Şimdi Ara

Hoparlör Standı yardım (Sonorous SP-100)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
1
Favori
3.464
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bir konuda fikre ihtiyacım var, Sonorous SP-100 hoparlör standı kullanıyorum, Koltuğun sağ ve sol arkalarında bu ayaklar fakat alçakta kalıyorlar hoparlörleri üzerine koymama rağmen, sağlıklı olarak nasıl yükseltebilirim bu standları, yani marangozdan tahta kutu yaptırsam mesela ne kadar geniş yaptırmam lazım ? ebat 25 cm'e 30 ama aynı ebatta yaptırırsam dengede durmaz gibi geliyor, veya mesela tahta olması ses kalitesinde sorun yaratırmı bana ? Daha önce tecrübe etmiş arkadaşlardan yardım rica ediyorum. (yaklaşık 35 cm yükseltmem lazım)

• Üzerine koyduğunuz hoparlör nedir? Küçük ve yüksekliği az bir hoparlör olsa gerek.. Sonorous sp100 ayaklar standartlara göre kısa değil hatta bazı ürünler ile kullanımda uzun bile kalmaktadırlar (Triangle comete ex, epos epic2 veya dali ikon2 ile mesela) Altına spike koyulabilir bu şekilde de 3-4 cm yükselir ancak..
  • atalayalper kullanıcısına yanıt
    Aslına bakarsanız çokta ufak değiller "Magnat Monitor Supreme 202" ayrıca sonorous'un kendi spike'larınıda kullanıyorum, fakat koltuk fazla pofuduk ve yüksek :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: daytona_ss

Aslına bakarsanız çokta ufak değiller "Magnat Monitor Supreme 202" ayrıca sonorous'un kendi spike'larınıda kullanıyorum, fakat koltuk fazla pofuduk ve yüksek :)
    Koltuk yüksekliği diye bir standart olduğunu zannetmiyorum ama yine de optimal bir yükseklik veya üreticilerin belirlemiş olduğu bir aralık illa ki vardır.. Sizin koltuğunuz da olsa olsa hadi bu standartlardan 10-15 cm yüksek olsun.. Bunu dediğim gibi hoparlörün altına sonradan ekleyebileceğiniz bir spike ile çözebilirsiniz.. Dikkat edin sonorous ayağın altına spike koyun demiyorum direk hoparlörün altına koyup daha sonra da ayağın üst tablasına oturtabilirsiniz diyorum. Hoparlörünüzün kasasında yuva açmanız gerekebilir ya da ona gerek kalmadan daha geniş çaplı spikelardan alıp idareten çift taraflı bant vs.. gibi bir malzeme ile tutturabilirsiniz.. Ampli veya kaynak cihaz ile bu şekilde kullanım oldukça yaygın buradaki tek sıkıntı monitor 202'lerin alt genişlik ve derinliğinin sonorous ayağın üst tablasına göre daha büyük oluyor olması olabilir yani spikeları monte etseniz bile üst tablanın dışına taşarlar ve bu proje de daha başlamadan bitmiş olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: atalayalper

Koltuk yüksekliği diye bir standart olduğunu zannetmiyorum ama yine de optimal bir yükseklik veya üreticilerin belirlemiş olduğu bir aralık illa ki vardır.. Sizin koltuğunuz da olsa olsa hadi bu standartlardan 10-15 cm yüksek olsun.. Bunu dediğim gibi hoparlörün altına sonradan ekleyebileceğiniz bir spike ile çözebilirsiniz.. Dikkat edin sonorous ayağın altına spike koyun demiyorum direk hoparlörün altına koyup daha sonra da ayağın üst tablasına oturtabilirsiniz diyorum. Hoparlörünüzün kasasında yuva açmanız gerekebilir ya da ona gerek kalmadan daha geniş çaplı spikelardan alıp idareten çift taraflı bant vs.. gibi bir malzeme ile tutturabilirsiniz.. Ampli veya kaynak cihaz ile bu şekilde kullanım oldukça yaygın buradaki tek sıkıntı monitor 202'lerin alt genişlik ve derinliğinin sonorous ayağın üst tablasına göre daha büyük oluyor olması olabilir yani spikeları monte etseniz bile üst tablanın dışına taşarlar ve bu proje de daha başlamadan bitmiş olur.

Alıntıları Göster
    Açıkcası 202'leri delmek istemem :), Ayrıca dediğiniz gibi ebat uyuşmazlığıda söz konusu, çoğu yerde granit kullanımından bahsediliyor ama o da olsa olsa 2-3 cm.

• quote:

Açıkcası 202'leri delmek istemem :), Ayrıca dediğiniz gibi ebat uyuşmazlığıda söz konusu, çoğu yerde granit kullanımından bahsediliyor ama o da olsa olsa 2-3 cm.

Alıntıları Göster
    En iyisi siz bunu dert etmekten vazgeçin daha kolay bir çözüm yolu olur sizin için ;) İkinci bir seçenek daha var tabii; koltukları değiştirmek
    Koltuklardan vaz gecemem :), pekı sonorousların altına ahşap kutu yaptırsam çokmu farkeder ses ?
  • quote:

Koltuklardan vaz gecemem :), pekı sonorousların altına ahşap kutu yaptırsam çokmu farkeder ses ?
    Ahşap kutudan kasıt tam olarak nedir pek kafamda canlandıramadım da madem yükseltmetkte kararlısınız bari altına "ahşap kutu" yerine granit, mermer vs..koyup öyle yükseltin.
    Marangozda tahta kutu yaptırmak :), granit mermer de olabilir ama gerekli yükseklik en az 30 cm :(
  • daytona_ss D kullanıcısına yanıt
    O kalınlıkta granit bulma şansınız pek yok, olsa da fiyatı anormal olur.

Size tavsiyem ahşap bir kutu yaptıracaksanız da mdf yada ceviz gibi ağır bir ağaçtan yaptırın. Hatta kutunun içine ağırlık yapması için taş vs koyun. Çünkü hoparlör daha yüksekte kalacağı için devrilmesi çok daha kolay olur. En azından kutuyu ağır ve sallantıyı azaltacak bir şekilde yapınız.

Hatta kutu üzerinde hoparlör ayağının çivilerinin oturacağı delikler yaptırın. En azından kutu ve ataklık lego mantığı ile birbirine tutunur.
  • turuncu55 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler cevaplar için, sanırım dediğiniz gibi marangozdan mdf bir kutu yaptırıp içine ağırlık koymak, ama spike'lar için uygun delikleri nasıl açtırırım onu bilemedim, maharetli bir usta bulmak lazım :)
  • quote:

Teşekkürler cevaplar için, sanırım dediğiniz gibi marangozdan mdf bir kutu yaptırıp içine ağırlık koymak, ama spike'lar için uygun delikleri nasıl açtırırım onu bilemedim, maharetli bir usta bulmak lazım :)

Maharetli ustayı bulabilecekseniz, usta size zaman ayırabilecekse ahşap veya mdf'den kendi ölçülerinize göre ayak yaptırın bence. Zaten zor dengede duran sonorousların altına birde kutu yaparsanız, üzerinde duracak hoparlörlere geçmiş olsun.
  • simsek07 S kullanıcısına yanıt
    Valla ahşap ayak da hafif olacağı için dengesiz olacaktır, kendim yaptığım için biliyorum.

Sonorus ayakların altındaki plakada çivi ayaklar için vida yuvaları var. Bu yuvaların birbirine olan uzaklığını ölçüp ahşap kutuya buna göre delik açarsanız gayet güzel uyar. Çok zor bir iş değil.

Hatta bu delikler vidalı olduğu için kutuya vidalanıp gayet sağlam bir hale getirilebilir.
  • Ben de geçen ay bu ayaklardan aldım. Ancak sonorous üretim değişikliğine giderek, sp 100 deki metal spikelar yerine bunları kullanmaya başlamış. Ayaklar, heco victa prime 302 surroundlarda kullanılacak. Ürünü iade edip, başka bir yerden metal spikelı olanı almama gerek var mı? Metal spikelar ile bunlar arasındaki farkın, performansa nasıl bir etkisi olur? Ayrıca, surroundların altına da granit kullanılmalı mıdır?
    @atalayalper
    @turuncu55

