Şimdi Ara

Hoparlörlerin Bağlantı Noktaları Arasına Konulan Aparat Nedir Ne İşe Yarar?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
0
Favori
27.746
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selamlar. Yeri burasımı bilmiyorum ama hoparlörler ile ilgili olduğı için burada sordum. Yanlış yerse şimdiden özürlerimi sunuyorum. Anlatmaya çalıştığım şeyi tam ifade edemedim biliyorum ama anlatmaya çalışayım. Hoparlör Kasasına balı Tweterın vidalarını söküp yerinden cıkardığımda Tweeter a gelen kalolardan biri önce üzerinde 100V2.2yF yazan silindir biçimind bir şeye geliyor ordan hoparlöre bağlantı yapılıyor. Sormak istediğim o Silindir şeklindeki aparat nedir ve neden araya o konuluyor? Üzerindeki numaralar neyi ifade ediyor. Ve Tweetre haricinde Mid Hoparlörlere de bundan bağlasak ne fayda sağlar.

Umarım anlatmaya çalışırken saçmalamamışımdır. Saygılarımla.

• Sanırım Filtreyi Soyluyorsun?
    Filtreler Genelde Sesi Daha Berrak Versin Diye Takılırlar. Anfinin güçlü yükünü azaltmak için tweeter ve middle olarak adlandırılan kolonları yakmasın yani fazla aşırı gücü direk man kolona vermemek icin filtre diyede konumlandırılırlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tamerim

Sanırım Filtreyi Soyluyorsun?
    Filtreler Genelde Sesi Daha Berrak Versin Diye Takılırlar. Anfinin güçlü yükünü azaltmak için tweeter ve middle olarak adlandırılan kolonları yakmasın yani fazla aşırı gücü direk man kolona vermemek icin filtre diyede konumlandırılırlar.
    Filtre derken ufak 2 - 3 cm bürüklüğündeki silindir şeklindeki aparattan bahsediyoruz değil mi. Hoparlörlerin sesini güclü verme konusunda bir etkisi var mı bu bahsettiğin filtrelerin. Eletronikte ki adı nedir bunların. Güçleri yada özellikleri ne ye göre belirlenir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nicomendo

Filtre derken ufak 2 - 3 cm bürüklüğündeki silindir şeklindeki aparattan bahsediyoruz değil mi. Hoparlörlerin sesini güclü verme konusunda bir etkisi var mı bu bahsettiğin filtrelerin. Eletronikte ki adı nedir bunların. Güçleri yada özellikleri ne ye göre belirlenir?

Alıntıları Göster
    Sesi guclü vermek gibi çabası yoktur filtrelerin sadece sesin berraklik yonunden daha temizleyip verirler ve anfinin tüm yukunu tamamen kolona vermemek icin işe yarayani kadarını alıp iletirler. sadece berrak ses ve bilimum kolon yanmalarına karşı olarak kullanılıyor diye biliyorum. bunun haricinde kullanım yerlerini bilmiyorum. daha üstad arkadaslar vardir bu konuda bilgili onlar yazarlar merak etme. evet 2-3 cm bişeydir :)

• quote:

Sesi guclü vermek gibi çabası yoktur filtrelerin sadece sesin berraklik yonunden daha temizleyip verirler ve anfinin tüm yukunu tamamen kolona vermemek icin işe yarayani kadarını alıp iletirler. sadece berrak ses ve bilimum kolon yanmalarına karşı olarak kullanılıyor diye biliyorum. bunun haricinde kullanım yerlerini bilmiyorum. daha üstad arkadaslar vardir bu konuda bilgili onlar yazarlar merak etme. evet 2-3 cm bişeydir :)

Alıntıları Göster
    O silindir şeklindeki parçanın adı kondansatördür. Kondansatörler ses kolonlarında, Tweater'a aşırı yüklenmeyi önlemek ve kullanıldğı pikofarata göre de tiz yoğunluğunu ayarlamak için takılır. Bu kondansatörler, Tweater'li araba kolonların da dahi vardır. Aslında bunu bir nevi basit bir filtre olarak da görebilirsiniz! Ya da filtre devresi olan kolonlar da ara tamamlayıcı gibi de diyebiliriz.

Saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest -- 5 Mart 2006; 18:13:17 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest

O silindir şeklindeki parçanın adı kondansatördür. Kondansatörler ses kolonlarında, Tweater'a aşırı yüklenmeyi önlemek ve kullanıldğı pikofarata göre de tiz yoğunluğunu ayarlamak için takılır. Bu kondansatörler, Tweater'li araba kolonların da dahi vardır. Aslında bunu bir nevi basit bir filtre olarak da görebilirsiniz! Ya da filtre devresi olan kolonlar da ara tamamlayıcı gibi de diyebiliriz.

Saygılar...

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar İlgi ve alakanıza candan teşekürler. saygılarımla.

• quote:

Orijinalden alıntı: Nicomendo

Arkadaşlar İlgi ve alakanıza candan teşekürler. saygılarımla.

Alıntıları Göster
    Bu arada hi-fi'larda ve kaliteli araba komponentlerinde (bass ayrı tiz atrı setlerde) O dediginden olmaz, eger varsa kaliteli bir urun degildir!! Hi-fi'lar crossover, yani harbi filtre kullanırlar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Huseyin-ZST

Bu arada hi-fi'larda ve kaliteli araba komponentlerinde (bass ayrı tiz atrı setlerde) O dediginden olmaz, eger varsa kaliteli bir urun degildir!! Hi-fi'lar crossover, yani harbi filtre kullanırlar.

Alıntıları Göster
    Konuyu eksik biliyorsun.

1- Biz Tweater'i üzerinde olan araba hoparlörlerinden bahsettik. Bu tür modellerin hepsinde kondansatör vardır. O senin dediğin olay, Bas, Middle, Tweaterli 3'lü takım kolon paketi veya Bas, Tweater 2'li kolon seti kurarsan geçerli. Yani bu alıcının tercihine ve kurduğu sisteme göre geçerli olan bir unsurdur.

2- Crossover ve filtre devresi aynı kart üzerinde (yani senin tabirinle filtre devresi) bile olsa aslında görevleri aynı değildir! Crossover, ses içinde bas, Middle, tiz frekansları belli bir frekansta keserek (ayırarak) ilgili hoparlörlere yönlendirir. Filtre devresi ise o çıkan yönlendirilen frekanslar da ki ani pikleri, aşırı frekans kusmalarını ve bozuk harmonik distorsionları, ses kusma noktasına gelmeyecek şekil de yeniden düzenler.

3- O kondansatör ya bu devre üzerinde olur ya da hoparlör üzerinde olur. Ama yine de olur. 50 dolarlık kolonda da 50.000 Dolarlık kolonda da olur.

Saygılar...

quote:

Orjinalden alıntı: Dj_Hutnu!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest -- 10 Mart 2006; 23:57:30 >

• quote:

Konuyu eksik biliyorsun.

1- Biz Tweater'i üzerinde olan araba hoparlörlerinden bahsettik. Bu tür modellerin hepsinde kondansatör vardır. O senin dediğin olay, Bas, Middle, Tweaterli 3'lü takım kolon paketi veya Bas, Tweater 2'li kolon seti kurarsan geçerli. Yani bu alıcının tercihine ve kurduğu sisteme göre geçerli olan bir unsurdur.

2- Crossover ve filtre devresi aynı kart üzerinde (yani senin tabirinle filtre devresi) bile olsa aslında görevleri aynı değildir! Crossover, ses içinde bas, Middle, tiz frekansları belli bir frekansta keserek (ayırarak) ilgili hoparlörlere yönlendirir. Filtre devresi ise o çıkan yönlendirilen frekanslar da ki ani pikleri, aşırı frekans kusmalarını ve bozuk harmonik distorsionları, ses kusma noktasına gelmeyecek şekil de yeniden düzenler.

3- O kondansatör ya bu devre üzerinde olur ya da hoparlör üzerinde olur. Ama yine de olur. 50 dolarlık kolonda da 50.000 Dolarlık kolonda da olur.

Saygılar...

quote:

Alıntıları Göster
    hehe ... gene kan gövdeyi götürücek ...

