Şimdi Ara

HP Dv5 Laptop - BIOS Update Failure (başarısızlık) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
0
Favori
9.309
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: heavyrocker

Hocam alttaki videoyu izledim. Bu kadar kolay olacak mı? Nano usb bios programmer ile yazıyor sanırım.

Hocam ben üstte verdiğiniz iki donanımı alıyorum. Normalde bios chip gerekmiyor anladığım kadarıyla? Fakat garanti olsun diye alttakinden de sipariş vereyim.
    https://tr.aliexpress.com/item/Free-shipping-2pcs-lot-GD25B64BSIG-25B64BSIG-25B64BS1G-SOP8-laptop-chip-new-original/32685487788.html?spm=a2g10.search0302.4.25.TZRfuG

Programlamak kolay ama onu sökmek için chip'i ısıtmanız lazım. Bunun içinde sıcak hava tabancası lazım. Eğer üzerindeki chip'de sadece yazılımsal sorun var ise chip almanıza gerek yok.

Chip'i sökmek istemezseniz aşağıdaki ürünü satın alırsanız eeprom cihazına chip'i sökmeden bağlayabilirsiniz.

https://tr.aliexpress.com/item/Universal-DASH-Programmer-Testing-EEprom-IC-Clamp-SOIC8-SOIC-8-SOP8-SOP-Clip-Cable-Cord-Adapter/32619407965.html?ws_ab_test=searchweb0_0%2Csearchweb201602_3_10152_10065_10151_10068_10172_10084_10083_10080_10307_10082_10081_10110_10137_10111_10060_10112_10113_10155_10114_10154_10056_10055_10054_10312_10313_10059_10314_10315_100031_10099_10078_10079_10103_10073_10102_10052_10053_10142_10107_10050_10051%2Csearchweb201603_16%2CppcSwitch_5&btsid=765769f5-c58e-433f-9ee7-893db59fe1c0&algo_expid=1dbdd1e0-ed84-4b94-ac05-eaf0bb078b10-0&algo_pvid=1dbdd1e0-ed84-4b94-ac05-eaf0bb078b10&transAbTest=ae803_3

• mila12 M kullanıcısına yanıt
    Hocam, üstte verdiğiniz 2 cihazı alsam yeterli mi? Yoksa son verdiğiniz cihazı mı alayım? Chipte sorun olduğunu sanmıyorum. Fakat garanti olsun diye chipte alacağım. İlkin direk ana kart üstünden çalışağım. Olmazsa diğer chip takmayı düşünüyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Hocam, üstte verdiğiniz 2 cihazı alsam yeterli mi? Yoksa son verdiğiniz cihazı mı alayım? Chipte sorun olduğunu sanmıyorum. Fakat garanti olsun diye chipte alacağım. İlkin direk ana kart üstünden çalışağım. Olmazsa diğer chip takmayı düşünüyorum.

Normalde 2'si yeterlidir. Ama hiç sökmeyecekseniz en son verdiğimi alırsanız hiç sökmeden programlayabilirsiniz. Opsiyonel tamamen.
    Bios depoya istek yaptım. Hemen paylaştılar. Bir tane aldım. Uymazsa dump gönderin dediler, yazarız. Normalde chipte ve ana kartta sorun yok gibi fiziksel olarak. Yani kendi üstündekine programlanır sanıyorum. Fakat garanti olsun diye entegre de almayı düşüyorum. Yanlış bios yazmakla chip bozulma ihtimali yoksa hiç almayayım. Son gönderdiğiniz cihaz yeterli olur sanırım? Siz ne dersiniz? Bu arada arayüz programı kolay bulunuyor mu, hangisini önerirsiniz?

• quote:

Bios depoya istek yaptım. Hemen paylaştılar. Bir tane aldım. Uymazsa dump gönderin dediler, yazarız. Normalde chipte ve ana kartta sorun yok gibi fiziksel olarak. Yani kendi üstündekine programlanır sanıyorum. Fakat garanti olsun diye entegre de almayı düşüyorum. Yanlış bios yazmakla chip bozulma ihtimali yoksa hiç almayayım. Son gönderdiğiniz cihaz yeterli olur sanırım? Siz ne dersiniz? Bu arada arayüz programı kolay bulunuyor mu, hangisini önerirsiniz?

Eeprom cihazı aldığınızda programı gönderiyorlar. Arayüzü kolay zaten. Eepromlar o kadar kolay bozulmazlar. İçindekini önce silip daha sonra gönderdiklerini yazacaksınız. Siz eeprom cihazı ve en son gönderdiğim aparatı alın yeterli olacaktır muhtemelen.
    Tamam hocam, çok teşekkürler yardımlarınız için. Cihazlar geldikten sonra size bilgi veririm.

Parçalardan iki tanesi geldi.Ayın 18 inde, gayet hızlı geldi. Fakat kelepçe olan transitte. Bunun gelişi uzayacak sanırım. Şimdilik bekliyorum. Elimde entegre sökmeye uygun donanımlar olmadığından beklemek istiyorum. Ana kartı riske atmayayım. Zaten sahibinden de ses yok. SSD alalım demiştim, para toparlayınca bakarız demişti. Fakat benim taktığım deneme amaçlı ssd yi bir görüyor bir görmüyordu. Veri yolu problemi de olabilir. Ben bios kilitli olduğu için başka donanım görmüyor da olabilir diye bios update işine girmiştim. Aslında dvd yi söküp, ara aparat almayı düşünüyordum. SSD yi oraya takacaktım. Bir hdd, bir ssd denedim normal hdd bağlanan sata girişine. Fakat görmemezlik yapıyordu. Format atmak için hirensboot ile, mini xp altında ssd ve hdd yi görmüyordu. Deneme için taktığım ssd üstünde sistem vardı. Benim diz üstünden sökmüştüm. Mini xp altında görmese de windows 7 açılmaya başlıyordu bilgisayarı açınca. Öyle denerken birden mini xp üzerinde de görülmeye başladı ssd. Sonra bios kilitli sanıp bios güncelleyip, ssd satın almaya karar vermiştim.

Bir şüphem var. Daha önce böyle bir durum gelmediği için bilmiyorum. Yanlış bios atınca sistem ana kart kilitlendi. Işıklar vs. yanmayıp böyle bir tepki vermesi normal mi? Yoksa başka bir güç kompanent hasar alıp, güç gelişi olmuyor mu? Yani bios dosyasını atınca tekrar tepki vermeye başlar mı ana kart? Bazı ana kartlarda hatalı bios durumlarında ekran açılmasa da, flash disk üzerinden, windows logo+B tuş kombinasyonları ile kurtarma var. Ben o kurtarma menüsüne hiç giremedim.
     HP Dv5 Laptop - BIOS Update Failure (başarısızlık) HP Dv5 Laptop - BIOS Update Failure (başarısızlık)

Hocam kelepçe de geldi. CH341A Programmer ile programlamaya çalışacağım. Program açıldığında Type, Manu, Name kısımlarını nasıl doldurmam lazım? Detect kısmına bastığımda değişik semboller çıkıyor. Sanırım ya yanlış yazdığımdan ya da bozulduğundan kaynaklanıyor. Bu arada kelepçede kırmızı şeridi entegrede noktalı kısma getirdim. Diğer kısmı da fotoğraftaki gibi bağladım. Fakat chip türünü bilemediğimden ne yapacağımı bilmiyorum. Araştırdım fakat kaç byte kaç bit olduğunu bulamadım.

HP Dv5 Laptop - BIOS Update Failure (başarısızlık)

• quote:

Hocam kelepçe de geldi. CH341A Programmer ile programlamaya çalışacağım. Program açıldığında Type, Manu, Name kısımlarını nasıl doldurmam lazım? Detect kısmına bastığımda değişik semboller çıkıyor. Sanırım ya yanlış yazdığımdan ya da bozulduğundan kaynaklanıyor. Bu arada kelepçede kırmızı şeridi entegrede noktalı kısma getirdim. Diğer kısmı da fotoğraftaki gibi bağladım. Fakat chip türünü bilemediğimden ne yapacağımı bilmiyorum. Araştırdım fakat kaç byte kaç bit olduğunu bulamadım.

Merhaba tatildeyim cevap yazamadım.

Program detect diye bir kısım var. Ona tıklarsanız chip'i otomatik bulacaktır.

Daha sonra read butonuna basın işlemi bitirince blank diyin ve chip'i silmiş olursunuz.

