Şimdi Ara

Hp Dv2 (Turkcell 3-G) Windows 7 ve un2400 WWLAN (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
125
Cevap
2
Favori
34.800
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mrvolkan

harici harrdiskden 1080p mkv seyreden varmı
    performansı nasıl
    dxva yöntemi anlamadım tam olarak?

quote:

Orijinalden alıntı: SANALKAPTAN

moderatörler el atsada şu konu artık HP DV2 ana başlığıyla olan bir konu olsa bizde DV2 fanatikleri olsak fena olmaz değil mi ?

benim hp mini 701et dün gitti, yarın öğlen hp dv2 1110et geliyor. hiç vistayı ellemeden win 7 kurucam. miniyi coşturmuştu bakalım bunda nasıl olacak... bu arada elimde hiç kullanılmamış 320gb wd blue hdd var. acaba bunu takıp win 7 yi buna mı kursam? ram tek slotta 2gb imiş. hemen bir 2 gb daha eklemek iyi olur sanırım.

win 7 kurduktan sonra hdmi dan full hd mkv filmlerin lcd tv deki performasını denicem bakalım hd3410 işe yarıyor mu ? :)))

sabırsızlanmaya başladım.. :)

bende dv2 ile win7 kullanıyorum. mpc home sinema yazılımı ile dxva yöntemini kullanarak yüksek bitrateli 1080p videolar dahil her türlü hd içeriği sorunsuzca izleyebiliyorum. özellikle hdmi çıkış ile lcd tv ye bağlanınca tadından yenmiyo.

harici diskten izlediğim 13gb lık 1080p titanic (ortalama 12.5Mbps bitrate) filminde de hiçbir sorun olmadı. belki daha da yüksek bitrate li filmlerde sorun olabilir, elimde öle bi film olmadığı için bişey diyemiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: hapurga

Sanalkaptan öncelikle bilgisayarın hayırlı olsun,mutlu ve sğlıklıklı günlerde kullanırsın inşallah.Win 7 kurmadan önce recovery yapmayı ve win7 de kullanacağın proğramların sw-setup klasoründe bulunan kurulum dosyalarının yedeğini ayrı bir cd yada dvd ye kaydetmeyi unutma.Ram tek slotta 2gb olarak geliyor ikinci bir slot yok yani ram eklemeyi düşünüyorsan içindeki rami çıkarıp 4gb lik ram takman lazım,ama bu çok mantıksız,eğer win 7 64 bit kullanmayacaksan zaten ramın tamamını işletim sistemi görmez,bunun yanında 4 gb ram gereksiz pahalı ve bazı programlar dışında (Photoshop vesair) bu fazladan ramın etkisi pek olmaz.Bunun yerine bilgisayarın kart okuyucu kısmına 1 yada 2gb lik Cf memory takıp ready boost olarak kullanırsan daha verimli olur (Harddisk cache görevi yapıyor) çünkü hem hardiskin gereksiz spin yaparak dosyalara erişmesini hızlandırmış olacaksın hemde hard disk daha yavaş çalışarak pilden bir miktar tasarruf etmeni sağlayacak,üstelik fiyat olarakta uygun olacak.(Tabiiki beklentilerin çok yüksek olmasın bu işlemin pratik yönden getirisi kullanılan sisteme göre değişebiliyor,ama ençok notebooklar için işe yaradığı bir gerçek)

recovery yapmadım çünkü hemen hdd yi değiştirdim. 320 gb wd blue taktım ve win7 kurdum. tüm programları ve sürücüleri sorunsuz kurdum. evet haklısın ram tek slotmuş. 2gb ile devam edicez artık. wwan sorunsuz çalıştı ve bu mesajı 3G üzerinden yazıyorum. 6.5 mbit download hızı ve yaklaşık 900kbit upload hızı ölçtüm en son.

