Şimdi Ara

HP LAPTOP-PHILIPS LCD TV BAĞLANTI SORUNU**ACİL** (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
20.086
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bende araştırıyorum kendi çapımda ama emin değilim. Sizin de belirttiğiniz gibi acaba eksiğimiz RGB ye ek olarak H ve V midir?
    Bulabilsem eğer piyasada birde VGA-RBG HV alıp deneyeceğim. Ama aklımı kurcalayan diğer mesele de - PC VGA 640x480.
    Acaba VGA-RBG HV ile bu bağlantıyı sağlasak bile tvnin kabul edeceği çözünürlük 640x480 mi olacak?
    Ayrıca bunu nerede, nasıl ayarlayacağız? Çünkü ben laptopın görüntü ayarlarında en düşük 800x600 görebiliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aslannet@mynet.com -- 13 Ocak 2009; 22:20:18 >
  • VGA > RGB HV, başlı başına bir kablo türü olarak gözüküyor. Komponenti sadece örnek olarak verdim. Yoksa komponent kabloya ilave yapılması durumu yok.

Bu çözünürlükler ile ilgili olarak da, sol tarafındaki VGA, SVGA, XGA gibi ön eklere aldırmayın. Onlar o çözünürlükleri temsil ediyor diyebiliriz. Dolayısıyla orada yazan maks. çözünürlüğü 1024x768 dikkate alabilirsiniz ama, deneme yapmadan birşey söylemek zor.

Eğer kabloyu bulabilirseniz, bağlantı yaptıktan sonra notebook'un masaüstü çözünürlüğünü 800x600 veya 1024x768 yapıp, ekran kartı gelişmiş ayarlarından "iki ekran" (birbirinin kopyası, klon) seçip, Tv'den görüntü almaya çalışabilirsiniz. Eğer hemen sonuç alamazsanız, gelişmiş ayarlar menüsündeki ikinci ekran ayarları ile denemeler yapın. 60Hz seçmeyi de unutmayın.

• Belki yanlış düşünüyorum veya düşünmediğim bir nokta var. Ben RGB ile RGB HV arasındaki fark çözünürlük diye düşünmüştüm.
    Yani RGB HV extradan Horizontal ve Vertikal sinyallerini taşır diye biliyordum. Yine de bir bakayım. Birde VGA- RGB HV bakmaktansa
    Yabancı bazı sitelerde VGA- HDMI kablolar var onu almak daha mantıklı değil mi?
    Yoksa yine yanlış mı düşünüyorum?
    İlgin için Teşekkürler Signore Arkadaş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aslannet@mynet.com -- 13 Ocak 2009; 23:16:09 >
  • Kablola tipleri aşağıdadır

HP LAPTOP-PHILIPS LCD TV BAĞLANTI SORUNU**ACİL**

• 1 VGA-HDMI + AUDIO iliştirilmiş
    2 VGA-RGB HV
    3 VGA-RGB Bende olanı, iş görmeyen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aslannet@mynet.com -- 13 Ocak 2009; 23:22:18 >
  • Yukarıda resmi verilen kablolardan ikincisi, VGA > RGB HV olsa da sizin işinize yaramaz, çünkü RGB HV ucu dişi; Tv'ye bağlamak için erkek olması gerekir.

RGB HV'nin HV'si, sanki VGA'dan Komponent'e PC sinyali taşımak için ihtiyaç duyulan ilave bilgiler, yani Horizantal ve Vertical bilgiler olduğunu düşünüyorum. Fakat bunun doğrudan çözünürlük ile ilgili olduğunu sanmıyorum. VGA ve Komponent normalde 1920x1080 çözünürlük de verirler. Önemli olan Tv'nin bu sinyali o girişlerden kabul etmesi.

Bazı sitelerde "VGA-HDMI" dediğiniz kablolarda HDMI ucun analog sinyal taşıması gerekiyor. Ancak bu dönüşüm olsa bile, Tv'nin HDMI girişinden analog PC sinyali kabul edip etmeyeceğini bilmiyoruz.

Siz VGA > RGB HV kablo ile deneme yapın, olmazsa HDMI çıkışlı notebook arayışına girin derim ben. Yoksa uğraşıp uğraşıp sonunda yine aynı sonuca varacakmışsınız gibime geliyor.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Merhaba aslannet@mynet.com ;
    Arakadaşım bu bağlantı sorunu sadece bende olmuş zannetmiştim.:))Bende bu VGA>COMPONENT bağlantı için çok uğraştım.Hatta farklı laptopta bile denedim.Ama netice alamadım ve kablocenter dan aldığım kabloyu geri iade ettim.

Eğer görüntü kalitesinden ödün verip VGA>S-VIDEO ve VGA>SCART bağlantılarını yapabilirsin.Ben denedim görüntü almayı başardım.

