Şimdi Ara

HONDACI KADİR USTA - ANKARA (26. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
617
Cevap
10
Favori
123.191
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: By_EKReM

O işlerde yapabileceğiniz tek iş filtre değişimi. Onunda 3 ünü internetten 30 tl ye alabilirsiniz. Diğer torna ve balata işini sorun soruşturun, piyasada çok ucuza yapılıyor. Yağ değişimi ise, en kötü benzinliklerde değiştirirsiniz. Benzinliklerde 80 lira olan yağ, dışarda 60 lira civarında, değişim içinde 20 tl ücret ödersiniz aynı hesaba gelir. Diğer V kayışı olayını da başka bi yerde yaptırsanız(veya fiyat araştırması yapsanız) daha uyguna mal edebilirsiniz "bence"...

Yukarıda yazdıklarım şahsi görüşüm, tercih sizin.

Ha kadir bey hakkında görüşlerim hiç değişmedi. Sizin örneklerden sonra daha pekişti. Ben şunu anladım, araçla ilgili sorununuz ne kadar özel bir durum olsada, heryerden ince ince fiyat alıp yaptırmak gerekiyor bence.

Dediklerinize katılıyorum... Bende internette Türkiyede üretilen ve tüm sertifikaları karşılayan yağlar var Castrol'un yarı fiyatına onlardan alıyorum. Licoil diye bir marka. Ayrıca Titanium Lubrico diye Rus Malı bir yağ var o da çok guzel. İnternette 10 tl olan filtreler de parçacımda da aynı fiyat. Ben 10 TL işçilik verince Yağ filtesi, yağ, mazot filtresi, hava filtresi ve polen filtresini de değiştiriyorlar. Bunlar için usta dahi aranmaz. Arabanın en basit işleridir bunlar bence. Kadir Usta'da iyice bozmuş anlaşılan son yorumlara da bakınca bu durum pekişmiş oldu herşey ortada.

Peki bu insan neden böyle bir yol izliyor. Yani burada konu 70.000 kere görüntülenmiş. Herkes 1 defa denemeye gitse 200 TL kazık yese 200X70000=14.000.000 TL eder. Sanayinin yarısını satın alabilir. Akıllıca ne diyim :D

• sizin dediklerinize tamamen katılıyorum. ya kendimiz yaparsak, ya da parçaları ucuz biyerlerden alıp i bi şekilde hepsini değişik yerler araştırıp tek tek hangisi ucuzsa yapıyor diye arayıp yaptırsak tabiki çok daha ucuza gelir.
    ama tamirci olayını düşünürsek öyle çok da kazık yediğimi düşünmüyorum.
    benim derdim kadir usta ya da şu usta bu ustayı savunmak değil, ben ona gitmesem başka bir tamirciye gideceğim.
    bu konuda önceki sayfalarda geçen iki yeri aradım + internetten şaşmaz da başka bir honda tamircisi buldum onu aradım ,
    bunlar da bana 10.000 bakım için 350 tl fiyat verdi. ben kadirusta da ekstralarım olmasa belki ben de 350 tlye çıkacaktım. belki daha ucuza .
    vaktim olsa ekstraları başka zaman yaptırayım bakalım sadece bakıma ne verecem diye düşünmedim değil, ama gelmişken hepsini aradan çıkarayım dedim.(özellikle fren diskleri artık sorun olmaya başlamıştı)
    2005 crv ye 10.000 bakıma 200 -250 tl fiyat veren yer varsa tabiki ben de ona giderim . babamın oğlu değil niye 100-150 tl fazla vereyim.
    sizin gittiğiniz yer varsa ona sorun/ya da tel verin sorayım. bana 200-250 tl desin, bir daha ki bakımda ordayım ben.

• Gittiğim özel bir yer yok. Tanıdık bi ustam var, yağ su değişimini orda yaptırıyorum. Yiba çarşısının arkasında da balataları değiştiriyorum. 1 kere de orda torna yaptırdım.

Allah arabalarımıza sanayii yüzü göstermesin.
  • By_EKReM kullanıcısına yanıt
    quote:

Allah arabalarymyza sanayii yüzü göstermesin.

amin yarabbül alemin
  • quote:

Orijinalden alıntı: caucass

quote:

Allah arabalarymyza sanayii yüzü göstermesin.

amin yarabbül alemin

Hondacı Kadir Usta, hakkında yazılanları okuyor mudur acaba? Merak ettim Şaşmaz'a yolum düşerse gidip bir bakacağım, neredeymiş, kimmiş bu .meşhur usta.
  • Adam müslüman dindar kisvesi altında milleti kazıklayan bir sahtekar sadece
    bana kalırsa ne gör ne salavat getir
  • caucass kullanıcısına yanıt
    Ben CRV'leri sattığım için paçayı kurtardım. Arkadaşlar düşünsün artık.
  • sattın kurtuldun ama sanki tadı damağında kalmış gibi bir hava var
    Malzeme kalitesi ve ergonomisi bakımından CRV'yi arıyorum. Halen kullanmakta olduğum IX35 dizel'in, performans bakımından daha iyi oluşu (çünkü dizel), servis yaygınlığı ve yedek parçasının biraz daha ucuz olmasının dışında fazla bir üstün yanı yok. Honda her zaman Honda'dır bence. Bildiğim kadarıyla bir çok marka birbiri için üretim yapıyor. Mercedes gibi önemli marka, bazı modellerinde Reanult motoru kullanırken, sadece Honda kendisi için üretim yapıyor ve başka markalarla ortak üretimi yok.
  • dizel in performansy daha iyi diyorsun
    burada bir çeli?ki yokmu...?