ilk izlenimlerim ;

ekran çok iyi parlak ve net. çözünürlük 1280 800.. dış görünüşü çok şık ve kaliteli malzeme kullanıldığı hemen belli oluyor. klavye normal bir notebook gibi rahat ve kullanışlı. açma kapama düğmesi hp minnote a göre daha yumuşak ve kullanışlı. ses kalitesi çok iyi. kamera hp miniye göre daha iyi. en azında yetersiz ışıklı ortamda bile iyi görüntü veriyor. dahili mic. hassas ve net ses gönderiyor. ısınma problemi yok gibi şimdilik. fan sesi rahatsız etmiyor. 720p filmleri rahat izledim ama henüz 1080p denemedim. hdmi çıkışını yarın arkadaşta deneyeceğim. (bende hala tüplü tv var da :))))

win7 çok iyi ve hızlı çalışıyor. xp kadar hızlı vistadan daha şık. şarjını tam denemedim. ilerleyen günlerde onuda yazarım.

çok uykum var ama daha kurcalamak istiyorum :))) neyse yarına kalacak gibi. bu arada yanında gelen harici dvdrw çok güzel. kasa ile aynı renkte ve kalitede. dvd yazdırmadım henüz.

resimlerinide yakında eklerim buraya... herkese iyi geceler....

• quote:

Orijinalden alıntı: trulli

quote:

Orijinalden alıntı: mrvolkan

harici harrdiskden 1080p mkv seyreden varmı
    performansı nasıl
    dxva yöntemi anlamadım tam olarak?

quote:

Orijinalden alıntı: SANALKAPTAN

moderatörler el atsada şu konu artık HP DV2 ana başlığıyla olan bir konu olsa bizde DV2 fanatikleri olsak fena olmaz değil mi ?

benim hp mini 701et dün gitti, yarın öğlen hp dv2 1110et geliyor. hiç vistayı ellemeden win 7 kurucam. miniyi coşturmuştu bakalım bunda nasıl olacak... bu arada elimde hiç kullanılmamış 320gb wd blue hdd var. acaba bunu takıp win 7 yi buna mı kursam? ram tek slotta 2gb imiş. hemen bir 2 gb daha eklemek iyi olur sanırım.

win 7 kurduktan sonra hdmi dan full hd mkv filmlerin lcd tv deki performasını denicem bakalım hd3410 işe yarıyor mu ? :)))

sabırsızlanmaya başladım.. :)

bende dv2 ile win7 kullanıyorum. mpc home sinema yazılımı ile dxva yöntemini kullanarak yüksek bitrateli 1080p videolar dahil her türlü hd içeriği sorunsuzca izleyebiliyorum. özellikle hdmi çıkış ile lcd tv ye bağlanınca tadından yenmiyo.

harici diskten izlediğim 13gb lık 1080p titanic (ortalama 12.5Mbps bitrate) filminde de hiçbir sorun olmadı. belki daha da yüksek bitrate li filmlerde sorun olabilir, elimde öle bi film olmadığı için bişey diyemiyorum.

dostum bu mpc home sinema müthiş bir yazılım. normal mediaplayer classic 1080p de yavaşlama yaparken bu banamısın demiyor. hem normal hemde yüksek bitrate li mkv ler sanki divx oynatırcasına akıcı ve işlemciye yük binmiyor. çok çok teşekkürler...

full hd 1080p lcd tvde görüntüler inanılmaz akıcı ve net. hem kendi hdd sinden hemde harici hdd den denedim .. tek fark 1080p mkv de filmde ileri yada geri bir noktayı seçinde 1 sn lik bir bekleme ile geçiyor bu da hiç problem değil. pc nin kendi hdd sindeki filmlerde böylebir gecikme yok.

arkadaşla birde bu laptop için hangi taşıma çantasını kullanıyorsunuz.?

acil bir tane almam lazım... hem şık hemde tüm aparatlarını ayrıca mouse, harici dvdrw ve harici hdd içinde ayrı bölmesi olsun istiyorum.. antalyadayım ve burada çok fazla seçenek yok. vatan bilgisayar veya teknosa olabilir yada internetten sipariş olacak artık :)

