Merhabalar başlıkta da yazdığı gibi HP 250 G6 3QM27EA Bir notebooka sahibim win10 pro işletim sistemi yüklü, mevcutta üzerinde 4 GB DDR4 2133 MHZ Ram var Fakat bilgisayarım yavaş Ram ve SSD Yükseltmesi yapmak istiyorum Anakart Modeli ( Hp 832B ) 1. Sorum; bu modelde M.2 SSD Slotu var mıdır? 2. Ise Desteklediği Maximum Ram miktarı nedir ? Şimdiden teşekkür ederim arkadaşlar < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
HP 250 G6 (3QM27EA) SSD YÜKSELTME
-
-
Verdiğiniz model ismi için tam kategorisini bulamadım ama siz bu bilgisayardan bu programı çalıştırabilirseniz, otomatik olarak hangi slotlar var, neler yükseltilebilir yazacaktır.
-
Bahsettiğiniz programı denedim bu şekilde bir hata verdi.
-
Hocam şöyle bir video buldum, HP 250 G6'nın açılımını gösteriyor:
Videoda M2 slotu ve 2 RAM girişi görünüyor. Ve modelinizin ismini aradığımda i3-7020U işlemcili olduğunu gördüm, araştırdığımda maksimum 32 GB'a kadar RAM yükseltebileceğinizi öğrendim.
-
Teşekkür ederim , sağolun bilgi verdiğiniz için ustam. acaba hangi soketli ssd den almalıyım görüntü de 2 çeşit m2 ssd mevcut işaretledim 1 ve 2 diye
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Aynı bilgisayardan bende de var , bende şu sıralar ram ve ssd takviyesi yapmak istiyorum. Zamanında biraz araştırmıştım sanırım bu model nvme ssd desteklemiyor sadece sata m2 ssd desteği mevcut. Sizde araştırıp yaptığınız güncellemeleri paylaşırsanız sevinirim.
Hocam videonun 2:13 dakikasında 2. çeşit M2'yi söküp takıyor. 2:13'ten sonra M2'yi bilgisayarın üstünde, masada bırakıyor. 2. çeşit olsa gerek.
Ben teşekkür ederim hocam :)
-
Bakın incehesap.com da ise bu modelde m2 slotu olduğuna dair bilgiler var ;
quote:
Orijinalden alıntı: Bob The SpongeHocam videonun 2:13 dakikasında 2. çeşit M2'yi söküp takıyor. 2:13'ten sonra M2'yi bilgisayarın üstünde, masada bırakıyor. 2. çeşit olsa gerek.
Ben teşekkür ederim hocam :)
Bunları müsait bir zamanda temin edip deneyeceğim , tekrar bilgi veririm sağolun ☺
m2 ssd desteği var zaten fakat bu m2 ssdlerde nvme m2 ve sata m2 olarak çeşitleri var. Nvme m2 ssdler 3000-3500 Mb/s gibi çok yüksek hızlar sunabilmekte örnek sata m2ler ise normal eski tip ssdler gibi 500- 550 Mb/s gibi hızlar sunabiliyor örnek2 benim mesajımda bahsettiğim noktada buydu bu bilgisayar örnek2 de bahsettiğim normal sata m2 ssd desteklemekte. Nmve olan yüksek hızlı tipi desteklemiyor diye biliyorum.
-
Söküp bakmak lazım en iyisi, anca böyle kesinleşir 👍
Sökerseniz eğer anakartın fotoğraflarını atarsanız sevinirim :)
-
Elbette , aynı seri ve modelde bi video da m2 yazan yerde soketin takıldığı
yerin boş olduğunu gördüm büyük ihtimalle söktüğüm de bu manzara ile karşılaşacağım
Aslında nvme desteklemedikten sonra normal sata m2 ssdnin bi cazibesi yok şahsen ben dvd rw'yi söküp bir aparatla normal 240gb ssd takmayı dünüşüyorum. Bu sayede hdd'de durmuş olucak birde 8gb ram takınca gayet yeterli olucaktır.
-
Evet , yinede hdd den iyidir bence amma nvme m2ssd olsaydı daha iyiydi tadından yenmezdi evet cdrom artık çok kullanılmıyor zaten o şekilde de yapılabilir
-
Vav Bu güzel haber :) , sokmeniz iyi oldu bende görmüş oldum eheh. bende sökecektim fakat ona uygun küçük tornavida yoktu. Anladım o halde şu ürünü kullanacağız ve hdd sökmemiş oluruz bu da bir artı.
Videolarını bende izledim alt kapak konusunda çok kötü HP , bizde daha önce Dell laptop vardı onun altında her parçanın ayrı erişim kapağı vardı tasarım harikası Hp bu konuda başarılı değil
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Bu ürünü neden tercih ettiniz ? Ben bu ürünü tercih edicem samsung'u ssd konusunda bir numara olarak biliyorum ayrıca 5 yılda garanti veriyor bence sizde bu bilinmedik markayı almaktansa bunu tercih edebilirsiniz.
Ürün tipini anlatabilmek için bu örneği verdim elbette samsung daha iyidir o da tercih edilebilir bakıcaz sizde sökmüşken toplamadan bi sipariş verdiniz mi :)
Yok henüz sipariş vermedim zaten bir çok diş kırıldı bi dahakine kolay sökülür :D
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X