Şimdi Ara

HP IPAQ 316

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
805
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • on-line piyasada araştırma yaparken bu ürünü (HP IPAQ 316) gördüm. ancak merak ettiğim buna hangi haritaları yükleyebilirim? ve nasıl yaparım? Lütfen yardım. Hangi cihazı alacağıma karar vermeden önce tereddütlerimi gidermek istiyorum.

• Benzer bir soruda ben soracağım. Bir arkadaşım bana amerikadan ipaq310 almış. sanırım bu 300 serisi cihazların numaralarındaki farklılıklar (310 316 318 vs) kullanılabildikleri bölgelere göre değişiyor. 316 Türkiyrde kullanılıyor. Benim merak ettiğim konularda hemen hemen aynı, navigasyon yazılımı nedir, hangi haritalar yüklenebilir vs vs. ancak hiç anlayamadığım bir iki konu var. İşletim sistemi olarak Windows CE 5.0 yüklü olduğu yazıyor spec.lerinde, internet'te bir iki resim gördüm 316 ya da 314'tü sanırım, taskbar'ıyla start menüsüyle falan gerçekten windows gibi duruyordu, ancak bendeki cihazda windows yüklü olduğunu gösteren hiçbir belirti yok, tamamen kendi menüleri, kendi arayüzü..

Sonra bir de ipaq\os\config\sys.txt diye bir dosya var. bunun içinde ";autostart igo" diye bir satır var. bu cihazımda navigasyon programı olarak igo yüklü anlamına mı geliyor.

Biraz araştırdım ancak pek işe yarar kaynak bulamadım, yol gösterebilirseniz çok mutlu olurum.

• Merhabalar,

İnternette araştırma yaparken bu cihaz benim de dikkatimi çekti. Özellikle ARM11 Çift Çekirdekli İşlemci 600 MHz LİK işlemcisi dikkat çekici.http://www.navigasyon.net/hp+ipaq+316_navigasyon_sistemi-51.html linkinde belirtildiği üzere üzerinde yazılım olarak I go 8 yazılımı harita olarakda basarsoft datası yüklü. Ancak bu yazılımlar Hp nin orjinalindemi böyleydi yoksa sonradan mı yüklenmiş onu anlayamadım. Bunun için HP istanbul müşteri hizmetlerini aradım ama onlar da pek bilgi veremediler.
  • All in one dedikleri bir PNA.
    HP ismini gorup hemen baliklama dalmamak lazim.

Artik devir genis ekran ve Bluetooth lu modelleri bile gecti Kamerali GPS bilgileri icinde fotolu PNA lara geldi.

Benim onerimse artik alinacak aletler en azindan genis ekran, 4.3 olmali ve mutlaka BT bulunmali.

Anladigim kadari (ile resmi biraz yaniltsa da) ozelliklerine bakarsan hem genis ekran hem de BT li imis bu alet.

Yine de arastirdim ve begendim alacagim diyenler icin

Onceden bilinmesi gerekenler?

Aletin arkasinda kim var? HP Turkiye mi?
    IGO8 yuklu diyorsunuz, Lisansli mi? demo mu? sureli mi?
    IGO8 yazilimi icin genis ekran daha mi uygun olurdu?
    Harita ve yazilim update sartlari nedir?
    Acaba bu fiatin altinda baska alternatif urunler var mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sas_sas -- 31 Mayıs 2008; 12:22:52 >
  • Fiyatı aslında çok uygun, 720 TLye gördüm.

600mhz işlemci hızı cazip bence. Ama istediğimiz navigasyon yazlımını yüklemeye müsait mi bakalım. Eğer PPC gibi kullanılıyorsa bence cazip. Eğer bilen varsa, bizi de bilgilendirirse sevinirim.

Bu arada, dramatik bir şekilde, amazon.com da v310 haliyle sadece 270 USD= 324 TL bu cihaz. Hatırlayın gümrük vergisi ve KDV hesabını. Amazon.de de 316 v var ama gönderilmiyor Türkiye'ye.
  • Bu cihaz daha öncede dikkatimi çekmişti. En önemli özelliği 800 x 480 gibi oldukça yüksek olan çözünürlüğü. İşlemci de iyi. youtube üzerindeki testlerde IGO8 yüklü değildi. IGO8 yüklendiğine göre başka yazımlarda yüklenebilmeli. Ben de bizzat kullanan birinin yorumlarını bekliyorum.
  • HP IPAQ 300 serisinden kullanan yok mu hala .?
  • merhaba
    yabanciyim, turkcem iyi diil
    bende ipaq 310 var
    turkiye haritesi ariyorum, var mi acaba
    nerde, ne kadar
    igo haritalari yukliyebilirmiyim,
    please help
    thank you
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.