• Slm,
    Bi kaç gündür dv2 yi inceliyorum, yorumlara bakıyorum, incelemeleri okuyrum. İşin aslı aletin kasasını beğendim çok şık duruyor. Şu an cbox ın 12.1’’ inçlk bi modelini kullanıyorum t7100 çift çekirdek işlemcili. Performansındn memnunum ama işte kasa ve kalite pek iyi değil… müzik dinlerken 3 farklı penceredn 6-7 sayfayı dolaşabiliyorum arakda farklı işler yaparken yani çoklu işlemde sıkıntı yok. Oyun pek oynamam ama isteyincede oynamak isterim ki cbox bunu karşılıyor…. Ben bunu satıp hp almayı planlıyorum ama korkularım var…

Kullanan arkdaşlardan ricam bu konularda beni aydınlatmaları. Mesela müzik dinlerken bi kaç sayfada dolaşırken kasılma gibi bi problem oluyor mu??? oyunlar konusunda nasıl mesela nfs most wanted oynayabilr miyim??? Bide şarj konusunda sorum olucak… pili fullledik diyelim win 7 de güç tasarruf modunda wifi ile internette sakin sakin dolaşsak ne kadar şarji dayanır??? Memnun musunuz genel olarak??? Evde başka bil yok, bu bil gerekli işleri yapar mı photoshop faln yuklesek amator uğraşlarda yeterli mdir???
    Çok teşekkür ederim şimdiden, ii akşamlar…

• kerayuzun benim bu aleti alma nedenim öncelik sırasına göre 3-g vasıtası ile her taraftan (Turkcell şebekesi olan yerler) internete bağlabilmem,ikinci olarak hdmi vasıtası ile HD videoları izleyebilmek,üçüncü olarak ağırlığı (ve dvd sürücüsü ayrı olması (dvd sürücüyü ayrı olarak usb den hertürlü bilgisayara bağlıyabiliyorsun)),dördüncü olarak harici ekran kartı (bazı fpsler hariç coğu oyunu orta yada düşük ayarlarla oynayabilirsin) kullanması idi.
    Ama bir ev bilgisayarı yerine almaya kalksaydım tabiki bu aleti almazdım.o zaman arayacağım özellikler farklı olurdu.Yazdığın gibi anladıysam sen evde kullanmak için değiştirmeyi düşünüyosun,bu durumda senin kullandığın aletin ev kullanımı için daha uygun olduğunu söylemek lazım (en azından çift işlemci açısından)Sırf kasa güzel diye değiştirmek boşuna masraf olur.Multitasking tabiiki çift işlemcili bir bilgisayar gibi olmaz,birden çok pencere açıp aynı anda müzik dinlemekte bir sorun olmaz ama işlemciyi daha fazla meşgul eden uygulamaları aynı anda çalıştırmak tek işlemci olduğu için kasar.Şarj konusunu dah önce değerlendirmiştik.Kullanıma göre 2.5-3 saat civarında gidiyor.Photoshop dahil normal bigisayarlarda çalışan bütün programlar çalışır ancak photoshop işlemci gücü ve ram miktarına duyarlı bir program olduğundan aynı işi çift işlemcili bir bigisayarda örnek olarak 30 saniyede yapıyorsan bunda daha uzun süre alacağı bir gerçektir.Ben ihtiyaçlarım doğrultusunda bunu aldığımdan ve ihtiyaçlarımı karşıladağından şimdilik memnunun ama uzun süreli bir kullanımda ne olacağı belli olmaz.(uzun süreli kullanımda güvendiğim aletler ibm Thinkpad serisi,gerçi çinli lenovo ibm satın aldıktan sonra kalite düştü ama yinede diğer notebooklar bir tarafa ibm notebookları birtarafa koyuyorum)Sonuç olarak kendi gereksinimlerinizi bir sıraya koyup ihtiyacınız doğrultusunda bir karar almanızı tavsiye ederim.

