Şimdi Ara

HP 15-BC202NT 1DN08EA i5-7300HQ 12GB 1TB 4GB GTX1050 15.6 FreeDOS ( ANA KONU ) *KULLANICILAR KULÜBÜ* (129. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.796
Cevap
22
Favori
111.245
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 127128129130131
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Umarım iyidir çünkü son bios iyi değil bence. Bu kadar eski bir pc ye bios çıkması beni işkillendiriyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: expressimo

Umarım iyidir çünkü son bios iyi değil bence. Bu kadar eski bir pc ye bios çıkması beni işkillendiriyor.
    Dostum bios güncellemesinden önce karşılaştığım bir sıkıntıyı söyleyeceğim. Sen daha önce rastladın mı bilmiyorum ama bilgisayarı ethernet kablosu takılı şekilde başlattığımda internete bağlı ve hiçbir sıkıntı gözükmüyor. Google'ye girmeye çalıştığımda veri gelmiyor. Öyle kablo bir 5 dk falan takılı kalıyor ondan sonra veri gelmeye başlıyor ya da çıkar tak falan yapıyorum, portu değiştiriyorum öyle düzeliyor. Bu arada kablom frisby'nin cat 6e kablosu. 10 mt uzunluğunda. Yeni aldım kabloyu. IP ve dns ayarları da otomatikte. Böyle bir durum vardı. Bios'u güncelledim hala aynı bir değişme yok. Zaten garanti bitmeden yollayacağım. Donanımsal kaynaklı bir sıkıntı olabilir mi sence? İnternette araştırdım. Yabancı forumlara da baktım. Bir şey bulamadım. Bir de normalde bilgisayarın çıkış tarihinden itibaren ne kadarlık bir süre için bios güncellemesi veriliyor laptoplara?

• musq kullanıcısına yanıt
    2 yılı geçti azıcık da olsa 1 ay 2 ay falan .
    Kablosu farklı bir modemde ya da aynı kablo farklı modem veya yeni kablo ile dene imkanınız var mı ? Yeni kablo yerine ilk 2 dediğim mantıklı.
  • expressimo kullanıcısına yanıt
    Bir uğraşayım. Sonra yazarım size.
  • quote:

Orijinalden alıntı: expressimo

2 yılı geçti azıcık da olsa 1 ay 2 ay falan .
    Bu arada sürüm tarihine 3 aralık demişler ama erişime yeni açıldı.
  • Arkadaşlar bilgisayarımı servise bırakacağımda 444 03 07 telefonu kullanılmıyor şuanda numara değişmiş sanırım Kadıkoydeki Şükrü Saraçoğlu stadının arkaasındaki servise bırakacağım yarın ama cumartesi açık değil mi bilemediğim için arayıp sormam gerekiyor bana herhangi bir telefon numarası verebilecek var mı?
  • Neden hocam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nowo kullanıcısına yanıt
    444 81 21 mis tel

Hocam bilgisayari hafif yere surtmustum fanlardan ucak sesi geliyo fan yerinden oynadi galiba hem macunlarinida yenilerler

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam bence siz de yapabilirsiniz inanilmaz basit bir sey
    #edit hocam siz bana pcyi aldığımda kurmam icin cok yardımcı olmusdunuz.isterseniz whatsapdan goruntulu olarak fanlar icin ben de yardımcı olabilirim.macun icinde olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nowo -- 18 Ocak 2019; 10:44:51 >
    Hocam bunun kapagi sikintili hazir garantide devam ediyor 6 ay once macun degistirmislerdi hem garantisinin bitmesine 5 ay var tekrar bi macunlari yenilesinler

• hocam siz bana bilgisayarı kurarken çok yardımcı olmuştunuz.Dilerseniz fanları temizlemede veya macun yenilemede whatsapdan görüntülü olarak yardımcı olabilirim
    Tesekkur ederim hocan becerebilecegimi sanmiyorum dusunceniz yeter Allah razi olsun bugun birakicam servise carsamba alirim yuksek ihtimal

• Windows güncelleme hatası alanlar var mı? Sürekli hata veriyor güncellemeyi yükleyemiyorum.

x64 Tabanlı Sistemler için Windows 10 Version 1803 2018-11 Güncelleştirmesi (KB4023057) - Hata 0x80070643
    Nasıl sonuc ?

