Şimdi Ara

HP G62-b01et Ekran kartı sorunu... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
12.826
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • hp sitesinden driverları yükleyip aynı problemi yaşayan arkadaşlar. ( ati driver yükledikten sonra siyah ekranda kalıyorsa ) Ati ekran kartınızla ilgili sıkıntınız var demektir. aynı sorunu bende yaşadım denemediğim driver kalmadı.bu modellerin ısınma sorunu var eğer düzenli şekilde fan temizliği yapılmazsa ati ekran kartında ısınmadan kaynaklı bu sıkıntı yaşanıyor.elinizden geliyorsa anakartı söküp ısıtıp bir süre daha devam edebilirsiniz. yoksa bga işi yapan bir arkadaşa götürmeniz gerekecektir . ya değişecek yada ısıtılacak. ısıtma ile değiştirme arasında fiyat farkı olacaktır. ben ısıtma yolunu seçtim ve driverları yükledim sorunsuz şekilde açıldı. hayırlı forumlar.
  • Merhaba,

HP sitesindekiler eski tarihli sürücülerdir. AMD Mobility Readon HD ekran kartı ve tümleşik intel ekran kartı bulunmakta bu iki ekran kartı sistem yanlış kurulduğunda siyah ekran hatasına neden olmaktadır. sisteminden en iyi performansı almak için en güncel sürücüleri kurmalısın.

çözümü :

1. Öncelikle Windows 8.1 update 1 işletim sistemini laptopunuza temiz bir format ile kurun.
    2. Kurulumu tamamlarken hızlı ayarları kullan seçeneği geldiğinde bu seçeneği seçmeyin
    3. Özel ayarları kullanı seçin ve Windows update ile beraber Windows sürücülerini otamatik olarak yükle seçeneklerini kapatın
    4. denetim masasını açın arama kutusuna windows update yazın. güncelleştirmeleri denetleyin.
    5. güncelleştirmeler den yalnızca intel sürücüsünü kurun. Kesinlikle amd sürücüsünü kurmayın ati güncelleştirmesini gizleyin.(win update kurarsa siyah ekran hatası verir)
    6. ati nin sitesinden ekran kartı modelinizi yazıp en güncel sürücüyü indirin yada AMD Driver Autodetect kullanın
    7. işlem başarıyla tamamlanırsa siyah ekran hatası almazsınız kendim bizat kullanıyorum slim driver yükleyerek kalan sürücüleride güncelleyin.
    8. eğer durduk yere update otomatik olarak ati sürücüsünü yüklerse siyah ekranda kalırsınız çözümü ise basittir. bilgisayarı ağ desteği ile güvenli modda başlatın aygıt yöneticisinden atiyi kaldırınhttp://www.wagnardmobile.com/DDU/ bu linkten Display Driver Uninstaller programını indirin program ile sadece ati sürücüsünü temizleyin sistemi yeniden başlatın internet bağlantısını kesin ve indirmiş olduğunuz ati sürücüsünü yükleyin sorun çözülecektir.

sonuç en güncel işletim sistemi ve sürücülerini sorunsuz şekilde çalıştırabileceksiniz kalan sürücüler için slim driver veya driver pack solution öneririm

• quote:

Orijinalden alıntı: İzleVeÖğren

Merhaba,

HP sitesindekiler eski tarihli sürücülerdir. AMD Mobility Readon HD ekran kartı ve tümleşik intel ekran kartı bulunmakta bu iki ekran kartı sistem yanlış kurulduğunda siyah ekran hatasına neden olmaktadır. sisteminden en iyi performansı almak için en güncel sürücüleri kurmalısın.

çözümü :

1. Öncelikle Windows 8.1 update 1 işletim sistemini laptopunuza temiz bir format ile kurun.
    2. Kurulumu tamamlarken hızlı ayarları kullan seçeneği geldiğinde bu seçeneği seçmeyin
    3. Özel ayarları kullanı seçin ve Windows update ile beraber Windows sürücülerini otamatik olarak yükle seçeneklerini kapatın
    4. denetim masasını açın arama kutusuna windows update yazın. güncelleştirmeleri denetleyin.
    5. güncelleştirmeler den yalnızca intel sürücüsünü kurun. Kesinlikle amd sürücüsünü kurmayın ati güncelleştirmesini gizleyin.(win update kurarsa siyah ekran hatası verir)
    6. ati nin sitesinden ekran kartı modelinizi yazıp en güncel sürücüyü indirin yada AMD Driver Autodetect kullanın
    7. işlem başarıyla tamamlanırsa siyah ekran hatası almazsınız kendim bizat kullanıyorum slim driver yükleyerek kalan sürücüleride güncelleyin.
    8. eğer durduk yere update otomatik olarak ati sürücüsünü yüklerse siyah ekranda kalırsınız çözümü ise basittir. bilgisayarı ağ desteği ile güvenli modda başlatın aygıt yöneticisinden atiyi kaldırınhttp://www.wagnardmobile.com/DDU/ bu linkten Display Driver Uninstaller programını indirin program ile sadece ati sürücüsünü temizleyin sistemi yeniden başlatın internet bağlantısını kesin ve indirmiş olduğunuz ati sürücüsünü yükleyin sorun çözülecektir.

sonuç en güncel işletim sistemi ve sürücülerini sorunsuz şekilde çalıştırabileceksiniz kalan sürücüler için slim driver veya driver pack solution öneririm

amd kart aktifken ekran parlaklığı ayarlanabiliyor mu?
    bilgisayar uykudan uyandırıldığında siyah ekranda kalıyor mu?

bende bu sorunlar vardı mecburen hp nin 4 yıl önce çıkardığı ati sürücüsüne geri dönmek zorunda kaldım. şu anda tam 4 yıl önceki sürücüyü kullanıyorum.