• ilk aldığımda windows 7 kurmuştum bir 6 - 7 saat uğraştım ilk kurulumlarda 3G o zamanlar EDGE ile bağlanıyor ama kapatıp açınca bağlanmıyordu sonra uyumluluk modunda denemeye karar vermiştim alıp WinXP SP3 seçildiğinde sorunsuz çalışıyordu ancak yeni programlarla daha iyi çalışacaktık. Simdi WINN ile PV6 ile internette bağlanıyorum ama Minibook hafifliğini sanki not defteri varmış gibi elime alıp gittim günleri özlüyorum..
  • quote:

Orijinalden alıntı: kerayuzun

Slm,
    Bi kaç gündür dv2 yi inceliyorum, yorumlara bakıyorum, incelemeleri okuyrum. İşin aslı aletin kasasını beğendim çok şık duruyor. Şu an cbox ın 12.1’’ inçlk bi modelini kullanıyorum t7100 çift çekirdek işlemcili. Performansındn memnunum ama işte kasa ve kalite pek iyi değil… müzik dinlerken 3 farklı penceredn 6-7 sayfayı dolaşabiliyorum arakda farklı işler yaparken yani çoklu işlemde sıkıntı yok. Oyun pek oynamam ama isteyincede oynamak isterim ki cbox bunu karşılıyor…. Ben bunu satıp hp almayı planlıyorum ama korkularım var…

Kullanan arkdaşlardan ricam bu konularda beni aydınlatmaları. Mesela müzik dinlerken bi kaç sayfada dolaşırken kasılma gibi bi problem oluyor mu??? oyunlar konusunda nasıl mesela nfs most wanted oynayabilr miyim??? Bide şarj konusunda sorum olucak… pili fullledik diyelim win 7 de güç tasarruf modunda wifi ile internette sakin sakin dolaşsak ne kadar şarji dayanır??? Memnun musunuz genel olarak??? Evde başka bil yok, bu bil gerekli işleri yapar mı photoshop faln yuklesek amator uğraşlarda yeterli mdir???
    Çok teşekkür ederim şimdiden, ii akşamlar…

CBOX mı uzak dur ( . 4 sene önce aldım 2 senede 4 kere servise verdim 2 kere board değişti.Servisi fena değil dinliyorlar yardımcı oluyorlar yanınızda arıza tespiti yapılıyor vs vs ama ancak cihaz teslim alındıktan sonra 2-3 gün içinde tamir edilse dahi 10 gün sonra alınıyor ve bu da garantinin boşa gitmesine sebep oluyor vs vs.en sorunlardan ve uzun müddetli kullanım yapamayacağımdan dolayı İnternette Oyun oynayan anneme hediye ettim.. CBOX dan uzak dur..

• ya ev bilgisayarı diyemeyiz kullanım şekline.... yani ne biliiym kasıntı bi makina olsun istemiyorum işleri halletsin şarjı iyi gitsi mutlu mesut geçinelim istiyorum :) asus eepc kullandım arkadaş getirmis amerikadan hani zararı yok programlar falan kullanılabiliyor. ona gore bunn benchmark değerleri daha ii sanrım alıyorum bunu. nese teşekkür ederim arkdaslar cevaplar için
  • http://drivers.softpedia.com/get/Other-DRIVERS-TOOLS/Others/HP-Connection-Manager-Utility-300-REV-S.shtml

Hp connection manager 3 ün en son çıkan sürümü (s),birkaç ufak hatayı gideriyor. (anlık donma,sms mesajlarının kendiliğinen silinmesi) birde artık aletin gücücnü manuel olarak kapatmanıza gerek yok ,direkt kapalı olarak açılıp kapatabiliyorsunuz.
  • arkadaşlar dv2 si olanlardan ufak bi ricam olacaktı. Klavyeyi inceleyebilmek açısından bi foto ekleyebilirseniz çok sevinirm. Daha alamadım gitti hala uğraşıyorum :p
  • quote:

Orijinalden alıntı: kerayuzun

arkadaşlar dv2 si olanlardan ufak bi ricam olacaktı. Klavyeyi inceleyebilmek açısından bi foto ekleyebilirseniz çok sevinirm. Daha alamadım gitti hala uğraşıyorum :p

hemen geliyo

Hp Dv2 (Turkcell 3-G)  Windows 7 ve un2400 WWLAN

bence bir an önce al çok şık ve kullanışlı bir cihaz

• Bende cumartesi aldim, ve ilk izlenimleri paylasmak istedim. Oncelikle boyut ve agirlik olarak cok kullanisli, insan yaninda tasirken rahatsiz olmuyor. İlk defa arkadasima giderken yanimda laptopumu goturebildim, belki dv7 den sonra bana oyle geliyorda olabilir.
    Kullanimda herhangi bir takilma yavaslama hissetmedim, vistanin kendi agirligi disinda, kaldiki bu agirlik Core2Duo 8400 + 4GB ramde de ayni ( benchmark degil pratikte kullanim olarak)

CpuZ ramlarin 5-5-5-15 2T ve 333Mhz calistigini gosterdi, fakat ramlar 400Mhz lik, HP sitesindeki Bios update ini yaptiktan sonra Bios ayarlariyla oynamam gerekcek. Ekran parlakligi gayet tatmin edici, pilsiz kullanimda bile parlakligi azalttim. Tus takimi rahat, WWAN'i burdaki ayarlari yaparak sorunsuz calistirabildim.

Forumda en cok sorulan soru HD video oynatimi ve benimde en merak ettigim buydu. oncelikle soylemem gereken codec seciminin iyi yapilmasi gerektigi. CoreAVC'de Avivo destegj yok, fakat yinede sorunsuz calisiyor, MPC-HC 720p TVRip icin ok fakat 720p Blu-Ray riplerde sorun basliyor. helede ayni klasorde alt yazi varsa 5fps/sec dustugunu bile gordum. En cok merak ettigim HP nin ve ATI'nin HD3410 icin Blu-Ray oynatabiliyor demesiydi. 2 adet disc Ripleyerek denedim. biri 1080p AVC VLC-1 digeri ise 1080p AVC VLC-1. oynatma ici. Nero Showtime kullandim. (PowerDVD daha iyi goruntu veriyor ama klasorden oynatma desteklemiyor) 1080p donanim hizlandirma ile oynatilamiyor. goruntu akici fakat skip frame sayisi cok fazla ama en aİndan senkronu bozmadan koruyabiliyor. 1080i de ise hic bir olmadi. Goruntu gayet akici ve skipframe olmadi. Fakat sea olarak DTS-HD MA sectigimde darbogaz basladi. Sonuc olarak bu sistem ile Blu-Ray seyretmek mumkun degil. Win7 kurduktan harddisci 7200RPM le digistirdikten sonra tekrar deniyecegim.

Farkli yontemlerle basaran varsa paylasirsa sevinirim

• DarthLuca sorun codec ve nasıl rip (hangi bitrate) ile alakalı DTS-HD MA için donanımsal destek daha yeni 58xx serisi ile geliyor,48xx serisinde bile yok.Ekran kartının desteklediği formatları dxva checker isimli program vasıtası ile öğrenebilir ve rip yaparken buna uygun yaparsanız donanım hızlandırmasından faydalanırsınız.http://bluesky23.hp.infoseek.co.jp/en/index.html Bunun yanında sorunu doğru codec kullanırsanız çözebilirsiniz. Forumdaki diğer arkadaşlar (Trulli ve Sanalkaptan) MPC-HC vasıtası ile rahat izliyorlar (ayarları düzgün yapılmış olması lazım),bende k-lite codec ve gom player ile sorunsuz izliyorum ancak DTS-HD MA hiç denemedim.(donanımsal destek olmadığından işlemciye yük bindiriyorsa takılma olur).Power dvd kesin gösterir (24 bit sesi 16 bite çevirerek (DTS-HD MA)).
    Bunun yanında win 7 yüklemenizi tavsiye ederim çünkü Microsoftun yeni H264 decoder ı yükleniyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: DarthLuca
    Forumda en cok sorulan soru HD video oynatimi ve benimde en merak ettigim buydu. oncelikle soylemem gereken codec seciminin iyi yapilmasi gerektigi. CoreAVC'de Avivo destegj yok, fakat yinede sorunsuz calisiyor, MPC-HC 720p TVRip icin ok fakat 720p Blu-Ray riplerde sorun basliyor. helede ayni klasorde alt yazi varsa 5fps/sec dustugunu bile gordum. En cok merak ettigim HP nin ve ATI'nin HD3410 icin Blu-Ray oynatabiliyor demesiydi. 2 adet disc Ripleyerek denedim. biri 1080p AVC VLC-1 digeri ise 1080p AVC VLC-1. oynatma ici. Nero Showtime kullandim. (PowerDVD daha iyi goruntu veriyor ama klasorden oynatma desteklemiyor) 1080p donanim hizlandirma ile oynatilamiyor. goruntu akici fakat skip frame sayisi cok fazla ama en aİndan senkronu bozmadan koruyabiliyor. 1080i de ise hic bir olmadi. Goruntu gayet akici ve skipframe olmadi. Fakat sea olarak DTS-HD MA sectigimde darbogaz basladi. Sonuc olarak bu sistem ile Blu-Ray seyretmek mumkun degil. Win7 kurduktan harddisci 7200RPM le digistirdikten sonra tekrar deniyecegim.