• Ben de güncelledim ethernet vs problemi yaşamıyorum. Ben de sürekli ethernet ile kullanıyorum.
  • expressimo kullanıcısına yanıt
    Sana en son mesajı yazdığımdan beri uğraşıyorum. Aslında olayın bios güncellemesi ile alakası yok ve BIOS güncellemesinin kullanışıma bir etkisini çok fazla göremedim. Bu BIOS güncellemesini arkadaşımın laptopu da aldı. O da benimle yaklaşık aynı zamanda almıştı ve onun bilgisayarı bu bilgisayara göre daha alt bir model o da güncelleme geldiğine şaşırmıştı. Ethernet sıkıntımla ilgili olarak da kabloyu başka bilgisayarlarda denedim. Arkadaşın bilgisayarına anında bağlandı. Sonra görev yöneticisinden çalışan uygulamalara falan da baktım. Forumlarda da araştırdım. Sorunun kaynağı dns istemcisinde. İlginç bir şekilde ethernet kablosu bilgisayara takılıyken bilgisayar dns almıyor. Çıkarıp tekrar yapınca bağlanıyor. Garantiye yolladığımda sıfırlarlarsa temiz kurulum yaparım. Sorun hala devam ederse donanımsal kaynaklı olduğunu varsayıp garantiye yollarım tekrarda. Bir de Windows çıldırttı beni. Bir ara Num Lock ve Caps Lock'a basıldığında ses çıkarma ayarını açmıştım. Şimdi pc sadece o ayarı hatırlıyor. Ayarı kapattıktan sonra bilgisayarı yeniden başlattığımda o lanet ayar kendiliğinden açılıyor. Her seferinde kapatmak mecburiyetindeyim. Başka ayarı var mıdır bunun bildiğiniz?

Ek olarak aldığım windows güncelleme hatası ile ilgili olarak bu bilgisayarın windows update'i son güncellemeleri anında almıyor. Daha yeni 1803 güncellemesini veriyor laptop. Halbuki en son sürüm şu an 1809 sürümü. Bu yüzden Windows güncellemelerizi Windows 10 güncelleme yardımcısını indirip kullanarak güncelleyin. Onu yaptıktan sonra bilgisayarımın Windows Update'si hata vermedi.

Son olarak aygıt yöneticisine girip touchpad driverini sakın güncellemeyin. Daha güncel bir sürümü mevcut ama ek fare seçeneklerindeki clicpad ayarı kayboluyor. Klavyede touchpadi kapatma kısayol tuşu ya da fonksiyonu bulunmadığından touchpad hep açık bir şekilde oyun oynayabiliyorsunuz. Eğer güncelleyen varsa da HP destekteki driverlardan eski sürümünü indirip sorunu düzeltebilirler.

Edit: Caps Lock ve Num Lock tuş sesini denetim masası erişim kolaylığı merkezinden oturum açma seçeneklerinden ayarlıyormuşuz. Bip sesi halloldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musq -- 31 Ocak 2019; 14:11:54 >

• Merhaba arkadaşlar konunun büyük çoğunlukluğunu okudum fakat cevap bulamadım gözümden kaçmış da olabilir Zamanında M2 slotuna 2 pinli (samsung evo m2 960 nvme destekli) takılacağını biliyorduk hız olarak da çok yüksek değerler veriyordu vs fakat eski tip 3 pinli (samsung evo m2 850/860 gibi) ssdler de araştırmalarımız sonucu takılabiliyor demiştik ama benim forumu takip ettiğim dönemler deneyen çıkmamıştı Sorum şu ki takabiliyor muyuz?

Teşekkür ederim şimdiden.
  • İki Ayrı Müşteri hizmetleriyle Görüştüm Az önce biri M.2. Sata ssd takılabilir fakat max:128Gb diyor Diğeride aynı şekilde m.2.takılabilir max:256 gb diyor bunların dışında yüksek kapasiteli takarsanız anakartınız arızalanabilir dediler saçma geldi bana biraz arkadaşlar 512 gb m.2.Sata ssd takan oldumu acaba.
  • quote:

Orijinalden alıntı: breniac

İki Ayrı Müşteri hizmetleriyle Görüştüm Az önce biri M.2. Sata ssd takılabilir fakat max:128Gb diyor Diğeride aynı şekilde m.2.takılabilir max:256 gb diyor bunların dışında yüksek kapasiteli takarsanız anakartınız arızalanabilir dediler saçma geldi bana biraz arkadaşlar 512 gb m.2.Sata ssd takan oldumu acaba.
    www.amazon.com.tr
    Samsung 970 EVO 250 GB SSD, NVMe M.2: Amazon.com.tr
    https://www.amazon.com.tr/Samsung-970-250GB-NVMe-MZ-V7E250BW/dp/B07CGGNX7S
    Bundan alıp taktım gayet memnunum hocam tavsiye ederim. Sıkıntısız kullanıyorum.

• 
Sayfa: önceki 127128129130131
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.