• hardcrss kullanıcısına yanıt
    1- Yüksek performanslı grafik kartı üzerinde parlaklık ayarlanması üzerinde çalışıyolar regeditteki futuretextcontrol değerindeki bir hatadan ötürüymüş bunun tam çözümü araştırılıyor altanatif bir çözüm yolu mevcut ama değiştirilebilir grafikleri yapılandırdan güç tasarruflu GPU ya geçiş yapıp ekran parlaklığını ayarlıyabiliyorsunuz parlaklık ayarından sonra tekrar yüksek performansa geçince ayarınız aynı kalıyor.

2-uyku modundan çıkarken siyah ekran hatası alınması yeni sürücülerde olmuyor ama bu bazen bios update gerektiriyor biosunu güncelle eğer sorun olursa denemeden bilemeyiz sorun olcağını bu sorunu yaşamayada bilirsin

4 yıl öncenn driverını ufak tefek sorunlardan ötürü kullanırsan bilgisayarının performansını çöpe atmış olursun yeni çıkan hiç bir oyunu kasmadan oynayamazsın
  • quote:

1- Yüksek performanslı grafik kartı üzerinde parlaklık ayarlanması üzerinde çalışıyolar regeditteki futuretextcontrol değerindeki bir hatadan ötürüymüş bunun tam çözümü araştırılıyor altanatif bir çözüm yolu mevcut ama değiştirilebilir grafikleri yapılandırdan güç tasarruflu GPU ya geçiş yapıp ekran parlaklığını ayarlıyabiliyorsunuz parlaklık ayarından sonra tekrar yüksek performansa geçince ayarınız aynı kalıyor.

2-uyku modundan çıkarken siyah ekran hatası alınması yeni sürücülerde olmuyor ama bu bazen bios update gerektiriyor biosunu güncelle eğer sorun olursa denemeden bilemeyiz sorun olcağını bu sorunu yaşamayada bilirsin

4 yıl öncenn driverını ufak tefek sorunlardan ötürü kullanırsan bilgisayarının performansını çöpe atmış olursun yeni çıkan hiç bir oyunu kasmadan oynayamazsın

zaten bir daha hp alırsam iki olsun. bizi 4 yıl öncesinin sürücüsüne mahkum ediyor. adam gibi bios güncellese böyle sorunlar olmayacak. daha düne gelene kadar amd sürücüler yüklenmiyordu, çünkü amd kartı tanımlayamıyordu. allahtan amd olaya el attı son sürücülerinde artık amd kartı görüyor ama onlarında parlaklık ve uyku sorunlar var.

zaten oyun oynamıyorum ama sadece kartı daha iyi yönetsin yeter benim için.

Video kalite farkıda oluyor yeni sürücülerde video renk kalite ayarları var çok daha kaliteli hd video izlenebiliyor. PowerDVD 14 Ultra programı ile beraber amd kartı iyi çalışıyor
  • quote:

Video kalite farkıda oluyor yeni sürücülerde video renk kalite ayarları var çok daha kaliteli hd video izlenebiliyor. PowerDVD 14 Ultra programı ile beraber amd kartı iyi çalışıyor

bu çift ekran teknolojisi bence duvara tosladı. hiç olmasa daha iyiydi, en azından şimdi güncel sürücü kullanıyor olurduk.
    Gelişme aşamasında olduğu için bir takım sorunlar yaşanıyor ama iyi bir teknoloji. zaten artık değiştirilebilir sistemler sabit mod değiller dinamik mod oldular daha sorunsuz olmaya başladılar. kendimde çevre mühendisiyim bu nedenle güç tasarufunun sağlandığı bu sistemlerin gelişmesini destekliyorum

sabit mod ile dinamik mod arası fark :
    http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/document?cc=tr&lc=tr&dlc=tr&docname=c03051926
  • İzleVeÖğren İ kullanıcısına yanıt
    Dediğiniz yöntemde işe yaramadı.Gene siyah ekran.
  • Nu.D.38 kullanıcısına yanıt
    çok özel durumlarda sadece offical ati sürücüsü çalışmayabiliyor o modelleredehttp://leshcatlabs.net/ destek veriyor

http://leshcatlabs.net/ siteden uygun sürücüyü yükleyin

eğer yine çalışmazsa

http://leshcatlabs.net/forums/

bu foruma üye olup sorununu yazarsan teknik destekleri aynı gün içinde cevap verirler. teamwiervieden bağlanıp sorununu çözerler

• Sorununuz aşırı ısınmadan ve yüksek çözünürlük isteyen program oyun vb kullandığınızdan kaynaklı bga chıpset"ten kaynaklanıyor çözüm yetkili servis veya güvendiğiniz bir teknik servis.
  • Maalesef bizim forumda gerekli bilgi yok bu konu ile alakalı.

https://www.technopat.net/sosyal/konu/hp-g62-b01et-sogutma-calismasi.197765/

Buradan yapılması gereken işlemleri bulabilirsiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.