Sorunum şöyle; bilgisayar hiç yoktan durduk yere donuyor. O an ya bilgisayarı powerdan kapatıyorum ya da sabırla çok ağır hareketlerle başlattan kapat şeklinde kapatıyorum.
Şimdi sorun virus veya bilgisayarda kurulu olan herhangi bir yazılımla kesinlikle alakalı değil bundan eminim. Benim emin olduğum şey bunun herhangi bir donanımın yaptığı. Bu ram olabilir, hdd olabilir veya anakartta bir arıza olabilir. Ama donma yaptıktan sonra bilgisayarı açıp kapatıyorum, donmanın başladğı andan bitiş anına kadar olan sürede yaptığım tüm işlemler hafızadan gidiyor. Atıyorum o an msn de yazışıyorum, loglara bakıyorum, o an yaptığım yazışmalar loglarda yok. Tabi bunu bilgisayarı kapatıp açtıktan sonra anlayabiliyorum. Bu da bana ya ram ya da hdd de sorun var diye düşünmemi güçlendiriyor. Bilgisayar 5 senelik, hdd ve ram değişeli 2 sene oluyor. Hdd arızalandığı için yenisini takmıştım. Ram 1024 olduğu için onu 4096 yapmıştım. Son 4-5 aydır bu şekilde kullanıyorum bilgisayarı. Daha öncesinde bu sorun yoktu.
Sizce bunun ramden veya hdd den veya başka nerdense kaynağını bulma şansım var mı? Önerileriniz nedir? Bugüne kadar hep kendim hallettim, servise götürsem çok fena kaçıyor :)
Bu arada sistem win7 ultimate 32bit tüm güncellemeler yapılmış durumda antivirus nod32 intel(R) core(TM)2 CPU T5300 @1.73 GHz ram 4096 yaptım ama tanımadı anakart 2.50 gb gösteriyor hdd 160 gb
bilgisayarının 4 gb ram görmemesinin nedeni 32 bit işletim sistemi kurtarman.. normalde 3 gb görünür fakat ekran kartı paylasımı olduğu için ram 2,5 gözükür. hdd ve ram da arıza olduğunu anlamak için biosa giriş yapılıp diagnostic kısmından primary hdd self test ve mem test leri yapılabilir.
64 bit kurarsam görör mü rami? daha mı hızlı çalışır 64 bitte görürse o şekilde rami peki? harddisk için bios ta test yaptırdım herhangi bir sorun algılamadı.
ozaman bilgisayarınıza temiz bir format işlemi yaptıktan sonra chipset güncellemesi ve belli başlı driverlerin güncel versiyonlarını hp sitesinden indirip yüklemeyi deneyebilirsiniz..