Şimdi Ara

Hoparlör seçimi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
33
Cevap
1
Favori
2.698
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Lake boyalı ürünler her zaman daha pahalıdır lake boya maliyetli bir üretim sonuçta... Magnat ile QA 3020 arasında oldukça fark var.. 3020 fiyatına göre çok iyi çalıyor. Magnat Supreme vs den daha yukarıda ürünler ile adı anılıyor ve onlarla test edilip karşılaştırılıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fox90 kullanıcısına yanıt
    Rega en başta çok uyumlu olduğu marka.. Daha sonra nad, marantz, roksan, naim ile de uyumlu olduğunu okuyorum.

• des_955 kullanıcısına yanıt
    Mümkün olan en kuvvetli ampli ile sürmek gerekir fakat t sınıfı ile de sürebilirsiniz fakat bir yere kadar performans alırsınız.

• yani bu upgrade işime yarar diyorsunuz.teşekkürler arkadaşlar değerlendireyim ben bunu.
  • atalayalper kullanıcısına yanıt
    Selam üstad cevap için teşekkür ederim peki t veya d sınıfında daha farklı modellere yönelsek nasıl olur bildiğin gibi çok model var farklı güç ve entegreler kullanıyor tavsiye edebileceğin var mı ?
  • Ben de Rega Brio-R için Monitor Audio BX2'den sonra bir hoparlör arayışındayım.
    Q Acoustics'in modellerinin fiyatlarına göre performansları hakkında yazılanlar ilgi çekici. Gönlüm kule tipinden yana olduğu için 3050'yi de radarıma ekledim. Benim listemde 3050'ye rakip olarak Proac Studio 140 var şimdilik.

Bu ikisi için de yorumlar gelirse memnun olurum.
  • Doğan bey; ProAc studio 140 👍🏻

• atalayalper kullanıcısına yanıt
    Alper sağolasın, hafta sonu taşındık. Hengameyi atlattık. Şimdi de doğalgaz, su falan işleri kaldı. Onları da halledince rahata ereceğim.

Dediğin gibi uzun zamandır görüşemedik. Olmadı bir gün beraber bir hifi turu yaparız :-)

Bu arada dinleme mesafem kısalacağı için hoparlörlerin çok önde kalacağı ve sahne vs'nin düzgün olmayacağını düşünüyordum ama hiç de umduğum gibi olmadı. Aksine salon enine büyüdüğü için ses bariz daha rahatladı ve yumuşadı. Bildiğin benim hoparlörler önceki küçük salonda boğuluyormuş ve o yüzden uzun süreli dinletilerde beni yoruyormuş.

Cumartesi gece sistemi kurdum. Pazar günü ev içinde eşya yerleştirme vs ile uğraşırken tüm gün müzik çaldı. Aynı şekilde dün tüm akşam da müzik dinledik. Herhangi bir yorulma yada şikayet ettiğim parlama vs dikkatimi çekmedi.

Gerçi müzik olarak da uydu anteni üzerindeki radyo slowtime yayını dinledik. Müzikler de sakin olduğu için dikkatimi çekmemiş olabilir. Neyse ilk izlenimler umduğumdan çok daha iyi. Bakalım 1-2 hafta daha geçsin, o zaman daha sağlıklı bir yorum yaparım diye düşünüyorum. Yalnız şunu anladım ki oda küçük ise hayvan gibi hoparlör almaya hiç gerek yok. Boşu boşuna eziyet ediyoruz kendimize.

Bunun dışında eğer hoparlörleri değiştirirsem de mutlaka b&w 683 gibi nispeten daha küçük hoparlör tercih edeceğim. 3050 de ebat olarak uyumlu olacaktır. Ama bu hoparlörleri alırsam da bir de amfi masrafı çıkacağı için bir süre daha değişikliğe gitmeyi düşünmüyorum.

Ama yine de hegel h70 için bir fikrini almak isterim. Sence Heco'lar ile yada daha sonra b&w 683 yada Q Acoustic 3050 için iyi olur mu? Bir arkadaşımın arkadaşı satıyormuş, uygun bir fiyat alırsam şansımı deneyebilirim :-)

• turuncu55 kullanıcısına yanıt
    Selam Onur tekrar hayırlı uğurlu olsun.. Mekana büyük gelen hoparlörler gerçek potansiyallerini ortaya koyamazlar. Bu yüzden küçük mekanlarda olması gerekenden büyük hoparlör kullanan arkadaşlar aslında hoparlörlerinin gerçek performanslarını alamıyorlar.Dediklerine katılıyorum. Q Acoustics 3050 için demo'ya gidebiliriz müsait olduğun bir zaman. Gitmişken hegel amplileri de denemiş olursun. Hegel h70'in distorsiyon ve damping factor değerleri hiç dikkatini çektimi bilmiyorum ama eğer fiyat da uygunsa h70 düşünmeden alınabilecek bir amplifierdır. Sadece şunu belirtmekte fayda var ses karakteri çok flat'tır. Bu markanın sahipleri ve tasarımcıları da müzisyen oldukları için buna çok önem veriyorlar. O yüzden hegel amplileri bir sisteme dahil etmeden önce mutlaka sistem bileşenleri ile olan sinerjisinin test edilmesi gerekir.
  • Selamlar tekrar,

Uzun bir aradan sonra hoparlörleri ancak alabildim :) Tercihimi q aqoustics 3050 den yana kullandım, bugün yarın elimde olur sanıyorum. Şİmdi sıra amfiye geldi...
    Amfiyle ilgili başka bir konu açmıştım fakat pek yorum gelmedi. bende araştırma yaptıkça kafam karıştı :) Ben aslında marantz pm6006 alacaktım fakat okuduğum kadarıyla floorstand hoparlörler için daha güçlü amfiler öneriliyor, marantz 45 w lık gücüyle doğru bir eşleşme olmayacak sanki. Diğer taraftan bütçem de sınırlı max 2.500 TL ye çıkabilirim (0 ya da 2.el) Sevgili üstadlardan yorum bekliyorum bu konuda...

Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: atalayalper

Onur Merhaba,
    Yeni eve taşınma işin hayırlı olsun.. Görüşemedik ne zamandır.
    Heco'nun sesini çok severim bilirsin sen de ama hecoların altlarını dizginlenmesi zordur kabinleri bir tık daha rijit olsa derim hep kendime. B&W 683 senin marantz ile olmaz daha fazla güç ister siz sürememiş olabilirsiniz büyük ihtimalle o gün 683'leri.. Focal ve Polk almanı da hiç tavsiye etmem.. Büyük mekanlar ve sinema için uygunlar ama stereo için değiller. Q Acoustics konusuna gelince.. Ben bu güne kadar sıfır olarak aldığım en küçük ve en ucuz hoparlörleri kullanıyorum şu anda.. Ama o kadar memnunum ki anlatamam.. Model Q Acoustics 2010i.. Serinin en küçük bookshelfi.. Bu kadar uygun bir fiyata olup bu denli iyi çalan başka bir hoparlör kullanmadım. Bir gövde var bir sahne var insan şaşırıyor.. Yeni seri 3050 yi de şiddetle tavsiye ederim.. Vokaller neredeyse elektrostatik hoparlör kıvamında.. Sahne 3-4 kat daha pahalı hoparlörleri kıskandıracak kadar iyi. Alt frekanslar yerli yerinde uzamıyor uğul uğul değil. Ben 30m2 de 2010i ile mutlu mesut takılıyorum ki 3050 çok daha büyük çalan bir hoparlör.. Timpaniye gidip üst kattaki demo odasında rega apollo - rega brio-r ile bir demo yap istersen. Senin dinlediğin müzik türünü de bildiğim için daha rahat konuşuyorum Q Acoustics'den çok memnun kalırsın tam bir all-rounder. Ayrıca bu segmentte çok rastlayamadığımız enstrüman ayrımı da hissedilir derecede iyi. Yalnız şunu da unutmayalım en az bir 100 saat burn-in süren olacak bu süreden sonra hoparlörler kendine gelecek ve gerçek performansı o zaman alabileceksin. Renk olarak da walnut tavsiye ederim çok şık duruyor kaplaması.
    Stereo işinde bıraz sıkıntı yaşıyorum .bu konularda tecrube sahibi birileri vardır diye yardım almak istedim .ben Harman kardon-AVR265 kullanıyorum ve üstünde HKTS65 5.1 set mevcut harmanın en iyilerinden biri .. film izlerken frontlardan bas almak istiyorum. ama asıl amacım frontların yerine fiyat performans kralı ,çok yuksek olmayan (100 mm ve altı ) kule hoparlör almak (hakkını verecek bookselfte olabilir )
    .muzik dinlemeyi çok severim .stereo için bu frontları kullanayım diyorum.
    1- Sizce stereo amfi almaya değermi ? .Optik kablo ile PCM orjinal ham sesi AVR'ye yollayıp müzik dinliyorum .Stereo amfi ile bana ne gibi değişiklikler gelir .? (""" Fiio TAISHAN D03K Digital to Analog Audio Converter bu DAC iş görürmü küçük bi not stereo amfi için""" )
    2- ikinicide bu frontlar için benim baktıklarım bunlar ;

Polk TSX 330T
    Monitor Audio -silver 100 (Bookself )
    Heco Music Style 500
    Q Acoustics 3050
    B&W 603 S2
    DALI ZENSOR 7
    Heco Aurora 700
    Dali Oberon 5

Begenme sırasına göre yazmadım hepsi karışık . sizden ricam bu hoparlörler için bi sıralama yaparmısınız ? . "kesinlikle bu listede şunu kaçırma" dediğiniz hangisi olur ?..
    sizin Fiyat performansta bildiginiz başka bi hoparlör varsa " bu listeden daha iyi buna bak" dediğiniz varsa onuda alabilirim ..yardımınız için şimdiden teşekkur ederim ..

• okanbyt kullanıcısına yanıt
    3050 kendini bir yere kadar ispat etmiş başarılı bir model.
    Oberon yeni bir model ve SMC driver teknolojisini kullanıyor. SMC driverlar aslında üst sınıf Dalilerde görmeye alışık olduğumuz sürücüler. Bu yüzden Oberon serisini ben de merak ediyorum henüz dinlemedim.
    Monitor Audio Silver 100 belki de içlerindeki en iyi f/p oranı olan hoparlör olabilir. Aslında bu yazdığım 3 modele daha fazla şans vermek lazım sanki.
    Diğer hoparlörlerin çok şaşırtıcı performanslar sunabileceklerini düşünmüyorum. Kötü de olma ihtimalleri yok fakat ben değerlendirmeye çok almazdım onları.
    603 S2 ise oldukça eski bir model ve bu modelin tweeterlarına dikkat etmek gerekiyor genelde sağlam olarak günümüze kadar gelebilenlerin sayısı çok düşük. Ya çoluk çocuk parmak atıp membranı deliyorlar ya da arızalanıyorlar.
  • Merhaba, Qacoustic 3050i almayı düşünüyorum. Acaba memnun musunuz

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.