Merhaba arkadaşlar HP pavillion power laptopumun ekranını değiştirmem lazım.Ürünün garantisi doldu.Kadıköy’deki esnafa mı gidip değiştirteyim yoksa HP teknik servise gidip mi değiştirmeliyim?Dolandırılma ihtimalim var mı?Neyapmam gerekiyor?Yardım ederseniz sevinirim. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
HP laptop ekran değişimi
-
-
Kendiniz eliniz yatkınsa ekran alıp değiştirebilirsiniz. HP de yüksek fiyat çıkar. Yine de 444 81 21 hp müşteri hizmetlerinden fiyat alın.
-
Hocam Kadıköy’deki ekran değişimi yapan bir yeri aramıştım 650 TL dedi.HP teknik serviste daha mı pahalı yaparlar?Daha pahalı yaparlarsa neden daha pahalı yaparlar?
Dolandırılma ihtimalim var mı?Uyumsuz bir ekran falan takabilir mi acaba?Laptopumun pın sayısını nerden öğrenebilirim?Aıdıa 64 den baktım bulamadım.
birde iç ekran,dış ekran değişimi yapıyorlarmış.Bu iç ekran dış ekran değişimi nedir?Ben hangisini yaptırmalıyım sizce?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Dxdiag36Hocam Kadıköy’deki ekran değişimi yapan bir yeri aramıştım 650 TL dedi.HP teknik serviste daha mı pahalı yaparlar?Daha pahalı yaparlarsa neden daha pahalı yaparlar?
Dolandırılma ihtimalim var mı?Uyumsuz bir ekran falan takabilir mi acaba?Laptopumun pın sayısını nerden öğrenebilirim?Aıdıa 64 den baktım bulamadım.
birde iç ekran,dış ekran değişimi yapıyorlarmış.Bu iç ekran dış ekran değişimi nedir?Ben hangisini yaptırmalıyım sizce?
Muhtemelen daha fazla olacaktır. HP orijinal ürün ve çözünürlük kullanıyor 6 ay da garanti veriyor. Birde servisler her zaman pahalıdır.
HP dışındaki bazı yerler çin malı ekran takabiliyorlar. 2.el ekran takabiliyorlar. Takarken sizin yanınızda takarsa sorun olmaz. HP genelde LG,Samsung,BOE ve Innolux markalarını kullanıyor.
-
Anladım hocam.Kadıköy’de ekrantamircim diye bir yer var orijinal ekran takıyorlar.Büyük ihtimalle orada hallederim işimi.
Hocam mesela ekranı taktık.Ben bilgisayarı açtığımda ekranın full hd olduğunu nasıl anlarım?Çözünürlüğe falan sistem ayarlarından bakarım ama ekranın full hd olduğunu,panel tipinin led olduğunu,Ips ekran olduğunu bilgisayarda sistem ayarlarından görmenin bir yolu var mıdır?Adam ya full hd ekran diyip hd ekran takarsa?Bunu anlamanın bir yolu var mı?
quote:
Orijinalden alıntı: Dxdiag36Anladım hocam.Kadıköy’de ekrantamircim diye bir yer var orijinal ekran takıyorlar.Büyük ihtimalle orada hallederim işimi.
Hocam mesela ekranı taktık.Ben bilgisayarı açtığımda ekranın full hd olduğunu nasıl anlarım?Çözünürlüğe falan sistem ayarlarından bakarım ama ekranın full hd olduğunu,panel tipinin led olduğunu,Ips ekran olduğunu bilgisayarda sistem ayarlarından görmenin bir yolu var mıdır?Adam ya full hd ekran diyip hd ekran takarsa?Bunu anlamanın bir yolu var mı?
Ancak ekran koduna bakarsanız ayırt edersiniz diğer özelliklerini.
-
Hocam ekran kodunu nasıl öğrenebilirim?Malum ekranı sökemem.Üreticinin ana sayfasında da ekran koduyla ilgili birşey göremedim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dxdiag36 -- 30 Ekim 2020; 21:49:10 >
quote:
Orijinalden alıntı: Dxdiag36Hocam ekran kodunu nasıl öğrenebilirim?Malum ekranı sökemem.Üreticinin ana sayfasında da ekran koduyla ilgili birşey göremedim.
Sökmeden göremiyorsunuz. Üretici kodu ile bulamazsınız zaten. Panellerin kendi kodu vardı. Taktırmadan bakabilirsiniz resmini çekin. HP ekranları genelde mat ekrandır. Ona da bakabilirsiniz
-
Tamam hocam teşekkür ederim.
Bir adet o vidaları sökmek için tornavida alın boşuna 80 100 tl takmaya para vermeyin çok basit
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Ekranı sökün panelin içinde yazar hangi ekran olduğu
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X