Farkli yontemlerle basaran varsa paylasirsa sevinirim

merhaba,
    öncelikle hayırlı olsun, çok güzel bir notebook aldınız güle güle kullanın.

yukarıda hd video oynatma ile ilgili kendi izlenimlerimi yazmıştım. ben şu anda win7 kullanıyorum ve sistemde MPC-HC dışında hiçbir codec yüklü değil.
    ve bu şekilde hdmi ile lcd tv ye bağlayarak,

1) the tudors,lost gibi dizilerin 720p orjinal bluray den riplenmiş (hdtv rip değil) 2.1gb büyüklüğünde dosyaları DXVA yöntemi ile ekran kartına çözdürerek sorunsuca izleyebiliyorum. herhangi bir frame düşmesi-atlaması yada ses-görüntü senkron bozukluğu da yok. hatta MPC in filters seçeneğinden 1-2 tane filitreyi aktif edip görüntü kakitesini daha da arttırabiliyoruz.

2) 1080p lik videoların hem 12-20gb lık yüksek bitrateli sunumları hemde 7.8gb lık nispeten daha düşük bitrateli sunumlarında yine gayet başarılı bir performans alınabiliyo. ama 1080p videolarda malesef herhangi birfiltre seçtiğimiz zaman yavaşlamalar meydana geliyor. yani 1080p lerde görüntü iyileştirmeye yönelik pek birşey yapamıyoruz.

tabi bütün bu söylediklerim dxva destekli hd videolar için geçerli. aksi takdirde yük zaten işlmeciye biniyo ve 1.6ghz lik tek çekirdekkli athlon neo işlemcisi burada yetersiz kalabiliyo.

yanlız hd film izlerken kesinlikle güç ayarlarından en iyi performans seçili ve adaptör takılı olmalı. çünkü pilde kulanırken ati control center otomatik olarak ekran kartının hızını düşürüp güç tüketimini azaltma moduna geçiyo. bu özelliği tamamen kapatabilirsiniz ama o zamanda günlük kullanımda ekran kartı yüksek hızda çalışacağı için pil süresi az olacaktır.

• Bahsettiğim ripler, hard disce riplenmiş Blu-Rayler. Herhangi bir codec ile sıkıştırma yapmadım (40-50GB arası boyut) ve normal optik sürücüden Blu-Ray oynatır gibi hard disc klasöründen oynattım. Bunu denememin sebebi hem ATInin hemde özellikle HPnin cihazın Blu-Ray oynatabileceğini iddaa etmesiydi. Hatta HP yakında bu cihaz için harici Blu-Ray sürücü piyasaya süreceğini bile yazıyor internet sitesinde. Tiesto In Concert 1080i formatında bir disc ve 2 kanal LPCM ses ile sorunsuz çalıştı. Gerçi DTS-HD seçili iken takılması bir problem değil, sonuçta ne sistem sesi çözüyor nede bitstream iletebiliyor ( gerçi bunu desktopum bile yapamıyor). 1080p mkv lerde hiç bir sorun çıkartmadan seyredilebilor olsada zaten ekran çözünürlüğü 1280*800 iken 720p den yüksek çözünürlüklü bir video seyretmeye çalışmakta bana pek anlamlı gelmiyor. Sonuçta bence cihaz adını hak ediyor. (Entertainment Notebook) ağırlık - boyut - performans olarak bence ideal bir cihaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: DarthLuca