Ardından open diyerek almış olduğun rom'u seçin ve erase butonuna tıklayarak işlemin bitene kadar bekleyin. İşlem tamamlanmıştır.

Hocam sizi bekleyemedim. İşe giriştim fakat hiç bir şey yolunda gitmedi. Çipi inanmayacaksınız fakat 40 wattlık havya ile hasar vermeden 2 defa filan yerinden çıkartıp taktım. Cihaz çipe yazar gibi oluyor fakat yazmıyor mu ben de bilmiyorum. Yanında getirttiğim çiplerden tekinin bacağını dakika 1, gol 1 kırdım. Çiplerden ikincisini yerine monte ettim güya yazıp. Fakat elektriğe taktığımda tepki alamıyorum. Bence başka bir sorun da olabilir. Yeni aldığım çipler çok hassas. Sıcakta teki form değiştirdi hafiften. Fakat kendi bios chip sağlammış.Hatalar aşağıda hocam. Bios sitesinden aldığım bios lardan yazdım orijinal bios üstüne yerine monte ettim. Fakat kıpırtı hiç yok. Yazıdıldığından da emin değilim. Fakat verify deyince onaylıyor. Chipi yerine takıyorum. Çalışmayıp çıkartınca bios silinmiş oluyor. Ya da cihaz hiç yazmıyor. Ali den aldığım satıcıya mesaj attım cihaz çipi görmüyor, uyumlu mu diye. Jumper çıkar demiş. Fakat çıkartınca hiç işlem yapamıyorum. Farklı sürücü istiyor galiba. Fakat ben aynı sürücüyü yüklediğimden de olabilir. Kafamda bin bir deli soru sizin yorumunuzu bekliyorum. =)) Teşekkürler.

En son şu şekilde bağlayıp, jumper söküp yüklemeye çalıştım, fakat jumper sökük iken tepki vermiyor program. Orijinal bios u kendi ekstra borduna lehimledim. Cihaz bazen timeout hatası veriyor. Tabi jumper takılı modda iken yapıyor. Bazen yazdım diyor. Yazınca onaylıyor. Fakat ana karta takınca bir kıpırtı olmuyor. Bios çıkık ana karta elektrik bağladım yine tepki yok. Başka bir yerde kısa devre olabilir mi acaba? Bios yanlış yazılınca devre voltajları değiştiğinden dolayı vs? Şu an alttaki fotoğraftaki gibi en son bırakmıştım. Sizin cevabınızı bekliyorum. Şu an ne yapayım. Belki de bu son çıkartışım olabilir chipi. Artık ya bacak kopacak, ya da form değiştirecek sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heavyrocker -- 27 Ağustos 2017; 0:10:41 >

• quote:

Hocam sizi bekleyemedim. İşe giriştim fakat hiç bir şey yolunda gitmedi. Çipi inanmayacaksınız fakat 40 wattlık havya ile hasar vermeden 2 defa filan yerinden çıkartıp taktım. Cihaz çipe yazar gibi oluyor fakat yazmıyor mu ben de bilmiyorum. Yanında getirttiğim çiplerden tekinin bacağını dakika 1, gol 1 kırdım. Çiplerden ikincisini yerine monte ettim güya yazıp. Fakat elektriğe taktığımda tepki alamıyorum. Bence başka bir sorun da olabilir. Yeni aldığım çipler çok hassas. Sıcakta teki form değiştirdi hafiften. Fakat kendi bios chip sağlammış.Hatalar aşağıda hocam. Bios sitesinden aldığım bios lardan yazdım orijinal bios üstüne yerine monte ettim. Fakat kıpırtı hiç yok. Yazıdıldığından da emin değilim. Fakat verify deyince onaylıyor. Chipi yerine takıyorum. Çalışmayıp çıkartınca bios silinmiş oluyor. Ya da cihaz hiç yazmıyor. Ali den aldığım satıcıya mesaj attım cihaz çipi görmüyor, uyumlu mu diye. Jumper çıkar demiş. Fakat çıkartınca hiç işlem yapamıyorum. Farklı sürücü istiyor galiba. Fakat ben aynı sürücüyü yüklediğimden de olabilir. Kafamda bin bir deli soru sizin yorumunuzu bekliyorum. =)) Teşekkürler.

