Şimdi Ara

HP Bios Silinmesi'Çoğu yöntem denendi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
513
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • okuduğum bölüm ve kişiliğim gereği bilgisayarla uğraşmayı çok fazla sevdiğimden dolayı 3 ay evvel laptop'umun biosunu güncelleyim dedim. o yüklerken ben de dışarı çıkmıştım fakat annem gelip kapatmış, dolayısıyla bios öldü.
    sorunum şuan tam olarak, hiç açılmaması. ekranın ledler yanıyor fakat ne biostan eser var ne boottan
    forumda okuduğum 1-2 çözümden biri olan "windows+b tuş kombinasyonu ile usb'den bios yükleme" denedim, fakat laptopumda en ufak bi işaret göremedim..
    tamirciye götürdüm, 4 hafta ses çıkmadı en son babam sormaya gidince başlarından savarak "bu yanmış" diyip göndermişlerjdfgjj
    Bana yardım edebilecek bir arkadaş var mı?
    laptop modeli HP 15-d051st |Sürücüler :https://support.hp.com/tr-tr/product/HP-15-d000-Notebook-PC-series/6529963/model/6840158?sku=F8S35EA

• bilen kimse yok mu?
  • burak66cakir B kullanıcısına yanıt
    hp müşteri danışmanına yaz yada hp topluluğuna mesaj bırak burda bilen çıkmaz. Her laptobun kendıne göre yöntemi var. korumalı ise işin zor
  • cuhuku C kullanıcısına yanıt
    yardımcı olamadılar resmen.. mecbur servisine bırakacağım o zaman
  • Bu tuşlara basılı tutarken, bilgisayarda Güç düğmesini 2 ila 3 saniye basılı tutun ve Güç düğmesini bırakın ancak Windows logo tuşunu basılı tutmaya devam edin Ve B veya V tuşu, HP BIOS güncelleme ekranı görüntüleninceye veya bir bip sesi (genellikle 8 bip sesi) duyana dek tuşunu basılı tutun

yapmış olduğun b tuşuna basma olayını V tuşuna basarakta dene aynı zamanda power tusunada bas
  • quote:

Orijinalden alıntı: cuhuku

Bu tuşlara basılı tutarken, bilgisayarda Güç düğmesini 2 ila 3 saniye basılı tutun ve Güç düğmesini bırakın ancak Windows logo tuşunu basılı tutmaya devam edin Ve B veya V tuşu, HP BIOS güncelleme ekranı görüntüleninceye veya bir bip sesi (genellikle 8 bip sesi) duyana dek tuşunu basılı tutun

yapmış olduğun b tuşuna basma olayını V tuşuna basarakta dene aynı zamanda power tusunada bas

b ve v değil neredeyse tüm kombinasyonları denedim :D olmuyor lanet olası :D hatta bios'un 2 sürümü varmış 2si ile de flash oluşturup denedim yine olmadı :D
  • Eger biraz ingilizcen varsa vericegim linkte yapilanlari bi dene ayni model olmasada genelde hplerin cogu ayni. Eleman seninle ayni sorunu yasamis zaten.

https://superuser.com/questions/503920/how-can-i-recover-from-a-corrupt-bios-in-a-hp-laptop

Eleman bios pilini cikarip cmos reset yapmis ama yememis sonra kardesinin pcdeki biosu usbye atip hp supporttan bi link vermis onu indirmis dediklerini anlatmis ve bios olmus. Umarim yardimi olur gelismelerden haberdar et.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tesbihcekenhoroz

Eger biraz ingilizcen varsa vericegim linkte yapilanlari bi dene ayni model olmasada genelde hplerin cogu ayni. Eleman seninle ayni sorunu yasamis zaten.

https://superuser.com/questions/503920/how-can-i-recover-from-a-corrupt-bios-in-a-hp-laptop

Eleman bios pilini cikarip cmos reset yapmis ama yememis sonra kardesinin pcdeki biosu usbye atip hp supporttan bi link vermis onu indirmis dediklerini anlatmis ve bios olmus. Umarim yardimi olur gelismelerden haberdar et.

yok usta bu da olmadı :(

• Valla mudur su saatten sonra sana ne biz nede bilgisayarci yardim eder. Artik hp servisine goturcen yapicak son sey.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sana hp servisi direk anakart ücreti verir oda pahalı olur. Epromdan anlayan eletronikci varsa yeniden yazılım atabilir. Daha ucuza gelir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.