Bahsettiğim ripler, hard disce riplenmiş Blu-Rayler. Herhangi bir codec ile sıkıştırma yapmadım (40-50GB arası boyut) ve normal optik sürücüden Blu-Ray oynatır gibi hard disc klasöründen oynattım. Bunu denememin sebebi hem ATInin hemde özellikle HPnin cihazın Blu-Ray oynatabileceğini iddaa etmesiydi. Hatta HP yakında bu cihaz için harici Blu-Ray sürücü piyasaya süreceğini bile yazıyor internet sitesinde. Tiesto In Concert 1080i formatında bir disc ve 2 kanal LPCM ses ile sorunsuz çalıştı. Gerçi DTS-HD seçili iken takılması bir problem değil, sonuçta ne sistem sesi çözüyor nede bitstream iletebiliyor ( gerçi bunu desktopum bile yapamıyor). 1080p mkv lerde hiç bir sorun çıkartmadan seyredilebilor olsada zaten ekran çözünürlüğü 1280*800 iken 720p den yüksek çözünürlüklü bir video seyretmeye çalışmakta bana pek anlamlı gelmiyor. Sonuçta bence cihaz adını hak ediyor. (Entertainment Notebook) ağırlık - boyut - performans olarak bence ideal bir cihaz.

ok o zaman durum anlaşıldı. riplenmiş bluray deyince ben orjinal bluray den mkv ye çevrilmiş videolardan bahsediyosunuz sandım. o konuda sıkıntı yaşaması muhtemeli, sonuçta 3410 da giriş seviyesi, işlem gücü ve kapasitesi belli bir ekran kartı. siz de deneyerek görmüşsünüz zaten.

1080p videoları oynatabilmesi şu açıdan önemli; hdmi ile full hd tv ye bağlayarak izleyebilmek

• mrb,
    sonunda aldım bilgisyarı :) bi kaç gundur recovery, windows 7 driverlar falan uğraşıyorum anca bitti sayılır. Çok memnunum iyiki almışım diyebiliyotum :) Küçük bir sorun var onu size danışmak istemiştim.... Connection manager ve wwan driverın son surumlerini kurdum. win7 x64 kullanıyorum. Vodafone kartı taktım denemek için sim lock var mı görüyüm diye.. İlk denemede açılırken bilgisayar dondu restart yaptım sonraki denemede uyumluluk modu ve yonetici olarak açtım pin sorma kısmında dondu sonra ki denediğimde vodafone ile bağlandı, çekim gucunu gosterdi, mesaj kısmına bastım yine dondu. sabah sabah dayanamadım sürekli beynimi kemireceğine buraya yazıyım dedim :) connection managerı tekrar kuruyorum çözüm önerileriniz varsa sevinirim. Çok teşekkür ederim
  • son gelişmeyide yazayım. connection managerın açık olmasına gerek yok. açıp kapatma sırasında bil kilitleniyor :( şimdi wa gobi ve connection managerı kaldırdım baştan yukleyip deniycem... aklınıza bi çözüm gelirde paylaşırsanız sevnirim. Bu arada 1110et aldım...
  • kerayuzun bilgisayar açılırken F8 e basıp gelişmiş seçeneklerden " enable boot logging " seçerek açın.Bu şekilde başlangıçta yüklenen driver ve programların içeriğini gösteren ntbtlog.txt isimli dosya yaratılacak.Bu dosyaya bakarak hangi driverın bilgisyarı kitlediği bulunabilir.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.