• Sonorous sehpaların alt tabla ölçülerinden 5 er cm daha geniş bir granit kesitrerek granit tablayı hazır edin . Granit tablanın altına granitin ebatlarında Ve istediğiniz yükseklik ölçüsünde mdf lam denilen değişik renklerde kaplanmış mdf malzemeden çerçeve kestirin . Çerçevenin kenarlarını içortadan birbirine bağlanacak şekilde sağlamlaştırın . Ve graniti soğuk silikon yardımı ile granitin mdf çerçeve üzerinden kaymayacak şekilde ince bir silikon desteği ile granit ve çerçeveyi birbirine montajlayın . Ve sonorıus sehpaları granitin üzerine oturtarak kullanabilirsiniz . Granitin üzerine sonorous sehpaların ayaklarının yada spikelarının bastığı noktalara milimetrik havşalar açarak sehpanın granitin üzerine tam oturmasını sağlayaraksehpaların granit üzerinden kaymasını engellemiş olursunuz .
  • seydibaba S kullanıcısına yanıt
    Yok dostum Heco Victa seviyesinde bir hoparlör için hele ki arka hoparlörler için çok fazla atraksiyona girmenize gerek yok. Ben eski çivi tipli olanı olduğu gibi kullanıyorum. Bir eksiğini de görmedim. Arka hoparlörler için ise granit vs ile uğraşmaya değmez. Kullan gitsin derim :-)
  • seydibaba S kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

Bence değiştirmenize gerek yok. Malzeme plastik yada silikon gibi duruyor, metal spike a göre artısı, parkelerinizi çizmemek olur. Ses olarak metal yada plastik olmasında bir fark olmaz. Granit kullanımına gelince daha çok sub woofer yada kule tipi hoparlörlerde etkili olduğu söyleniyor. Surround larda kullananı duymadım. Ucuza mal edebiliyorsanız denemekte fayda var ancak hurda granitlere bile çok para istiyorlar, verilen paraya değecek bir etkisi olacağını düşünmüyorum.
  • eternalses E kullanıcısına yanıt
    Bukadar saydıklarınızı heco lar için mı yazdınız

Heco fiyatı kalitesi oldugu segmet le ilgili bilginiz varmi

Dedikleriniz i uygulayıp sonuc almak için 5k Euro luk seviyede bookshelf lazım
  • Hoparlörlerin ne olduğu hiç önemli değil front olarak kullanılacaklarını farz edersek granit Uygulaması her daim düşünülebilir ama surround olarak kullanılan bir hoparlöre granit uygulaması gereksiz olabilir. Sonorous ayaklar neredeyse berbat denilecek kadar sallantılılar stabil değiller o yüzden bence yeni üretimlerde bu şekilde silikon ayaklar olması çok daha iyi olmuş. Imkan varsa zaten sonorous ayak kullanılmaz daha ağır ve stabil dökme demir veya masif ahşap ayaklar kullanılır. Size kablolama konusunda verebileceğim tavsiye de düzgün bir hoparlör kablosu kullanın ve standart jumperları kaliteli jumperlar ile değiştirin bu uygulamalar ile victa serisinde bile fark elde edersiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: atalayalper

Hoparlörlerin ne olduğu hiç önemli değil front olarak kullanılacaklarını farz edersek granit Uygulaması her daim düşünülebilir ama surround olarak kullanılan bir hoparlöre granit uygulaması gereksiz olabilir. Sonorous ayaklar neredeyse berbat denilecek kadar sallantılılar stabil değiller o yüzden bence yeni üretimlerde bu şekilde silikon ayaklar olması çok daha iyi olmuş. Imkan varsa zaten sonorous ayak kullanılmaz daha ağır ve stabil dökme demir veya masif ahşap ayaklar kullanılır. Size kablolama konusunda verebileceğim tavsiye de düzgün bir hoparlör kablosu kullanın ve standart jumperları kaliteli jumperlar ile değiştirin bu uygulamalar ile victa serisinde bile fark elde edersiniz.
    Her ayağın altına birer tane beyaz ytong tuğla koyun . bunu önermezdim tabi ama 30 cm yükseltmek pek kolay değil. evinizin dekorunu bilmiyorum ama ytonglar ile tv sehpası yapan bile gördüm. kullanım şekline göre dekoratif olabilir aynı zamanda istenilen ebatta kesilebilir.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.