Ankara Çankayadan tüm rc severlere selam. Helikopter şu:
önceden 3 kanallı küçük bir helikopterim vardı onu oda içlerinde sandalyelerin altında falan uçuruyordum. Geçen günler gaza gelip honeybee cp3 6 kanallı helikopter aldım, acemi cesaretiyle training kitleri altına takıp çim alana koştum.
Hava rüzgarsızdı ancak ilk kaldırmamda palleri çimlere sürttüm. 2. kaldırmamda ise palin biri yere çok sert çarptı ve push rod ile sf control arm(kitaptan isimlerine baktım) kırılmıştı elime aldığımda. Çimlerde aramama rağmen bulamadım kırılan parçayı malesef.
Şimdi tekrar dışarıya çıkarmaya cesaret edemiyorum. sanırım simülatör ile pratik yapmam gerek. Esky'ın 4 kanallı modellerinde simülatör ve usb kablosu var ancak bu üründe yok. Kumandası şu:
Ben bu kumandaya göre usb kablosu ve simülatör bulabilir miyim?
Bir de gelecek için tavsiyeleriniz nelerdir? Herhangi paylaşmak istediğiniz bir şey varsa lütfen yazın, fikirleriniz benim için önemli.
Ben kendim gibi acemilere, 3 tekerlekli bisikletten inip ata binmeyin diyorum. Azıcık bekleyin, öğrenin, düşük modelle başlayın, gaza gelmeyin.
Biraz çıkıntı örnek olabilirim ama ben Trex 500 ESP ile başladım. :) Zor oldu ama ilerledim. Tabi ilerlemem çok yavaş oldu ayrı mesele.
Gelecek için tavsiyem: THK dan bir tane simulatör kumandası edinmen (elindeki kumandanın sim desteğini ve durumunu bilmiyorum). Bol bol sim çalışman. Sonrasında elindeki heliye geçmen. Az biraz cesaret ile hover çalışmalarına başlarsın. Zaten gerisi gelir.
Merhaba.Sim kullanmadan direk 6 kanal zaten şaka gibi bir başlangıç olmuş : ) Paranız varsa problem yok ama çok yoksa heliyi bi kenara koyun bol bol sim yapın. Art techi malesef şu anda bulamazsınız. hiçbir yerde yok. Heliteknikde birine rica edin ödünç alın...