Şimdi Ara

HP LASERJET P1102W WIRELESS KURULUMU PROBLEMİ (WINDOWS 8 VE 10 WIFI SORUNU VE ÇÖZÜMÜ)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
1
Favori
6.478
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • - Kurulum cd'sini calistirin . ya da "Install printer software" (Yazıcı sürücüsünü kur) tıklayın). Ya da iso dosyasına sağ tıklayarak windows explorer (kaşifi) ile beraber açın

. P1100 serisi altinda "kablosuz yuklemesi"ni sec (iso dosyasına sağ tıklayarak açtıysanız ilerki talimatlara atlayın)

- Eger toneri takmamis iseniz cihazinizi ilk defa kullaniyor iseniz "Ayarlamayi baslata tiklayarak sonra da acilan pencereden "play"e basarak neler yapmaniz gerektigini ogreniniz

- Bu asamayi daha once yapmis ve sadece driver kurulumu ve wireles'e baglanmak gerekli ise ustteki "yazici yazilimini yukle"ye tiklayiniz

- Acilan pencerede en ustteki "kolay kurulum (onerilir)"i isaretleyin

- Sonra çıkan pencereden "Hp p1100w series" seçin

-  Karşımıza ikinci olarak çıkan diyalogda en alttaki "Yapılandırılmış bir kablosuz ağ yazıcısına bağla" seçeneği seçilecek

- Burada yapılan işlem bitince bir diyalog çıkacak, bu dialogdan üstteki "algılanan yazıcılar listesinden seç" seçeneğini işaretliyoruz ve ileri diyoruz- ancak bu aşamaya gelmeden önce bilgisayarinizin ve printer'ınızın aynı kablosuz ağa bağlanmış olması gerekiyor. Haliyle printer'ı wireless ağına bağlama işlemini daha önceden yapmış olmanız gerekiyor, ben Printer'ı wireless ağına bağlama işlemini windows 7 ve macOs kurulu bilgisayarlardan yapabildim, windows 8 ve 10 ile yapamadım. Windows 7 ile nasıl yaptığımı aşağıda açıkladım. windows 7 ile yazıcıyı wireless ağınıza bağladıkan sonra windows 8 ya da 10 bilgisayarınızı bu anlattığım şekilde wireless çalışacak şekilde ayarlayabilirsiniz. macOs ile yapacaklar Youtube'dan "Mac Wireless Setup - HP LaserJet P1102w | HP LaserJet | HP" videosundan bakabilirler.

. PrinterI wireless ağına bağlama işlemini daha önceden yapmış olanlar için driver kurulumuna şimdi buradan devam edelim:
     - Yazıcıyı açıp wireless ağına bağlanmasını bekleyin. Yazıcının mavi ışığı sürekli yanmaya başladığında, bu wireless ağına bağlandığını gösteriyor.  kurulum bitene kadar printer'in bekleme modunda olmadigina ve mavi online isiginin yaniyor oldugundan emin olun. Bu işlemde bilgisayarla printer arasında usb kablosunun bağlı olmasına gerek yok.

- "Algılanan yazıcılar listesinden seç" seçeneğini seçip ileri diyoruz, 
    . çıkan diyaloğa bir daha ileri

- Bir kez daha hatırlatayım, bu aşamada yazıcı ve bilgisayar aynı ağa bağlanmış olmalı, kurulumu çok yavaş yaptıysanız ya da ara verdiyseniz yazıcı bekleme moduna geçmiş olabilir, eğer öyle ise açma kapama düğmesine basarak bekleme modundan çıkarın.
    - bir daha ileriyi tiklayalım
    . çıkan diyalogta bulunmuş olan yazıcımızın adına tıklayıp karartalım

. next
    . next
    . disable direct print
    . next
    - Register ya da test safası bastırmak istemiyorsak tıkları kaldırıp ileri diyoruz
    - Finish'e tıklayarak kurulumu bitiriyoruz
    - Çıkan penceredeki cep telefonu ile yazdırma seçeneğine evet ya da hayır diyoruz
    - Biilgisayarınızı şimdi ya da daha sonra yeniden başlattığınızda "kablosuz yazdırma" kullanılabilir hale gelmiş olacak

WINDOWS 7 KULLANARAK HP LASERJET P1102W PRINTER'I WIRELESS AĞINA BAĞLAMAK

Windows 10 ile saatlerce uğraştığım halde yapamadığım HP P1102W wireless kurulumunun Windows 7 ve Mac os x ile kısa sürede problemsiz olarak yapılabildiğini gördüm. Wireless şifremiz her değiştiğinde bu kurulumun tekrar yapılması gerekiyor. Ben biraz önce tekrar yaptım ve burada da paylaşmak istedim.

. PRINTER AÇIK VE BİLGİSAYARA BAĞLI OLSUN

. LAPTOP EVDEKİ WIRELESS AĞINA BAĞLI OLSUN

. HP CD'SİNİ SÜRÜCÜYE YERLEŞTİR YA DA CD KALIBINI SANAL SÜRÜCÜYE YERLEŞTİR VE ÇİFT TIKLA

. "KABLOSUZ KURULUMU" TIKLA

. "YAZICI YAZILIMINI YÜKLE" SEÇENEĞİNE TIKLA

. "EVET" TIKLA

. EN ÜSTTEKİ SEÇENEK (BAŞKA BİR PRİNTER EKLE)

. ÇIKAN LİSTEDEN EN ÜSTTEKİNİ SEÇ (P1100W)

. NEXT

. YİNE EN ÜSTTEKİNİ SEÇ

. "AUTOMATIC" SEÇENEĞİNİ SEÇ

. NEXT

. BİR SÜRE TARADIKTAN SONRA AĞ İSMİ ÇIKIYOR

. NEXT

. YİNE BİR SÜRE TARIYOR

. MAVİ IŞIK SÜREKLİ YANMAYA BAŞLIYOR

. TARAMA BİTİYOR VE "SON" TIKLA

macOs KULLANARAK HP LASERJET P1102W PRINTER'I WIRELESS AĞINA BAĞLAMAK

. Öncelikle kurulum cd'si ile mac'inize HP LaserJet P1102w usb kurulumu yapılması gerekiyor. Videodaki yönergelerle Mac kurulumunun devam edebilmesi için kurulum esnasında Safari'nin geçerli tarayıcınız olması gerekiyor.
    . Safari menüden Preferences'a girilip Safari geçerli tarayıcı olarak seçilecek. Printer wireless'e bağlı olmadan printer arayüzüne girileceği için Usb kablosu ile Mac bilgisayara bağlı olması gerekiyor (eğer olmazsa başka bir usb kablo ile deneyin)

YOUTUBE macOs WIRELESS KURULUMU VIDEOLARI  

Youtube video isimleri

Mac Wireless Setup - HP LaserJet P1102w

Setting up the HP LaserJet P1102w Printer in Mac OS X Mavericks

Youtube video linki 
    Hoang Thai Nguyenyoutube
    Hướng dẫn cài máy in HP LaserJet 1102W cho HĐH Mac OS trên Macbook
    https://www.youtube.com/watch?v=qMHI6TZMK-w&t=185s

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musicapuerte -- 20 Mart 2023; 17:25:47 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Windows 7 ve bluetooth Sorunu
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.