En son şu şekilde bağlayıp, jumper söküp yüklemeye çalıştım, fakat jumper sökük iken tepki vermiyor program. Orijinal bios u kendi ekstra borduna lehimledim. Cihaz bazen timeout hatası veriyor. Tabi jumper takılı modda iken yapıyor. Bazen yazdım diyor. Yazınca onaylıyor. Fakat ana karta takınca bir kıpırtı olmuyor. Bios çıkık ana karta elektrik bağladım yine tepki yok. Başka bir yerde kısa devre olabilir mi acaba? Bios yanlış yazılınca devre voltajları değiştiğinden dolayı vs? Şu an alttaki fotoğraftaki gibi en son bırakmıştım. Sizin cevabınızı bekliyorum. Şu an ne yapayım. Belki de bu son çıkartışım olabilir chipi. Artık ya bacak kopacak, ya da form değiştirecek sanırım.

Bacaklar anakart'a tam oturmamışsa cihaz açılmaz. Yada tam yazamadıysanız yine açılmaz.

Farklı bir yazılım versiyonu ile deneyiniz.

http://kazus.ru/forums/attachment.php?attachmentid=93392&d=1464521184

Aynen, hocam başka arayüz ile denemek istiyordum. Fakat bulamamıştım.

6-7 saat kesintisiz uğraştım, olmadı. En son ali den mesaj geldi, bir de jumpersız denedim, bu sefer hiç olmadı. En son işim vardı bıraktım.

Ayakları kontrol ediyorum hocam büyüteçle. Bir kere oturmamış dediğiniz gibi, sonradan hallettim. Chip türü çıkmadığından 8Mbyte, 64 Kybite giga nın bir versiyonunu seçip yapıyorum. Bugün dışarıda olacağım fakat çıkmadan 2 dakika yüklemeyi deniyeyim. Ana karta sonra monte ederim. Sizce ana kartta başka sorun mu var? Yoksa bios işini halledersem sorun çözülür mü?

• quote:

Aynen, hocam başka arayüz ile denemek istiyordum. Fakat bulamamıştım.

6-7 saat kesintisiz uğraştım, olmadı. En son ali den mesaj geldi, bir de jumpersız denedim, bu sefer hiç olmadı. En son işim vardı bıraktım.

Ayakları kontrol ediyorum hocam büyüteçle. Bir kere oturmamış dediğiniz gibi, sonradan hallettim. Chip türü çıkmadığından 8Mbyte, 64 Kybite giga nın bir versiyonunu seçip yapıyorum. Bugün dışarıda olacağım fakat çıkmadan 2 dakika yüklemeyi deniyeyim. Ana karta sonra monte ederim. Sizce ana kartta başka sorun mu var? Yoksa bios işini halledersem sorun çözülür mü?

Cihazda başka chip yoksa büyük ihtimal bios ile ilgilidir sorunu. Bazı cihazlar da çift eprom oluyor.
    İkinci bios diyorsanız gördüğüm kadarı ile yok. Zaten olsa açılır makine sanırsam. Kelepçe ile denemiştim ilkin olmadı. Sonra getirdiğim chiplerden biri yazar gibi oldu. Ondan söküp yeni chipi takmaya karar vermiştim. Fakat çözüm olmadı. Bugün olmasa da en kısa zamanda verdiğiniz program ile deneyeyim.

• quote:

İkinci bios diyorsanız gördüğüm kadarı ile yok. Zaten olsa açılır makine sanırsam. Kelepçe ile denemiştim ilkin olmadı. Sonra getirdiğim chiplerden biri yazar gibi oldu. Ondan söküp yeni chipi takmaya karar vermiştim. Fakat çözüm olmadı. Bugün olmasa da en kısa zamanda verdiğiniz program ile deneyeyim.

Hayır 2 chip takılı olması lazım. Yoksa açılmıyor.
  • Hocam, şu an müsayit oldum. Çift bios çip derken, birisi yanlış yazılınca filan diğeri devreye girer her halde demek istemiştim.