Arkadaşlar kondansator dedigimiz elektronik devre elemanı (yada o slindirik şey diyelim ama aslında bir çok çeşidir var.. mesela mercimek :) ) , elektronik devlerin hemen her çeşidinin, hemen her yerinde görebileceginiz kadar önemli ve kullanışlı bir ekipmandır...

Asıl görevi elektrik yükü depolamak olup, çok basit 2 kanalllı hop sistemlerinde yüksek frekansları, düşük frekanslardan ayırmak için tek başına kullanılabilir (1. seviye ayırıcılar)...... temel çalışma mantığı yükselticiden gelen sinyalin frekansı düştükçe, direncinin artması yönündedir... bu sayede düşük frekanslı sesler için çok yüksek direnç göstererek, yüksek frekans sürücüsünü korur...

zaten pasif bir crossover (ayırıcımı diyolar bilmiyorum) ... kondansatörlerden ve induksiyon bobinlerinden oluşur... yani vazgeçilmezdir kendileri :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atoprak -- 11 Mart 2006; 0:14:37 >

• quote:

Orijinalden alıntı: atoprak

hehe ... gene kan gövdeyi götürücek ...

Arkadaşlar kondansator dedigimiz elektronik devre elemanı (yada o slindirik şey diyelim ama aslında bir çok çeşidir var.. mesela mercimek :) ) , elektronik devlerin hemen her çeşidinin, hemen her yerinde görebileceginiz kadar önemli ve kullanışlı bir ekipmandır...

Asıl görevi elektrik yükü depolamak olup, çok basit 2 kanalllı hop sistemlerinde yüksek frekansları, düşük frekanslardan ayırmak için tek başına kullanılabilir (1. seviye ayırıcılar)...... temel çalışma mantığı yükselticiden gelen sinyalin frekansı düştükçe, direncinin artması yönündedir... bu sayede düşük frekanslı sesler için çok yüksek direnç göstererek, yüksek frekans sürücüsünü korur...

zaten pasif bir crossover (ayırıcımı diyolar bilmiyorum) ... kondansatörlerden ve induksiyon bobinlerinden oluşur... yani vazgeçilmezdir kendileri :)

Alıntıları Göster
    Klavyene sağlık. @atoprak.

Saygılar...

• quote:

Klavyene sağlık. @atoprak.

Saygılar...

Alıntıları Göster
    ne çok ta bilirler arkadaşım ne çokta bilirler
    Filtre Da Mercimek işte Bobin varmı ötesi?

• quote:

ne çok ta bilirler arkadaşım ne çokta bilirler
    Filtre Da Mercimek işte Bobin varmı ötesi?

Alıntıları Göster
    Komponentlerde olan crossoverdır demisim zaten?? Komponent ne demek? Bass ayrı tiz ayrı sistem demek... Crossover dedigimiz alet de bass hoparlorune bass frekanslarını, tiz hoparlorlerine tiz frekanslarını yollar. Seninkine ters birsey demedim ki?? bazı Dandik komponentlerde crossover olmaz onu da gene bir mercimekle falan cozerler, o tur komponentlerden uzak durmak lazım, dedigim o. Crossover dedigimiz alet de bir cesit filtredir, coklu filtre gibi dusunmek lazım. Bass hoparlorune giden sesten tizleri, tiz hoparlorune giden bassları ayıklar. Crossover da kondasitorlerden, bobinlerden falan olusur evet; ama sonucta bir tane dandik mercimekten cok daha kaliteli sonuc verebilir. Zaten o yuzden kullanılıyorlar.

Hatta evde kullanılan butun hi-fi'lerde crossover kullanılır. Bu crossoverın kalitesi ve hoparlorlerle uyumlulugu sesi dogrudan etkiler. Bunlara katılıyorsun sanırım. E ben de katılıyorum. Sana ters birsey soylenmis mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 11 Mart 2006; 12:10:18 >

• quote:

Komponentlerde olan crossoverdır demisim zaten?? Komponent ne demek? Bass ayrı tiz ayrı sistem demek... Crossover dedigimiz alet de bass hoparlorune bass frekanslarını, tiz hoparlorlerine tiz frekanslarını yollar. Seninkine ters birsey demedim ki?? bazı Dandik komponentlerde crossover olmaz onu da gene bir mercimekle falan cozerler, o tur komponentlerden uzak durmak lazım, dedigim o. Crossover dedigimiz alet de bir cesit filtredir, coklu filtre gibi dusunmek lazım. Bass hoparlorune giden sesten tizleri, tiz hoparlorune giden bassları ayıklar. Crossover da kondasitorlerden, bobinlerden falan olusur evet; ama sonucta bir tane dandik mercimekten cok daha kaliteli sonuc verebilir. Zaten o yuzden kullanılıyorlar.