Ancak konuda öncede yazdığım gibi COMPONENT girişten birtürlü olmuyor.Kablocenter dan aldığım kabloyla çalıştıramadım sanırım sende aynı kabloyla deniyorsun.Az da olsa kablomun arızalı olabileceği düşüncesi vardı .Sende çalıştıramadığana göre kablolar sağlam.

Dostum senin LCD TV nin kulanma kılavuzunu inceledim.Senin Tv nin component girişleri benimkinden farklı olarak fazladan H ve V girişleri var.Benim TV nin component girişi "Y - Pb - Pr " yani sadece 3 giriş var.Ama seninki farklı.Kullanma kılavuzunda sayfa 37 bakarsan PC-TV bağlantısında kullanılan kablo 5 uçlu component kablo olarak gösteriliyor.

Yani şu an elindeki kabloyla olmaz bu iş.Bağlantı resminde herşey açıkça belli.Senin ve signore nin bahsettiği VGA>RGB HV kabloyla bağlantı yapman lazım.

Nerde yaşadığını bilmiyorum ama eğer İstanbul'daysan VGA > RGB HV kabloyu satın almadan deneme yapabilirsin..Gelişmeleri buraya yazarsan çok sevinirim.Şimdiden kolay gelsin ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nihat99 -- 14 Ocak 2009; 1:55:53 >

• http://www.astech.com.tr/pages/HDMI/VGA-HDMI-CONVERTOR.htm
    linkinde VGA sinyalini HDMI sinyale çeviren bir elektronik cihaz var. Fiyatı 145 YTL.
    Bu cihaz da iş görebilir diye düşünüyorum. Bu cihaz Internette birkaç değişik firmada satılıyor.
    Internet üzerinden cihazı satın alıp, eğer sonuç alamazsanız, 7 gün içinde cayma hakkınızı kullanarak iade etmeyi de düşünebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alikiuyuklaki -- 14 Ocak 2009; 2:52:48 >
  • Merhaba
    Nihat Arkadaş sorunumuz tam olarak aynı olmasada birbirine yakın. Bu forumda bir kaç yerde daha geçiyor bu konu, aynı sorunu yaşayan
    çok kişi var ama herbiri başka yerlerde arıyor derdine derman.
    Ben Diyarbakırda yaşıyorum, dolayısıyla kabloları alıp deneme gibi şansım yok. Servis konusuna da yukarıda değindim, Eksikleri o kadar çok ki sorunumu anlamıyor bile.Bu arada ben çok beğendiğim philipsten de soğudum. Çok duyarsız ve soğuk bir ses tonuyla "sizi bulunduğunuz ildeki yetkili
    servise yönlendirmek zorundayım" Servis de Servis olsa hani.
    Ben şimdi bulabilsem VGA-RGB HV almayı düşünüyorum, o da olmasa alikiuyuklaki arkadaşın da bahsettiği VGA-HDMI Converter alıp
    deneyeceğim. İşe yaramasa geri gönderebileceğim bir yerden almaya çalışacağım. Bu süre içinde sizde araştırırsanız sevinirim.

Nihat99 Sen VGA-S VIDEO ve VGA-SKART ile görüntü aktarırken, yani başardığın zaman Laptopda ne tür değişiklik yaptın?
    Kolay gelsin herkese

• bu başlığı açan ve aynı sorunu olan arkadaşların bence bir sorunu daha var.o da,laptopunun 1920*1080p çözünürlüğü destekleyip desteklemediğidir.?yalnızca VGA video çıkışının olması,eski modeli olduğunu çağrıştırıyor bende. cihaz digital bağlantıda 1920*1080 1:1 PM yapıyor,o zaman adaptörde kullansa bu çözünürlüğe ulaşamaz.yani kısaca,boşuna masraf yapmasın ve eskisini satıp yeni bir laptop alsın derim ben.

ayrıca şayet adaptör alacaksa,adaptörün verdiği max. çözünürlüğe de dikkat etmeli.aldığı adaptör,1920*1080 çözünürlüğü desteklemezse,TV'den net görüntü alamaz.yukarıdaki arkadaşın örnek olarak verdiği cihaz,max 1600*1200 çözünürlük veriyor.bu da panelden net görüntü almasını engel olur.
  • aslannet arkadaşımın TV modeli ile benimki (32PFL7332/10) ile aynı, sadece 32 inç olması farkı var, diğer bütün bağlantı noktaları vs. özellikleri aynı.

