merhabalar ben oto teyp ve hoparlör konusunda pek bilgi sahibi değilim o yüzden size bi sorum olacaktı
reno clio symbol arabam var ve orj. teyp ve hoparlörleri vardı ancak 4 hoparlörden 3'ü patladı bende değiştirmek istiyorum ancak hoparlör satın almak istediğimde 2-3-4 yollu gibi özellikli olduklarını gördüm ben sadece hoparlörleri değişim yapmak istiyorum.
teybin özelliklerine kitapçıktan baktığımda çıkış gücünde 4x 17 yazıyor. önlerde 10cmlik arkalarda ise 13cmlik hoparlör var " sanırım çapları ölçülüyor tam bilmiyorum"
bunlardan birinde güç girişi 30w diğerinde 25w gibi değerler var ben anfi kullanmak istemiyorum o yüzden bunları anfisiz kullanabilirmiyim.
başka önerileriniz varmıdır sesi ve bası temiz veren sony vs olabilir
bendeki hoparlör 2 yollu olandanmıdır acaba
quote:
Orijinalden alıntı: le_vs_schumi
merhabalar ben oto teyp ve hoparlör konusunda pek bilgi sahibi değilim o yüzden size bi sorum olacaktı
reno clio symbol arabam var ve orj. teyp ve hoparlörleri vardı ancak 4 hoparlörden 3'ü patladı bende değiştirmek istiyorum ancak hoparlör satın almak istediğimde 2-3-4 yollu gibi özellikli olduklarını gördüm ben sadece hoparlörleri değişim yapmak istiyorum.
teybin özelliklerine kitapçıktan baktığımda çıkış gücünde 4x 17 yazıyor. önlerde 10cmlik arkalarda ise 13cmlik hoparlör var " sanırım çapları ölçülüyor tam bilmiyorum"
bunlardan birinde güç girişi 30w diğerinde 25w gibi değerler var ben anfi kullanmak istemiyorum o yüzden bunları anfisiz kullanabilirmiyim.
başka önerileriniz varmıdır sesi ve bası temiz veren sony vs olabilir
bendeki hoparlör 2 yollu olandanmıdır acaba
Merhaba. iki yollu hoparlörde bir woofer ve bir tweeter, üç yolluda bir bas, bir woofer bir tweeter olduğu anlamına gelir. Dört yollu da buna çok tiz sesler için süper tweeter veya derin bas için sub-woofer ekleniyor.
Pıoneer coxacial hoparlör konusunda biraz zayıf kalıyor. Sony,hertz,alpine gibi ürünlerede bakabilirsiniz. Teypinizin çıkış değerinden fazla yüksek olmamasına dikkat edin,eğer teypinizin çıkış değerinden fazla yüksek olursa belirli bir sesten sonra bozulma olacaktır.
jamaraya teşekkür ederim ancak başka önerileri olan varmı
teybin özellikleri ve tipi bu şekilde bugün vatana gittim indirimden aşağıdaki linkteki hoparlörü alıyım dedim ancak elemanlar teybin gücü yetersiz dediler bende almaktan vazgeçtim teyp 4*22 ancak hoparlörde nominal olarak 30w diyor
Biraz daha para katıp hertz yada alpine ürünlerine bakabilirsiniz arkadaş almış,memnun kalmamış.
quote:
Orijinalden alıntı: le_vs_schumi
jamaraya teşekkür ederim ancak başka önerileri olan varmı
eğer iyi bir ses istiyorsan en az 1000 lira ve teyp + amfi kullanmalısın gümbür gümbür istediğinde düşük seste kaliteli bass ve tiss leri duyabileceğin bir ses olmalı ama 2000-3000 tl kadar harcayabilirsen bass kullanmadan kapı içlerine iyi bir sistemciye gidip arabanı mahfetmeden çok çok kaliteli bir sistem yaptırabilirsin