Hatta evde kullanılan butun hi-fi'lerde crossover kullanılır. Bu crossoverın kalitesi ve hoparlorlerle uyumlulugu sesi dogrudan etkiler. Bunlara katılıyorsun sanırım. E ben de katılıyorum. Sana ters birsey soylenmis mi?

Alıntıları Göster
    İşte size normal Crossover...Bass,Mid ve Tiz sesleri ayırıp gerekli yerlere gönderiyor.En kullanışlı olanları bu tiptir zaten.Elimde bunun bi dğeişiğinden var ve resimdekinden 2 tane sipariş verdim.

• quote:

Alıntıları Göster
    quote:

ya yok .. aslında kimse kimseye ters bişey söylememiş..

neyse.. Komponent aslında türkçe bi kelime diil... türkçesi "bileşen" olanbilir.. el alışaknlıgıyla oyle yazmışım .... bobin, direnç, d,yot, transistor kondansator gibi parçalar elektronik devrelerinin birer bileşenleridir.. sanırım anlaşılmıştır..

neyse...

mercimek dedigimde aslında bi çeşit kondansatördür.. fakat elektronik devrelerde yer sorunu olabildigi icin düşük kapasite istenenilen yerlerde mercimek tipi kondansatör de kullanılabilir.. ..

bu arada croosoveri mumkun oldugunca sade tutmak ... mesela 1 adet kondansatör ile bunu becerebilmek aslında önemli bişeydir... mesela Sonus Faber gibi bir marka (bu baya hi-end bir markadır... ) yüksek frekans sürücüsüne 1 adet kondansator ile filtreleme yapıyo .. ama tabi bunun için ultra dengeli sürücüler lazım ... yani güç endeksine göre empedansı fazla değişmeyen hoparlor ve tabiki cok kaliteli bi kondansator...

gibi gibi... konu uzayıp gider.. ama uzlaştık sanırım ...

• Her ne kadar Hort olsa da yaptığım aramada buraya denk geldim.
    Basit elektronik bilgim var, elim havya da tutar,
    ama kondansatörleri daha önce kullanmadığım için bilgim zayıf.
    Evdeki hazır 7 - 8 yıllık LG - 5 + 1 ses sisteminde tizler zayıf kalıyor ( Sistem 6 aydır bende, ve hediye )
    4 ohm (180 W x 5 ad ) + 200 SW = 1100 W. ( Kılavuz ve sitedeki reklam bilgilerine göre )
    Bu kolonların her birinin içinde biri tiz 3 tane hop var.
    -----------------------------------------------------------------
    Harici bir hop alıp kalabalık yapmak yerine, Temiz tiz ses almak için önlerden birini sağ veya sol olabilir, kurban edebilirim
    Şöyle ki ; Bu topicte de bahsedildiği gibi ben bu hop önlerine nasıl bir kondansatör bağlayayım ki diğer 4 kolondaki eksikliği giderecek berraklıkta tiz ses versin?
    Çünki bir tanesi ne kadar tiz de olsa diğer 4 kolonlardaki mid sesler ile dengeleme yapacaktır. Arabada da tiz ses dinliyorum.
    Hop lere tiz sesler yani yüksek frekans versin diye kondansatör takılır kuralını daha önce de pek çok kere okudum ama uygulamak nasip olmadı.
    Galiba hop kablosunun + ucuna araya kondansatör takılıyor.
    -------------------------------
    Kaç Mf ve kaç tane takılmalı?
    Kolon içinde 2 tane mid hop de takabilirim.
    Hop watt gücünün, bağlanacak kondansatör gücüyle arasında ters veya doğru bir orantı var mıdır?
    Veya kolon içine, orj hop ölçülerinde ( dıştan çap 75 mm ) monte edebileceğim kalite tweeter hop bulabilir miyim? Pendik - ist
    teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TiSKE -- 13 Nisan 2020; 22:57:39 >

• quote:

Orijinalden alıntı: TiSKE

Her ne kadar Hort olsa da yaptığım aramada buraya denk geldim.
    Basit elektronik bilgim var, elim havya da tutar,
    ama kondansatörleri daha önce kullanmadığım için bilgim zayıf.
    Evdeki hazır 7 - 8 yıllık LG - 5 + 1 ses sisteminde tizler zayıf kalıyor ( Sistem 6 aydır bende, ve hediye )
    4 ohm (180 W x 5 ad ) + 200 SW = 1100 W. ( Kılavuz ve sitedeki reklam bilgilerine göre )
    Bu kolonların her birinin içinde biri tiz 3 tane hop var.
    Harici bir hop alıp kalabalık yapmak yerine, Temiz tiz ses almak için önlerden birini sağ veya sol olabilir, kurban edebilirim
    Şöyle ki ; Bu topicte de bahsedildiği gibi ben bu hop önlerine nasıl bir kondansatör bağlayayım ki diğer 4 kolondaki eksikliği giderecek berraklıkta tiz ses versin?
    Çünki bir tanesi ne kadar tiz de olsa diğer 4 kolonlardaki mid sesler ile dengeleme yapacaktır. Arabada da tiz ses dinliyorum.
    Hop lere tiz sesler yani yüksek frekans versin diye kondansatör takılır kuralını daha önce de pek çok kere okudum ama uygulamak nasip olmadı.
    Galiba hop kablosunun + ucuna araya kondansatör takılıyor.
    -------------------------------
    Kaç Mf ve kaç tane takılmalı?
    Kolon içinde 2 tane mid hop de takabilirim.
    Hop watt gücünün, bağlanacak kondansatör gücüyle arasında ters veya doğru bir orantı var mıdır?
    Veya kolon içine, orj hop ölçülerinde ( dıştan çap 75 mm ) monte edebileceğim kalite tweeter hop bulabilir miyim? Pendik - ist
    teşekkürler
    Merhabalar üstad.şevkinizi kırmak gibi olmasın fakat burda tiz sesi istediğiniz tonda alamamanız kondansöterden ziyade tweeterın kalitesi ve kullanım amacıyla alakalı.dolayısıyla çok emek vererek uğraşıp sonuç alamamanız hatta daha kötü yapmanız yada uğraştığınıza değmeyecek minimal fark almanız olası.

Stereo sistemlerde temel frekans grupları filtrelerle bölünerek ilgili sürücülere aktarılır.üst seviye sinema sistemlerinde bunu bildiğim kadarıyla receiwer la yapıyorsunuz.bence boşuna uğraşmayın.amaç müzik dinlemekse stereo tek adres.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yazdığında haklısın tabii ki de
    Hazır sistemlerde ses çıkışları ile oynanmıyor, üzerinde tiz - bas ayarı bile yok, sadece kısabiliyorsun biraz o kadar.
    bu işlerin sonu yok biliyorum, Bütçeye göre bir şeyler deneme derdindeyim.
    Teknik olarak yapılabilirliğini ve almam gereken parçaları bilirsem karantina günlerinde deneme yaparım diye planlıyorum
    Kolonun kendi tweter zaten işe yaramaz varlığı ve yokluğu belirsiz
    Ben diğer hoparlörlerin bir iki tanesini tweter çevirmek istiyorum. ctesi pazar evdeyiz zaman bol..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TiSKE -- 14 Nisan 2020; 14:6:0 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TiSKE

Yazdığında haklısın tabii ki de
    Hazır sistemlerde ses çıkışları ile oynanmıyor, üzerinde tiz - bas ayarı bile yok, sadece kısabiliyorsun biraz o kadar.
    bu işlerin sonu yok biliyorum, Bütçeye göre bir şeyler deneme derdindeyim.
    Teknik olarak yapılabilirliğini ve almam gereken parçaları bilirsem karantina günlerinde deneme yaparım diye planlıyorum
    Kolonun kendi tweter zaten işe yaramaz varlığı ve yokluğu belirsiz
    Ben diğer hoparlörlerin bir iki tanesini tweter çevirmek istiyorum. ctesi pazar evdeyiz zaman bol..
    Hoparlörlere tiz sesler yani yüksek frekans versin diye kondansatör takılmaz.
    Bu konuyu yanlış yorumlamışsınız.
    Bir hoparlöre kondansatör takmak o hoparlörün tiz vermesini sağlamaz.
    O hoparlör ne kadar tiz veriyorsa o kadar tiz vermeye devam eder.