Ben de PC bağlantısı için alternatif yöntemler düşündüm ama 37PFL7332'nin kılavuzundakinin aynısı bendeki kılavuzda da mevcut.
    Yani pc bağlantısı için:
    1. VGA çıkıştan --- VGA/RGB-HV kablo ile --- YPbPrHV (daha doğrusu aynı bağlantılar için tv üzerinde yazılı olan diğer harfler GBRHV) girişine + Ses
    2. DVI çıkıştan --- DVI/HDMI kablo ile --- HDMI1 veya HDMI2 girişine + Ses
    3. HDMI çıkıştan --- HDMI/HDMI kablo ile --- HDMI1 veya HDMI girişine

bağlantı yapmak gerekiyor.
    Ve bunun için max.1024x768 çözünürlük, bu da tvnin doğal çözünürlüğüne (1366*720p, 1920*1080p) birebir uymuyor.

Sonuçta belki görüntü bozularak ekrana yayılacak
    veya ekranın ortasında kalacak ve autoformat zoom özelliğiyle ekrana yayılacak (veya yayılamayacak)

Benim masaüstü bilgisayarım da çok eski, dvi/hdmi çıkışı yok ve diğer odada (mesafe 7,5m),
    dolayısıyla yukardaki resimlerden 5'li olanına benzer fakat uçları 3'lü olandaki gibi VGA>RGB-HV kablosunu da araştırıp satın almadım.
    Paraya kıyıp laptop alacağım gün bakacağım ilk özellik sesi de taşıyabileceğim HDMI çıkışının olması olacak

VGA-Componet kabloya ilave yapmak diye bişey geçiyor, bu zaten diğer 5li kabloyu elle yapmak demek, H ve V için hangi pinleri nereden nasıl alacaksınız? VGA ucunu parçalayıp mı?

Yukarıdaki resimlerden
    --> 3 nolu işe yaramayacak.
    --> 2 nolu kablonun erkek uçlu olanı çalışır görünüyor.
    --> 1 nolu olanın (VGA>HDMI+Ses) çalışacağını sanmıyorum.
    signore'nin de dediği gibi eğer böyle bir sinyali destekleseydi bence kılavuzda belirtirlerdi. analog dvi için de basit kablo ile yapılacak hdmi dönüşümünü desteklemediğini düşünüyorum. Çipli ve harici güç alan converterlar var onlarla olur ama resim kalitesi ne olur? O fiyata değer mi?

@nihat99
    RGB-HV kabloyu satın almadan denemekten bahsetmişsiniz. elinizde var mı?
    Ben deneyip deneme şansı olmayanlara da burdan sonucu bildirebilirim, ona göre alıp almayacaklarına karar verirler..

Elinde 1 nolu resimdeki VGA>HDMI kablo veya
    hem (VGA>DVI-A) hem de (DVI-A>HDMI) dönüştürücü kablo
    olan varsa onu da deneyebilirim..
    aslında bu son iki yöntemden biri çalışırsa diğeri de çalışır heralde..

• Benim kafam karıştı valla arkadaşlar. Eksiklik var ama benden mi donanımsal mı tam olarak bilmiyorum.
    Bende 3 nolu kablo var işime yaramıyor. Kimin işine yarıyorsa gönderebilirim.
    2 nolu kablo ise ucları dişi olduğu için yaramıyor dediğiniz gibi.
    aşağıda resmini koyduğum (4 nolu diyelim buna da) kabloyu alacağım şimdi.
    Denemek isteyen varsa adresinizi verelim önce size gelsin.
    Oda olmazsa VGA-HDMI converter denemek kalıyor bize.

• Tamam bahsedilen VGA to RGB-HV kablo bu. Bu kablonun çalışacağı kılavuzda belirtilmiş.
    Elinde hazırda bu 4 nolu kablodan olan varsa deneyebilirim.. Çalışacağına inanıyorum.

Adresimize gelince denedik, diyelim ki sonuç OLUMLU, napcaz? sonuç OLUMSUZ napcaz?

Kafa karışacak bişey yok:
    2 ve 3 çalışmaz.
    1 nolu denemek gerekir. Ben çalışacağına inanmıyorum. Çünkü kılavuzda HDMI girişleri anlatırken "dijital çıkışlardan gelen sinyalleri alır" manasında bir ifade var.
    4 çalışır.
  • Donanımsal problemler dışında teknik konuda da tam olarak bilgi sahibi olmadığım için bu konuda teknik bilgisine güvenen
    varsa bir adet kablo alalım denesin, hepimiz bilgi sahibi olalım.
    Elbette VGA çıkışlı laptop ve RGB HV girişli Philips tv de olmalı yanında.
    Bu bahsettiklerim varsa sende, ve kendine güveniyorsan bu konuda, ödemesini yaparak sana göndertelim kabloyu.

quote:

Orjinalden alıntı: atakatas

Tamam bahsedilen VGA to RGB-HV kablo bu. Bu kablonun çalışacağı kılavuzda belirtilmiş.
    Elinde hazırda bu 4 nolu kablodan olan varsa deneyebilirim.. Çalışacağına inanıyorum.

