Şimdi Ara

HP dv6650 mi - Toshiba A200-1ah mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
2.732
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar acil tavsiyeye ihtiyacım var. laptop u daha çok video-resim işleme, corel, photoshop, premier tarzı programlar da kullanmak için alıcam. daha önce araştırdığım kadarıyla asus fcsv, acer 5920g ve toshiba a200 1ah yi beğenmişitim. fakat bugün bikaç yere gittim ve vatan bilgisayar dahil olmak üzere hiçbir yerde asus ve acer bulamadım. ne zaman gelceğini de bilmiyorlar.

aslına bakarsanız içlerinden özellikleri en iyi olanı bana göre acer fakat onun gelmesi zor çok siparişi varmış.

bugün vatana gittiğimde kafam iyice karıştı. toshibaya bakarken ve tam da aklıma yatmışken, benim hiç aklımda olmamasına rağmen adam aynı fiyatlı hp dv6650 modelini gösterdi. yeni geldiğini söyledi ve çok methetti... bana göre bi tek ekran kartı sorunu var diğer özellikleri çok iyi gibi. görünüşü de hoşuma gitti. ekstra olarak parmak izi okuyucu, hdmi çıkışı var.

HP dv6650 mi - Toshiba A200-1ah mi?

HP GY439EA DV6650 C2D T7500 2.2GHz 2GB 250GB 15.4" Notebook
    *Aile Pavilion DV6650ET *İşlemci Cinsi Intel Core 2 Duo mobile processor *İşlemci Hızı ( MHZ) T7500 - 2.20 GHz, ( 4 MB L2 cache, 800 MHZ FSB ) *Ön Bellek 2048 kb *Bellek (MB) 2.048 MB (2X.1024 MB) 667 Mhz DDR2 RAM *Maksimum Bellek ( MB) 2048 MB DDR SDRAM (533mhz) *Sabit Disk ( GB) 250 GB (4.200 rpm) S-ATA *Ekran Boyu ( Inch) 15.4" *Ekran Tipi TFT WXGA (PARLAK) *Ekran Çözünürlüğü 1280 dpi x 800 dpi *Disket Sürücü Yok *Optik Sürücü DVD-R Xip 0 W (+/-) *Ekran Kartı N Vidia Geforce 8400GS Max 895MB *Ses Kartı 3B sound Blaster Pro 16 bit *Faks Modem 56K *Network Kartı 10/100 Mb Onboard *Klavye Q Türkçe *Mouse Touch Pad *Pil Tipi - Ömrü 6 Hücreli *Ağırlık (kg) 2.9 kg *Wireless 802.11a/b/g *Bluetooth Var * Parmak izi* İşletim Sistemi Vista Home Basic *Kamera ENTEGRE *Kızıl Ötesi YOK *Ek Ozellikler 5-1 Kart Okuyucu

arkadaşlar bu makinayı kullanan ya da görüşü olan var mı? ya toshiba ya da hp almayı düşünüyorum.
    yardımcı olursanız sevinirim. çabuk karar vermem gerekiyor..

toshiba yı zaten bilirsiniz ama yine de koyiyim.

Toshiba Satellite A200-1AH T7300 2Ghz 2GB 160GB 15.4" Notebook
    * Intel® Core2 Duo T7300(2.0 GHz, 4 MB L2 cache, 800 MHZ FSB) * Microsoft® Windows® Vista Home Premium Edition Türkçe / İngilizce * 2,048 MB (1,024+1,024) DDR2 Ram - max. 4,096 MB * 160 GB (5.400 rpm) Seri ATA HDD * 15.4 Toshiba TruBrite® WXGA TFT ekran (1,280 x 800 çözünürlük) * ATI MOBILITY RADEON HD2600 HyperMemory teknolojili, 256 MB yerleşik, * DVD Super Multi (DVD±R/RW, DVD-RAM) çift katmanlı sürücü * Toshiba Bass özelliği geliştiril Xip 0 miş ses sistemi, stereo hoparlörler * 5’i birarada Bridge Media Yuvası 4 x USB 2.0, i.LINK® (IEEE 1394), TV * Wireless LAN (802.11a/b/g/Draft-N network desteği), Bluetooth 2.0 EDR * 56K modem, Ethernet LAN 10/100 * Li-Ion pil, 2.5 saate kadar pil ömrü * Entegre 1.3 Mp video kamera (VoIP), Entegre mikrofon (VoIP), HD Audio, * 2.7 kg

ekran kartı beni çok fazla etkiler mi?(video resim işleme için)(Toshiba seçimi için soru)
    ya da T7300-7500 çok farkeder mi?(Hp seçimi için soru)
    fiyatlar aynı olduğu için toshiba mı hp mi desem ne dersiniz?