Tweeter'lara seri olarak kondansatör takılması ile 6 db/oktavlık üst geçiren filtre sağlanmış olur.
    Bu kondansatörün amacı, tweeter'ın tiz vermesini sağlamak değil, belirli bir frekansın altının tweeter'a gitmesini önlemektir.
    Zira tweeter'lara bas sesler de giderse tweeter'lar yanar.
    Kısacası tweeter'a seri bağlanan kondansatörün amacı tweeter'ın tiz vermesini sağlamak değil, tweeter'ı korumaktır.

Bas vermek üzere tasarlanmış bir hoparlöre kondansatör takarsanız onu tweeter haline getiremezsiniz.

• TiSKE kullanıcısına yanıt
    Esasında bu aralar benim de tweeter yenileme konusunda çalışmalarım oldu.

Laptop hoparlörü olarak Isophon Diamant 2000 kullanıyorum.
    Сайт бесплатных объявлений OLX.ua
    Немецкая акустика ISOPHON Hi-Fi Diamant 2000
    https://www.olx.ua/obyavlenie/nemetskaya-akustika-isophon-hi-fi-diamant-2000-IDH4s77.html#fbe1598db8

Her ikisinin de tweeter'ının yanmış olduğunu farkedince AliExpress'den bir çift AMT (air motion transformer) tweeter sipariş verdim. Sorun herhalde amfi ile ilgili idi. Amfi modülünü de değiştirmek zorunda kaldım.

Hoparlörün yanmış olan orijinal tweeter'ları:

Değişimden sonraki hali:

Böyle değişimler tamamen sıkıntısız olmuyor. Eski tweeter'lar 12 db/octave'lık crossover'a doğrudan bağlanıyordu...
    Yeni tweeter'lar çok daha hassas olduğundan yaklaşık 7 db'lik zayıflatmaya ihtiyaç duydu.
    aliexpress.com
    US $28.5 5% OFF|HIFIDIY LIVE 2 inch Tweeter Speaker Unit Air Motion 4 OHM 30W Treble Loudspeaker AMT 56 DIY Super belt type high loudspeaker|Speaker Accessories| | - AliExpress
    https://www.aliexpress.com/item/32954127792.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kursun_ -- 16 Nisan 2020; 16:58:4 >

• TiSKE kullanıcısına yanıt
    Kovid günlerinde başka bir tweeter değişikliği projesi...
    Zorunluktan değil, bir upgrade/terfi güncellemesi...

SD 900’ler 15 yıl önce tasarladığım ve ev sineması sistemimde kullandığım hoparlörler.
    Kabinlerin ahşap işçiliği de bana ait...
    3-Yollu bir hoparlör sistemi...
    Değişim hem tweeter’ı hem de midrange’i kapsıyor.

Yeni tweeter’lar Fountek ribbon/şerit tipi tweeter’lar.
    Yeni midrange’ler ise 2” dome tipi...

Fountek, binlerce dolara satılan high-end birçok hoparlörde kullanılan bir Çin markası...
    (Kim demiş Çin malları kötüdür diye? )

Stereophile.com
    RMAF 2014: More From Mr. A.
    https://www.stereophile.com/content/rmaf-2014-more-mr

SD 900’lerin orijinal mid-tweeter paneli:

SD 900’lerin yeni mid-tweeter paneli:

SD 900 MkII’lerin genel görünümü:

Kullanılan sürücülerin AliExpress Link'leri:

Fountek NeoCD3.0 Tweeter
    Kasun MTD-350 dome mid-range

Düzeltme: AliExpress Link güncellemesi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kursun_ -- 7 Mayıs 2020; 11:28:11 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.