Sizin verdiğiniz program daha iyi. Sanki gerçekten işlem yapıyormuş hissi veriyor. Fakat detect demeden, 25/26 SPI Flash, GIGADEVICE ve GD25Q64 seçeneğinde işlem yapınca sanırım yazma yapıyor. Bendeki programlarla da bu şekilde yazıyordum, ya da yazdığımı sanıyordum. Onayla deyince onaylayıyordu. Fakat çipi yerine taktığımda bilgisayar güç ışığı bile yanmıyordu. Çipi söküp okuttuğumda ise sanki işlem yapılmamış gibi boş oluyordu.
    Bu arada detect tuşuna basınca alttaki hatayı veriyor.

Sil dediğimde şu hatayı vermişti.

25/26 SPI Flash, GIGADEVICE ve GD25Q64 seçeneğinde çipi sildim, kontrol et tuşuna bastım ve oku dediğimde boş olduğu bilgisine vardım. Bunu farklı usb yuvalarına takarak da onayladım.

Şimdi bios yazmak istiyorum fakat, biosdepo bana iki dosya verdi. İlkini verdiler. Sonra orijinal bios dosyanızı yazdım deyip bir bios daha verdiler. Kodlamadan anlamam fakat grundig sitesindeki bios ile, orijinal yazdım dedikleri bios ilk satırları aynı başlıyor. Fakat ilk verdikleri bios satırı farklı başlıyor. Sizden ricam bu iki bios aynı mıdır?
    http://s6.dosya.tc/server10/w76uez/biosdepo2-JWMQ121.zip.html
    http://download.grundig.com/Download.Drivers/QUANTA%20JWM/JWMQ121.zip

Programcıyı çıkartıp başka usb slota taktım. Onda da boş olduğunu onayladı. Bu arada programcıya çipi bağlamak için gösterilen referans resimde, çipin 1 numaralı ayağı bende, resimde kırmızı ile işaretlediğim tarafta. Programın üstündeki resime göre bağlarsam programcı bilgisayar tarafından görülmüyor.

Eğer aynı ise bana ilk verdikleri bios dosyasını yazmak istiyorum. Çünkü, zaten grundig sitede kini yükleyince sorun çıkmıştı. Eğer aynı değilse bana verdikleri ikinci dosyayı yazmak isterim. Gerçi onu bir şekilde yazıp yerine monte ettim fakat bilgisayarda düzelme olmamıştı. Fakat program ve programcının gerekten işlem yaptığından emin değildim.
    Cevabınızı bekleyip, ona göre yazıp son kez yerine takmak istiyorum çipi. Bunda da sorunsuz monte edersem iyi olacak. Yoksa bir daha dediğim gibi ya bacak kopacak, ya da deforme olacak çip. Kelepçe de sürekli işlem yaptığımdan, sanırım ayaklara teması iyice gitti. Ayaklar deforme olduğundan tam oturmuyor. Çıkartıp işlem yapmam gerekiyor, fakat o da zor ve riskli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heavyrocker -- 28 Ağustos 2017; 2:12:9 >

• quote:

Hocam, şu an müsayit oldum. Çift bios çip derken, birisi yanlış yazılınca filan diğeri devreye girer her halde demek istemiştim.

Sizin verdiğiniz program daha iyi. Sanki gerçekten işlem yapıyormuş hissi veriyor. Fakat detect demeden, 25/26 SPI Flash, GIGADEVICE ve GD25Q64 seçeneğinde işlem yapınca sanırım yazma yapıyor. Bendeki programlarla da bu şekilde yazıyordum, ya da yazdığımı sanıyordum. Onayla deyince onaylayıyordu. Fakat çipi yerine taktığımda bilgisayar güç ışığı bile yanmıyordu. Çipi söküp okuttuğumda ise sanki işlem yapılmamış gibi boş oluyordu.
    Bu arada detect tuşuna basınca alttaki hatayı veriyor.

Sil dediğimde şu hatayı vermişti.

25/26 SPI Flash, GIGADEVICE ve GD25Q64 seçeneğinde çipi sildim, kontrol et tuşuna bastım ve oku dediğimde boş olduğu bilgisine vardım. Bunu farklı usb yuvalarına takarak da onayladım.

