Şimdi Ara

HP LaserJet 5100 çok yavaş çıktı alıyoruz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.675
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Çalıştığım şirkette kullandığımız HP LaserJet 5100 yazıcısından büyük boyutlu dosyalardan çıktı almak dakikalar sürüyor.

Bu sorun şöyle ortaya çıktı. Yazıcının bağlı olduğu bilgisayarın Harddisk kapasitesi dolduğundan sürekli hatalar vermeye başladı ve bilgi işlem bu bilgisayara format attı. mevcut ahrddiske 160 GB'lık bir harddisk eklediler. Bu arada bilgisayar 32 bit ve işletim sistemi XP. bu özellikler formattan önce de aynıydı.

bu işlemden önce kullandığımız Pro Engineer programının drw uzantılı çizim dosyalarından çıktı almamız 1 saniye sürüyordu. O zaman kullandığımız sürücü "HP 5000 series PCL 6" idi. Formattan sonra HP'nin sitesinden bu sürücüyü indirememiştim. ben de "HP 5100 PS" sürücüsünü indirdim. Bu PS sürücüsünü internette araştırdım ve "Post Script"in kısaltması olduğunu, grafik tabanlı program kullananların -özellikle MAC- tercih ettiği bir sürücü türü olduğunu, PCL'ye göre daha yavaş çıktı alınabildiğini öğrendim. PCL ise "Printer Command Language"in kısaltması ve daha yaygın kullanılan bir sürücü türü imiş. Bundan sonra PCL 6 sürücüsünü de bir yerden bulup kurdum ama yavaşlık devam etti hatta biraz daha yavaşladı diyebilirim. örneğin bir drw dosyasından çıktı almak istediğimde printer durum göstergesine baktığımda çıktı alınacak dosyanın boyutunu ve printera aktarılmış boyutunu şöyle gösterdiğini görüyorum:

703 kb / 8,16 MB. ve soldaki değer 8,16 MB'a gelene kadar bekliyorum, bu da yaklaşık 2-3 dk sürüyor.

bu printera aynı anda birden fazla sürücü tanımlanabileceğini öğrendim ve PS ve PCL sürücülerini aynı anda kurarak denedim. sonuç yine değişmedi.
    Bu arada yavaşlık pro engineer dosyalarına özgü değil ama örneğin bir word veya excel dosyası 300-400 kb civarında olduğu için öncekine göre yavaş olsa da çok sorun olmuyor.

Pro engineer Türkiye distribütörünü arayarak müşterilerinin böyle bir sorunla karşılaşıp karşılaşmadıklarını sordum. Onlar da böyle bir sorunla karşılaşmamışlar.

Bizim bilgi işlemciler de sorunu çözemedi. acaba sorun nereden kaynaklanıyor olabilir, bir fikri olan var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi livorno -- 4 Ağustos 2010; 14:08:09 >

• yazıcı özelliklerinden çözünürlük ayarlarını daha düşük dpi yapmayı deneyin. sonuç değişmezse yazıcı özelliklerinde gelişmiş sekmesinde belgeleri biriktir yazdırmayı daha hızlı bitirsin seçeneğinin altındaki yazdırmaya hemen başla seçeneği işaretli olsun. işlemleri kuyruğa atıp hepsi tamamlandıktan sonra yazdırmaya başlıyor olabilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.