Şimdi Ara

*Honeywell T3R/T3/T3M* Kullanıcıları (251. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Sky TR Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 2 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5.015
Cevap
122
Favori
228.397
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
24 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 247248249250251
Sayfaya Git
Git
Giriş

Gelmez ama termostat o dereceye ulaşmak için sürekli çalıştırmayacak mi kombiyi kombi şuanda termostatdan emir gelmeden çalışıyor mu ki

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ibrhimvrl İ kullanıcısına yanıt
    Termostati bir elektrik anahtarı gibi düşün ,termostat kombiyi çalıştırmak istediğinde anahtarı kapatıp devreyi tamamlıyor sadece görevi bu, termostat devreyi kapalı tuttuğu sürece yani kombi çalış dediği sürece kombi aynı termostat takılı olmadığı zamanlardaki şekliyle çalışır, kendi parametrelerine göre yani , burda önemli konu termostat takılıyken genelde kazan sıcaklığı yükseltiliyor , termostati en yükseğe alırsanız kazan sicakligini ideal bir sıcaklığa dusurmelisiniz yoksa çok sıcak bir ev ve kalın bir faturayla karsilasirsiniz.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • myctapha kullanıcısına yanıt

Anladım teşekkürler o zaman mantığını anlamak için birşey daha sormak istiyorum bazen termostatta alev işareti yokken kombinin çalıştığını görüyorum bunun sebebi kendi parametesine göre çalışması mi ?

Ben sanıyordum ki termostat komut vermeden kombi hiç çalışmıyor atıyorum işte parametre ayarını 3-2 yaptım saate 3 defa kontrol en az 2 dk çalışacak

Kombi termostat çalış demeden çalışmaması için birşey yapılıyor mu peki bu konuyuda merak ettim sadece termostat komut verince çalışması için yani ?

Alev işareti ateşledikten kısa süre sonra çıkar genelde, 3 dediğiniz olay 2 CR 3 ayarlandı ise o kontrol sayısı değil, saatte maksimum yan komutu vereceği sayı, daha fazla olamaz ama daha az olabilir. 2 dediğiniz minimum yanma süresi ateşlediğinde daha az yanmaz ama daha çok yanabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kir-pi -- 24 Ocak 2025; 8:33:37 >
    Şunu anlayalim termostat her çalış dediğinde kombinin de kendi içindeki parametreleride uygunsa kombi çalışır veya kombi parametresi uygun değilse kombi çalışmayabilir.
    Ancak termostat kombiye çalışma komutu gondermeden, kombi hiç bir şekilde çalışmaz

İşin özeti her çalış dediğinde kombi yanmayabilir
    Ama çalışma dediğinde kesinlikle yanma olmaz.

• kir-pi K kullanıcısına yanıt

2cr 3 yaptım ama benim kombim saate 3 defadan fazla çalışıyor bence termostat komut göndermeden de çalıştığı oluyor diye düşünüyorum bu mümkün mü acaba ?

2 Cr 3 olur ise 3 kereden fazla çalışmaması gerekir (honeywell sitesinde öyle söylüyor), ancak şöyle durumlarda 3 kereden fazla çalışır, oda sizin ayarladığınız dereceye gelmemiştir, termostat sürekli yan emri veriyordur, o zaman kombi kendi yazılımına göre takılır. Ya da termostat bağlantısı ters yapılmıştır A-B yerine B-C uçları kullanılmıştır o zaman alev işareti olmaz ve kombi kendi parametrelerine göre çalışır, çünkü sürekli devre kapalı konumdadır.

• Arkadaşlar termostatı manuel kullanmaktayım ancak anlayamadigim bir durum var. 22 dereceden 22.5 a set ettiğimde 5 saniye içinde 22.5 gösteriyor ekranda, uyumadan önce 22.5 tan 22 dereceye set ettiğimde ise yine 5 saniye içinde 22 ye düşüyor. Odanın 5 saniye içinde yarım derece derece düşmesi veya yükselmesi normal şartlarda imkansız. Sebebi nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sky TR -- 24 Ocak 2025; 14:48:17 >
  • Sky TR S kullanıcısına yanıt
    Termostatin calisma sekli boyle, yazilimsal bir durum, oda tabi ki o derecelere gelmiyor, ama eninde sonunda o dereceye getirip sabit tutuyor, sacma bir sey ama maalesef boyle

• Bilinen bir durumsa sorun yok demektir. Teşekkür ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sky TR -- 24 Ocak 2025; 15:25:13 >
  • kankan44 kullanıcısına yanıt

Banyo suyu yüksek debi akıyorsa tüketim miktarı fazla olur bu durumda kombinin altındaki banyo suyu vanasından biraz kısmak gerek.

• Ben de geçen haftaki anlattığım problemi çözdüm. Hala alev simgesi gözüküyor ama eskiye nazaran daha az yanıyor kombi. Optimum start ve stop açıktı. Optimum startı, gecikmeli başlatma olarak değiştirdim. 2 metreküp daha az yakıyor şu an kombi. Ayrıca evin ısısı daha stabil oldu.

• umuutr U kullanıcısına yanıt

alıcının bağlantısı yanlış yapılmasın, kontrol ettiniz mi? kombiden çıkan kablolar alıcının a-b yuvalarına takılması gerekiyor. önceki mesajlara bakmadan yazdım.

• caliskansahis41 C kullanıcısına yanıt
    Ne demek oluyor, açıklar mısınız.

• 
Sayfa: önceki 247248249250251
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.