Şimdi Ara

Hoparlör Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
790
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • aracım 2000 marea elx standart teyible hayatına devam etsin istiyorum fakat hoparlörleri kötü durumda
    arkaya
    http://www.hepsiburada.com/boss-blx69-6x9-inc-metalik-cut-away-izgarali-koni-3-yollu-hoparlor-250017/productDetails.aspx?categoryid=26090&productid=otm250017

ön kapılara
    http://www.hepsiburada.com/boss-bl6250-65-inc-metalik-coklu-enjeksiyonlu-koni-2-yollu-hoparlor-250019/ProductDetails.aspx?productId=otm250019&categoryId=26090

düşünüyorum kaliteli bir ses olsun yeter öyle camları titretme merakında değilim
    enerji açısından sıkıntı olurmu
    bunlar uygun derseniz önlerin 200 watt olması dengesizlik yaparmı?

• Teybinizin çıkış gücü muhtemelen 10-15w RMS civarıdır. Dolayısıyla bu değerlere yakın hoparlör kullanmalısınız.
    Baktığınız hoparlörlerin değerleri oldukça yüksek.
  • peki ne olabilir tavsiye verebilirmisiniz?
  • Teybinizle uyumlu çalacak hoparlör yok gibi. Yani yerine her ne takarsanız takın, sesi orjinalinde olduğu kadar çıkmayacaktır.
  • amfi kullanmak istemiyorum orta halli bi ses düzeni için ne yapmam gerekir yokmu pratik çözümleri bu işin
  • Var tabi,

Orjinal teybinizi kaliteli bir teyple değiştirip, onun çıkışlarına uygun 4 hoparlörle sürersiniz. Oldu bitti.
  • pioner marka bir teyip sana en uygun olanından (xx50 serisi).arkalara 460w lık pioner oval takarsın.önlerede kapının kaç cm alacağına bakarak ki muhtemelen 13cm dir 1çift kolon koyarsın.garanti şartı aramadan en ucuzundan idare eder bir sistem kurmuş olursun.benim tavsiyem budur
  • quote:

Orijinalden alıntı: rating

pioner marka bir teyip sana en uygun olanından (xx50 serisi).arkalara 460w lık pioner oval takarsın.önlerede kapının kaç cm alacağına bakarak ki muhtemelen 13cm dir 1çift kolon koyarsın.garanti şartı aramadan en ucuzundan idare eder bir sistem kurmuş olursun.benim tavsiyem budur

Direkt teypten sürülecek kolon 460w olmaz.

Teybin çıkış değerleriyle kolonlarınki birbirine yakın olmalı.

Forumun hemen her başlığında bunu söylüyoruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: akerimoglu

quote:

pioner marka bir teyip sana en uygun olanından (xx50 serisi).arkalara 460w lık pioner oval takarsın.önlerede kapının kaç cm alacağına bakarak ki muhtemelen 13cm dir 1çift kolon koyarsın.garanti şartı aramadan en ucuzundan idare eder bir sistem kurmuş olursun.benim tavsiyem budur

Mesela bu pioner ve bunun gibi cd ve usbli teyplerde 4x 52 veya 4x50 yazıyor ozaman kolonlar 52 w. mı olmalı yada 50 w mı olmalı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KURSAD. -- 5 Mart 2010; 13:56:38 >

• quote:

Orijinalden alıntı: KURSAD.

quote:

Orijinalden alıntı: akerimoglu

quote:

Mesela bu pioner ve bunun gibi cd ve usbli teyplerde 4x 52 veya 4x50 yazıyor ozaman kolonlar 52 w. mı olmalı yada 50 w mı olmalı?

Onlar peak değerler. Yani maksimum değerler. Eğer bunu baz alacaksanız, kolon üzerindeki maksimum değeri baz almalısınız. Bu durumda da söylediğiniğz doğru.

En isabetli olanı ise RMS değeridir. Teyplerin üzerinde genellikle yazmaz. Ama ortalama olarak 4x50w teybin rms değeri 4x18w RMS' dir. Dolayısıyla RMS değeri buna en yakın hoparlör seçilmelidir ki olumlu çalsın.

Hoparlörün çok watt gücünde olması, bangır bangır çalacağı manasına gelmez. Onu o değerde beslemedikten sonra ancak gürültü verir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.