biliyorum bu konu hakkında cok konu acıldı ama net bir cevap bulamadım. bilgisayarı ttnetin kampanyasından aldım. ilk aldıgım da doğal olarak sorunum yoktur. oyunları rahat oynuyordum falan. ama home basic ile geliyor bazı kulllandıgım programlar profesional istiyor. bir süre kullandım (1 - 1,5) sonra formatladım ultimate kurdum. formattan sonra daha ilk gün aşırı ısınmadan kapandı tabi ozmanlar yutta kalıyorum yatak üstlerinde çarşaf kapatıyodur gözneklerini hava almıyordur diye mantık güttüm. ama sonralı baktım ki çarşafla cok alakalı değil bu bilgisayar hakikaten ısnıyor. formattan sonramı sorun cıktı yoksa fan tozla doldu da formata mı denk geldi bu olay bilmiyorum ama son birkaç gündür beni deli ediyor. geçen hafta soğutucu aldım ve ( sogutucunun kendine hayrı yok) assasins creed oynarken kapandı. soğutucu varken nasıl olur dedim bir baktım ne göreyim. sogutu bilgisayarı sogutucagına bilgisayar sogutucuyu ısıtmış. aşırı bir ısınma son günlerde iyice işin suyunu cıkardı.
şimdi benim sorum bu bilgisayar 2013 yılına kadar garantili. ben bunun içini açıp fanını kurcalasam bir temizlesem garatisi gider falan diye bazı söylentiler var bu doğrumudur. zaten bildiğim kadarıyla bu bakım temizleme olayı garanti kapsamına girmiyor sanırım. servise yollasam kimbilir kaç günde geri gelir. ramazan da bilgisayarsız kalmak istemiyorum. bazı konularda " kompresör tutun saç kurutma makinası tutun / tutmayın zararlı " gibi yorumlar yapılmış. eğer laptopun kapagını acınca garanti dışı kalıyorsa açmadan müdehale edebileciğim seçeneklerim varmı ben bu olaydan nasıl kurtulurum.
Bilgisayarı açarsan garanti gider tamamen ! Bakım garantiye girmiyor yalnız gönderirsen ücrek karşılığı yaptıra bilirsin. Saç kurutma makinasını kesinlikle tavsiye etmiyorum içindeki tozları dağıtırsın zaten yapa bileceğinde havayı soğutucu fanından vermek olur o da bilgisayar için Sağlıklı olmaz. Açmadan müdahale edemezsin ama Fanlar tozlanmış Soğutucu tozlanmış gibi geliyor.
quote:
Orijinalden alıntı: MultiHunter
Bilgisayarı açarsan garanti gider tamamen ! Bakım garantiye girmiyor yalnız gönderirsen ücrek karşılığı yaptıra bilirsin. Saç kurutma makinasını kesinlikle tavsiye etmiyorum içindeki tozları dağıtırsın zaten yapa bileceğinde havayı soğutucu fanından vermek olur o da bilgisayar için Sağlıklı olmaz. Açmadan müdahale edemezsin ama Fanlar tozlanmış Soğutucu tozlanmış gibi geliyor.
bakım söz konusu deil burda ısınma var sonuçta garanti kabul edecektir
quote:
Orijinalden alıntı: Can_R6
quote:
Orijinalden alıntı: MultiHunter
bakım söz konusu deil burda ısınma var sonuçta garanti kabul edecektir
Benim laptopımı Özensiz kullanıdğımdan fanları tozlanmış diye kabul etmediler bakım yapa bileceklerini söylediler ısınma zaten bundan kaynaklanıyor.
Garantisi varsa sakın cihazı açmayın! Açıldığında ürün garanti kapsamından çıkıyor! Servise yollamanız en iyisi olacaktır. Birde düz olmayan zeminlerde notebook asla kullanmayın.
son gelişmeler; hp servisini aradım telefondaki arkadaş "sp52190.exe" şu programı indirmemi söyledi. sanırım bu bios güncellmesiydi. ardında kayıt falan oluşturdu ve sizinde dediğiniz gibi kapağı açarsan garanti sıkıntı cıkarır dedi ve kapagı acmadan size yardımcı olucam deyip. süpürgeyi 5 dakkika hava cıkış yerine tutmamı söyledi. yarın beni arayacagını sorun devam ederse ilgilenecekleri bildirdi. şimdi dediklerini yaptım. hava cıkış yerinden toz cıktıgını göremedim ama havayı içine aldıgı kısımdan fandan bir öbek toz alabildim :D işlem sırasında kapak buz gibi oldu bu yuzumu gulduren bir olaydı. şimdi bir kaç oyun acıp deniyeceğim sonuç nedir?
not: sabah kalktıgımda laptopın latından bir kaç vidayla kücük bir kapagın acılmış oldugnu gördüm. babam miniik bir operasyon denemiş başarılı olamayınca acmadan geri kapamış. bu durumunda garantide sıkıntı cıkaracagını söyledi arkadaş.
Belli olmuyorsa garanti kağıdı yırtılmamışsa sorun yok
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme