Şimdi Ara

HP laptop bios hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.407
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

bugün HP marka dizüstü bilgisayar aldım,bios menüsüne f10 tuşu ile ulaştım fakat biosu kısıtlı gibi gözüküyor birçok özellik yok,sadece bir bios karşıma cıktı.Onboard ekran kartını tamamen devre dışı bırakmak istiyorum ama birtürlü beceremedim.İnternette araştırmalar yaptım ama maalesef işe yarar pek bir şey bulamadım.Onboardı kaldırmak istememin sebebi,Yenileme hızı 60 heartz gözüküyor,Ve 60 heartz gözlere pek iyi gelmiyor,göz hastalığımda olduğundan problem olabileceğini düşündüm.Diğer Harici ekran kartını aktifleştirebilirsem,onda yenileme sıklığı 85 ve üzeridir en az,ama nasıl aktifleştiricem onu bilmiyorum.

İşletim sistemi Win8

Hp pavilion g6-2305st marka laptop.

Edit : Ayrıca biosta turboboost ile ilgilide bir şey yok.Kaç yıldır pc kullanıyorum böyle bios görmedim ben.hiçbirşey yok.İ5 işlemcilerde turboboost özelliği mevcut ama biosta yok.Sanırım bios güncellemesi falan gerekiyor ama nasıl yapılıyor bilgim hiç yok

Ayrıca söz konusu biostan resimler,Biraz önce HP'ninsitesinden güncel bios indirip yükledim,fakat yine kısıtlı gibi gözüküyor. : S

HP laptop bios hakkında

HP laptop bios hakkında

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aragon5353 -- 28 Temmuz 2013; 10:24:41 >

• arkadaşlar güncel,yardımcı olurmusunuz ?
  • Ben sana nacizane fikirlerimi aktarıyım, bilen arkadaşlar da yardımcı olacaktır elbette, çift ekran kartlı notebook modelleri enerji tasarrufu için yapılmıştır ve grafik zorlayacak programlar olmadıkça onboard çalışır. Olur da onboardu pasif bırakabildiniz, o zaman da 60 hzi değiştiremeyeceğinizi düşünyorum çünkü o ekran özelliği ile alakalıdır. Ve genelinin standardı 60hzdir. Umarım başarırsınız.
  • hmm ,anladım.yani yapacak birşey yok gibi gözüküyor.peki bios ne olacak neden kısıtlı benim bios
  • Bios resmi eklendi,güncel

Ayrıca güncelleme yaptım,biosu yeni bir sürüm yaptım fakat yine bios kısıtlı gibi duruyor.sanırım HP marka laptopların biosları kısıtlı : S
  • Sadece seninki değil benimki de kısıtlı, notebookların genel sorunu sanırım, çaresini bulamadım daha ben
  • anladım..

Arkadaşlar yardımcı olabilecek biri yokmu.Bios neden böyle
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aragon5353

Merhabalar,

bugün HP marka dizüstü bilgisayar aldım,bios menüsüne f10 tuşu ile ulaştım fakat biosu kısıtlı gibi gözüküyor birçok özellik yok,sadece bir bios karşıma cıktı.Onboard ekran kartını tamamen devre dışı bırakmak istiyorum ama birtürlü beceremedim.İnternette araştırmalar yaptım ama maalesef işe yarar pek bir şey bulamadım.Onboardı kaldırmak istememin sebebi,Yenileme hızı 60 heartz gözüküyor,Ve 60 heartz gözlere pek iyi gelmiyor,göz hastalığımda olduğundan problem olabileceğini düşündüm.Diğer Harici ekran kartını aktifleştirebilirsem,onda yenileme sıklığı 85 ve üzeridir en az,ama nasıl aktifleştiricem onu bilmiyorum.

İşletim sistemi Win8

Hp pavilion g6-2305st marka laptop.

Edit : Ayrıca biosta turboboost ile ilgilide bir şey yok.Kaç yıldır pc kullanıyorum böyle bios görmedim ben.hiçbirşey yok.İ5 işlemcilerde turboboost özelliği mevcut ama biosta yok.Sanırım bios güncellemesi falan gerekiyor ama nasıl yapılıyor bilgim hiç yok

Ayrıca söz konusu biostan resimler,Biraz önce HP'ninsitesinden güncel bios indirip yükledim,fakat yine kısıtlı gibi gözüküyor. : S

quote:

Onboard ekran kartını tamamen devre dışı bırakmak istiyorum ama birtürlü beceremedim.İnternette araştırmalar yaptım ama maalesef işe yarar pek bir şey bulamadım.Onboardı kaldırmak istememin sebebi,Yenileme hızı 60 heartz gözüküyor,Ve 60 heartz gözlere pek iyi gelmiyor,göz hastalığımda olduğundan problem olabileceğini düşündüm.Diğer Harici ekran kartını aktifleştirebilirsem,onda yenileme sıklığı 85 ve üzeridir en az,ama nasıl aktifleştiricem onu bilmiyorum.

Anlamıyorum ki ne içiyorsunuz da bu ilginç tespitleri yapabiliyorsunuz? Son dönemde forumda ilginç postlar atılıyor okurken diyorum herkeste ne fantazi var
    :)

Gelelim sorununuza, ilk önce kullandığınız notebook olan g6-2305st serisinde maalesef Intel Vga devredışı bırakma seçeneği biosta yok.
    Ardından 60 hrz demişsiniz eğer notebook ekranında kullanacaksanız zaten lcd ve led screen de (çok eski modeller hariç) hz hiçbir önemi yoktur. 60 hz de yapsan 80 hz de yapsan sonuç aynıdır

• quote:

Orijinalden alıntı: fatalmind

quote:

Onboard ekran kartını tamamen devre dışı bırakmak istiyorum ama birtürlü beceremedim.İnternette araştırmalar yaptım ama maalesef işe yarar pek bir şey bulamadım.Onboardı kaldırmak istememin sebebi,Yenileme hızı 60 heartz gözüküyor,Ve 60 heartz gözlere pek iyi gelmiyor,göz hastalığımda olduğundan problem olabileceğini düşündüm.Diğer Harici ekran kartını aktifleştirebilirsem,onda yenileme sıklığı 85 ve üzeridir en az,ama nasıl aktifleştiricem onu bilmiyorum.

Anlamıyorum ki ne içiyorsunuz da bu ilginç tespitleri yapabiliyorsunuz? Son dönemde forumda ilginç postlar atılıyor okurken diyorum herkeste ne fantazi var

Gelelim sorununuza, ilk önce kullandığınız notebook olan g6-2305st serisinde maalesef Intel Vga devredışı bırakma seçeneği biosta yok.
    Ardından 60 hrz demişsiniz eğer notebook ekranında kullanacaksanız zaten lcd ve led screen de (çok eski modeller hariç) hz hiçbir önemi yoktur. 60 hz de yapsan 80 hz de yapsan sonuç aynıdır

Yardımcı olacaksan olursun olmassan yol alırsın gidersin.Kafaya bak ya,Geçmiş karşıma dalga geçiyor benimle.Yazık bile diyemiyorum sana çünkü onu bile hak etmiyorsun.

Kendini kanıtlamaya calıssanda,bilgi için sağ ol yine ; )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aragon5353 -- 28 Temmuz 2013; 15:23:52 >

• Güncel
  • Güncel
  • 80 hz yapamaz ki zaten çoğu notebook için bu neyin kafası peki ?
  • Benim eski 512 mb ekran kartım yapıyorduda bumu yapamayacak :D ayranmı içtin ?
  • quote:

Benim eski 512 mb ekran kartım yapıyorduda bumu yapamayacak :D ayranmı içtin ?

Ekran kartının verdiği hz monitör desteklidir. Lcd led ekranlarda 60 hz yukarısına gerek yoktur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: fatalmind

quote:

Yardımcı olacaksan olursun olmassan yol alırsın gidersin.Kafaya bak ya,Geçmiş karşıma dalga geçiyor benimle.Yazık bile diyemiyorum sana çünkü onu bile hak etmiyorsun.

Kendini kanıtlamaya calıssanda,bilgi için sağ ol yine ; )

Benim kendimi kanıtlamaya ihtiyacım yok ki. O lafları yeni yetme ergenlere sakla. Ben açıkcası ne söylenmesi gerekiyorsa onu söyledim. Hoşunuza gider gitmez o sizin bileceğiniz iş.

• Aragon5353 A kullanıcısına yanıt
    aslında seni savunuyordum da farkettim ki sen de bilgisizsin, monitör destekler onu ekran kartı değil
  • @maver1ckk yanlıs anlamısım.laptoplardan pek anlamıyorum.

arkadaşlar güncel,bilgisi olan yokmu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aragon5353 -- 29 Temmuz 2013; 23:37:45 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: maver1ckk

aslında seni savunuyordum da farkettim ki sen de bilgisizsin, monitör destekler onu ekran kartı değil

Cehalet mutluluktur tvsiye ederim
  • güncel

sanırım bilen biri yok
  • güncel
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.