Şimdi Ara

HP 14-am107nt İnceleme(2000 TL civarına i5 7200u+8GB Ram+256 SSD+FHD Ekran)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
358
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Geçenlerde Ebrarbilgisayar üzerinden 2200 TL civarı bir ücrete bu Ultrabook'u aldık. Öncelikle bu fiyata bu özellikler inanılmaz. Özelliklere gelince;

i5-7200u
    8 GB 2133 Mhz DDR4
    256 GB M.2 SSD
    Full HD(1080p) 14 inch Ekran
    1,9 KG ağırlık, kolaylıkla değiştirilebilir nitelikte yaklaşık 6-7 saat kullanılabilen bir pil.

Donanım olarak bir Ultrabook'un sahip olabileceği en güzel donanım özelliklerini taşıyor. Yani donanım olarak 7-8 bin TL'lik 13 inch Macbook'tan çok bir eksiği yok. Tabi fiyat 1/4'e yakın olunca bazı şeylerin kötü olması şart. Cihazın kasası tamamen plastik. Touchpad'in çok iyi olduğunu söyleyemem. Modern touchpadlerin sunduğu özellikleri sunuyor ancak
    parmağı algılama konusunda çok zayıf. Pil çok hızlı şarj oluyor(40 dk civarında 0-70) ve işlemci undervolt edilebilir durumda. Ben işlemciyi 0,09 Volt kadar, iGPU'yu ise 0,08 Volt kadar undervolt ettim. Oyun gibi yoğun GPU+CPU yüklerinde son derece işe yarıyor. İşlemciye undervolt işlemi uyguladıktan sonra 1 saatlik Intel stress test uyguladım ve sıcaklığın en fazla 67 derecelere vurup ardından fan hızının artmasıyla 60'lara gerilediğini gözlemledim. Cinebench(Single Thread+Multhithread+CPU-Z Bench ve SSD için CrystalDiskMark testi yaptım. Yarın cihazın kasasına dair gözlemlerimi içeren birkaç fotoğraf daha paylaşacağım. Herkese selamlar, sonuçlar aşağıdaki gibi;

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nightsniffer -- 10 Temmuz 2017; 12:18:2 >

• Selamlar,

İş için bu bilgisayarı tavsiye edermisiniz? Normal kullanımda ısınma değerleri nasıl? Birde ek hdd veya ssd ekleme opsiyonu var mı?
  • Hocam içini açıp bakmadım lakin zannediyorum ki HDD ya da SSD eklemek için bir yer vardır, çünkü cihazdaki SSD PCI-E SSD. Tabi HDD'nizi eklediğinizde cihaz garanti dışı kalacaktır. Normal kullanımda fan ara ara en düşük devirde açılıyor ve 40-45 derece arası geziyor. OCCT testinde %100 CPU yüküne sokunca 65 derece civarı maksimum sıcaklığa 58-60 civarı da ortalama sıcaklığa sahip oluyor. Lakin fanın çok duyulmayacak şekilde döndüğünü söyleyebilirim, kesinlikle en yüksek devirde değil. En yüksek devre çıktığında 67 dereceden şak diye 58 derecelere düşüyor. Agresif bir fan hızı ayarlarsanız(Sürekli en yüksekte) %100 CPU+%100 GPU yükünde dahi 60-65 dereceyi geçmesi imkan dahilinde gözükmüyor bana. Shadow of Mordor oynayacağım birazdan size bilgi veririm durumla alakalı hocam. %100 yükte sorunsuz bir şekilde sürekli turboda 3,1 Ghz'de sabit kalıyor. Zenbook'unuz varmış zannediyorum, malzeme kalitesi olarak çok eksik bir cihaz olduğunu söyleyebilirim, ancak hız olarak gerçekten harika. Batarya ömrü canavar 7-8 saat ortalama kullanım sağlıyor. Ekranı 1080p çamur gibi bir deneyim sunmuyor en azından... 8GB RAM gayet güzel. İleride 16 yapabilirsiniz çünkü tek RAM slotu boş.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.