şimdiden sağolun...

Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pentiyum IV -- 16 Ekim 2007; 1:14:40 >

• bence toshiba özellik bakımından daha yi hattaekran kartı farkları çok aynı paraya olması vede ekran kartı değmez derim hp ye...ama bende dün izmirde bornova bu ikea nın ordaki bilgisayarcılara gttim toshibanın kasa filan iyi klavye abi iğrenc desem yeri açıkçası ama zevkler tartışılmaz o yüzden bence ilk toshibaya bak görünüş hoşuna gidersen kesinlikle onu al..ama gitmezse hp alırsın bu arada bende o ayar alıcam şuan aceri bekliyorum acer bölümünde dtklara girmeye başlıyo diye haber çıktı bence acer bekle onu al ikisindende özellik vede görünüş bakımından güzel..yardımcı olmuşsam ne mutlu bana
  • tıklacafe yardımın için teşekkürler. zaten aynı para olması işi zorlaştırıyo. birisi daha ucuz olsa hemen onu alcam. bana sorarsan toshibanın klavyesi kötü görünebilir ama basışı flan çok hoşuma gitti. ilk başta bana da iğrenç gelmişti kullanınca farkı anladım. çok fazla ses çıkarmıyor ve hızlı.

hp nin genel görünümü gözüme daha hoş geldi ama tabiki görünüş herşey değil. parmak izi okuyucusu ve hdmi çıkışı olması bi avantaj. öte yandan toshibanın hd2600 le attığı fark kapatılamaz. belki harddisk telafi edilebilir ama harici ekran kartı işi pek hoş olmaz. o yüzden uzun ömürlü olsun istiyorum. ayrıca sistem özelliklerine bakınca toshibanın daha dengeli olduğunu gördüm.

iki laptop u ya da birini kullanan arkadaşları bekliyorum.

hadi toshiba a200 cüler, hp dv6000 ciler nerdesiniz?:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pentiyum IV -- 16 Ekim 2007; 0:50:36 >

• Kullandığınız programlar ki özellikle de video programları bol bol sabit disk de kullanacaklar ve 4200rpm darboğaz oluşturacak, sabit disk için 5400rpm'nin altına düşmemenizi öneririm ;)
  • Kesinlikle 4200 RPM alma HP hiç alma

Biraz araştırırsan sazanlayarak HP alıp da 100lerce HP mağduru arasına katılmadığın için şükredersin. Ben de bir HP mağduruyum. Şükür ki paramı geri alabildim de Toshibayı aldım. Bir daha HP standının yakınına bile gitmem.

Ayrıca HP'nin ekran kartı Toshibaya göre çok kötü, HDD'si yavaş (video işleme yaparken çok kasar), yine de seçim senin. Bazıları beni HP antipropagandası yaptığım için kötü yönde eleştiriyorlar. Ama ben sadece yaşadıklarımı ve kişisel tecrübelerimi söylüyorum.

Daha aydınlatıcı olmak adına: Bende de yukarıdaki HPnin aynı kasasından vardı. (6148eu) Başıma gelen sorunlara bakın:
    1- Ekranın yarısı kararmaya başladı ara ara
    2- Hoparlörlerde ses gidip gelmeye başladı
    3- Ses tamamen kesildi, power tuşu basmamaya başladı
    4- Wireless gidip gelmeye başladı

Bu sorunların hepsi 4-5 aylık bir dönemde gerçekleşti. Ne kadar sabrettim inanamazsınız. Ekran karardı sorun etmedim. Hoparlörler bozuldu, küçük harici hoparlörler aldım devam ettim kullanmaya. Power tuşu bozuldu, Quickplay tuşlarıyla açtım bilgisayarı. Sırf teknis servise gönderip de sürünmemek için. Wireless da gitmeye başlayınca sabrım taştı ama. Zaten okullar da kapanmıştı hemen yolladım teknik servise ki yeni eğitim-öğretim dönemi başlamadan geri dönsün teknik servisten diye. Ama yetişmedi :S 60 gün sonra aldım paramı geriye. Şimdi de kampanyadan Toshiba istedim ancak bu hafta gelecek labaratuarda sürünüyorum bilgisayarsız

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Dell G15 mi Hp Victus mu?
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.