Şimdi Ara

Hp Compaq 610 Performans Problemi...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.022
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar elimde bir HP Compaq 610 laptop var. Laptop C2D işlemci, Intel x3100 ekran kartı, 2gb ram ve 500gb Hdd'ye sahip. Şimdi benim problemime gelelim. Öncelikle ekran kartı Lol, silkroad, mount&blade, BF2 gibi oyunlarda kasıyordu. Modlanmış driver ile sorunu hallettim. Daha sonra windowsda gezinirken veya oyun oynarken sanki işlemci kasıyor gibi hissettim. İşlemcinin yüküne baktım ama sürekli %5-20 aralığında. Acaba ısınıp kendini frenliyormu dedim stress testi altında sıcaklığına baktım 80 dereceyi görmedi. Ram kullanımı desen %50 civarı. İşletim sistemi orjinal Windows 7 pro. Bu arada arkadaşlar bazen mesela ie'de 3-4 sekme açıkken arkadan başka program falan açarsam mouse kasmaya başlıyor ama işlemci kullanımı en fazla %60. Yalnız oyunlarda falan fare kasarken, grafiklerde herhangi bir kasma olmuyor.
    Dipnot: Virüs koruma programı kullanmıyorum!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ram az, günümüzde minimum 4gb olmalı.. Arada diski birleştirip ccleanerle temizleyin :) ram alamıyorsanız xp kurun ;)

• quote:

Orijinalden alıntı: khytr89

ram az, günümüzde minimum 4gb olmalı.. Arada diski birleştirip ccleanerle temizleyin :) ram alamıyorsanız xp kurun ;)

Aslında ram almayı düşünüyorum. Nasıl takacağımı da biliyorum yalnız şimdi şöyle bir problem var. Ram'i 4gb tek modül alıp içindeki 2 gb olanla değiştirebilirim yada 1 modül daha 2 gb alıp dual kullanabilirim. Hangisi daha verimli olur birde benim işletim sistemi 32bit. Ram 4 gb olunca 64 bit kurmam gerekli sanırım. 32bit işletim sistemi en fazla 3.7gb'a kadar destekliyormuş. Diski de arada birliştiriyorumş. CCleaner programı da yüklü arada onu da kullanırım. Sizce ram olayını nasıl halletmeliyim?
  • 4gb alın yanına takın 2gb liğin 6gb olsun ;) kardeşim 2yıldır bu kombinasyonda kullanıyor hiçbir sıkıntı yok.. Yalnız şu an içinde bulunan 2gb lil ddr3 ramın hızını aida64 le kontrol edin (1333 ya da 1600 dür genelde) 4gb liği ona göre alın ;)

Siz şu an 1gb ramla kullanıyorsunuz 1gb ye yakınını ekrankartı kullanıyor (oyuna göre değişir ama minimum 256 sı onda).. 6gb ram yapınca ekran kartı da biraz rahatlar.. Tabi 64 bitte kurmanız şart.. Duruma göre paranız olunca diğer 2gb yi de 4 le ya da 8gb ile değiştirip 8gb ya da 12gb yaparsınız.. Çipseti 6 ya da 7 serisi ise çıkma 2.el i5,i7 takıp çok daha güçlendirebilirsiniz ama garanti bittikten sonra yapın :)

• quote:

4gb alın yanına takın 2gb liğin 6gb olsun ;) kardeşim 2yıldır bu kombinasyonda kullanıyor hiçbir sıkıntı yok.. Yalnız şu an içinde bulunan 2gb lil ddr3 ramın hızını aida64 le kontrol edin (1333 ya da 1600 dür genelde) 4gb liği ona göre alın ;)

Siz şu an 1gb ramla kullanıyorsunuz 1gb ye yakınını ekrankartı kullanıyor (oyuna göre değişir ama minimum 256 sı onda).. 6gb ram yapınca ekran kartı da biraz rahatlar.. Tabi 64 bitte kurmanız şart.. Duruma göre paranız olunca diğer 2gb yi de 4 le ya da 8gb ile değiştirip 8gb ya da 12gb yaparsınız.. Çipseti 6 ya da 7 serisi ise çıkma 2.el i5,i7 takıp çok daha güçlendirebilirsiniz ama garanti bittikten sonra yapın :)

Buyrun benim laptopa takılabilen ram özellikleri. Bana buna göre ram önerebilir misiniz?
     Hp Compaq 610 Performans Problemi...

• Hee sizin pc eski tip ram kullanıyor.. Bu tip ramlar baya pahalı olur.. Yani bence değmez.. Satıp üstüne 400tl koyup 600-700 arası satılan hp 650 modelini alın derim ;) ama yok ram istiyorum derseniz sahibinden.comdan 2.el ddr2 lere bakabilirsiniz ;)

• quote:

Hee sizin pc eski tip ram kullanıyor.. Bu tip ramlar baya pahalı olur.. Yani bence değmez.. Satıp üstüne 400tl koyup 600-700 arası satılan hp 650 modelini alın derim ;) ama yok ram istiyorum derseniz sahibinden.comdan 2.el ddr2 lere bakabilirsiniz ;)

Evde zaten birde masaüstü varda bunuda banka işlerinde falan kullanıyorum yada kardeşim masaüstündeyken kullanıyorum aşırı bir yavaşlık var pc'de bende onun peşindeydim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • yeni ram taktır bnce
  • o zaman ram takmak en iyi çözüm ;)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.