Adresimize gelince denedik, diyelim ki sonuç OLUMLU, napcaz? sonuç OLUMSUZ napcaz?

Kafa karışacak bişey yok:
    2 ve 3 çalışmaz.
    1 nolu denemek gerekir. Ben çalışacağına inanmıyorum. Çünkü kılavuzda HDMI girişleri anlatırken "dijital çıkışlardan gelen sinyalleri alır" manasında bir ifade var.
    4 çalışır.

• merhaba aslannet;
    Ben VGA-S VIDEO ve VGA SCART ile yaptığım denememde laptop dan ekran kartı ayarlarından görüntüyü klonla seçeneğini seçtim.Sonrada ekran kartının müsade ettiği görüntü çözünürlüklerinden birini sectim.Yanlış hatırlamıyosam 1024*768 i seçtim.ve laptoptaki görüntü aynen ekrana yansıdı.Tabi bunun yanındada LCD TV den bağlantıyı yaptığım ilgili EXT girişini seçtim.Hepsi bu kadar.
    Ama sanırım hızla sona yaklaşıyoruz.Bence senin yapacağın sıradaki en doğru şey 4 nolu kablo diye adlandırdığın 5 uçlu VGA>RGB HV kablosu ile deneme yapman.
    Bu arada aslannet@mynet.com olan mail adresine birazdan msn adresimi göndericem.Eklersen daha hızlı bilgi alışverişi yapabiliriz.Buraya yazdığım mesajlar editör onayı olmadan yayınlanmıyor.
    quote:

Orjinalden alıntı: aslannet@mynet.com

Merhaba
    Nihat Arkadaş sorunumuz tam olarak aynı olmasada birbirine yakın. Bu forumda bir kaç yerde daha geçiyor bu konu, aynı sorunu yaşayan
    çok kişi var ama herbiri başka yerlerde arıyor derdine derman.
    Ben Diyarbakırda yaşıyorum, dolayısıyla kabloları alıp deneme gibi şansım yok. Servis konusuna da yukarıda değindim, Eksikleri o kadar çok ki sorunumu anlamıyor bile.Bu arada ben çok beğendiğim philipsten de soğudum. Çok duyarsız ve soğuk bir ses tonuyla "sizi bulunduğunuz ildeki yetkili
    servise yönlendirmek zorundayım" Servis de Servis olsa hani.
    Ben şimdi bulabilsem VGA-RGB HV almayı düşünüyorum, o da olmasa alikiuyuklaki arkadaşın da bahsettiği VGA-HDMI Converter alıp
    deneyeceğim. İşe yaramasa geri gönderebileceğim bir yerden almaya çalışacağım. Bu süre içinde sizde araştırırsanız sevinirim.

Nihat99 Sen VGA-S VIDEO ve VGA-SKART ile görüntü aktarırken, yani başardığın zaman Laptopda ne tür değişiklik yaptın?
    Kolay gelsin herkese

• quote:

Orjinalden alıntı: aslannet@mynet.com

1 VGA-HDMI + AUDIO iliştirilmiş
    2 VGA-RGB HV
    3 VGA-RGB Bende olanı, iş görmeyen

1 numaradaki kabloyu nerden bulabiliriz?
  • 4 nolu kablo siparişi verdim. Gelsin birde onu deneyelim. Bu da olmazsa bir sonraki adım 150-200 tl lik VGA-HHMI converter olacak.
    magraine arkadaşın sorduğu 1 numara kablo henüz Türkiyede yok bildiğim kadarıyla. Veya var ben bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aslannet@mynet.com -- 15 Ocak 2009; 0:23:16 >
  • @aslannet
    Siparişini verdiğin kablo işini görür, bi sorun olacağını sanmıyorum.
    Kablo gelince bize de bilgi ver.. ayarlama ile ilgili problem olursa onları da o zaman sorarsın, sanmıyorum yapamayacağın bişey olacağını..
    Aldığın görüntünün fotoğraflarını da eklemeni bekliyoruz.
    Şimdiden hayırlı olsun..

Fiyat ne kadar?
    Söylediğim gibi mesafe uzak ve acil ihtiyaç duyduğum bişey değil, o yüzden hiç araştırmadım ben.
  • Sahibinden...com'dam 45 tl ye sipariş verdim. Geldiğinde denerim, olumlu olumsuz buraya yazarım.
  • Forumu biraz karıştırdım bizimle aynı sorunu yaşayan çok kişi var. Aşağıdaki linkte tilsimkerim nickli arkadaş
    bizm 2 nolu kablonun aynısını konnektörle erkeğe çevirmiş ve onun değimiyle mükemmel olmuş.
    Şimdi benim aldığım (henüz gelmedi) 4 nolu kablonun işe yarayacağına inanıyorum.
    http://forum.donanimhaber.com/m_6107638/mpage_3/key_ozgurtasgin/tm.htm
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.