dizelde ekonomi tamam..da performans nasyl daha iyi oluyor
    Sayın Hocam çelişki yok şöyle ki, 2.0 benzinli CRV ile mesela dik bir yokuşu çıkarken aniden yavaşlamanız gerektiğinde yavaşlayıp tekrar gaza bastığınızda araba kendini doğru dürüst toparlayamıyor(du). 2003 CRV'den sonra 2008 Kia Sportage almıştım onda bu belirttiğim sıkıntıları hiç yaşamadım. CRV ile uzun yolda nabzına göre şerbet vermezseniz benzinli bir otomobil gibi, atak olamıyor (ağırlık, aerodinamik yapı, vs). Kısacası 150BG'lik benzinli CRV'den performans beklemeyip aracı, SUV keyifini yaşamak için kullanmak gerekir. SPO ve IX35 formlarında da benzer tartışmalar oluyor. 1.6 benzinli spo/IX35'den otomobil performansı bekliyor bazı arkadaşlar.
    Sonuç olarak atmosferik motorlu CRV, Spo veya IX35 gibi araçların seri olması için en az 3500 dd'larda kullanmak lazım o da fazla yakıt demektir. Yani turbo dizel (185 BG, 392 Nm) araç performans olarak oldukça farklı ve de benzinliden performans olarak çok iyi hatta bir çok otomobilden daha iyi. Ayrıca arazi de özellikle yoğun karlı (dağ, orman yolu, vb) spo ve IX35 daha iyi (belki 2003 sonrası CRV'lerde de bu durum iyi hale getirlimişitir, ama ben bilmiyorum). Performans derken bunu kast etmiştim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-10A157769 -- 8 Ocak 2015; 16:30:06 >

• Dizel araçların torku daha yüksek olduğu için yokuş yukarı daha randımanlı çeker
    ama benzinliden daha performanslı olduğunu söylemek zor bence
    bu sözünü ettiğim olay aynı sınıf aynı güçte araçlar için geçerli tabii
    bu arada benim civic e müşteri çıktı satsammı acaba diye ikilemdeyim,
    satınca ne alacağımı da bilmiyorum açıkçası
    Senin amacına bağlı hocam esasında. Bunu satıp daha iyi bir araç almak, sıfır km değilse ne kadar anlamlı ona bakmak lazım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1993 ten beri hep sıfır aldım
    sıfırın cazibesine fena kapılmışım
    şimdiden sonra çok çok cazip bir fırsat denk düşmedikçe 2. el düşünmem
    ya eski aşkım toyotaya dönerim
    ya da artık olması gerektiği gibi mercedes
    Toyota Corolla dizelde ( 2010) yağ yakması nedeniyle (1000 km'de 1lt gibi) bir arkadaşım mahkemelik oldu. 2 seneden fazla uğraştı.yeni corolla ne durumda bilemem. Benim de aklımda Mercedes hep vardır ama, dağ bayır ve kar kış gezmeyi sevdiğim için son dört aracı 4x4 tercih ettim. Yoksa herzaman Mecedes ilk tercihimdir. Hayırlısı olsun. Bu arada, yazışmalarımız da bu bölüme çok uydu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-10A157769 -- 10 Ocak 2015; 7:10:03 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Boş ver ; can sıkıcı kadir ustadan yeterince bahsettik
    içinden ne geliyorsa o konuda yaz, burası özgür bir ortam, kimseye de zararımız yok sonuçta
    corolla 2004 te çıkan modelden sonra sapıttı, dünyanın en sorunsuz aracı sorunlar yumağı haline geldi
    çok kan kaybetti ama sanırım artık toparlanmış, şu yeni çıkan 7 ileri otomatik CVT çok iyi diyorlar
    özellikle yakıtta mükemmel, düz viteslilerden daha az yakıyor, donanım da fena değil
    tek olumsuz yanı kokpit dizaynı...biraz köhne kalmış gibi
    avensisin (1.6) fiyatı çok iyi ama içi berbat görünüyor, yıllardır bir yenilik getiremediler
    birde 1600 cc olanlarda otomatik vites yok nedense, 1.8 de var ama o da vergi dezavantajı
    aslına bakarsan mercedes C180 hepsinden çok çok ilerde , daha kapısını kapatırken o tokluğu, kaliteyi hissediyorsun
    fiyatı ve yakıt sarfiyatı da gayet makul, ama onun da servis bakımları kazık....karar vermek çok zor
    benim 2008 e 45.500 e müşteri çıktı ama satmakta tereddütteyim , heralde vaz geçerim, ne alacağıma karar veremiyorum
    veya belkide bu civic e çok alıştım ayrılamıyorum, satmazsam lastiklerini yenileyip birazda süsleyerek bir kaç yıl daha devam ederim herhalde

Belki haberin vardır ama bana Mercedes C grubundan gelen bir cevabı paylaşmak isterim.

A160 CDI, A180 CDI, B160 CDI, B180 CDI, CLA180 CDI, GLA180 CDI, C180 BLUETEC ve C200 BLUETEC dışındaki modellerin hepsi mercedes motoru kullanır.
    Paylaş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haberelectro -- 6 Ocak 2015; 14:39:43 >
    BUrada yazılı modeller Reno motoru diğer modellerde Mercedes motoru kullanılıyormuş. Reno motoru kullanılanlarda yürüyen aksam vs yine Mercedesmiş. Ben sadece A ve B serisi için diye biliyordum.
  • yanlız dikkat ettiysen hep dizellerde reno motoru kullanmış
    ben zaten dizel almam, mutlaka benzinli alırım
    zaten yakıt tüketimi gayet makul
    C180 BLUETEC ve C200 BLUETEC bunlar benzinli değil mi? Benim en beğendiklerimden.
  • 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.