Şimdi bios yazmak istiyorum fakat, biosdepo bana iki dosya verdi. İlkini verdiler. Sonra orijinal bios dosyanızı yazdım deyip bir bios daha verdiler. Kodlamadan anlamam fakat grundig sitesindeki bios ile, orijinal yazdım dedikleri bios ilk satırları aynı başlıyor. Fakat ilk verdikleri bios satırı farklı başlıyor. Sizden ricam bu iki bios aynı mıdır?
    http://s6.dosya.tc/server10/w76uez/biosdepo2-JWMQ121.zip.html
    http://download.grundig.com/Download.Drivers/QUANTA%20JWM/JWMQ121.zip

Programcıyı çıkartıp başka usb slota taktım. Onda da boş olduğunu onayladı. Bu arada programcıya çipi bağlamak için gösterilen referans resimde, çipin 1 numaralı ayağı bende, resimde kırmızı ile işaretlediğim tarafta. Programın üstündeki resime göre bağlarsam programcı bilgisayar tarafından görülmüyor.

Eğer aynı ise bana ilk verdikleri bios dosyasını yazmak istiyorum. Çünkü, zaten grundig sitede kini yükleyince sorun çıkmıştı. Eğer aynı değilse bana verdikleri ikinci dosyayı yazmak isterim. Gerçi onu bir şekilde yazıp yerine monte ettim fakat bilgisayarda düzelme olmamıştı. Fakat program ve programcının gerekten işlem yaptığından emin değildim.
    Cevabınızı bekleyip, ona göre yazıp son kez yerine takmak istiyorum çipi. Bunda da sorunsuz monte edersem iyi olacak. Yoksa bir daha dediğim gibi ya bacak kopacak, ya da deforme olacak çip. Kelepçe de sürekli işlem yaptığımdan, sanırım ayaklara teması iyice gitti. Ayaklar deforme olduğundan tam oturmuyor. Çıkartıp işlem yapmam gerekiyor, fakat o da zor ve riskli.

Merhaba

İlk dosya.tc den olan ı yazmanız gerekiyor. Grunding sitesindekini yazamazsınız. Yazsanızda çalışmayacaktır.

Hocam yanlış anlamışsınız. Birisi grundig sitesinden indirip yanlış yazdığım bios. Diğeri ise biosdepo sitesinin 2. olarak gönderdiği dosya. Adres olarak verdiğim 2 dosyanın ilk satırları aynı başlıyor. Yani tahminimce aynı dosyalar. Siz bunların aynı olduğunu check etmenize imkan var mı? Ya da nasıl check edebilirim?
    Bios depo sitesi bir dosya daha gönderdi, daha doğrusu ilk dosya gönderdi. Eğer üst satırda bahsettiğim 2 dosya aynı ise, biosdepo sitesinin verdiği 2. dosya grundig sitesi ile aynı demektir. Yani dediğiniz gibi yüklemeye gerek yok. Sizden istediğim adresteki dosyalar aynı mıdır, kontrol edebilir miyiz?
  • quote:

Hocam yanlış anlamışsınız. Birisi grundig sitesinden indirip yanlış yazdığım bios. Diğeri ise biosdepo sitesinin 2. olarak gönderdiği dosya. Adres olarak verdiğim 2 dosyanın ilk satırları aynı başlıyor. Yani tahminimce aynı dosyalar. Siz bunların aynı olduğunu check etmenize imkan var mı? Ya da nasıl check edebilirim?
    Bios depo sitesi bir dosya daha gönderdi, daha doğrusu ilk dosya gönderdi. Eğer üst satırda bahsettiğim 2 dosya aynı ise, biosdepo sitesinin verdiği 2. dosya grundig sitesi ile aynı demektir. Yani dediğiniz gibi yüklemeye gerek yok. Sizden istediğim adresteki dosyalar aynı mıdır, kontrol edebilir miyiz?

Evet yanlış anlamışım.

2 dosya farklıdır. BİOS depo sitesi size komple bios dosyasını gönderir. Grunding sitesindeki ise sadece güncellenen kısımdaki bios dosyalarını içerir.

O yüzden iki dosyayı check edemezsiniz.

Şu an biosdeponun verdiği 2. dosyayı yazdım. Check ediyorum. Daha sonra grundig sitesinden aldığım biosu open ile açacağım. Sonra verify tuşuna basıp iki dosyanın aynı olup olmadığını anlamaya çalışacağım.
    Siz hangisini yükleyip, bios çipini yerine oturtmamı tavsiye edersiniz? Teşekkürler.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.