceğim zaman mishelin energy saver 185-65-14 takıldı ve bi beden büyük oldu diye lastik emin ol yakıtı çok etkiliyordu...yani çok yakmaya başladı bu anormal belli oluyordu... bu duruma göre lastik ne kadar büyükse bi scooter motor o derece çok yakıcaktır....

çok az yakıyor diyede kesinlikle honda spacy 110 tarzı bi küçük lastikli motor kesinlikle almıycam...altını vura vura 1 senede motoru yolda bırakırsın spacy yakar 2.5 ee kymco süper 8 de yaksın 2.7-2.8 artçılı 3 litre bu çokta bi fark deil...ve spacy nin konforu nerde süper 8 nerde biri at biri eşek

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: 1 HiT u DowN

istanbul3425

maddi sıkıntınız yoksa tabikide honda pcx alın....tabikide kymco süper 8 den daha iyidir...ama unutmayalımki fiyatıda çok tuzlu...benim scooter limitim max. 3.500 peşin bunun dışına istesemde mantıksız...sonuçta o bi scooter....

ben hava soğutmalı bir motorun uzun yolda gitmeyeceğine asla inanmıyorum...hatta mart nisan gibi alıcam isteyen gelsin uzun yola çıkalım zaten Allah nasip kısmet ederse kymco süper 8 veya o zaman yeni çıkacak bir scooter modelini aldımmı ne yaşadım ne yaşamadım sizlerle paylaşıcam...

çok tuzlu değil, biraz pahalı sadece, oda görüntüsüne malzeme kalitesine vs. gitsin. Sonuçta scooter ama iyi bir scooter, o zaman gidip 1000 tl ye alalım o da scooter :) uzun yola çıkarız diyeceğim de hatay da oturuyorum biraz uzak kalıyor istanbul :))

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.