Şimdi Ara

hp dv6 1242 ram takviyesi yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
708
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar.. hp pav dv6 1242 et bilgisayarıma ram takviyesi yapmak istiyorum.aida 64 extreme de alabileceğim max ram özelliğine baktım ve anakartımın 1066mhz ddr3 ile uyumlu olduğu görünüyo..Fakat bildiğim kadarıyla bilgisayardaki ram' ler dd2 800mhz ve 200pin..Piyasada ise kingston - hi-level vs markalara baktığımda hep 204 pin olduklarını gördüm..sabahtan beri araştırıyorum PC8500 modüllü ramlerin bazılarında 200 bazılarında 204 pin yazıyor..Bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim..İstediğim özelliklerde ram var mı..? Ben mi bulamıyorum.? yoksa sitelerde mi hata var ? Eğer öyleyse ve bu özelliklerde(ddr3-1066mhz ve 200pin) ram yoksa alabileceğim en iyi ram hangisidir.?tavsiye edebileceğiniz ram var mı? Biraz fazla soru sordum sanırım ama gerçekten sabahtan beri araştırıyorum ve net bir bilgi bulamadım.. yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.. sanırım önceki mesajım başlık nedeniyle silinmiş..umarım tekrar yardımcı olabilirsiniz..

• vay anasını ya..koskoca donanımhaberde şu soruyu cevaplayacak bi vatandaş bulamadık yanii..çok enteresan..donanım haberde bile bulamadıysam artık başka biyerde de araştırmanın alemi yok sanırım..
  • 200 yazanlar masaüstü 204 pin yazanlar netbook ramidir.sonunda ayrıca sodimm yazar siz diyorsunuz ramler ddr2800 mhz program yanlış ölçmüştür.eğer ddr2 slot varsa sizde 1066 olmaz zaten en fazla 800mhz olur 1066 ramler ddr3 slota sahipler birde cpu-z programıyla ölçün gözden kaçmış olabilir yada görüldüğü kadarıyla düzgün anlatmamışsınız.ben bile fark edemedim göz gezdirirken gördüm arada böyle durumlar oluyor.dediğim programla ölçün memory ve spd bölümünün resmini buraya atın gerekli cevap verilir.dr2 olduğuna eminseniz bilgisayarınızda 2 slot var 2 tane ddr2 2gb'lik 800mhz ram alabilirsiniz ddr2 ramlerde 4gb olanlar yoktur.meselahttp://www.hepsiburada.com/Liste/hi-level-2gb-800mhz-ddr2-notebook-ram-hlv-sopc64002g/productDetails.aspx?productId=bd71871&categoryId=47http://www.hepsiburada.com/Liste/corsair-2gb-ddr2-800-mhz-notebook-memory-vs2gsds800d2/productDetails.aspx?productId=bd84232&categoryId=47 programla ölçün eğer ddr3 ama siz biliyorsunuz ddr2 slot ise ddr3 ram takılmaz ancak bu dediklerimi takabilirsiniz.araştırdığım kadarıyla ddr2 slot var 3gb ram'e sahipsin 1gb olanını çıkarıp 2gb 800mhz ram takılabilir fazla artıramazsın ama saçmalık ddr2 bilgisayara 2 slot koyuyorlar max bellek 8 gb destekleyebiliyor anakartın ama oraya kadar yükseltemezsin en fazla 4 yapılabilir.onuda tamamen kullanmak için 64 bit işletim sitemi kurun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cengaver53 -- 5 Nisan 2012; 1:56:00 >

• ddr2 800mhz ram alman lazım. Max:8gb ama tek modül 4gb ddr2 bulman biraz zor. aida64 te ddr3 yazıyorsa aldırma o çipsetin desteklediği ramlar.hp nedense ddr2 tercih etmiş. ddr2 ile 3 ün girişi farklı.ddr3 olmaz yani.
  • Arkadaşlar gerçekten öyle mi ? Bende şu sıralar Ram bakıyordum aynı bilgisayar bende de var, 2 tane 4 GB ddr3 1333mhz Ram almak istiyodum 8 Gb yapabilmek için. Hiç alıp denemedim olurmu olmaz mı diye ama alırken sorucaktım eğer olmazsa getirip iade edebilirmiyim diye. Anakart üzerinde;

2gb 400 Mhz Elpida
    1gb 400 Mhz Micron Technology

Ram bulunmakta, bu ramlar 200 pin mi 204 pin mi bilmiyorum. 4 GB ddr3 1333mhz 204pin Ram alcak olsam takılmaz mı Ram yuvasına. Şu anda Vatan bilgisayarda falan olan Ram'ler hep 204 pin...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.