Şimdi Ara

Hp g62 laptobum kendi kendine kapanıyor.Sorunun kaynağını bulamıyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.099
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hp g62 laptobum bazen keni kendine kapanıyor bazende açılırken 1-4sn arasında kapanıyor.Saç kurutma makinesiyle pc çalıştırabiliyordum 1haftadır.Fakat bu yöntemde artık iş görmemeye başladı.Yaklaşık 1.5 ay önce şarj aletini çekince mavi ekran hatası alıyordum ve pc kapanıyordu.Yaklaşık 1hafta önce pc güç düğmesine bastığımda şarj boşlugundaki led yanıp sönüyordu.Ben sorunun bataryadan olduğunu düşünüyorum.Bilgili arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var.Şimdiden teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Chipset arızası var dostum ama ara ara görüntü alabildiğine gore sadece reball işlemi ile düzelecek. Maliyet takriben 150-200 arasında.

• Batarya alsam düzelebilirmi yada termal macunu felan yenilesem boşa batarya almayım 120tl yerine 150 veriyim.Batarya orjinaldi daha önceden tekrar aldım en son değiştirmeyeli 3.5 - 4 sene oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nasri32 -- 9 Eylül 2015; 1:44:35 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • galiba sorun bataryadan bilgisayarı açarken bu hatayı aldım

HP Battery Alert
    The system has detected the storage capacity of the battery stated below to be very low.
    For optimal performance, this battery may need to be replaced.
    Primary (internal) Battery (601)
    ENTER - Continue Startup
  • http://2.bp.blogspot.com/-FSYxrD6lUfA/Vo7iWikSImI/AAAAAAAAASw/PivSkUyP0q8/s1600/DSC_0078.JPG

kesinlikle kırmızı ile gösterilen yerdedir problem. bu bölgede termal pad var fakat ben bol miktarda termal macun sürerek sorunu çözdüm.

sorun açılırken kapanma veya soğuk ortamlarda açılıp zorlayınca kapanmasıydı. bu tip problemi olanlar kesinlikle sonuç alırsınız.

özellikle içini temizleyen termal macununu değiştirdikten sonra bu problemi yaşayanlar için..
  • Arkadaşımda AMD kartlı bu HP laptop tan vardı. Temizlik için soktuğum zaman içi çok pisti. Şöyle ki ilk başta gayet temiz gözüküyor ama fanı bakırdan ayırın, içinde tozların sünger haline geldiğini göreceksiniz. Bunun yanısıra macun yenileme yapmıştım ve on board ekran kartı üzerindeki termal pedi de biraz macunladim. Ardından bu şikayette azalma oldu ama bitmiyor. Ben sebebi ısınma olarak gördüm açıkçası. Bunun bir sonraki adımı da AMD kartın yanması ve bilgisayarın sadece ön board Intel kart ile çalışması oluyor bilginiz olsun.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • muzo.muco kullanıcısına yanıt
    2 sene önce gidip yaptırdığımda sorun ekran kartında çıkmıştı. 2 kere falan ekran kartı yandı, 5 kere falan tamirciye gitti. Sorunların büyük kısmı ısınmadan ve tozdan oluyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.